محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1844808849
منطقه حفاظت شده بحر آسمان | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
واضح آرشیو وب فارسی:سیری در ایران: در دهه 1350 به واسطه ارزش هاي منحصر به فرد بخش هاي جنوبي منطقه در حوزه كوه قرقطوئيه با احداث پاسگاه در منطقه اسفندقه اقدامات لازم جهت حفاظت منطقه به عمل مي آمده است ولي به واسطه نبود امنيت در محل بطور كل حفاظت آن تا چند سال قبل متوقف شده بود. شايان ذكر است منطقه مذكور در فهرست مناطق تحت مدیریت كشور نبوده است ولی با توجه به ارزش های منحصر به فرد توسط گشت سیار شهرستان جيرفت و همچنين نيروهاي مستقر در پاسگاه اسفندقه گشت و کنترل در آن صورت مي پذيرد. موقعيت جغرافيايي( عوارض و منابع فيزيكي، آدرس موقعيت جغرافيايي نسبت به شهر – روستا):
اين منطقه از N2846 تا N2913 عرض شمالي و E5656 تا E5735 طول شرقي از نصف النهارگرينويچ قرار گرفته است. این منطقه در 215 کیلومتر ی جنوب مرکز استان و در 25 کیلومتری شرق شهرستان رابر و همچنین 40 کیلومتری شمال غرب شهرستان جیرفت واقع شده است. وسعت منطقه:
118800 هكتار.
دامنه تغييرات ارتفاع از سطح دريا: حداكثر ارتفاع3680 متر مربوط به كوه بحرآسمان و حداقل ارتفاع1920 متر در حوالي علي آباد مي باشد. نوع اقليم:
منطقه دارای اقلیم سرد و خشک بوده و در زمستانها بخش های زیادی از آن پوشپیده از برف می گردد. به واسطه شرایط آب و هوایی خاص در فصول گرم سال از مهمترین ویژگی های جلب توریسم به منطقه می باشد. تشريح وضعيت طبيعي( شرح اجمالي سيماي منطقه):
منطقه بحرآسمان مجموعه ای کوهستانی است که به همراه جبال بارز طولانیترین و مرتفع ترین رشته کوه جنوب شرقی کشور را ایجاد کرده است. در واقع این کوهستان به مانند بسیاری از کوهستانهای واقع شده در مجموعه فلات مرکزی تنها یکسری کوه پراکنده نبوده بلکه کاملاً رشته کوهی مرتفع است که از نظر توپوگرافی و اقلیمی هیچ سنخیتی با مناطق دشتی اطراف خود ندارد. ارتفاعات این کوهستان که در جنوب شرقی شهر کرمان واقع شده و در نزدیکی کوهستانهای هزار و جوپار قرار دارد زمستانهای بسیار سردی دارد که همراه با بارش برف است و این برف در ارتفاعات تا مدتها باقی می ماند. ارتفاعات بحرآسمان در بخش جنوبی با قرار گرفتن در حوزه آبریز هلیل رود و جازموریان نهایتاً به مناطق دشتی با ارتفاع 600 تا 1200 متر ختم میشود که از آب و هوای بسیار گرمی و تا حدودی مرطوب برخوردار است. برعکس جبهه شمالی این رشته کوه به دشتهای مرتفعتری وصل میشود که دارای اقلیمی سرد و خشک هستند. این محدوده کوهستانی مرتفع هم به دلیل بارش سالانه نسبتاً زیاد که شامل باران و به ویژه برف است و هم وجود چشمههای فراوان از منابع آبی فراوانی برخوردار است که به صورت جوی ها و رودخانههای کوچک و بزرگی میشود که تمامی آنها از سرچشمههای رودخانه هلیل رود بوده که نهایتاً به هامون جازموریان میریزند. از نظر زمین شناسی 60 درصد رسوبات در ارتباط با دوره ترشیری تا پالئوژن بوده که رسوبات آبرفتی، مخروط افکنه های بادبزنی و رسوبات نمکی را در بر می گیرد. 15 درصد در ارتباط با دوره ترشیری تا نئوژن می باشد که شامل رسوبات پیروکلاستیک، اندزیت، رسوبات آبرفتی، رسوبات نمکی و آهکهای نمولیتی می باشد. 10 درصد رسوبات مربوط به دونین – پالئوزوئیک تحتانی می باشد که عمدتاً رسوبات آهکی، پیلولاوا و دایکهای سیلیسی می باشند. 