واضح آرشیو وب فارسی:تبیان: برای اینکه چشم نخوریم، چه کنیم؟ بازار وسایل دفع بلا و زخم چشم دهخدا در شرح کلمه خرافه می نویسد: «نام مردی پری زده از قبیله عذره بوده است و او آنچه از پریان می دید نقل می کرد و مردم او را به دروغ می پنداشتند و باور نداشتندی و گفتندی هذا حدیث خرافه و هی حدیث مستملح کذب.» اما قطعاً تاریخ خرافات به مدت ها قبل از آن زمان بازمی گردد و تا الان هم در همه جای دنیا ادامه دارد. هنوز هم خیلی از ما در پس زمینه ذهن مان عقاید خرافی داریم. هنوز هم چشم نظرها و مهره مارها طرفداران خودشان را دارند. ما دنبال پاسخ این نیستیم که بدانیم خواص مهره ها خرافات است یا نه. این فقط روایتی است از آنچه دیدیم و شنیدیم.
بازار تجریش هنوز بوی سنت می دهد. گیرم کنارش از این پاساژهای لوس سبز شده باشد و دیوارهایش را بازسازی کرده باشند. خوشبختانه سوق ها و حجره ها و میدان سرجایشان هستند. از در کنار امامزاده که وارد بازار می شوی بوی عطر به صورتت می ریزد و از جنب و جوش مردم مبهوت می شوی. کمی جلوتر مغازه های تسبیح و انگشترفروشی شروع می شوند. البته حالا سنگ های قیمتی و وسایل تزیینی جای مهر و تسبیح را در این مغازه ها تنگ کرده اند. اگر دنبال خرید چشم نظر یا نظرقربانی هستید، در بازار تجریش به وفور پیدا می کنید. در طرح های متفاوت با قیمت هایی بین 5تا 30 هزار تومان. می گویند این وسیله نمی گذارد کسی چشم تان بزند؛ همین شیشه ای که در مرحله ریخته گری چند قطره رنگ آبی در آن چکانده شده! با یکی از فروشنده ها صحبت می کنم. می گوید چشم نظر به خاطر داشتن رنگ آبی چشم را برمی گرداند و ممکن است با نگاه یک آدم شورچشم بیفتد بشکند! فروشنده قسم می خورد برای خودش سه یا چهار بار اتفاق افتاده کسی وارد مغازه شده و ناگهان یکی از چشم نظر ها شکسته! این چشم نظر ها را از ترکیه وارد می کنند. من خودم هم اول باورم نمی شد چنین چیزی در کشورهای دیگر هم طرفدار داشته باشد، اما از چند نفر شنیدم خیلی از مغازه های ترکیه اصلاً کارشان همین چشم نظرفروشی است. باور ندارید؟ اینکه مساله لاینحلی نیست. عبارت «Evil eye beads» را در گوگل سرچ کنید همه چیز برایتان روشن می شود. غروب آفتاب نزدیک است. ازدحام و شلوغی بازار هر لحظه بیشتر می شود. یک روحانی جوان ذکرگویان به سمت ورودی امامزاده می رود. برای او توضیح می دهم برای چه کاری درباره این ابزار های دفع بلا و چشم اطلاعات می خواهم.کسی نمی تواند وجود چشم زخم را منکر شود. آنجا که خداوند در سوره قلم می فرمایند «و ان یکادالذین کفروا لیزلقونک بابصارهم لما سمعواالذکر و یقولون انه لمجنون» همین مساله به آسیب رساندن با چشم اشاره دارد. ولی اینکه آیا این سنگ ها و طلسم ها اثری داشته باشند جای بحث دارد با خوشرویی پاسخم را می دهد و می گوید کسی نمی تواند وجود چشم زخم را منکر شود. آنجا که خداوند در سوره قلم می فرمایند «و ان یکادالذین کفروا لیزلقونک بابصارهم لما سمعواالذکر و یقولون انه لمجنون» همین مساله به آسیب رساندن با چشم اشاره دارد. ولی اینکه آیا این سنگ ها و طلسم ها اثری داشته باشند جای بحث دارد. از او می پرسم نظر خود شما چیست؟ می خندد و می گوید «العقل دلیل المومن». چندی پیش دفتر یکی از مراجع در پاسخ به استفتایی در مورد این مهره های آبی رنگ اعلام کرد این مهره ها دارای هیچ مستند شرعی نیست. به هر حال اگر دنبال چشم نظر می گردید می توانید به مغازه های سمت شوش هم سر بزنید. به تازگی چشم نظر ها مهمان مغازهایی شده اند که وسایل شیک تزیینی می فروشند.
شاید در پیاده رو های سطح شهر با بازار فروش مهره مار آشنا شده باشید؛ چیزی که می گویند محبوبیت می آورد. ماجرای جالبی نیست؟ مارها بعد از جفت گیری دو مهره سفید از سر خود جا می گذارند که قرار است برای انسان ها خوشبختی به ارمغان بیاورد. اولین کسی که این ایده به ذهنش رسیده عجب ذهن فانتزی و خلاقی داشته! اما این مهره ها که هر مار دو تا از آنها را در سر خودش مجانی دارد، برای انسان ها بین پنج هزار تا 20،30میلیون تومان آب می خورد. بعد هم معلوم نیست که کدام اصل باشد و کدام فرع. اگر این چند قلم جنس دفع بلا و جذب خوشبختی را در بازارهای واقعی پیدا نکردید می توانید از دنیای مجازی کمک بگیرید. سایت های خرید آنلاین مهره مار را با پست ارسال می کنند جلوی در منزل تان! بعد با خیال راحت می توانید آنها را داخل سرکه بیندازید و آزمایش کنید که حتماً مهره مار اصل باشند.به کجا می رویم؟ قرار است آسایش خود را از چه طریقی تضمین کنیم؟ آیا دل بستن به واقعیت های پوچ و توخالی می تواند به صورت واقعی خوشبختی ما را ضمانت کند ؟بخش اجتماعی تبیانمنبع:علی رستگار- روزنامه شرق لینک های مرتبط • چهارشنبه سوری، خرافه یا آیین؟ مستند مکث با موضوع رمالی و دعانویسی و زیان هایی که از این راه به افراد رسیده است بهمراه مصاحبه ای با مجرمان و قربانیان را در بخش فیلم تبیان دانلود کنید .
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تبیان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 317]