واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: وزیر بهداشت:
مهم ترین مسأله در وقف، اعتماد مردم است/ضرورت فرهنگسازی در حوزه وقف
وزیر بهداشت با بیان اینکه از شروع به کار دولت تدبیر و امید، وزارت بهداشت در موضوع مشارکت های اجتماعی کوتاهی نکرده است افزود: تنها سرمایه ای که از یک انسان به جا می ماند آثار خیر است که حجم آن مهم نیست بلکه انجام امر خیر مهم است.
به گزارش گروه علمی، پزشكی باشگاه خبرنگاران به نقل از وبدا،دکتر سید حسن هاشمی در همایش قائم مقام های روسای دانشگاه های علوم پزشکی در امور مشارکت های اجتماعی، سازمانهای مردم نهاد و خیریه های سلامت که روز گذشته در ستاد وزارت بهداشت برگزار شد اظهار داشت: باید تلاش کنیم حق واقف را طوری که واقف خواسته است انجام دهیم و مرّ وقف اجرا شود تا به دلیل اجرای غیر صحیح وقف گناهی متوجه ما نشود.
وزیر بهداشت با بیان اینکه بیمارستان های وقفی بسیاری را می شناسیم که ارزش افزوده فوق العاده دارند افزود: به عنوان نمونه بیمارستان کامکاران قم در بهترین نقطه شهر واقع شده و می توان در آن نقطه یک بیمارستان 1000 تختخوابی مدرن ساخت.
دکتر هاشمی گفت: با توجه به همراهی و حمایت نمایندگان مجلس و شورای شهر قم دارند می توان تفسیری از وقف نامه به عمل آورد که این بیمارستان تغییر وضعیت پیدا کند و در جهت نظر واقف حتی به صورت اجاره از آن استفاده کرد که در ارایه خدمات مطلوبتر به مردم آن منطقه بسیار راهگشا خواهد بود.
وزیر بهداشت با اشاره به اینکه مرّ وقف می تواند فرهنگ وقف را توسعه دهد گفت: به همین منظور سال گذشته حتی بخشنامه ای را مبنی بر اینکه حتما باید نام واقف بر بنا گذاشته شود را ابلاغ کردیم.
دکتر هاشمی افزود: کشف وقف، توجه به وقف نامه و رعایت مرّ وقف اهمیت بالایی دارد که سازمان اوقاف نیز در زمینه هایی که ابهام وجود دارد ما را راهنمایی می کند.
ضرورت فرهنگ سازی در حوزه وقف در بخش سلامت
وزیر بهداشت در خصوص اهمیت اشاعه فرهنگ وقف گفت: با وجود ابزار مدرن فرهنگ سازی و اطلاع رسانی باید توجه ویژه ای به فرهنگ سازی داشت و به عنوان نمونه یک مستند 30 قسمتی از تمام استان های کشور در خصوص وقف در حوزه سلامت می توان تهیه کرد و آن را در صدا و سیما پخش گرد چرا که نسل جدید با این مفاهیم، بیگانه است.
وی تصریح کرد: با وجود فضاسازی های منفی از مدیران و مسوولان نظام جمهوری اسلامی، تنها یک فرد با باورهای قوی می تواند به یک دستگاه، اعتماد و در آن حوزه وقف کند و باید تلاش های زیادی در جهت اشاعه فرهنگ وقف داشته باشیم.
اعتماد مردمی وقف را گسترش می دهد
وزیر بهداشت با بیان اینکه مهم ترین مسأله در وقف، اعتماد مردم است افزود: مردم و واقفین باید باور داشته باشند که ما بیشتر از وراث و بازماندگان، نسبت به رعایت وقف حساست نشان می دهیم.
دکتر هاشمی در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر ضرورت اطلاع رسانی از اولویتها و نیازهای هر استان در قالب کتابچه و سایت برای واقفین گفت: به عنوان نمونه فردی که در یک استان می خواهد وقف انجام دهد باید از اولویت های مورد نیاز آن استان اطلاع داشته باشد و طبق نیازها، وقف صورت گیرد.
وی افزود: برای گسترش وقف در کشور، می توان با کمک سازمان اوقاف و امور خیریه، وزارت اقتصاد و معاونت توسعه و منابع وزارت بهداشت و صندوق توسعه ملی مشوق هایی را تعریف کرد.
وزیر بهداشت بر ضرورت توجه جدی و اهتمام قائم مقامان روسای دانشگاه های علوم پزشکی در مشارکت های اجتماعی در خصوص اشاعه فرهنگ وقف و نیز اولویت بندی نیازهای استان تاکید کرد و گفت: باید بتوان با یک اقدام جهادی نهایتا تا دو ماه آینده اولویت های مورد نیاز هر استان مشخص شود.
ضرورت استفاده از توان بخش خصوصی در ساخت مراکز بهداشتی درمانی
دکتر هاشمی با اشاره به مشکلات و تنگناهای مالی دولت بر ضرورت استفاده از توان و ظرفیت بخش خصوصی در احداث بیمارستانها و مراکز بهداشتی، درمانی تاکید کرد.
وی افزود: از سال گذشته تا سال جاری، وظایف دولت افزایش داشته اما درآمد آن نصف شده است و طبق پیش بینی های دولت و همچنین مجلس شورای اسلامی، نسبت به درآمد ها 50 درصد و همچنین نسبت به هزینه ها عقب هستیم و به همین دلیل رییس جمهور بخشنامه ای را صادر کرد که طبق آن، دستگاه های دولتی در هزینه های جاری خود 20 درصد صرفه جویی کنند.
وزیر بهداشت با بیان اینکه باید مردم را تشویق و توانمند کرد تا پیشگیری نهادینه شود اضافه کرد: پیشگیری و توانمند سازی مردم در صورتی اتفاق می افتد که آنها در قالب نهاد های فعال در حوزه مشارکت های اجتماعی حضور داشته باشند.
اثر گذاری فوق العاده انجمن ها و سازمان های مردم نهاد در جامعه
دکتر هاشمی با اشاره به اینکه حدود 60 هزار نفر در کشور بیماری MS دارند گفت: درصد بالایی از این بیماران جوان و تحصیل کرده هستند و درمان این بیماران در سال حدود 200 میلیارد برای کشور هزینه دارد.
وزیر بهداشت با اشاره به تشکیل انجمن حمایت از بیماران MS گفت: این انجمن اقدامات بسیار موثری را انجام دهد و با متقاعد کردن بیماران و پزشکان به اثرات مثبت داروهای تولید داخل، توانسته است در هزینه های دارویی 5 برابر بیشتر صرفه جویی ایجاد کند.
انتهای پیام/
اخبار مرتبط
انتخاب مشاور توانبخشی وزیر بهداشت پس از مدتها/ واردات روغن پالم به 450 هزار تن رسید
یک استان و فقط چند متخصص
واردات روغن پالم 750 هزار تن در سال بود که به 430 هزار تن کاهش یافته است
توجه دولت و مجلس به نظام سلامت موجب رضایت مردم شده است
۲۲ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۲:۰۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 84]