تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 17 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):منافق به آنچه مؤمنان بواسطه آن خوشبخت مى‏شوند، ميلى ندارد، ولى خوشبخت سفارش به تق...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827019136




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

چرا داعش دست پرورده آمريکاست؟


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۲۲ خرداد ۱۳۹۴ (۹:۰ق.ظ)
چرا داعش دست پرورده آمريکاست؟ گروه اقتصاد سياسي خبرگزاري موج
زماني که نام جبهه النصره در سوريه به واسطه پيشروي‌ها و کشتارهاي وسيع بر سر زبان افتاد، جهان براي مدتي القاعده و طالبان را به عنوان مهم‌ترين گروه‌هاي تروريستي خاورميانه از ياد برد اما بعد از درگيري ارتش و دولت بغداد با مردم اهل سنت معترض استان الانبار عراق، شاخه شرقي داعش در اين کشور ظهور يافت.
شبه‌نظاميان اين گروهک بنيادگراي اسلامي، با عضوگيري از ميان جوانان سني مذهب معترض عراق در کنار تبليغات گسترده در بين مسلمانان جهان؛ به‌ويژه مسلمانان غربي، بر تعداد افراد مسلح خود و بالطبع حوزه نفوذش در اين کشور افزود. در اين راستا ارتش بغداد نيز به‌ راحتي زمينه جولان را براي داعش فراهم کرد و با عقب‌نشيني از پايگاه‌هاي نظامي نه‌تنها باعث پيشروي آن‌ها شد، بلکه زمينه را براي تجهيز هر چه بيشتر اين شبه نظاميان فراهم کرد.
اما اين گروه که در سوريه نيز توانست بر جبهه النصره فائق شود و شهر رقه را به عنوان پايتخت خود برگزيند، از حمايت‌هاي مالي و نظامي کشورهاي دوست و متحد ايالات‌متحده نيز برخوردار شد. ضمن اين که؛ ترکيه، قطر و عربستان سعودي به عنوان حاميان اين گروه در منطقه فعاليت مي‌کردند.
در همين حال شاهد هستيم که پس از تصرف يک‌سوم خاک عراق توسط داعش، همچنين عقب راندن نيروهاي پيشمرگه کرد در مناطق کردنشين، در کنار آوارگي و کشتارهاي دسته‌جمعي مردم اين مناطق به ويژه ايزدي‌ها و سربازان ارتش، آمريکا به تشکيل يک ائتلاف نظامي بين‌المللي عليه داعش با حضور نمادين چهل کشور، واکنش نشان داد. طنز قضيه اين جاست که کشورهايي چون عربستان و ترکيه نيز در اين ائتلاف حضور يافتند!
پرواز جنگنده‌هاي ائتلاف نظامي بر فراز سوريه و عراق که روزانه 8.5 ميليون دلار هزينه در بردارد، در حالي از تابستان سال گذشته آغاز شد که گه گاه اخباري از کمک‌هاي نظامي ترکيه به داعش از طريق مرز مشترک با سوريه منتشر مي‌شود.
به نظر نمي‌رسد تحرکات آنکارا، رياض و دوحه دور از چشم و البته خواسته آمريکا باشد؛ زيرا ترکيه علاوه بر پيوندهاي اقتصادي گسترده اي که از ابتداي قرن بيست‌ويک با غرب دارد، يکي از مهم‌ترين اعضاي ناتو نيز قلمداد مي شود؛ گو اين که اين کشور ميزبان سيستم دفاع موشکي اين اتحاديه براي مقابله با احتمال شيوع ناآرامي از سوريه بود. عربستان و قطر نيز که در حال تبديل‌شدن به متحدان قديمي آمريکا در منطقه هستند و از لحاظ نظامي و سياسي وابستگي زيادي ميان اين کشورها با واشنگتن وجود دارد.
