واضح آرشیو وب فارسی:فارس:
شیطنت آذربایجان در مراسم افتتاحیه بازیهای اروپایی؛ نظامی را هم مصادره کردند!
مراسم افتتاحیه اولین دوره بازیهای اروپایی به میزبانی باکو در جمهوری آذربایجان یا چند شیطنت مذبوحانه و بیاساس در رابطه با تاریخ و فرهنگ کهن ایرانیان همراه بود.
به گزارش خبرگزاری فارس، شهر باکو پایتخت جمهوری آذربایجان، کشوری که به سال 1918 تاسیس شده و مرز و جمهوریت و ریشه کنونی خود را در مقطع زمانی کمتر از یک قرن در آغوش گرفته، برای اولین رقابتهای موسوم به European Games (بازی های اروپایی) اعلام آمادگی کرد و میزبان رسمی این رقابتها شناخته شد. در این رقابتها 30 رشته ورزشی بین کشورهای اروپایی نفرات برتر و تیمهای قدرتمند خود را خواهند شناخت و در همان روزهای ابتدایی دردسر جدی دولتمردان این کشور به خاطر مهار خشم مهارناشدنی مردم مسلمان این کشور بابت حضور اردوی ورزشی رژیم اشغالگر قدس در این رقابتها کلید خورد. در مراسم افتتاحیه این بازیها از خواننده مشهور و پرحاشیه دنیای مد و موسیقی برای اجرا دعوت شده بود و مراسمی که حداقل 3 میلیون یورو برای تجهیزات، آتش بازی، دکوراسیون، نورپردازی، دعوت میمهمانان خارجی و غیره هزینه شده بود شامل چندین شیطنت بی اساس و کودکانه هم بود. جمهوری آذربایجان پیش از این نیز سابقه چنین شیطنتهایی را داشته است، سند زدن نوروز به نام خود در سازمانهای جهانی یکی از این اقدامهای ناشیانه بود که با اعتراض بین المللی جمهوری اسلامی ایران و سایر سرمزینهای نوروزی همچون افغانستان، تاجیکستان و حتی ترکیه همراه شد و بلافاصله این تایید عجولانه از سوی یونسکو باطل اعلام شد. جمهوری آذربایجان در مورد ورزش باستانی ایران زمین، چوگان نیز همین اشتباه تاریخی را مرتکب شد که این موضوع با تلاش مسئولان محترم فدراسیون چوگان ایران، سازمان میراث فرهنگی و گردشگری و مقامات کشوری در حال بررسی و پیگیری حقوقی است. در مراسم افتتاحیه این بازیها که البته اهمیت چندانی برای کشورهای اروپایی نداشته و اکثر آنها با تیمهای جوانان و نفرات ذخیره در رشتههای ورزشی گوناگون در آن ظاهر شدهاند چند مورد به عنوان نمادهای ملی آذربایجان معرفی شد، یکی از این نامها، نام شاعر، فیلسوف و داستان سرای بلندمرتبه ایران زمین، جمالالدین ابومحمد الیاس بن یوسف بن زکی متخلص به نظامی بود. در این مراسم بازیگران نمایش و گوینده سالم طوری وانمود میکردند که گویا نظامی گنجوی، ابرمرد ادبیات قرن ششم ایران، نماد ملی جمهوری آذربایجان است!
شاعر بزرگی که هر چند سندیات کاملا روشنی از سبک و جزئیات زندگیش در دست اهل فن نیست، اما به استناد نسخههایی ثبت شده از اسکندرنامه و چندین و چند دست نویس تاریخی از یاران و شاگردان وی حتی در تفرشی بودن و اهل قم بودن وی نیز سخن بر زبان رانده شده است. اقبال نامه صفحه 29 نسخه اصلی: چو در گرچه در بحر گنجه گمم ولی از قهستان شهر قمم به تفرش دهی هست "طا" نام او نظامی از آنجا شده نامجو
لطفعلی آذر بیگدلی نیز درمقدمه یوسف وزلیخای خود گفته است: دگر سرو دیار قم نظامی کزو ملک سخن دارد تمامی زخاک تفرش است آن گوهر پاک ولی در گنجه مدفونست در خاک شیخ بهایی نیز در اشعار خود بهاین انتساب اشاره و شهادت میدهد: ز اهل تفرش است آن گوهر پاک ولی در گنجه چون گنج است در خاک اکنون این سوال مطرح میشود که صرف سروده شدن چندین و چند غزل و قصیده به زبان آذری آیا غیر علمی و ابلهانه نیست که این شاعر بلندآوازه ایران زمین در مراسمی رسمی به عنوان نماد ملی یک کشور دیگر مطرح شود؟ شاعری که بسیاری از ایرانیان با بیت طلایی او آشنایند: ای نام تو بهترین سرآغاز بی نام تو نامه کی کنم باز؟
شیطنتهای برگزارکنندگان این مراسم در این اقدام بی ریشه و بی مطالعه خلاصه نشد و سازهای اصیل موسیقی ایران زمین در منطقه پاک و دلاورخیز و سراسر فرهنگی آذربایجان به نمادهای ملی جمهوری آذربایجان بدل گشتند و گویا قرنها پیش از جدایی تلخ خاک مربوط به جمهوری آذربایجان از ایران و در طول سالهای سیاه کمونیسم در کشور شوراها این همه ساز و این همه شکوه موسیقی به صورت فریز شده نگهداری شده بود تا روزی به نام آذربایجان سند بخورد! تاکید چندین و چند باره برگزار کننده این مراسم بر آتش و آتشکده و تمدن کهن و انسانهای آزاده و غیره نیز در نوع خود تامل برانگیز بود. انتهای پیام/م
94/03/23 - 16:21
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 147]