محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1830682983
چرا ایرانیها خوره دارو هستند؟!
واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: چرا ایرانیها خوره دارو هستند؟!
رسول دیناروند معاون وزیر و رئیس سازمان غذا و دارو گفته است "بازار دارویی ما، یک بازار 10 هزار میلیارد تومانی است؛ بازاری که بخش عمده هزینه آن توسط دولت و بیمهها تامین میشود." 10 هزار میلیارد تومان برای کسب رسیدن به مصرفی که چهاربرابر میانگین جهانی است! آیا این میزان هزینه با مصرف صحیح دارو در میان ایرانیها میتواند کاهش داشته باشد؟
آفتاب : به طور حتم، نیازی در بازار دارو وجود دارد که دولتمردان هزینهای 10 هزار میلیارد تومانی را باید برای آن در نظر بگیرند. این نیاز از کجا سرچشمه میگیرد؟ از تعداد زیاد بیمار در کشور؟ از فرهنگ غلط استفاده دارو و یا از نظام بیمار حوزه سلامت؟
مصرف دارو در ایران سهبرابر جهان است
حمید خیری داروساز و مدیر روابط عمومی انجمن داروسازان کشور درباره میزان بالای استفاده ایرانیها از دارو میگوید مصرف دارو در ایران سهبرابر متوسط استانداردهای جهانی آن است و هر ایرانی به طور میانگین در یک سال 340 مرتبه دارو مصرف میکند.
گفته میشود که 15 درصد داروهای مصرفی مردم، بدون تجویز پزشک مصرف میشوند. پزشکان و مسئولین حوزه سلامت معتقدند که مصرف خودسرانه دارو، فروش دارو بدون نسخه به بیمار و بیتوجهی برخی پزشکان به درمان ریشهای و عمیق بیماری در افراد منجر شده که مصرف دارو در کشور بسیار بالا باشد. دکتر علی شفیعی پزشک، پژوهشگر اجتماعی و عضو انجمن جامعهشناسی ایران دلایل متفاوتی را در مصرف بالای دارو توسط ایرانیها موثر میداند؛ اما به طور کلی دو عاملِ وجود مشکل در سیستم و مدیریت حوزه سلامت و مسائل اجتماعی و فرهنگی را مهمترین عوامل آن میداند.
راه فرعی برای درمان چیست؟
علی شفیعی در ابتدا، با حرکت از مسائل اجتماعی و فرهنگی در مصرف زیاد دارو در ایران و در گفتوگو با فرارو گفت: در جامعه ما، افراد بهجای آنکه تلاش کنند تا مسائل را ریشهیابی و علتیابی کنند، سعی میکنند تا ابزارهایی بیابند که از طریق آن برای حل مسئله از راهی فرعی وارد شوند؛ ابزارهایی که با کمترین هزینه و کمترین رنج به دست بیایند. این به طور کلی در مورد بسیاری از رفتارهای ما صادق است. در مورد برخورد با بیماری نیز ما با همین روال روبرو هستیم. بسیاری بیماران پس از احساسِ بیماری به پزشک مراجعه میکنند و پزشک به آنها میگوید که بیماری نیاز به طول درمات و یک دوره زمانی دارد و دارو نمیتواند آن را بهبود بخشد. در این حال اما بیمار که حاضر نخواهد شد برای درمان صبر کند و رنج آن را بپذیرد، متقاضی انواع داروها خواهد شد. اگر پزشک مربوطه برای این بیمار دارو تجویز کند، از نظر بیمار خوب است و اگر تجویز نکند، فرد گمان میکند که با یک پزشک بیسواد و سهلانگار رو در روست. پزشک هم برای از دست ندادن بیمار مجبور میشود که دارو تجویز کند.
این پزشک در ادامه اظهار کرد: هر بیماری در بدن هر فرد تاثیرات مختلفی دارد؛ ممکن است تعدادی از داروها در یک فرد به شکلی عمل کند و اثر بخش باشد و تعدادی داروی دیگر در فرد دیگر به شکلی دیگر. پزشک با توجه به این موضوع، تلاش میکند تا از کمعارضهترین داروها برای بیمار آغاز به درمان کند. مردم ما به دلیل عجول بودن برای درمان، به این مسائل توجه نکرده و اگر از اولین نسخه و اولین پزشک نتیجه نگیرند، به سرعت پزشک خود را تغییر میدهند، تا جایی که به پزشکی برسند که به سرعت آنها را درمان کند. اصطلاحی در همین رابطه و در میان پزشکان رایج است و آن اینکه بهترین پزشک، آخرین پزشک است.
