محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1826374180
نمره ایران در مدیریت منابع آب
واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
نمره ایران در مدیریت منابع آب
مدیرکل توسعه پایدار و اقتصاد محیط زیست سازمان حفاظت محیط زیست گفت:براساس رتبه بندی کشورها به لحاظ پرداختن به مسائل محیط زیستی، ایران از نظر مدیریت منابع آب از 100 نمره 2.77 گرفت.
ایرنا: مدیرکل توسعه پایدار و اقتصاد محیط زیست سازمان حفاظت محیط زیست گفت:براساس رتبه بندی کشورها به لحاظ پرداختن به مسائل محیط زیستی، ایران از نظر مدیریت منابع آب از 100 نمره 2.77 گرفت.
زهرا جواهریان روز شنبه در نخستین کارگاه ملی توسعه پایدار و اقتصاد سبز در مشهد افزود: هر زمان حقآبه دریاچه ای داده نشود یا از تالابها بیش از اندازه برداشت گردد، گرد و غبار ناشی از زمین خشک این دریاچه یا تالاب باعث نابودی زمینهای کشاورزی و ایجاد پدیده گرد و غبار در کشور می شود.
وی بیان کرد: خشکیدن دریاچه ارومیه باعث بوجود آمدن کشتزارهای نمک و تبدیل آن به گرد و غبار نمک می شود که محصولات کشاورزی را نابود می کند.
مدیرکل توسعه پایدار و اقتصاد محیط زیست سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به آسیبهای وارده به محیط زیست گفت: 23 استان ایران با پدیده گرد و غبار مواجه است که 70 درصد آن منشا خارجی دارد و 30 درصد باقیمانده ناشی از خشکیدن تالابهای داخل کشور است.
وی بیان کرد: خسارت اقتصادی آلودگی هوا در کشور سالانه حدود هشت میلیارد دلار است، از سوی دیگر شش درصد گونه های جانوری به دلیل شکار غیرمجاز در معرض انقراض قرار دارند و خسارتهای وارده به تالابها نزدیک به 40 تا 100 درصد است.
جواهریان گفت: توسعه پایدار به معنای توجه به سه رکن اصلی رشد اقتصادی، عدالت اجتماعی، حفظ محیط زیست و بستر توسعه فرهنگی آن است که باید با تغییر الگوی کشت، الگوی مصرف و برداشت از منابع خدادادی تحقق یابد.
وی افزود: ایران از جمله کشورهایی است که برخلاف صنعتی بودن خود جزو 10 کشور نخست جهان در مصرف انرژی است این در حالی است که برداشت ما باید از منابع طبیعت 40 درصد باشد و 60 درصد باقیمانده آن برای طبیعت باقی بماند.
او ادامه داد: ایران به اندازه 25 میلیون نفر منابع وارد کشور می کند و به اندازه 25 میلیون نفر دیگر برداشت زیادی از منابع دارد.
مدیرکل توسعه پایدار و اقتصاد محیط زیست سازمان حفاظت محیط زیست گفت: سرانه انتشار گاز دی اکسید کربن در جهان حدود 4.9 تن در سال و میزان آن در ایران 7.7 تن است و این رقم برای کشوری که میزان تولید ناخالص داخلی پایینی دارد بسیار بالا است .
وی افزود: مصرف انرژی در ایران بسیار بالا است زیرا آن را ارزان بدست آورده و قدر آن را نمی دانیم؛ این موضوع در زمستان و تابستان ملموس است و انرژی بسیاری هدر می رود.
جواهریان با بیان اینکه ایران کشوری با مصرف بسیار بالای آب می باشد گفت: از نظر میزان بارندگی 14 سال است که در خشکسالی بسر می بریم و هر سال میزان بارندگی افت محسوسی دارد.
وی افزود: اگر میانگین بارندگی در کشور 241 میلیمتر در سال باشد این میزان در جهان 855 میلیمتر است یعنی کمتر از یک سوم میزان بارندگی جهانی نزولات جوی در ایران داریم اما سرانه مصرف آب در دنیا 130 لیتر در روز و در ایران 220 لیتر در روز است.
او ادامه داد: کمتر از یک سوم میانگین بارندگی در جهان بارش سالانه در ایران وجود دارد اما نزدیک به دو برابر میانگین جهانی آب در این کشور مصرف می شود، ایران در سرانه مصرف آب در بین کشورهایی که بیش از پنج میلیون نفر جمعیت دارند رتبه نخست را دارد.
