واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۴ خرداد ۱۳۹۴ (۱۵:۱۷ب.ظ)
استاندار گيلان: حداقل 40 درصد اشتغال گيلان بايد از کشاورزي باشد موج-رشت- استاندار گيلان صبح امروز در جمع مديران جهاد کشاورزي استان که به مناسبت آغاز هفته جهاد کشاورزي در سالن شهيد انصاري استانداري گردهم آمده بودند گفت: در برنامه ريزي هاي اقتصادي بايد 40 درصد ايجاد اشتغال استان از طريق بخش کشاورزي تأمين شود.
به گزارش خبرگزاري موج از رشت، محمد علي نجفي با اشاره به تأکيدات رهبر معظم انقلاب بر اقتصاد و توليد داخلي و حمايت ايشان بخش کشاورزي افزود: با وجود اين توصيه ها واردات برنج در سال هاي 90و 91 به بالاترين حد خود رسيد و متأسفانه در واردات بي رويه محصول برنج گيلان متحمل ضرر شد.
به گفته وي؛ هم اکنون برنج از طريق بازارچه هاي مرزي بيش از حدي که دولت تعيين کرده وارد مي شود.
وي خواستار حفظ تعرفه حداقل 40 درصدي در قسمت واردات از سوي دولت شد و گفت: اميدواريم مانند سال گذشته با اهتمام دولت و سازمان مديريت و برنامه ريزي و توجه به افزايش هزينه ها قيمت مناسب در محصول برنج شاهدباشيم.
دکتر نجفي با بيان اين که شديدا مخالف واردات بي رويه برنج است خاطرنشان کرد: دولت در تلاش است تا واردات بي رويه را به حداقل رسانده و وضعيت بازار برنج را ساماندهي کند.
وي همه محصولات توليدي استان را با اهميت توصيف و خاطر نشان کرد: با توجه به اين که بخش بزرگي از استان اقتصادشان متوجه محصول برنج است اما مظلوم واقع شده است.
نماينده عالي دولت در گيلان به سفر رئيس جمهور به گيلان و مصوبات آن اشاره و تصريح کرد: در جلسه هماهنگي قبل از سفر و نيز جلسات در استان اعتبارات خوبي جزو آورده هاي سفر قرار گرفته و در بخش کشاورزي مصوبات خوبي داشتيم.
دولت علاوه بر اعتبارات سفر رييس جمهوري و هيات دولت به گيلان، پرداخت بيش از سه هزار و 300ميليارد تومان در بخش سرمايه به استان تعهده کرده است.
استاندار به کاهش 8 درصدي ذخاير آبي استان نسبت به سال گذشته اشاره کرد و افزود : وضعيت آب کشاورزي از اهميت بالايي برخوردار است و بايد تلاش شود با تدابير لازم حتي يک متر از زمينهاي زيرکشت اين استان از نعمت آب محروم نگردد تا همه کشاورزان از زحمات خود بهره مند شوند.
وي بر ضرورت ارتقاء کيفيت محصول چاي داخلي و حذف چاي سنواتي تأکيد کرد و گفت: هدف ما اين است که همان طور برنج توليد گيلان با کيفيت ترين برنج است چاي گيلان هم بايد به بهترين نوع در دنيا تبديل شود.
دکتر نجفي به تصويب تجهيز و نوسازي 50 هزار هکتار از اراضي کشاورزي استان در سفر دولت اشاره و تصريح کرد: اگر مشکلات بر سر کشت محصولات اعم از آب رساني، کشت مکانيزه و...برطرف شود محصول بهتر و با کيفيتي توليد خواهد شد.
وي ضمن تأکيد بر عدم تغيير کاربري هاي بي مورد اراضي منابع طبيعي گفت: منابع طبيعي استان در بخش سرمايه گذاري بسيار کند عمل کرده است که بايد درخصوص صدور مجوز براي سرمايهگذاران به صورت عاجل اقدام شود.
نماينده عالي دولت در گيلان افزود: با سرمايه گذاري در بخش هاي گلخانه، زراعت، شيلات، دامپروري و غيره علاوه بر ايجاد اشتغال بيشتر مي توان درآمد مضاعفي را براي سرمايه گذاران و جوانان پيش بيني کرد.
وي دستيابي به توفيقات بيشتر را در هماهنگي وتعامل بين دستگاه عنوان و خاطر نشان کرد: طبق آمار در سال گذشته قريب به 3 درصد بيکاري استان کاهش پيدا کرده است و رويه دولت و مديريت استان در امسال رونق اقتصادي و ايجاد اشتغال پايدار با تکيه بر بخش کشاورزي است
وي گفت: در برنامه ريزي هاي اقتصادي بايد 40 درصد ايجاد اشتغال استان از طريق بخش کشاورزي تأمين شود.
استاندار گيلان خاطرنشان کرد: مهم ترين معضل اين استان، اشتغال است حال اين که بيشترين اشتغال پايدارنيز از طريق بخش کشاورزي حاصل مي شود.
دکتر نجفي همچنين با اشاره به نبود تجهيزات کارآمد و به روز در بخش کشاورزي تصريح کرد: بخش عمدهاي از مشکلاتکشاورزي به نبود تکنولوژي روز بر مي گردد که اين امر باعث بالارفتن قيمت توليد شده و افزايش قيمت توليد، موجب بالا رفتن قيمت عرضه محصولات کشاورزي و به تبع آن استقبال کمتر مردم مي شود.
وي با اشاره به اعتماد مردم در 24 خرداد 92 بر انديشه و تفکر دولت تدبير و اميد خاطر نشان کرد : اميدواريم در مذاکرات بين المللي پيروزمندانه خارج شوند تا اين فشار ناجوانمردانه در تحريم ها از کشور برداشته شود و در کنار اقتصاد مقاوتي کشور بر سير پيشرفت خود ادامه دهد.
دکتر نجفي همچنين ضمن ياد کردن از شهداي جهاد سازندگي در سال هاي دفاع مقدس گفت: امروز و در عرصه خدمت رساني نيز فعاليت هاي مسوولان به نوعي دفاع از ارزش ها محسوب مي شود و مسوولان نيز امانتداران سرمايه هاي مردم هستند که اگر اين امانت داري صادقانه انجام شود، بازخورد آن به جامعه برمي گردد.
در ادامه اين نشست مديرکل جهاد کشاورزي استان گزارشي از روند پيشرفت هاي صورت گرفته در بخش هاي مختلف کشاورزي استان ارائه کرد و گفت : در محصول برنج تلاش هاي مضاعفي صورت گرفته تا با فراهم کردن زيرساخت ها حداقل تا 10 روز آينده نخستين خوشه برنج برداشت شود.
شعبان نژاد با اشاره به اين که اميدي در مردم مشاهده مي شود آن حضور دولت در کنار مردم در نوسانات قيمت است افزود: براي پايان يافتن نگراني هادر محصول برنج از وزير جهاد کشاورزي درخواست شد تا پايان آذر از واردات اين محصول جلوگيري شود ودر اين مدت برنج خارجي وارد بازار نخواهد شد تا مورد سوء استفاده براي سوداگران نگردد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 53]