عضو گروه جامعهشناسی پزشکی انجمن جامعهشناسی همچنین تصریح کرد: یکی از دلایلی که منجر به مصرف خودسرانه دارو میشود، این است که افراد بهجای آنکه به پزشک مراجعه کنند، به اطرافیان مراجعه میکنند؛ مثلا ممکن است یکی از دوستان فرد بیمار علائمی مشابه با بیماری آن فرد داشته باشد و او نیز از همان داروها مصرف کند. البته در این میان داروخانهها نیز مقصرند، چرا که بسیاری از داروها را بدون نسخه در اختیار مردم قرار میدهند.
وی همچنین به تاثیر رسانهها بر خود درمانی اشاره کرده و گفت: در حال حاضر رسانهها درمورد انواع بیماری و علائم آن سخن میگویند. این امر سبب شده که مردم با خواندن درباره بیماری و تبعات آن رو به خود درمانی بیاورند.
علی شفیعی تصریح کرد: وجود "نداشتن نظام ارجاع" در جامعه ما نیز یکی از دلایلی است که منجر به عدم رجوع افراد به پزشک میشود. در نظام ارجاع افراد باید حتما به صورت کانالیزهشده به پزشک مراجعه کنند.
وقتی درمان گران است
این پزشک در ادامه به مسئله اقتصادی در نظام سلامت اشاره کرده و در این باره توضیح داد: برای بخش زیادی از مردم هزینه درمان سنگین است، بسیاری از مردم امکان دارد توانایی پرداخت ویزیت را نداشته باشند و به همین دلیل به خود درمانی روی آورند. اما ذکر نکتهای در این باره ضرورت دارد و آن اینکه به دلیل گران بودن سلسلهمراتب درمان و روی آوردن افراد به خود درمانی، بیماری در بدن آنها باقی خواهند ماند و ممکن است بعدها بدل به بیماریِ سختتری شود که درمان آن به مراتب از درمان بیماری اولیه پرهزینهتر خواهد بود؛ بنابراین مسئله اقتصاد نیز در این میان بسیار اهمیت دارد که در نهایت نیز منجر به ضرر دیدن بیمار خواهد شد.
شفیعی گفت: ناکارآمدی نظام سلامت و بیمه درمانی ما دو عاملی است که تاثیر بسیاری زیادی بر روی هزینهها گذاشتهاند. اجزاء سیستم درمانی ما از ویزیت بیمار تا تجویز دارو دچار نقص است. این در حالی است که در بسیاری از کشورهای پیشرفته سنگینی بار هزینههای درمان بر عهده بیمههاست و نه بر عهده مردم.
وی همچنین ادامه داد: البته در بحث اقتصادی باید به نکته دیگری نیز اشاره کرد. درست است که هزینه درمان و زیر نظر پزشک به بهبودی رسیدن ممکن است بالا باشد، اما بخش زیادی از مردم حاضرند پول خود را صرف هزینههای دیگری غیر از پزشکی کنند و این نشان میدهد که آنها به جسماشان که اهمیت بیشتری از بسیاری چیزها دارد، توجه کمتری میکنند.
بیماری مردم به خودشان مربوط است؟
عضو انجمن جامعهشناسی ایران درباره اصرار مردم به گرفتن دارو از پزشک اشاه کرده و گفت: بسیاری از بیماران با این تفکر که "بیماریشان به خودشان مربوط است" به پزشک مراجعه میکنند و هدفشان دریافت نسخه است. این روال گاه به رفتارهایی بد و رودررو قرار گرفتن پزشک و بیمار و برهم خوردن رابطه آنها نیز میانجامد. البته باید گفت که بخشی از سوء رابطه پزشک و بیمار در ایران مربوط به انعکاس نامناسب رسانهای در این رابطه است، انعکاسی که خود پزشکان نیز نسبت به آن انتقاد دارند. این انعکاس منفی منجر شده که بیمار به پزشک بدبین شود و تجویز او را نپذیرد. این در حالی است که هیچ پزشکی بیمار خود را از دست نخواهد دارد؛ حتی اگر صرفا نفع اقتصادی را در نظر بگیرد. منفعت یک پزشک در این است که بیمار او با بهترین و کمترین داروها بهبود پیدا کند.
وی همچنین درباره معاینه و تشخیص بیماری بیمار تصریح کرد: گفته شده که کمترین زمانی که یک پزشک برای معاینه بیمار باید در نظر بگیرد، یکربع است. گذاشتن سقف برای معاینه بیمار توسط پزشک اشتباه است. از نظر من بیان این دست از حرفها در واقع تلاشی است که وزارت بهداشت برای از سر باز کردن مشکلات انجام میدهد.