از اين رو همزمان با شروع عمليات بين‌المللي مقابله با داعش، مرزهاي ترکيه به روي شبه‌نظامياني که خواهان پيوستن به داعش هستند و نيز کاميون‌هاي حامل سلاح براي اين گروه باز بود. اين در حالي است که علاوه بر شکست جنگنده‌ها در جلوگيري از پيش روي داعش، اخباري هم از پرتاب بسته‌هاي نظامي در قلمرو تحت کنترل اين گروه از جانب امريکا منتشر شد.
بر اين اساس، فرضيه‌اي که اين جا به ذهن متبادر مي‌شود، وجود هماهنگي ميان اهداف آمريکا با ظهور داعش در منطقه خاورميانه است.
براي اثبات اين فرضيه کافي است نگاهي به ميزان فروش تسليحات آمريکايي در ميان کشورهاي منطقه در دو سال اخير بياندازيم. ايالات‌متحده در قراردادي به ارزش 1.75 ميليارد دلار، 202 موشک پاتريوت به عربستان فروخت. همچنين رياض 10 بالگرد سي هاوک را به مبلغ 1.9 ميليارد دلار از آمريکا خريد. قطر نيز توافقي 11 ميليارد دلاري براي خريد بالگرد آپاچي و موشک پاتريوت با پنتاگون امضا کرد. علاوه بر اين کاخ سفيد براي حفظ امنيت نظامي اسرائيل، يک معامله 1.8 ميليارد دلاري با تل‌آويو براي ارسال سه هزار موشک ميان برد، 4100 بمب گلايري و 50 بمب سنگ‌شکن براي اهداف زميني منعقد کرد.
اين در حالي است که سال گذشته بودجه پنتاگون با کسري مواجه شد و گمان مي‌رود، نظاميان ايالات‌متحده تلاش کردند از طريق افزايش صادرات تسليحات، کسري موجود را تا حدي برطرف کنند. در واقع جنگ‌هاي نيابتي، قومي و ايدئولوژيک در کنار بودجه نظامي 81 ميليارد دلاري عربستان انگيزه مناسبي براي مجتمع‌هاي نظامي-صنعتي آمريکا ايجاد کرد.
همچنين رهبران کاخ سفيد مي‌دانند ولع سيري‌ناپذير اعراب منطقه؛ به ويژه کشورهاي حوزه خليج‌فارس براي گسترش زرادخانه‌هاي نظامي خود با استفاده از دلارهاي نفتي، ابزار حفظ و تقويت وابستگي آن‌ها به آمريکاست. براي اثبات اين نظريه کافي است بدانيم عربستان در سال 2014 بزرگ‌ترين خريدار نظامي جهان بود و موسسه صلح استکهلم نيز ابوظبي را در رياض درفهرست پنج واردکننده بزرگ تجهيزات نظامي قرار داد.
از سوي ديگر، مقامات آمريکا با قوت گرفتن داعش در عراق و پيشروي تا داخل مرزهاي کردستان، به هدف ضرورت تقويت پيوندهاي اربيل با غرب؛ به ويژه واشنگتن دست يافتند. ايالات‌متحده در نظر دارد با ايجاد يک متحد غير غرب مطابق طرح بن گورين، نخستين رئيس‌جمهور اسرائيل، يک دوست منطقه‌اي جديد همسو با نيات خود که از طرفي هم‌مرز با ايران نيز هست، دست‌وپا کند. اکنون در اين اوضاع، بايد ديد تصميم و واکنش نهايي اربيل با توجه به ارتباطات اقتصادي، سياسي و نظامي اش با ايران چه خواهد بود.
از طرفي عملکرد داعش با تهديد جان شيعيان، مسيحيان، ايزديان، برنامه‌ريزي براي تشکيل يک دولت سني در مناطقي از عراق و سوريه بدون هيچ‌گونه موضع‌گيري در مقابل اسرائيل، کاملا با خواسته کاخ سفيد و طرح خاورميانه بزرگ همخواني دارد.
