محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1843297069
ایران بعد از شکست اردوغان از اهمیت بیشتری برخوردار میشود |اخبار ایران و جهان
واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: ایران بعد از شکست اردوغان از اهمیت بیشتری برخوردار میشود
اردوغان همواره در انتخابات ترکیه پیروز شده بود و انتظار داشت با پیروزی در انتخابات پارلمانی، راه برای تغییر در نظام سیاسی ترکیه به سود جایگاه وی یعنی ریاستجمهوری هموار شود. در همین زمینه، دکتر بهرام امیراحمدیان کارشناس مسائل ترکیه در گفت و گو با تابناک به بررسی پیامدهای انتخابات اخیر ترکیه بر اوضاع داخلی این کشور و همچنین روابط این کشور با ایران پرداخته است.
کد خبر: ۵۰۸۱۲۹
تاریخ انتشار: ۲۱ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۶:۴۲ - 11 June 2015
«دوره اردوغان تمام شده است»؛ این ادعای منتقدان و مخالفان مرد قدرتمندی است که در سیزده سال گذشته همواره در انتخابات ترکیه پیروز شده بود و انتظار داشت با پیروزی در انتخابات پارلمانی روز یکشنبه، راه برای تغییر در نظام سیاسی ترکیه به سود جایگاه وی یعنی ریاستجمهوری هموار شود.
به گزارش «تابناک»، هرچند حزب عدالت و توسعه (AKP) به رهبری احمد داوداوغلو، نخستوزیر فعلی و وزیر خارجه سابق و معمار سیاست خارجی بلندپروازانه ترکیه در سالهای اخیر، با وجود کاهش 9 درصدی در میزان آرا و 59 عددی در تعداد کرسیهای پارلمانی، با کسب حدود 41 درصد آرا و 258 کرسی از 550 کرسی پارلمان بیشترین سهم از پارلمان آینده ترکیه را به دست آورده است، این تعداد کرسی نه تنها با 367 کرسی مورد نیاز برای انجام تغییرات مورد نظر اردوغان بدون نیاز به مراجعه به آرای عمومی و یا 330 کرسی برای تصویب انجام رفراندوم برای انجام تغییرات مورد نظر اردوغان فاصله زیادی دارد، بلکه توانایی حزب عدالت و توسعه برای تشکیل دولت را نیز در هالهای از ابهام فرو برده است.
بنا بر این گزارش، عدالت و توسعه برای رسیدن به اکثریت لازم برای تشکیل دولت آینده، به حداقل هجده رأی دیگر نیاز دارد، ولی مشکل این است که سه حزب دیگر حاضر در پارلمان آینده ترکیه یعنی احزاب جمهوریخواه خلق(CHP)، جنبش ملیگرا (MHP) و حزب دموکراتیک خلقها(HDP) که به ترتیب 132، 81 و 79 کرسی از پارلمان جدید را به دست آوردهاند، پیش از انتخابات به هواداران خود وعده دادهاند با هواداران اردوغان برای تشکیل دولت ائتلاف نخواهند کرد.
اردوغان پیش از انتخابات، از مردم ترکیه خواسته بود با دادن 330 کرسی پارلمان به حزب وی، به این حزب امکان تغییر قانون اساسی را بدهند. تغییرات مورد نظر اردوغان از نظر احزاب مخالف خطرناک و مبدأ خارج شدن سیستم سیاسی ترکیه از تعادل تلقی شد و همه برای ناکام گذاشتن برنامه اردوغان متحد شدند.
هماکنون و پس از روشن شدن انتخابات، نه تنها رقبای اردوغان از شکست طرحهای اردوغان و پایان رویاهای مستبدانه وی سخن میگویند، بلکه نزدیکان اردوغان هم اعتراف کردهاند که ترکیه بعد از انتخابات پارلمانی 2015، ترکیه قبل از انتخابات نیست. دولت باغچهلی در این مسیر تا آن جا پیش رفته که دو راه پیش پای اردوغان 61 ساله قرار دهد؛ احترام به قانون اساسی ترکیه یا استعفا.