به گزارش فرارو، علی شفیعی در انتها و به عنوان جمعبندی گفت: با توجه به توضیحات بالا، دو عامل سیستم نظامبندی و مدیریتی حوزه سلامت و مسائل اجتماعی و فرهنگی، مهمترین عوامل در مصرف بیش از حد دارو در میان ایرانیان هستند. با بهبود مدیریتها در حوزه سلامت، کارآمد شدن نظام بیمه و تغییرات در مسائل اجتماعی و نگاه افراد به مسائل درمانی و پزشکی، این روند تغییر خواهد کرد.
تاریخ انتشار: ۲۱ خرداد ۱۳۹۴ - ۲۲:۵۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 108]
صفحات پیشنهادی
چرا برخیها کیفیت داروهای ایرانی را زیر سوال میبرند؟
یکشنبه ۱۷ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۰ ۱۳ معاون نظارت و برنامهریزی سازمان غذا و دارو به برخی شبهات درخصوص کیفیت داروهای ایرانی پاسخ داد به گزارش سرویس سلامت خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا دکتر اکبر عبدالهی اصل به برخی شبهات در خصوص کیفیت داروهای ایرانی پاسخ داد و گفت پیرو تفاهمنامهای کچرا داروخانه ها فاکتور صادر نمی کنند؟/ برخورد با داروخانه های متخلف
چرا داروخانه ها فاکتور صادر نمی کنند برخورد با داروخانه های متخلف جامعه > مشکلات مردم - یکی از پرسش های همیشگی در زمینه دارو این است که چرا داروخانه ها برای دارویی که به فروش می رسانند موظف به ارائه فاکتور نیستند به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین این سوال که چرا داروخچرا مار، نماد داروخانه است؟
چرا مار نماد داروخانه است شاید برای خیلی از شما این سوال پیش آمده باشد که چرا مار سمبل داروخانه و پزشکی است خبرگزاری ایسنا شاید برای خیلی از شما این سوال پیش آمده باشد که چرا مار سمبل داروخانه و پزشکی است در این زمینه دو اسطوره یونانی وجود دارد داستان نخست اینکه روچرا انسان هاي خوب در روز قيامت حسرت ميخورند
۱۰ خرداد ۱۳۹۴ ۱۴ ۵۹ب ظ آيت الله وحيد خراساني چرا انسان هاي خوب در روز قيامت حسرت ميخورند موج - قم - آيت الله وحيد خراساني گفت انساني که چهل سال از عمر آن گذشته بايد ببيند از عمرخود چه سودي برده است چرا که مابقي عمر نيز بدين نحو ميگذرد و بايد از آن در جهت جمع آوري توشه برايپوشش دارویی کاروانهای اعزامی اصفهان به مرقد امام (ره)
مدیر مرکز بهداشت شماره یک اصفهان خبر داد پوشش دارویی کاروانهای اعزامی اصفهان به مرقد امام ره شناسهٔ خبر 2765196 - یکشنبه ۱۰ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۶ ۲۹ استانها > اصفهان اصفهان- مدیر مرکز بهداشت شماره یک اصفهان گفت همزمان با نزدیک شدن به ایام رحلت بنیانگذار انقلاب اسلامی پوشش و پشچرا برخی از زن و شوهرها زود به همدیگر بی تفاوت می شوند؟
ابراز احساسات مساله خانواده ایرانی چرا برخی از زن و شوهرها زود به همدیگر بی تفاوت می شوند پدیده ی کمرنگ شدن عشق و علاقه یا به عبارتی افزایش بی تفاوتی میان زوج ها رو به گسترش نهاده و کارشناسان امور خانواده را به فکر چاره اندیشی برای حل این معضل واداشته است معضلی که به گزاداروهای گیاهان حوزه همکاری بین خراسان جنوبی و آفریقای جنوبی
یکشنبه ۱۰ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۵ ۵۸ سفیر کشور آفریقای جنوبی در ایران گفت داروهایی گیاهان را یکی از حوزههای همکاری بین خراسان جنوبی و آفریقای جنوبی عنوان کرد و افزود در زمینه سرمایهگذاری در بخش فراوری میتوانیم به خراسان جنوبی کمک کنیم به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسناچرا امام زمان را آفتاب پشت ابر گویند؟