ايجاد يک گروهک تروريستي در عراق که به نظر مي‌رسد علاوه بر دست‌يابي به سلاح‌هاي سنگين، از قدرت رهبري نظامي خوبي نيز برخوردار است، به زعم کاخ سفيد مي‌تواند امنيت مرزهاي غربي ايران را به خطر بياندازد. در واقع آمريکا تصميم گرفته است از طريق نايبين خود در منطقه، هزينه‌هاي نظامي و امنيتي تهران را افزايش دهد.
شايد زماني که پل برمر، نخستين حاکم آمريکا، در عراق دستور داد 400 هزار افسر حزب بعث از ارتش اخراج شوند، برخي از آن به عنوان پاک‌سازي ارتش عراق و تلاش براي جلوگيري از کودتا، قدرداني کردند اما امروز شاهد هستيم همان افسران زبده بعثي در قالب داعش با اطلاعات دقيقي که از اقوام، جغرافيا و نقاط استراتژيک اين کشور دارند، در کمتر زماني موفق شدند يک‌سوم از خاک عراق را به تسلط خويش درآورند.
بر اين اساس، گمان مي‌رود برنامه برهم زدن نظم دولت شيعي بغداد، تلاش براي کاستن از نفوذ ايران در برقراري روابط با رهبران عراقي و تجزيه اين کشور به سه قسمت از آن زمان آغاز شده است.
همچنين وقوع جنگ داخلي فرسايشي در سوريه و عراق که با قدرت گرفتن چندين گروه بنيادگرا از يک‌سو و دخالت نظامي کشورهاي فرا منطقه‌اي و ضعف ارتش‌هاي داخلي در مقابله با وضعيت موجود، زمينه حضور نظامي و تقويت وابستگي‌هاي سياسي آمريکا را با در خاورميانه بيش‌ازپيش کرد. چنانکه در نشست کمپ ديويد که با حضور سران شوراي همکاري خليج‌فارس و رئيس‌جمهور ايالات‌متحده در ماه گذشته ميلادي برگزار شد، بحث استقرار سيستم دفاعي موشکي خليج‌فارس از سوي آمريکا براي حفظ امنيت اعراب مطرح شد.
علاوه بر اين مسائل، داعش و گروه جبهه النصره در سوريه نيز توانسته‌اند با بيش از چهارسال درگيري با ارتش بشار اسد، ثبات و امنيت يک کشور ضد اسرائيلي و البته دوست ايران را برهم بزنند. نکته قابل تامل در اين ميان، وجود يک حاشيه امن براي اسرائيل در بحبوبه هاي جنگ‌هاي چند سال اخير خاورميانه است.
تسلط سياسي و نظامي آمريکا و ارائه مجوز حضور ساير متحدان همچون فرانسه و انگليس براي حضور نظامي در آب‌هاي خليج‌فارس، از طرفي ديگر شيوه‌اي براي گسترش حوزه نفوذ خود در مقابل رقباي چيني و روسي‌اش محسوب مي‌شود.
در واقع، تنها شرايطي که باعث مي‌شود نه‌تنها افکار عمومي داخلي ايالات‌متحده، بلکه افکار عمومي جهان به مداخله نظامي واشنگتن مشروعيت دهند، وجود هرج‌ومرج و انتشار اخباري از وسعت اعمال وحشيانه گروه‌هاي تروريستي در قبال غيرنظاميان است.
از اين رو، به نظر مي‌رسد واقعيات و حقايق مذکور، فرضيه دست‌پرورده بودن داعش را در منطقه خاورميانه توسط اتاق فکرهاي واشنگتن تاييد کند؛ زيرا تنها کشوري که از وقوع اين همه درگيري، کشتار، نابودي زيرساخت‌ها، نسل‌کشي و نبود امنيت در منطقه، سود مي برد، ايالات‌متحده آمريکا است.

زهرا سادات حسيني














این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 140]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن