واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: معاون رییس جمهوری و رییس سازمان حفاظت محیط زیست گفت:با همکاری این سازمان و سازمان هواشناسی، 25 سنسور هشدار آتش در جنگل گلستان نصب شده است که در دقایق اولیه بروز آتش سوزی، آن را اعلام می کند.
به گزارش تراز ،معصومه ابتکار در گفت و گو با خبرنگاران اظهار داشت: نصب سنسورهای هشدار آتش در تمام جنگل های تحت پوشش سازمان حفاظت محیط زیست و مناطق حفاظت شده جزو برنامه های سازمان محیط زیست است.
وی تاکید کرد:امیدواریم بتوانیم برای مقابله با آتش سوزی ها در کشور از فناوری های نوین به نحو مطلوبی استفاده کنیم که نصب سنسورهای هشدار در جنگل گلستان گامی موفق در این زمینه است.
معاون رییس جمهوری به بروز آتش سوزی های اخیر در جنگل های کشور اشاره کرد و گفت: برای مقابله با آن ستاد ملی مقابله با آتش سوزی ها تشکیل شده است که در این زمینه سازمان مدیریت بحران کشور نقش کلیدی و محوری در ایجاد هماهنگی بین دستگاه ها دارد.
ابتکار ادامه داد:ستادهای مقابله با آتش سوزی جنگل در بسیاری از استان ها در حال شکل گیری است و تمام دستگاه های مرتبط نیز در آن حضور دارند، همچنین امسال دستورالعمل دقیقی را برای مقابله با آتش سوزی با همکاری دستگاه های مرتبط تهیه و ابلاغ کردیم و اجرای آنرا به طور مرتب پیگیری می کنیم.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: ماه گذشته دو مانور با هدف ایجاد هماهنگی و آمادگی بین دستگاه ها و مواجه عملی در زمان وقوع آتش سوزی در استان های گلستان و لرستان برگزار شد.
ابتکار افزود: اوایل هفته جاری تفاهم نامه ای برای تامین حمایت و پشتیبانی هوایی بین دستگاه های مختلف از جمله وزارت دفاع، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، سازمان جنگل ها و مراتع و آبخیزداری، سازمان حفاظت محیط زیست، سازمان مدیریت بحران و وزارت کشور به امضاء رسید.
وی تاکید کرد: این تفاهم نامه موجب می شود تمام دستگاه ها توانمندی های خود را در پشتیبانی هوایی به کار گیرد و در زمان وقوع آتش سوزی خلاء نداشته باشیم، همچنین در این تفاهم نامه به داشتن مدیریت ریسک و برقراری هماهنگی در سطح ملی و استانی تاکید شده است.
نابودی 200 هکتار از جنگل های کشور به علت آتش سوزی
ابتکارگفت:جنگل ها میراث ارزشمندی هستند که در صورت از بین رفتن قابل جبران نخواهد بود اما متاسفانه در چند روز اخیر به علت بروز آتش سوزی 100 تا 200 هکتار از جنگل ها در آتش سوخته و از بین رفته اند.
در دو هفته گذشته جنگل استان های کردستان، گلستان و ایلام دچار آتش سوزی شد و خسارات زیادی به بار آورد.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست تاکید کرد: روشن کردن آتش در فضای باز در تابستان و فصلی که خشکسالی وجود دارد، ممنوع است زیرا این کار می تواند ضربه و آسیب های غیر قابل جبران به جنگل ها و محیط زیست کشور وارد کند، بنابراین تاکید می کنم افرادی که قصد وارد شدن به طبیعت دارند به هیچ عنوان آتشی را در فضای باز روشن نکنند زیرا کوچکترین جرقه می تواند جنگلی را به آتش بکشد.
ابتکار گفت:حفاظت از جنگل های کشور چه هیرکانی و چه بلوط برعهده سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری است و سازمان محیط زیست نیز در کنار سازمان های دیگر به وظیفه خود که مدیریت مناطق حفاظت شده است، رسیدگی می کند، البته سازمان محیط زیست کمک و همراهی های لازم را با دیگر دستگاه ها دارد.
معاون رییس جمهوری به همکاری خوب مردم در اطفای آتش سوزی ها اخیر اشاره کرد و افزود: مردم بسیار به موقع و با تمام توان به کمک دولت آمدند و سهم زیادی در مهار آتش داشتند.
ابتکار با اشاره به اینکه برخی می گویند آتش با بیل یا خاک خاموش شده است،گفت: در تمام دنیا یکی از راه های خاموش کردن آتش استفاده از بیل یا خاک است، همه جا روش آبپاشی جواب نمی دهد زیرا برخی نقاط شرایط استفاده از آبپاش را ندارد.
وی ادامه داد:این روش در بسیاری از کشورها نیز معمول است و مردم در زمان بروز آتش، با بیل و خاک و تانکرهای کوچک آب به کمک نیروهای دولتی می آیند، زیرا برخی مناطق به علت صعب العبور بودن امکان بردن تجهیزات را ندارد و هم اینکه ممکن است وزش باد مانعی برای به پرواز در آمدن هواپیماهای آبپاش باشد.
در سه ماه اول سال گذشته 867 هکتار از جنگل های کشور دچار آتش سوزی شد، در این مدت جنگل استان های چهارمحال و بختیاری، کرمانشاه، فارس، مازندران، کهکیلویه و بویراحمد، خراسان شمالی و گلستان به ترتیب 98 ، 60 ، 313، 80، 50، 6 و 254 هکتار در آتش سوخت.
برآوردها نشان داد: علت 75 درصد آتش سوزی ها انسانی و 25 درصد طبیعی است که از 75 درصد انسانی نیز فقط دو مورد مشکوک به عمد بوده است به این معنا که برخی شکارچیان متخلف عمدا بخشی از جنگل را به آتش کشیدند تا توجه محیط بانان را منحرف و به راحتی اقدام به شکار کنند.
منبع: ایرنا
چهارشنبه 20 خرداد 1394 ساعت 10:56
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 85]