مدیرکل توسعه پایدار و اقتصاد محیط زیست سازمان حفاظت محیط زیست گفت: نزدیک به 90 درصد آب تجدیدپذیر در ایران صرف کشاورزی می شود.
وی افزود: براساس برآوردهای انجام شده تا سال 2039 میلادی ایران به سمت کشوری با کاهش بارش به ویژه در مناطقی که اکنون دارای بارش سالانه مناسبی است و همچنین به سمت افزایش دمای هوا پیش می رود.
او ادامه داد: در 20 سال اخیر دمای هوا در ایران 1.5 درجه سانتیگراد افزایش یافته و پیش بینی می شود که تا 10 سال آینده به میزان 1.5 تا دو درجه دمای هوا بیشتر شود.
وی گفت: وسعت ایران 165 میلیون هکتار است که از این میزان هشت میلیون هکتار زمین آبی است، همچنین از مجموع زمینهای آبی کشور 1.2 میلیون هکتار زمین بدون محدودیت کشاورزی و باقی آنها با محدودیتهایی از جمله شوری و سنگ ریزه برای کشاورزی همراه است.
مدیرکل توسعه پایدار و اقتصاد محیط زیست سازمان حفاظت محیط زیست افزود: ایران جزو کشورهایی است که فرسایش خاک بسیار بالایی دارد بطوری که این میزان پنج تا شش برابر میانگین فرسایش خاکی در جهان است و این فرسایش کاهش پوشش گیاهی و جنگلی را در پی دارد.
وی گفت: 98 درصد تولید محصولات کشاورزی در ایران به کود و سموم شیمیایی متکی است و این هم جزو معضلات کشور به شمار می رود.
جواهریان درباره افزایش برداشت آب از سفره های زیرزمینی هم اظهارداشت: اگر در سال 1358 حدود 70 میلیون مترمکعب از آبهای زیرزمینی برداشت می شد امروز این میزان به 11 میلیارد مترمکعب رسیده است.
وی افزود: برداشت از آبهای زیرزمینی در 34 سال اخیر در کشور 170 میلیارد مترمکعب معادل 85 درصد از منابع آبی در سال بوده این در حالی است که می گویند اگر کشوری فقط 20 درصد از منابع آبی خود را استفاده کند در وضعیت ایمن و اگر 40 درصد از این منابع استفاده کند در معرض خطر قرار می گیرد.
او ادامه داد: اکنون کشورهای خاورمیانه با معضل کم آبی مواجه هستند و در مقایسه با سال 1960 بیش از یک سوم از ذخایر آب شیرین این منطقه کاهش یافته بطوری که مجموع ذخایر آب شیرین در این منطقه که 14 درصد سهم خشکیهای جهان را به خود اختصاص داده فقط دو درصد از کل ذخایر آب شیرین دنیا است.
وی شمار چاههای غیرمجاز در ایران را بسیار ذکر کرد و گفت : اکنون نزدیک به 650 هزار حلقه چاه در کشور وجود دارد که از این تعداد بیش از 200 هزار چاه غیرمجاز است.
او گفت: شمار چاههای حفر شده در کشور طی 17 سال گذشته 93 درصد افزایش داشته که منجر به خشکیدن جنگلها، کشتزارها و نشست زمین شده است.
این مسوول در سازمان حفاظت محیط زیست افزود: میانگین فرونشست زمین در کشور نزدیک به 30 سانتیمتر است که در برخی مناطق شدید و برخی دیگر کمتر است، متاسفانه چون راههای نفوذ و مجراهای آبهای زیرزمینی بعد از فرونشست زمین بسته می شود برگشت آب به زیرزمین را مشکل می کند.
جواهریان افزود: اگر همین امروز تصمیم بگیریم که از آبهای زیرزمینی برداشت نکنیم 50 سال طول می کشد که وضعیت منابع آب زیرزمین به حد تعادل برسد.
وی یکی از معضلات مدیریت منابع آب در کشور را بحث نحوه استفاده از آب تصفیه عنوان و بیان کرد: میزان برداشت آب در ایران بسیار بالا اما بازچرخانی آب در کشور بسیار پایین است این در حالی است که در برخی کشورها آب مصرفی تا هفت بار بازچرخانی می شود.
وی ادامه داد: براساس رتبه بندی کشورها به لحاظ پرداختن به مسائل محیط زیستی، ایران از نظر مدیریت منابع آب از 100 نمره 2.77 و رتبه 117 جهان را بدست آورد.