در همین زمینه دکتر بهرام امیراحمدیان، کارشناس مسائل ترکیه در گفت و گو با تابناک به بررسی پیامدهای انتخابات اخیر ترکیه بر اوضاع داخلی این کشور و همچنین روابط این کشور با ایران پرداخته است.
چه شد که حزب عدالت و توسعه در ترکیه بعد از سیزده سال که اکثریت را داشتند، شکست را پذیرفت؟
طبیعی است که هر تشکیلات سیاسی یک دوران برای خودش دارد که اگر بتواند بر اساس برنامه هایی که تنظیم کرده و قول هایی که داده عمل بکند و به آن خواسته های خودش برسد و مردم را راضی نگه دارد، می تواند رأی بیاورد و در سال های متمادی حکومت کند، ولی وقتی در یک نظام پارلمانی حزبی نتواند به وعده های خود عمل کند و برنامه های خودش را با سیاست خارجی مطابقت دهد و رفاه مردم را تأمین کند در انتخابات شکست می خورد.
ترکیه به جهت اینکه پس از بهار عربی خودش را در مسائل مختلف درگیر کرد، توان آن را نداشته است که بتواند به تمام وعده های خودش جامه عمل بپوشاند و نهایتاً ناکام شد. البته رفتار حزب عدالت و توسعه در ترکیه بیشتر ملاک عمل بوده است. عملا دولت اردوغان در چند جبهه داخلی با قضات، نظامیان، کردها درگیر بود. در هر موردی آقای اردوغان می خواست همه این جریانات را کنار بگذارد. حتی در ماجرای پارک گزی که هواداران محیط زیست نسبت به ساخت و سازها در پارک اعتراض داشتند با آنها هم درگیر شد.
بنابراین اردوغان عملکرد درستی نشان نداد و بیشتر نگاه از بالا به پایین به مردم داشت. به همین سبب خیلی از طرفداران خودش را از دست داد.
مسأله کردهای ترکیه در این شکست تأثیر داشته است؟
مسأله کردها بسیار مهم است. آقای اردوغان مقداری از رأی خود را از طریق رأی دهندگان مناطق کرد نشین به دست میآورد. وی در انتخابات قبلی به آنجا سفر کرده و قول داده بود زبان کردی را به عنوان زبان اصلی در مدارس تدریس خواهند کرد، ولی بعدا معلوم شد که فقط در مدارس خصوصی اجازه این کار را داده و کردها را محدود کرد. اردوغان در مشارکت دادن کردها در فرایند سیاسی و سهیم کردن آنها در دولت نتوانست موفق شود. به هر حال چون با موانعی زیادی مواجه بود، همه این ها دست به دست هم داد و در نهایت منجر به از دست دادن آرای حزب عدالت و توسعه شد.
آیا اختلاف اردوغان با جریان گولن ربطی به این شکست داشت؟
یکی از دلایل شکست اردوغان اختلاف با جریان فتح الله گولن بود. وی در ابتدا با آنها ائتلاف داشت، ولی در نهایت با آنها درگیر شد و آقای اردوغان نتوانست همه این صحنه ها را بازی گردانی کند و به این روز افتاد که توانست فقط 40 درصد آرا را کسب کند.
تحولات خاورمیانه چه تأثیری در سرنوشت این انتخابات داشت؟
اردوغان در صحنه بین الملل بعد از بهار عربی ترکیه خیلی توانست فعال مایشاء باشد. به نظر من ترکیه در آغاز تحولات منطقه خیلی مطرح بود و مدل هایی که برای تونس، لیبی و مصر ارائه می شد، مدل ترکیه بود، ولی در کشورهای انقلاب زده به جهت نبودن یک تشکیلات سابقه دار سیاسی مثل ترکیه نتوانستند الگو را پیاده سازی کنند؛ بنابراین با شکست و ناکامی روبهرو شدند. به خصوص فروپاشی دولت مرسی تأثیر بسزایی داشت. اخوان در مصر خیلی افراط گرایی کردند، در حالی که اگر مثل ترکیه عمل می کردند، می توانستند حکومت کنند ولی انحصار گرایی کردند.
