واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۴ خرداد ۱۳۹۴ (۱۴:۵۵ب.ظ)
مسوولان نيروي انتظامي در مناطق مرزي از ورود ميوه قاچاق جلوگيري کنند موج - سال گذشته 60 هزار هکتار از مزارع گندم تحت تأثير آفت ملخ صحرايي قرار گرفت.
به گزارش خبرگزاري موج، يحيي ابطالي، معاون کنترل و مبارزه با آفات سازمان حفظ نباتات، با اشاره به اين که در سال زراعي جديد به علت تداوم خشکسالي نگران گسترش بيماري زنگ زرد گندم بوديم، گفت: امسال سطح مبارزه با بيماري زنگ زرد گندم از حدود 800 هزار هکتار به 20 هزار هکتار کاهش يافته است. با توجه به شرايط آب و هوايي کشور از ماههاي پاياني سال گذشته نيروهاي فني و کارشناسي اين سازمان به کانونهاي حساس در استانهاي خوزستان، ايلام، کردستان و کرمانشاه اعزام شدند و در اين کانونها اقدامات پيشگيرانه انجام شد.
وي گفت: با اقدام به موقع براي کنترل بيماري زنگ زرد گندم از کاهش ميزان توليد و وارد شدن خسارت به مزارع گندم جلوگيري شد.
معاون کنترل و مبارزه با آفات سازمان حفظ نباتات افزود: سال گذشته در مناطق شمال و غرب و شمال شرق، با آفات سن گندم در سطح حدود 2 ميليون هکتار از مزارع ديم مبارزه شد و سن زدگي مزارع گندم ديم در اين مناطق به کمتر از 6 درصد رسيد.
ابطالي گفت: براي مبارزه با آفت سن گندم 2 ميليارد تومان هزينه شده است.
وي افزود: امسال در حدود 150 هزار هکتار از مزارع با آفت سن به صورت متراکم مبارزه شد که بسيار کمتر از سالهاي گذشته بود.
معاون کنترل و مبارزه با آفات سازمان حفظ نباتات؛ ضد عفوني کردن بذر گندم را از ديگر اقدامات براي کنترل بيماريهاي گندم دانست و گفت: با ضد عفوني کردن بذر گندم؛ بيماري سياهک پاکوتاه در مناطق شمال کردستان مديريت و کنترل شد و امسال وضعيت بيماري بسيار کمتر از سالهاي گذشته بوده است.
ابطالي افزود: کارشناسان سازمان حفظ نباتات هفته گذشته جمعيت ملخ صحرايي را در کشور عمان پايش کردند و گزارش کارشناسان نشان ميدهد امسال بر خلاف سالهاي گذشته جمعيت اين آفت به حالت انبوه و طغيان نرسيده است.
وي گفت: سال گذشته 60 هزار هکتار از مزارع گندم تحت تأثير آفت ملخ صحرايي قرار گرفت.
معاون کنترل و مبارزه با آفات سازمان حفظ نباتات از کاهش سطح مبارزه با ملخ مراکشي خبر داد و افزود: اقدامات لازم براي مبارزه با آفت ملخ مراکشي در استانهاي مازندران، گلستان، گيلان، زنجان و قزوين انجام شده و سطح مزارع مورد هجوم آفت از 160 هزار هکتار به کمتر از 30 هزار هکتار کاهش يافته است.
ابطالي، ورود ميوههاي قاچاق را بزرگترين تهديد براي ورود آفات به کشور دانست و گفت: مراکز قرنطينه سازمان حفظ نباتات در مرزهاي گمرکي فعال است و تمام محصولات وارداتي در اين مراکز بر اساس دستور العمل هاي فني ملي و بين المللي و از لحاظ سلامت کنترل و بازرسي ميشود، اما؛ با گسترش پديده کوله بري در مرزها شاهد ورود ميوههاي قاچاق به کشور هستيم که تهديد جدي براي سلامت عرصههاي کشاورزي است.
وي افزود: از استانداران، فرمانداران و مسوولان نيروي انتظامي در مناطق مرزي انتظار داريم از ورود ميوه قاچاق جلوگيري کنند و اجازه ندهند امنيت و سلامت غذايي تهديد شود.
معاون کنترل و مبارزه با آفات سازمان حفظ نباتات گفت: 30 سال پيش ورود آفت کرم ساقه خوار برنج و بيماري جاروک ليموترش نيز در پرونده باغات ليموترش کشور است و بايد براي جلوگيري از تکرار اتفاقات گذشته کنترل بيشتري در مرزها داشته باشيم.
ابطالي افزود: بر اساس قانون، ميوههاي توليد داخل و وارداتي براي تعيين حد مجاز باقي مانده سموم و آفت کش ها در وزارت بهداشت مورد پايش و آزمايش قرار ميگيرد، بنابراين وزارت بهداشت با نمونه برداري و آزمايش ميوهها؛ به ويژه ميوههاي وارداتي از توزيع موارد غير مجاز جلوگيري ميکند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 56]