مدیرکل توسعه پایدار و اقتصاد محیط زیست سازمان حفاظت محیط زیست گفت: پیش از پیروزی انقلاب اسلامی 10 سد بزرگ در کشور وجود داشت که 80 درصد از روان آبها پشت آنها ذخیره می شد و اکنون تعداد سدها و آب بندها در کشور به 550 رسیده اما بسیاری از آنها ارزیابی زیست محیطی نشده و خساراتی را به دنبال داشته اند.
وی افزود: 50 درصد از پشت سدهای جدید در کشور از آب پر شده است ، به عنوان مثال میزان ذخیره سازی آب در پشت سد کرخه 5.5 میلیارد مترمکعب است اما در پنج سال اخیر تنها دو میلیارد مترمکعب از این ظرفیت پر شده است.
او گفت: سد گتوند که اکنون 400 میلیون مترمکعب آب را در پشت خود ذخیره کرده به دلیل جانمایی نامناسب و وجود گسل نمک زیر آن، عامل نابودی هزار و 370 هکتار رویشگاه کنار با 28 هزار اصله درخت شده است.
جواهریان افزود: این سد قابل شکستن نیست، از سوی دیگر تنها راهکاری که برای جلوگیری از خسارات آن مطرح شده ارسال آب از طریق لوله به فاصله 220 کیلومتر به سمت خلیج فارس با هزینه شش هزار و 600 میلیارد ریال است که در صورت اجرای این طرح به دلیل میزان شوری آب آن معضلاتی را برای خلیج فارس به همراه خواهد داشت.
وی در ادامه گفت: الگوی مصرف نیز در ایران بسیار تغییر کرده و در نهایت باعث افزایش تولید زباله شده بطوری که روزانه در مجموع بیش از یک میلیون تن زباله عادی، پزشکی، کشاورزی و صنعتی در کشور تولید می شود.
او افزود: روزانه چهار میلیون کیسه فریزر دور ریخته می شود، پلاستیک که منشا نفتی دارد قابل بازیافت نیست و 300 سال در طبیعت می ماند لذا یک منبع حیاتی به اسم نفت را به پلاستیک تبدیل می کنیم و آن را به طبیعت می فرستیم.
مدیرکل توسعه پایدار و اقتصاد محیط زیست سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: در مرحله نخست باید کمتر زباله تولید کنیم، اجناس باکیفیت بخریم تا کمتر به زباله تبدیل شوند، در مرحله دوم زباله را تفکیک کنیم و به دیگران یاد بدهیم این کار را از مبدا انجام دهند.
وی در ادامه گفت: هفت درصد از خاک ایران را جنگل تشکیل داده اما از سال 1356 تا 1386 پسروی قابل توجهی در جنگلهای کشور وجود داشته بطوری که از 14 میلیون هکتار به 11 میلیون هکتار رسیده است که قاچاق چوب و قطع بیش از حد درختان برای تولید محصولات و حریق در آنها را می توان از دلایل کاهش این سطح برشمرد.
او افزود: تغییر الگوی مصرف که یکی از اساسی ترین ارکان توسعه پایدار است می تواند به تولید کمتر زباله و مدیریت مصرف انرژی کمک کند.
مدیرکل توسعه پایدار و اقتصاد محیط زیست سازمان حفاظت محیط زیست گفت: برای رسیدن به توسعه پایدار و اقتصاد سبز باید به سمت تجارت آب مجازی پیش رویم یعنی محصولاتی را تولید کنیم که با توجه به شرایط بحرانی آب در کشور آب کمتری مصرف کند.
وی افزود: تغییر الگوی کشت، تولید و مصرف در شرایط بحران آبی در کشور ضروری است و باید به سمت تجارت آب مجازی پیش رویم.
کارگاه یک روزه توسعه پایدار و اقتصاد محیط زیست با حضور 60 نفر از کارشناسان و مدیران شش استان کشور در قالب سخنرانیهای تخصصی در مشهد برگزار شد.