8 درصد در ارتباط با دوران ژوراسیک بوده که شامل آهک توربیدایتی، ماسه سنگ، سیلتستون و آندزیت های بالشتی می باشند. 7 درصد باقیمانده مربوط به دوران کواترنری و شامل رسوبات عهد حاضر است. در منطقه بحر اسمان شیب عمده منطقه بین 1 تا 14 درصد می باشد و باقیمانده بین 24 تا 38 درصد است. همچنین در بخش های اندکی از شمال شرق، شمال، مرکز و جنوب شیب بین 38 تا 71 درصد می باشد. جهت اصلی شیب های دیده شده در منطقه جنوب شرق تا جنوب غرب بوده و در بعضی از محدوده ها جهت شیب شمال شرق تا شمال غرب نیز مشاهده شده است. منابع بيولوژيكي( پوشش گياهي – حيات وحش):
الف) تيپ گياهي:
ب) درصد پوشش گياهي:
50 درصد پوشش مرتعی با تراکم تاج پوشش گیاهی یک ساله و چند ساله بین 25 تا 50 درصد، 25 درصد اراضی جنگلی با تراکم تاج پوشش بین 5 تا 25 درصد، 20 درصد اراضی با تراکم تاج پوشش گیاهان مرتعی و بیرون زدی های سنگی و در شمال و شمال غرب منطقه 5 درصد زراعت دیم وجود دارد.
گونه هاي گياهي منطقه:
انار شيطان(Tecomella undulate)، خرزهره(Nerium indicum)، انجير وحشي(Ficus johannis)، زيتون وحشي(Olea aucheri)( ساير اطلاعات در جدول شماره 1 ارائه شده است)
گونه هاي جانوري منطقه:
خرس سیاه با حضور خود در بخش های مرکزی و شمالی از جمله ارزش های جانوری منطقه محسوب می گردد. بررسی ها بیانگر قرار گیری منطقه پیشنهادی بحرآسمان در کریدور مهاجرتی خرس سیاه از زریاب به ارتفاعات خبر از طریق مسیر شنگرا و قرقطوئیه می باشد. به نظر می رسد که لك لك سياه نیز در منطقه جوجه آوری نموده که بررسی های تکمیلی در این خصوص ضروری است. سایر گونه های جانوری در فهرست شماره 2 ارائه شده است. ضمناً بر اساس بررسی های انجام شده توسط آقای مهندس مهجورآزاد در سال 1387 در دو رودخانه واقع در بخش های جنوب شرق منطقه پیشنهادی اعم از رودخانه شور که از سرشاخ ههاي شمالي هليل رود می باشد( محل تقاطع اين رودخانه با جاده آسفالت جبال بارز – جيرفت) گونه های Paracobitis sp. و Cyprinion watsoni و در رودخانه گلويي که از سرشاخ ههاي شرقي هليل می باشد گونه های Garra persica، Cyprinion watsoni، Capoeta damascina و Paracobitis sp. صید گردید. تعداد و نوع منابع آبي:
در منطقه بحر آسمان به واسطه وجود رودخانه های هلیل، گردین، دولت آباد، هنزا، رمان و چشمه هاي فرااون ذكر شده در جدول شماره 3 و همچنين آبگرم گيشكي بر روي مرز جنوبي مطقه در محدوده كوه قرقطوئيه در مختصات جغرافيايي3198081 496660R40 در ارتفاع 1796 متر نيز حائز اهميت مي باشد. وجود آثار و ابنيه تاريخي- مذهبي-فرهنگي:
در حاشيه شمالي منطقه امامزاده سلطان سيد احمد وجود داردكه در بين مردمان منطقه از جايگاه ويژه اي برخوردار مي باشد. وجود آثار و پديده هاي طبيعي( آبشار-غار و …):
الف) چشم اندازهاي منحصر به فرد:
آبشار گلم دختركش، غار نيشر( زيستگاه خرس سياه)، رودخانه هاي دائمي همچون هليل، توپوگرافي منحصر به فرد كه منجر به پيدايش انواع چشم اندازها گرديده است. وضعيت جوامع محلي:
الف) جمعيت مناطق مسكوني داخل:
از جمله آبادی های داخل و حاشیه منطقه پیشنهادی بحرآسمان مي توان به اطلاعات مندرج در جدول 4 اشاره داشت.
