واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
خبری ناراحت کننده برای بی بی سی و رادیو فردا؛
شکایتی از ایران به سازمان ملل نرسیده است
کارشناسان سازمان ملل متحد با انتشار گزارش تازه سالانه خود میگویند از هیچ یک از کشورها شکایتی مبنی بر تلاش ایران برای نقض تحریمهای تسلیحاتی دریافت نکردهاند.
به گزارش سرویس سیاسی جام نیوز، کارشناسان سازمان ملل متحد با انتشار گزارش تازه سالانه خود میگویند از هیچ یک از کشورها شکایتی مبنی بر تلاش ایران برای نقض تحریمهای تسلیحاتی دریافت نکردهاند. در این گزارش، که در اختیار اعضای شورای امنیت قرار گرفته، آمده است که طی یک سال گذشته، "کاهشی چشمگیر در زمینه ارسال گزارش و ارائه اطلاعات" توسط دولتهای مختلف در زمینه سایر موارد نقض تحریم ایران هم ملاحظه شده که میتواند نشانه کاهش اقدامات ایران برای دسترسی به اقلام تحت تحریم سازمان ملل باشد. واکنش رسانه های وابسته به غرب نسبت به این گزارش حکایت از ناراحتی این رسانه ها از آن دارد به گونه ای که هر کدام به روش خود سعی در خدشه به این گزارش داشته اند. رادیو فردا در گزارش خود سعی در ایجاد ارتباط بین این مسأله (کاهش گزارش ها) و مذاکرات هسته ای ایران و 1+5 داشته و به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس می نویسد: "چنین روندی «احتمالاً نتیجه یک تصمیم سیاسی [در ایران] جهت احتراز از تأثیرات منفی خرید مواد ممنوعه بر روند مذاکرات هستهای است»". رادیو فردا در ادامه آورده است: "شورای امنیت سازمان ملل تاکنون چهار دوره از تحریمها را علیه ایران به تصویب رسانده که هدف از آنها مهار برنامه هستهای ایران در راستای رفع نگرانی از وجود جنبه نظامی احتمالی در این برنامه است."
سایت بی بی سی فارسی نیز با انواع و اقسام ادعاهای بدون استناد و منابع معتبر با ارائه گزارش هایی که ظاهرا فقط به این بنگاه خبرسازی می رسد! سعی در خدشه وارد کردن بر این گزارش رسمی سازمان ملل دارد، این رسانه معاند وابسته به انگلستان آورده است: " تحریمهای وضع شده توسط شورای امنیت علیه برنامه اتمی ایران برای تمامی کشورهای عضو سازمان ملل لازم الاجراست و این کشورها میتوانند اطلاعات خود از موارد نقض تحریم را به اطلاع کمیته نظارت بر تحریم برسانند. در سالهای گذشته، گزارشهای هیات کارشناسان نظارت بر تحریم ایران شامل مواردی از شکایات کشورهای مختلف در زمینه نقض تحریم ایران بود اما به نظر می رسد تمایل جامعه جهانی به حمایت از مذاکرات هستهای جاری عاملی در کاهش تلاش ایران برای نقض تحریمها و همچنین خودداری سایر کشورها در جلب توجه و احتمالا بزرگنمایی موارد احتمالی نقض تحریم بوده است. هیات تحقیق گفته است که از هیچ کشوری شکایتی در مورد نقض مصوبات شورای امنیت پیرامون ممنوعیت سفر برخی از مقامات ایرانی به خارج دریافت نکرده در حالیکه گزارشها و تصاویری از حضور قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران در عراق، سوریه و لبنان وجود داشته است. قاسم سلیمانی از جمله مقامات نظامی جمهوری اسلامی است که براساس مصوبات شورای امنیت، اجازه سفر به کشورهای عضو سازمان را ندارد. براساس گزارش هیات، بر خلاف مصوبات شورای امنیت در مورد تحریم مبادلات تسلیحاتی با ایران، این کشور مقادیری تسلیحات به عراق ارسال داشته است و مسعود بارزانی، رئیس دولت اقلیم کردستان عراق، در ماه اوت سال گذشته تایید کرد که ایران علاوه بر تسلیحات و تجهیزات، نفرات نظامی را جهت مقابله با داعش به عراق فرستاده و یک مقام آمریکایی هم ارسال تجهیزات پیشرفته ایرانی شامل موشک به عراق را مورد تایید قرار داده است." ... "هیات کارشناسان نظارت بر تحریم ایران گفته است عزم کشورهای عضو سازمان ملل در اجرای تحریم های وضع شده علیه ایران "تاثیری قطعی" داشته و افزوده است که "انتظار بالایی" نسبت به دستیابی به توافق نهایی هسته ایران وجود دارد."
البته این گزارش سازمان ملل با تمدید یک ساله ماموریت کمیته ناظران تحریمها علیه ایران شورای امنیت سازمان ملل متحد٬ سهشنبه (۹ ژوئن/ ۱۹ خرداد)همراه بوده است. مطلبی که سایت دویچه وله در گزارش خود آن را برجسته کرده است.
برخی تحلیل ها مانند آن چه در خبرگزاری تسنیم آمده است حکایت از آن دارد که این تمدید مأموریت به منزله نشانه عدمآمادگی شورای امنیت برای تغییر در رژیم تحریمهای ایران است، نکته ای که دویچه وله نیز به آن توجه کرده است.
۲۰/۰۳/۱۳۹۴ - ۱۵:۱۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 99]