تاریخ انتشار: ۲۳ خرداد ۱۳۹۴ - ۲۲:۳۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 118]
صفحات پیشنهادی
مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران: 300 هزار حلقه چاه غیرمجاز در کشور وجود دارد
مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران 300 هزار حلقه چاه غیرمجاز در کشور وجود داردمدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران با بیان اینکه حدود 780 هزار حلقه چاه غیرمجاز در کشور وجود دارد گفت 3 هزار حلقه چاه غیرمجاز با شرایط متفاوت در کشور داریم محمد حاجی رسولیها در گفتوگو باحمایت یونسکو از مدیریت منابع آب در ایران
شنبه ۲۳ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۲ ۴۰ مدیر دفتر منطقهای یونسکو در تهران گفت امروزه چالشهای آب باید توسط مراکز دانشگاهی حل شود به گزارش ایسنا استر کیش لاروش صبح امروز شنبه در ششمین نشست برنامه آسیایی مدیریت آبهای زیرزمینی در مناطق نیمهخشک با اعلام حمایت دفتر منطقهای یونسکو از کشورهاشتراک تجربه ايران و استراليا در مديريت يکپارچه تالابها با کشورهاي جهان
۱۷ خرداد ۱۳۹۴ ۱۹ ۲۶ب ظ اشتراک تجربه ايران و استراليا در مديريت يکپارچه تالابها با کشورهاي جهان موج -در چهارمين روز اجلاس متعاهدين کنوانسيون رامسر در شهر پونتا دلسته کشور اروگوئه کشورهاي ايران و استراليا در يک کارگاه جانبي مشترک تجربيات خود را در خصوص مديريت يکپارچه حوضه آبخيزانتصاب سرپرست معاونت توسعه مديريت ومنابع انسانی استانداری هرمزگان
با حکم استاندار هرمزگان صورت گرفت انتصاب سرپرست معاونت توسعه مديريت ومنابع انسانی استانداری هرمزگان شناسهٔ خبر 2765277 - یکشنبه ۱۰ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۸ ۰۲ استانها > هرمزگان بندرعباس - علی رئوفی با حکم جاسم جادری استاندار هرمزگان به عنوان سرپرست معاونت توسعه مديريت و منابع انسانیمنابع پیشبینی شده به مددجویان اختصاص نمییابد |اخبار ایران و جهان
منابع پیشبینی شده به مددجویان اختصاص نمییابد کد خبر ۵۰۸۴۹۳ تاریخ انتشار ۲۳ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۲ ۵۳ - 13 June 2015 رئیس فراکسیون یاوران امداد امام ره با بیان اینکه تسهیلات مناسب از سوی بانکها به مددجویان کمیته امداد پرداخت نمیشود گفت منابع پیش بینی شده در بودجه سالانه برای کمبرگزاری کارگاه آموزشی مدیریت منابع آب در استان اصفهان
برگزاری کارگاه آموزشی مدیریت منابع آب در استان اصفهان مديركل آموزش فني و حرفه اي استان اصفهان اعلام كرد امروز و فردا كارگاه مديريت منابع آب آكواترونيك با همكاري شركت آب و فاضلاب استان و شركت فستو برگزار خواهد شد ابوطالب جلالي گفت در راستاي رويكرد آموزشي و تبادل نظرات و تجربيمعاون توسعه مدیریت و منابع وزارت بهداشت: وزارت بهداشت با پرداخت کارانه به فعالان عرصه بهداشت موافق است
معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت بهداشت وزارت بهداشت با پرداخت کارانه به فعالان عرصه بهداشت موافق استمعاون توسعه مدیریت و منابع وزارت بهداشت با اعلام موافقت خود با پرداخت کارانه در بخش بهداشت بر انجام کار ویژه برای شبکه های بهداشتی استانها تاکید کرد به گزارش خبرگزاری فارس به نكشاورزی عامل ۹۱ درصد كاهش سالانه منابع آب شيرين در ايران است
کارشناس طرح بین المللی حبله رود كشاورزی عامل ۹۱ درصد كاهش سالانه منابع آب شيرين در ايران است شناسهٔ خبر 2767040 - سهشنبه ۱۲ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۵ ۲۳ استانها > سمنان سمنان - کارشناس طرح بین المللی حبله رود با بیان اینکه كشاورزی عامل ۹۱ درصد كاهش سالانه منابع آب شيرين در ايران استرئیس مؤسسه عالی علمی-کاربردی مدیریت شهری و روستایی وزارت کشور: دومین کنفرانس آینده پژوهی جمهوری اسلامی ایران ب
