واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۴ خرداد ۱۳۹۴ (۱۴:۱۸ب.ظ)
ستاري: معضل آب را با فناوريهاي بومي بايد حل کرد موج - معاون علمي و فناوري رئيسجمهوري گفت: حل مشکل آب، خشکسالي و محيط زيست، بهعنوان يکي از اولويتهاي اصلي کشور، نيازمند توسعه فناوري و ارائه ايدههاي نوآورانه در بستر شرکتهاي دانشبنيان است.
به گزارش خبرگزاري موج، سورنا ستاري، معاون علمي و فناوري رئيس جمهوري، در جشنواره و نمايشگاه ملي فناوريهاي «آب، خاک و محيط زيست» با تاکيد بر ضرورت بهرهگيري فناوريهاي بومي در حوزههاي ياد شده گفت: کمبود آب و مشکلات زيستمحيطي که در حال حاضر جزو جديترين معضلات کشور محسوب ميشود، بايد به وسيله پژوهشگاهها، دانشگاهها و مراکز علمي و فناوري که با بخش خصوصي همکاري دارند حل شود.
وي با اشاره به تعداد کم شرکتهاي قديمي با سابقه در حوزههاي آب، خاک و محيط زيست بيان کرد: اميدواريم با برگزاري نمايشگاههايي از اين دست و توجه بيشتر به شرکتهاي دانشبنيان اين حوزه، خلاء کمبود شرکتهاي توانمند حوزه يادشده جبران شود. رييس بنياد ملي نخبگان با بيان اينکه، خوشبختانه توانستهايم فناوري بومي بسيار خوبي را در اين حوزه توسعه دهيم، ادامه داد: بهطور مثال حذف فلزات سنگين در تصفيه آبها از طريق بکارگيري فناوري نانوکه هزينه آن نسبت به فناوريهاي حال حاضر دنيا به مراتب مناسبتر است يا در حوزه حذف نيترات از آب، فناوريهاي بومي بسيار خوبي به صورت پايلوت در کشور پيادهسازي شده است. همچنين براي حذف پساب و فناوريهاي بومي ديگر که شکل تجاريسازي شده آن از پژوهشگاهها خارج شده است، داراي توانمندي هستيم.
معاون علمي و فناوري رئيسجمهوري با بيان اينکه بايد ثابت کنيم پژوهش به درآمدزايي منجر ميشود و درآمد حاصل از آن از هر فعاليت تجاري ديگري بيشتر است، عنوان کرد: فناوريهاي بومي ارزنده اي ظرفيت تجاريسازي و ايجاد اشتغال دارند و در تمامي اين حوزهها، معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري، در بستر قانون حمايت از شرکتهاي دانشبنيان، اعطاي معافيتهاي مالياتي و صندوق نوآوري و شکوفايي از طريق وامها و تسهيلات کمبهره، از ايجاد شرکتهاي دانشبنيان حوزه آب، خاک و محيط زيست حمايت ميکند.
رئيس ستاد توسعه فناوريهاي آب، خشکسالي و محيط زيست کشور با بيان اينکه راهحل ايجاد اشتغال و درآمدزايي، بهرهکشي از محيط زيست و استفاده بيرويه از منابع طبيعي نيست، بر حفظ اين اندوختهها تاکيد کرد و افزود: تجربه نشان داده هر جا که بهصورت بيرويه از منابع طبيعي استفاده کردهايم، محيط زيست بعد از يک يا دو دهه، انتقام سختي از ما گرفته و ما را دچار سردرگميها و مشکلات عمده اي ساخته است. اين شيوه بهرهگيري از طبيعت زاده تفکر صنعتي و نشأت گرفته از توسعههاي بيرويه دهههاي 50 و 60 بوده و اکنون کشور را دچار مشکلات عمده اي کرده است.
ستاري در ادامه اظهار کرد: در گذشته تصور ميکرديم اگر از منابع طبيعي و محيط زيست بيشترين بهره را ببريم، بدون آنکه براي اين منابع ارزشي قائل باشيم، زندگي بهتري خواهيم داشت، اما؛ ديديم که تبعات اين تفکر به قدري سنگين است که قابلتحمل و جبران نيست.
وي راهحل مشکلات عمده زيستمحيطي و آب کشور را توجه به تفکر، خلاقيت و نوآوري دانست و عنوان کرد: اگر با نگاه صحيح به مسائل و مشکلات زيستمحيطي کشور بنگريم، ميتوانيم فرصتهاي جديدي را براي ايجاد اشتغال و ارزش افزوده، از دل همين مشکلات فراهم کنيم. تعداد شرکتهاي نوپا در حوزه آب و محيط زيست بيشتر از شرکتهاي قديمي اين حوزه است؛ چرا که به اين حوزه به ديد يک مقوله اشتغالساز و درآمد زا توجه نشده است و کمکهاي دولتي مبناي حل مشکلات قرار گرفته است، در حالي که بهرهگيري از فناوري ضمن کاهش هزينهها، به توليد اقتصاد منجر ميشود و به حل مشکلات ميپردازد.
ستاري در پايان ضمن قدرداني از همکاري وزارت نيرو و جهاد کشاورزي، قرار گرفتن بازار فناوري در اين حوزه را ضرورت رونق شرکتهاي دانشبنيان دانست و ابراز اميدواري کرد: مشکل حوزه آب و محيط زيست که يکي از مسائل اولويتدار کشور است، با همکاري و حمايت معاونت علمي و وزارت نيرو و بهدست شرکتهاي دانشبنيان و فنآوران اين حوزهها، حل خواهد شد.
در بخش ديگري از نخستين روز جشنواره و نمايشگاه فناوريهاي «آب، خاک و محيط زيست»، معاون علمي و فناوري رئيسجمهوري با همراهي حميد چيت چيان (وزير نيرو) از نمايشگاهي در زمينههاي فناوريهاي حوزه آب، خشکسالي و محيط زيست بازديد کردند.
اين جشنواره از 23 لغايت 26 خرداد سال جاري، به همت و حمايت معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري، در مصلاي بزرگ امام خميني (ره) ميزبان عموم علاقهمندان خواهد بود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 83]