چرا امام زمان را آفتاب پشت ابر گویند آن کس که خورشید را به روشن بودن میستاید در واقع خود را به داشتن چشمی روشنبین میستاید آفتاب وجود اقدس امام زمان عج نیز با این همه دلایل روشن از آیات و روایات برای هر انسان عاقل اندیشمند از آفتاب آسمان آشکارتر است امام زمان علیهالسلامشرمنده ايرانيهاي لس آنجلس شديم
۱۰ خرداد ۱۳۹۴ ۱۵ ۹ب ظ شهرام محمودي شرمنده ايرانيهاي لس آنجلس شديم موج- شهرام محمودي ميگويد ملي پوشان نتوانستند لطف ايرانيان لسآنجلس را در بازي اول برآورده کنند به گزارش خبرگزاري موج شهرام محمودي پشت خط زن تيم ملي واليبال با اين که به تنهايي دربازي اول ليگ جهاني مقابل آمريرشد 2.2 درصدی اهدای خون ایرانیها در 2 ماهه اول امسال
یکشنبه ۱۰ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۷ ۱۴ مدیرکل روابط عمومی سازمان انتقال خون ایران از رشد 2 2 درصدی اهدای خون در کشور در 2 ماهه نخست کشور و توزیع بیش از نیم میلیون خون و فرآوردههای آن در بیمارستانها و مراکز درمانی خبر داد به گزارش سرویس سلامت خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا دکتر بشیر حچرا تلویزیون فقط امام سال 60 را دوست دارد؟
یکشنبه ۱۰ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۶ ۵۲ بیست و ششمین سالروز ارتحال رهبر فقید انقلاب و بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران در راه است امسال البته به خاطر تقارن آن با نیمه شعبان تصمیم درستی اتخاذ شده و قرار است از حجم سوگواری کاسته و تلاش شود تا تعادلی بین آیینهای جشن و سرور با دو روز 14 و 15 خرفارس گزارش میدهد افتتاح پروژه برقرسانی به روستای «دلیخلیفهای» چرام + تصاویر
فارس گزارش میدهدافتتاح پروژه برقرسانی به روستای دلیخلیفهای چرام تصاویرپروژه برقرسانی به روستای دلیخلیفه از توابع شهرستان چرام افتتاح شد به گزارش خبرگزاری فارس از چرام عصر امروز پروژه برقرسانی به روستای دلیخلیفه از توابع شهرستان چرام افتتاح شد در اینمعاون عمرانی استاندار کهگیلویه و بویراحمد: منطقه «پیچاب» چرام نیازمند برقرسانی است
معاون عمرانی استاندار کهگیلویه و بویراحمد منطقه پیچاب چرام نیازمند برقرسانی استمعاون عمرانی استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت منطقه پیچاب چرام شامل 40 روستای کوچک و بزرگ است که نیازمند برقرسانی است به گزارش خبرگزاری فارس از چرام عصر امروز پژمان نیکاقبالی عصر امروز در مچرا این مدیر سینمایی به کربلا رفت؟
یکشنبه ۱۰ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۸ ۱۰ طباطبایینژاد گفت نمایش آثار مستند تاثیر زیادی بر مخاطبان جشنواره بهار شهادت کربلا داشت به گزارش گروه دریافت خبر ایسنا مدیرعامل مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی درخصوص برپایی این جشنواره موضوعی اظهار داشت یازده سال پیش عتبات مقدس امام حسین ع وچرا ولایتی پاسخ تلفن آیت الله را نداد؟ |اخبار ایران و جهان
چرا ولایتی پاسخ تلفن آیت الله را نداد کد خبر ۵۰۴۹۰۸ تاریخ انتشار ۱۰ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۷ ۳۰ - 31 May 2015 لینک را کپی کنیدچرا چین استراتژی نظامی خود را تغییر داد؟
چرا چین استراتژی نظامی خود را تغییر داد تاریخ انتشار يکشنبه ۱۰ خرداد ۱۳۹۴ ساعت ۱۷ ۰۰ به دنبال روسیه چین نیز در سیاست خارجی و نظامی خود رویکرد عملگرایانهتری را برای مقابله با چالشهای امنیتی و سیاسی و تامین منافع در نظام بینالملل در پیش گرفته است به گزارشارسال سلاح به سوریه با جعبه های دارو
ارسال سلاح به سوریه با جعبه های دارودمیرتاش آنکارا در بستههای ارسالی دارو به سوریه برای گروههای تروریستی اسلحه فرستاده است طرح پیمان علیشاهی1394 03 10 - 17 31 دریافت کل گزارش تصویری-
گوناگون
پربازدیدترینها