ب) روش عمده امرار معاش جوامع:
باغداري( شامل گردو، سيب، زردآلو، مركبات)، دامداري و كشاورزي
ج) ميزان درآمد ساليانه افراد محلي:
در حدود يك صد ميليون ريال از طريق محصولات باغي و هفتاد ميليون ريال از طريق دامپروري
د) وضعيت وابستگي جوامع محلي به منابع موجود در منطقه:
با توجه به قرار گيري منطقه پيشنهادي در محدوده مراتع ييلاقي همه ساله از اواسط ارديبهشت تا اواسط مهر ماه شاهده حضور حداقل 15000 دام در منطقه مي باشيم. در برخي از دره ها شمال و شرق منطقه شاهد توسعه باغات گردو، سيب، زردآلو و مركبات مي باشيم.
ه) وضعيت آگاهي جوامع محلي از مسايل زيست محيطي:
تعداد زيادي از افراد محلي، حفاظت از عرصه هاي طبيعي را ضروري مي دانند. عوامل آسيب پذيري منطقه:
به واسطه توسعه باغات در منطقه بحرآسمان( عمدتاً در حاشیه) در چند سال اخیر برخورد منافع مردم و حیات وحش رو به افزایش قرار گرفته است به طور یکه تخریب کندوهای عسل، تخریب محصولات باغی، خورده شدن دام ها و حتی حمله به انسانها توسط خرس رو به افزایش گذاشته است. خشكسالي هاي چند سال اخير، وجود تفنگ هاي غير مجاز، چراي بيش از ظرفيت مراتع، تبديل عرصه ها از ديگر موارد آسيب پذيري منطقه محسوب مي گردد. كمبودها و نيازها:
الف) تعداد آبشخور مورد نياز( با تعيين محل بر روي نقشه):
ب) تعداد پاسگاههاي مورد نياز( با تعيين محل بر روي نقشه):
شنگرا در مختصات 3217304-553004 R 40
اسفندقه در مختصات 3177335-5140224 R 40 ( پاسگاه با تمتمی امکانات موجود می باشد)
گهنه نو در مختصات 3232518-526107 R 40
توکل آباد در مختصات 3216078-512644 R 40
ج) تعداد وسايل نقليه مورد نياز:
ماشين كمك دار2 دستگاه
موتور سيكلت 5 دستگاه
د) تعداد نيروي اجرايي مورد نياز:
12 نفر
ه) ساير نيازها:
بیسیم، اسلحه و سایر تجهیزات رفاهی به تعداد پاسگاههای پیشنهادی، ضمناً به واسطه وجود چندین باغ میوه همچون گیجو پرونو، نیشر، محمدی و باغ راعی در محدوده اصلی زیست خرس سیاه در منطقه بحر آسمان، خرید باغات مذکور که در حدود 7 تا 10 میلیون تومان قیمت داشته و یا پیش خرید محصولات با مبلغی در حدود 500 هزار تومان می تواند در کاهش حساسیت های جوامع محلی موثر بوده و در عین حال خرس از امنیت بیشتری برخوردار خواهد بود. ساير قابليت هاي منطقه:
تعریف مناطق تحت مديريت با اولویت حفاظت از خرس سیاه تا كنون در كشور در منطقه حفاظت شده بیرک و منطقه حفاظت شده پوزک در استان سیستان و بلوچستان محقق شده است كه داراي مشكلات متعددي مي باشد. لذا منطقه بحر آسمان پس از منطقه پيشنهادي زرياب واجد ارزش فراوان جهت حفاظت از خرس سياه مي باشد. همچنين حفاظت منطقه بحر آسمان علاوه بر کاهش سطح جنگلهای طبیعی، منجر به اعمال مدیریت تعارضات بین خرس سیاه و مردم محلی و زمينه ساز اجرای شدن برنامههای آموزش زیست محیطی خواهد شد.
17
حد و حدود پيشنهادي
شمالاً در امتداد جاده آسفاله جيرفت- رابر در حوالي روستاي گراه به كوه شنگرا آغاز و از آبادي كلم دختركش، دروا، بستان، گدار سرخ، آب برده، باب گرگ، اورچ مراد، كاكان، جنگا، دره ميشان، شهيد نظري، باب سيبا، قلندري، تيرگري خامكوئيه، گودگردو، ده شيخوني عبور نموده و پس از دره جوش آب از مزرعه دال خوني، مزرعه گودگرد به رودخانه دره كيل ختم مي گردد.
شرقاً از زيارتگاه شاه چهل مرد به طرف ارتفاعات كوه سير و مزرعه صنيقو و در امتداد رودخانه هاي زمان و رمون، دولت آباد وكمون و اتصال به رودخانه هليل رود كه در اين قسمت رودخانه وارد منطقه مي شود و سپس از ارتفاعات لويا و بنه ده شاخ مي گذرد.
جنوباً از محدوده كوه بنه ده شاخ و آبادي هاي كل صفايي و چناران سفلي عبور مي نمايد.
غرباً طي عبور از آبادي پيلوئيه، سرلرد، گزنگ، امامزاده سلطان حسين، مزرعه نراب در امتداد جاده خاكي به رودخانه فصلي گردان و آبادي هوشوئيه، سقين و مجدداً اتصال به رودخانه دره كيل.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سیری در ایران]
[مشاهده در: www.seeiran.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 176]
صفحات پیشنهادی
منطقه حفاظت شده مراکان | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
منطقه حفاظت شده مراکان در جنوب سواحل رودخانه ارس و در شهرستان خوی قرار دارد مرز شمالی این منطقه رودخانه مرزی ارس و جمهوری آذربایجان است این منطقه از شمال به رودخانه ارس از جنوب به دشت فرسایشی رودخانه قطور چای از غرب به دشتهای کشاورزی قره ضیاالدین و از شرق به جاده اصلی که امنطقه حفاظت شده انگوران | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
منطقه حفاظت شده انگوران از سال 1349 تحت حفاظت بوده است این منطقه با مشخصات جغرافیایی بین N3650 تا N3720 عرض شمالی تا E4715 تا E4750 طول شرقی و در جنوب غربی استان زنجان در شهرستان ماهنشان قرار گرفته است وسعت منطقه 92297 هکتار ویژگی و سیمای عمومی منطقه شامل وضعیت توپوگرافی چشم انمنطقه حفاظت شده باغ شادی | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
اين منطقه جنگلي در فاصله 30 کيلومتري جنوب شهرستان خاتم واقع گرديده و ازشهر هرات حدود38 كيلومتر فاصله دارد اين منطقه با مساحتي بالغ بر 34000 هکتار در حد فاصل دو استان فارس و يزد واقع گرديده است كه طبق آگهي رسمي مصوبه شماره 266 مورخ 14 2 1384 شورايعالي حفاظت محيط زيست به استناد بندمنطقه حفاظت شده میرآباد | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
منطقه جنگلی میرآباد طی مصوبه شماره ۲۲۰ شورای عالی محیط زیست کمیسیون زیر بنائی دولت مورخ ۱۳۸۰ ۷ ۲۵ بعنوان منطقه حفاظت شده به مناطق تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست پیوسته است منطقه حفاظت شده میرآباد با وسعت ۱۱۴۳۵ هکتار حد فاصل شهرستانهای پیرانشهر و سردشت در استان آذربایجان غربمنطقه شکار ممنوع خرم ناز | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
این منطقه در ابتدای استان کهکیلویه و بویر احمد در سمت راست گردنه ماه پرویز به مختصات 50درجه و 43 دقیقه شرقی و 30 درجه و 30 دقیقه شمالی و ارتفاع 2500 متر از سطح دریا قرار دارد پوشش گیاهی منطقه شامل خارهای کوتاه چند نمونه کنگر کاهوی وحشی فرفیون و گیاهان مرتعی است که خوشبختانه بمنطقه شكار ممنوع تالاب پته خور | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
تالاب پته خور در قسمت شرق دشت اردبيل و در غرب كوههاي باغرو طالش واقع گرديده و مختصات جغرافيايي آن به شرح زير مي باشد طول شرقي E4825 – E4830 عرض شمالي N3818 N3822 ارتفاع از سطح درياي آزاد 1330 متر وسعت محدوده مطالعاتي مساحت محدوده مطالعاتي جهت معرفي به عنوان منطقه شكار مممنطقه شكار ممنوع تالاب آقگل | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
تالاب فصلی ‘آقگل’ در جنوب شرقی روستای كرد خورد از توابع ملایر و قریه توتل در جوار كوه ‘كت’ قرار دارد و در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است این منطقه در تاریخ 1388 3 15 به مدت 5 سال منطقه شکار و تیر اندازی ممنوع اعلام شد تالاب آق گل تالابی فصلی مستطمنطقه موگرمون | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
در فاصله 5 کیلومتری ضلع شرقی شهرستان لنده منطقه ای زیبا و بکر واقع شده که موگرمون نام دارد و شامل روستاهای بنه علیاری ده غندی دشت ناصری قنبری راوک علی برات نهضت تل قلعه ده تل گرداب سفلی و علیا وحدت گلال مله قاشکمری مله آبگاوان مورجن ده نسه و دلکون است موگرمون که همنطقه شكار ممنوع پزم | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
منطقه شكار ممنوع پزم در استان سیستان و بلوچستان واقع است منطقه پزم كه به تازگي از سوي سازمان حفاظت محيط زيست كشور به عنوان منطقه شكار ممنوع اعلام گرديده با وسعت 37700 هكتار در نوار ساحلي درياي عمان واقع گرديده است و از شاخصه هاي آن تنوع اكو سيستمي و تنوع گونه اي آن مي باشد ويژگمنطقه شكار ممنوع آغگل | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
منطقه شكار ممنوع آغگل در استان آذربایجان غربی واقع است اغگل روستایی از توابع بخش مرکزی شهرستان ماکو در استان آذربایجان غربی ایران است منطقه شكار و تيراندازي ممنوع آغگل از شمال به روستاي قوس واقع در مرز ايران و تركيه از غرب به پاسگاه مرزي ديم قشلاق به طرف جنوب در امتداد حد مرزنخستین نشست تخصصی مطالعه و حفاظت آثار فلزی برگزار می شود | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
تاریخ خبر 1394 03 17-به گزارش روز یکشنبه گروه فرهنگی ایرنا از پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری کامران احمدیبا افزود یکی از اهدافی که توسط پژوهشکده حفاظت و مرمت آثار تاریخی -فرهنگی دنبال می شود برگزاری نشست های تخصصی با محوریت آثار تاریخی از جنس های مختلف است او افزود این نشسشهر خوی | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
اقلیم سرد نام قدیم آراتتا – سانگی بوتو مساحت ۵۵۴۸ پیش شماره 0461 شهرستان خوی یکی از شهرستانهای استان آذربایجان غربی است که با وسعتی بالغ بر ۵۵۴۸ کیلومتر مربع در شمال غربیترین نقطهٔ ایران و آذربایجان و در مرز کشور ترکیه واقع شدهاست و مرکز این شهرستان شهر خوی است ککاوش باستان شناسی شهر کرج ابودلف در استان مرکزی آغاز شد | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
تاریخ خبر 1394 03 17-اسماعیل شراهی روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود بر اساس مستندات تاریخی شهر کرج در حوزه جغرافیایی بین همدان و اصفهان قرار داشته و از کانون های زیستی مهم دوره باستان در ناحیه مرکزی ایران بوده که اطلاعات دقیق و موثری از آن در دست نیست وی گفت این شهر در دمیراث پنج هزار ساله جهانی در غربت و نامهربانی ها | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
تاریخ خبر 1394 03 17-شهرسوخته یادگار نیاکان ایرانیان باستان افزون بر پنج هزار سال در تپه های خاکی سیستان خفته بود و بی آنکه آسیبی به مردگان زمان رونق خود وارد کند قرنها مردم دیارش را در زیرخاک به امانت نگه داشته بود و اکنون که باستاشناسان به سراغ قبور آن رفته اند گوشه ای از عجایکلیسای سورسور | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
آدرس آذر بایجان غربی-شهرستان چالدران-روستای بارون کلیسای مریم مقدس یا سور سور که به نام کلیسای زور زور نیز معروف است در کنار سد بارون در 20 کیلومتری ماکو در روستایی به نام بارون و 12 کیلومتری شمال غرب قره کلیسا قرار دارد این بنا دارای اهمیت فرهنگی و تاریخی است این کلیسای صلمسجدجامع روستای آغولبیک | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
ازآثار باستانی و دیدنیهای شهرستان تکاب مسجد جامع تاریخی روستای اغولبیک که در ۵ کیلومتری شهرستان تکاب واقع گشته که ۷سال زودتر از مسجدجامع تکاب بنا شده است مسجد روستای اوغول بیک مربوط به دوره قاجار است و در بخش مرکزی دهستان افشار واقع شده و این اثر تاریخی در تاریخ ۲۸ شهریور ۱۳۸۶جنگل میر آباد | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
روستای میرآباد در غرب شهرستان اشنویه و در مجاورت رودخانه گادر واقع شده و تابع بخش نالوس میباشد این روستا 12 کیلومتر با شهر اشنویه فاصله دارد برای بازدید از جنگلهای روستای میراوه باید از جاده اشنویه – پیرانشهر اقدام کرد بعداز عبور از پل موسوم به “پل پوش آباد”-
گوناگون
پربازدیدترینها