در مورد سوریه طبیعی بود که چون این کشور با ترکیه هم مرز است، ترکیه سعی کند روی براندازی جریانات کردهای سوریه و حکومت بشار سرمایهگذاری کند؛ اما شکست خورد. مردم ترکیه مردمی هستند که گرایش مذهبی دارند، بنابراین این باعث شد که مردم از سیاست های ترکیه در منطقه ناراضی باشند.
اختلافات اردوغان با ایران چه تأثیری بر روند گذاشت؟
اخیرا اردوغان موضع تندی علیه ایران به خاطر یمن گرفت. با این حال وی باز هم ناگزیر شد به ایران بیاید. در ترکیه هر دولتی با هر گرایشی سر کار بیاید، روابط ایران و ترکیه به خاطر مسائل همسایگی و مصالح دو کشور روابط خودشان را قطع نکردند و نخواهند کرد، زیرا هر دو کشور به هم نیاز دارند. به نظر من حزب عدالت و توسعه بیش از توان خودشان برای خودشان برنامه تدوین کردند و نتوانستند به اهداف در برنامه سیاست داخلی و هم در خارجی دست پیدا کنند.
البته شاید روابط ایران و ترکیه فراز و نشیب داشته باشد، ولی هیچگاه متنشج نشده که به قطع روابط منجر شود. هر دولتی در ترکیه تشکیل و یا دوباره انتخابات برگزار شود، ایران از اهمیت بیشتری برخوردار خواهد شد. هم ایران و هم ترکیه در این منطقه به هم نیاز دارند. ارتباط ترکیه به آسیای مرکزی از ایران انجام می گیرد. ارتباط ایران با اروپا از طریق ترکیه شکل می گیرد. حمل و نقل و انرژی، این دو کشور به هم وابسته است.
به نظر شما، آینده سیاسی ترکیه به چه وضعیتی درخواهد آمد؟
اگر اردوغان بخواهد دولت تشکیل بدهد باید دولت ائتلافی تشکیل دهد. اعتدال و توسعه 40 درصد آرا را به دست آورده است. ممکن است آن 60 درصد بقیه ائتلاف تشکیل دهند و دولت را ایجاد کنند؛ اما اگر هوادار کردها با عدالت و توسعه ائتلاف کنند، می تواند دولت تشکیل دهند. البته کردها نسبت به ایران نظر مثبت دارند و سمپات ایران خواهند بود. اگر ائتلاف هم شکل نگیرد انتخابات دوباره برگزار خواهد شد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 89]
صفحات پیشنهادی
ایران بعد از شکست اردوغان از اهمیت بیشتری برخوردار می شود |اخبار ایران و جهان
ایران بعد از شکست اردوغان از اهمیت بیشتری برخوردار می شود اردوغان همواره در انتخابات ترکیه پیروز شده بود و انتظار داشت با پیروزی در انتخابات پارلمانی راه برای تغییر در نظام سیاسی ترکیه به سود جایگاه وی یعنی ریاستجمهوری هموار شود در همین زمینه دکتر بهرام امیراحمدیان کارشناس مسائاردوغان چرا شکست خورد؟! |اخبار ایران و جهان
اردوغان چرا شکست خورد براساس نتایج اعلامی حزب عدالت و توسعه حدود 41 درصد آرا را به دست آورده و به پیروزی رسیده است یعنی حدود 258 کرسی که 18 کرسی کمتر از حد نصاب لازم 50 درصد کل آراء برای تشکیل دولت است کد خبر ۵۰۷۲۰۸ تاریخ انتشار ۱۹ خرداد ۱۳۹۴ - ۰۶ ۵۳ - 09 June 2015  کری با پای شکسته به مذاکرات میپیوندد |اخبار ایران و جهان
کری با پای شکسته به مذاکرات میپیوندد یک روزنامه آمریکایی نوشته است که وزیر خارجه این کشور با وجود شکستگی پای راستش به مذاکرات ایران و 5 1 میپیوندد کد خبر ۵۰۸۰۱۶ تاریخ انتشار ۲۱ خرداد ۱۳۹۴ - ۰۸ ۵۷ - 11 June 2015 یک روزنامه آمریکایی نوشته است که وزیر خارجه این کشور با وجود شکسرؤیای برباد رفته اردوغان برای سلطنت |اخبار ایران و جهان