رئیس مؤسسه عالی علمی-کاربردی مدیریت شهری و روستایی وزارت کشور دومین کنفرانس آینده پژوهی جمهوری اسلامی ایران برگزار میشودرئیس مؤسسه عالی علمی-کاربردی مدیریت شهری و روستایی وزارت کشور گفت دومین کنفرانس آینده پژوهی جکهوری اسلامی ایران با رویکرد فناوری اطلاعات ارتباطات برگزار میاشتراک تجربه ایران و استرالیا در مدیریت تالاب ها
اشتراک تجربه ایران و استرالیا در مدیریت تالاب ها شناسهٔ خبر 2769219 - شنبه ۱۶ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۸ ۲۹ سلامت > محیط زیست ایران و استرالیا در چهارمین روز اجلاس متعاهدین کنوانسیون رامسر در شهر پونتا دلسته اروگوئه در یک کارگاه جانبی مشترک تجربیات خود را در خصوص مدیریت یکپارچه تالاب هفارس گزارش میدهد تغییر در بدنه مدیریت اتاق تعاون ایران در آستانه ابلاغ سند استراتژی 3 ساله
فارس گزارش میدهدتغییر در بدنه مدیریت اتاق تعاون ایران در آستانه ابلاغ سند استراتژی 3 سالههیئت رئیسه جدید اتاق تعاون ایران در حالی جابجاییهایی در بدنه مدیریتی انجام میدهد که در آستانه اجرای سند استراتژی 3 ساله برای تحقق سهم تعاون در اقتصاد قرار دارد به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرئیس اداره بیابانزدایی منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی: مدیریت کویر میقان سبب کاهش آلودگی زیست محیطی میش
رئیس اداره بیابانزدایی منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی مدیریت کویر میقان سبب کاهش آلودگی زیست محیطی میشودرئیس اداره بیابان زدایی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی گفت مدیریت کویر میقان برای کاهش آلودگی زیست محیطی و جلوگیری از تشدید کانون بحران شهر اراک ضروری است19 تا 20 خرداد ماه جاری صورت میگیرد برگزاری کارگاه آموزشی مدیریت منابع آب در اصفهان
19 تا 20 خرداد ماه جاری صورت میگیردبرگزاری کارگاه آموزشی مدیریت منابع آب در اصفهانمدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان اصفهان گفت 19 تا 20 خرداد ماه جاری کارگاه آموزشی مدیریت منابع آب در اصفهان برگزار میشود به گزارش خبرگزاری فارس از اصفهان ابوطالب جلالی ظهر امروز در جمع مسئولانمنابع اسرائیلی: اوباما برای یک توافق بد با ایران مصمم است
منابع اسرائیلی اوباما برای یک توافق بد با ایران مصمم است منابع دیپلماتیک ارشد در رژیم صهیونیستی اعلام کردند که رئیسجمهور آمریکا برای دستیابی به یک توافق بد با ایران تصمیم خود را گرفته است به گزارش نامه نیوز به نقل از عآروتص شوا منابع دیپلماتیک ارشد رژیم صهیونیستی به روزنامهآیت الله هاشمي: زنان ایرانی ظرفیت بالایی برای مدیریت دارند
آیت الله هاشمي زنان ایرانی ظرفیت بالایی برای مدیریت دارند رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام زنان را نيمي از جامعه توصيف کرد و گفت زنان ايراني مسلمان در طول تاريخ نشان داده اند که از لحاظ علمي و مديريتي ظرفيت هاي بسيار بالايي براي پيشرفت و مديريت کارها در جامعه دارند به گزارش نامه نیموحدنژاد در دومین اجلاسیه اعضای ستاد استهلال: عربستان هیچ گزارش علمی در منابع معتبر جهان ندارد/ وجود ۱۵۰ گروه
موحدنژاد در دومین اجلاسیه اعضای ستاد استهلال عربستان هیچ گزارش علمی در منابع معتبر جهان ندارد وجود ۱۵۰ گروه رصدی در ایرانعضو ستاد استهلال دفتر رهبری گفت کارشناسان عضو ستاد استهلال دفتر مقام معظم رهبری از بهترین کارشناسان رؤیت هلال در دنیا هستند و برخی هم صاحب رکوردهای جهانی هستبا حکم استاندار هرمزگان علی رئوفی به عنوان سرپرست جدید معاونت توسعه مدیریت و منابع انسانی استانداری هرمزگان من
با حکم استاندار هرمزگانعلی رئوفی به عنوان سرپرست جدید معاونت توسعه مدیریت و منابع انسانی استانداری هرمزگان منصوب شدعلی رئوفی با حکم استاندار هرمزگان به عنوان سرپرست جدید معاونت توسعه مدیریت و منابع انسانی استانداری هرمزگان منصوب شد به گزارش خبرگزاری فارس از بندرعباس به نقل از رو-
گوناگون
پربازدیدترینها