رؤیای برباد رفته اردوغان برای سلطنت دولت اردوغان از همان ابتدای بحران سازی در سوریه از حامیان اصلی شورشیان سوری بوده و این را کتمان نکرده است با اینحال وی ارسال تسلیحات به تروریستها و اعزام تروریست به سوریه را تا به حال رد کرده و افشای مدارک جدید میتواند اعتبار منطقهای و به خادعای خرازی درباره حقوقدانی روحانی/ این نوشته رييس فرهنگستان هنر است؟!/ آرزوی دیدن لگن شکسته کری/ آغاز پرداخت
ادعای خرازی درباره حقوقدانی روحانی این نوشته رييس فرهنگستان هنر است آرزوی دیدن لگن شکسته کری آغاز پرداخت ده میلیارد دلار به روسیه مقام بسیج دست سید حسن درد نکند ازدواج به شرط امتحان در همدان رصدخانه تابناک خبرهایی برای مخاطبان آماده میکند که غیررسمی هستند یا اینکه کطرح بعدی برخی کشورها گسترش دادن داعش به سمت غرب ایران ا |اخبار ایران و جهان
طرح بعدی برخی کشورها گسترش دادن داعش به سمت غرب ایران ا در روزهایی که همگان فکر می کردند که داعش روزهای پایانی خود را سپری می کند ناگهان خبرهایی از پیشروی سریع داعش در الرمادی عراق به گوش رسید این روند ادامه داشت تا اینکه مقامات کشور خودمان از خطر نزدیک شدن داعش به مرزهای کشورنوبت اغتشاش به سخنرانی روحانی رسید/ پای شکسته کری و قلب شکسته ظریف!/ معمای مذاکره تل آویو – ریاض/ راه جلوگیری
نوبت اغتشاش به سخنرانی روحانی رسید پای شکسته کری و قلب شکسته ظریف معمای مذاکره تل آویو – ریاض راه جلوگیری از بازگشت تحریمها بیانات رهبر انقلاب در سالگرد ارتحال امام ره از زوایای گوناگون مورد توجه روزنامهها قرار گرفته است روزنامههای اصولگرا بیشتر به خطر تحریف امام و منابعتلاش برای تغییر تفاهم لوزان به شکست میانجامد |اخبار ایران و جهان
تلاش برای تغییر تفاهم لوزان به شکست میانجامد وزیر خارجه ایران در مصاحبه با یک شبکه تلویزیونی روسیه گفت تهران تمایل دارد برای تأمین منابع انرژی جهان با روسیه همکاری کند کد خبر ۵۰۶۲۲۸ تاریخ انتشار ۱۵ خرداد ۱۳۹۴ - ۲۲ ۱۹ - 05 June 2015 وزیر خارجه ایران در مصاحبه با یک شبکه تلویزیدور بعدی مذاکرات ایران و 1+5 سخت خواهدبود |اخبار ایران و جهان
دور بعدی مذاکرات ایران و 1 5 سخت خواهدبود یک مقام مطلع آمریکایی به خبرنگاران گفته همانطور که در لوزان هم انتظار میرفت دور بعدی مذاکرات ایران و 1 5 سخت خواهد بود کد خبر ۵۰۸۰۰۴ تاریخ انتشار ۲۱ خرداد ۱۳۹۴ - ۰۰ ۴۸ - 11 June 2015 یک مقام مطلع آمریکایی به خبرنگاران گفته همانطور کدرخواست کمک دولت از بانکها |اخبار ایران و جهان
درخواست کمک دولت از بانکها معاون اول رئیس جمهور با عجیب و غریب دانستن وضعیت بدهی ها در ایران گفت سیستم بانکی با معوقات بالایی روبرو است کد خبر ۵۰۵۵۶۱ تاریخ انتشار ۱۲ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۸ ۴۷ - 02 June 2015 معاون اول رئیس جمهور با عجیب و غریب دانستن وضعیت بدهی ها در ایران گفت سیدیدارهای ظریف با همتایانش در کویت |اخبار ایران و جهان
دیدارهای ظریف با همتایانش در کویت وزیر امور خارجه کشورمان که برای شرکت در نشست سازمان همکاریهای اسلامی در کویت به این کشور سفر کرده است با وزرای خارجه الجزایر اندونزی افغانستان موریتانی و وزیرمشاور در امور خارجه تونس دیدار کرد کد خبر ۵۰۴۰۱۱ تاریخ انتشار ۰۶ خرداد ۱۳۹۴ - ۲۰حکم مأموران متجاوز فرودگاه جده صادرشد |اخبار ایران و جهان
حکم مأموران متجاوز فرودگاه جده صادرشد خبرگزاری آسوشیتدپرس به نقل از یک مقام امنیتی عربستان گزارش داد که دو مأمور فرودگاه جده که به جرم تجاوز به دو نوجوان ایرانی بازداشت شده بودند به 4 سال حبس و 1000 ضربه شلاق محکوم شدهاند کد خبر ۵۰۷۹۳۲ تاریخ انتشار ۲۰ خرداد ۱۳۹۴ - ۲۱ ۲۳ماجرای مصاحبه با دانشمندان هسته ای در دولت قبل و ادامه واکنش ها |اخبار ایران و جهان
ماجرای مصاحبه با دانشمندان هسته ای در دولت قبل و ادامه واکنش ها فارغ از اینکه درباره این موضوع حق با کدام طرف است باید این موضوع نیز در نظر گرفته شود که در این مرحله حساس از مذاکرات موضوعات فرعی تبدیل به موضوعات اصلی نشود و منافع ملی فدای منافع حزبی و شخصی برخی افراد که توافق راگزارشی از دیدارهای ظریف با همتایانش در کویت |اخبار ایران و جهان
گزارشی از دیدارهای ظریف با همتایانش در کویت وزیر خارجه ایران در حاشیه چهل و دومین اجلاس وزیران خارجه سازمان همکاریهای اسلامی که در کویت برگزار میشود با تعدادی از وزیران خارجه کشورهای اسلامی دیدار و گفتوگو کرد کد خبر ۵۰۴۰۰۳ تاریخ انتشار ۰۶ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۹ ۳۵ - 27 May 2015ظریف وارد کویت شد |اخبار ایران و جهان
ظریف وارد کویت شد وزیر خارجه کشورمان برای شرکت در چهل و دومین اجلاس وزاری خارجه کشورهای اسلامی به کویت وارد شد کد خبر ۵۰۳۶۸۹ تاریخ انتشار ۰۵ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۸ ۵۷ - 26 May 2015 وزیر خارجه کشورمان برای شرکت در چهل و دومین اجلاس وزاری خارجه کشورهای اسلامی به کویت وارد شد به گزارش اتضمین ارسال کمکهای ایران به یمن |اخبار ایران و جهان
تضمین ارسال کمکهای ایران به یمن رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلالاحمر از تضمین ارسال کمکهای ایران به یمن خبر داد و بر هماهنگی و نظارت نیروهای جمعیت هلال ایران بر توزیع محموله ارسالی به جیبوتی تاکید کرد کد خبر ۵۰۴۷۱۰ تاریخ انتشار ۰۹ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۹ ۱۱ - 30 May 2015 رئیس ساروسیه و آمریکا، اختلاف بر سر بازگشت تحریمهای ایران را حل کردهاند؟ |اخبار ایران و جهان
روسیه و آمریکا اختلاف بر سر بازگشت تحریمهای ایران را حل کردهاند در حالی که پیش از این ویتالی چورکین نماینده روسیه در سازمان ملل بازگشت فوری و قطعی تحریمهای ایران در صورت نقض یک توافق احتمالی هستهای بین ایران و 5 1 را غیر قابل قبول خوانده بود ظاهرا طرفین به راه حلی بر سر ا-
سیاسی
پربازدیدترینها