واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۹ خرداد ۱۳۹۴ (۱۰:۴۲ق.ظ)
وزير راه و شهرسازي: لزوم فعاليت بانک مسکن به عنوان بانک توسعهاي/راه حل سادهاي براي خانهدار شدن ايجاد کرديم موج - وزير راه و شهرسازي با تأکيد بر لزوم فعاليت بانک مسکن به عنوان بانک توسعهاي گفت: اين بانک بايد از حالت بانکي کارگزار که در گذشته کارگزار بانک مرکزي بود و براي اين بانک مشکل ايجاد ميشد خارج شود و به عملکرد اصلي خود بازگردد.
به گزارش خبرگزاري موج، عباس آخوندي، وزير راه و شهرسازي، صبح امروز (سهشنبه، ۱۹ خرداد) در مراسم رونمايي از حساب صندوق پسانداز يکم بانک مسکن با بيان اين که بخش مسکن در کشور بايد به جايگاهي برسد که اگر از هر مسوولي پرسيده شود ميخواهم خانهدار شوم چکار کنم آن مسوول بدون لکنت پاسخ دهد، افزود: امروز ميخواهيم پاسخ سادهاي براي اين سوال ساده ارائه دهيم و آن راهاندازي مدلي بسيار روان است که هر فرد ميتواند با مقداري پسانداز و دريافت وام خانهدار شود.
وي با تأکيد بر اين که اين مدل ساده خانهدار شدن و رژيم پسانداز بايد ماندگار شود، ادامه داد: رژيم پسانداز هم به سود اقتصاد خانوار و هم اقتصاد کلان کشور است.
آخوندي همچنين به سه معضل نظام بانکي کشور اشاره و اظهار کرد: همواره به دو موضوع در بخش بانکداري معتقد هستم، نخست اين که پول بانک بودجه دولت نيست و اين تسهيلات تکليفي، خيانت در امانت است؛ چراکه پول بانک از سپردههاي مردم است.
وي افزود: شايد ظاهر پرداخت تسهيلات تکميلي، دلنشين و ظاهرا به سود اقشار کمدرآمد باشد، اما؛ بانک بايد از پول مردم بهترين بهرهبرداري را در جهت رشد اقتصادي داشته باشد.
آخوندي موضوع دوم در بانکداري را برقراري تعادل ميان رشد اقتصادي و کنترل تورم دانست و خاطرنشان کرد: در اقتصاد کلان همواره بر وجود اين تعادل تأکيد ميشود و نميتوان هر کدام از اين دو مولفه را جايگزين ديگري کرد.
وي با انتقاد از اقدامات دولت قبل که منابع بانکي را گرفتار و زمينگير کرد، گفت: بانکها در دولت گذشته از جهات مختلف مانند عدم کفايت سرمايه، ورود به تنگناي مالي، کاهش قدرت وام دهي و غيره دچار مشکل شدند که بايد اصلاح شود.
اين عضو کابينه دولت تدبير و اميد با گراميداشت ياد و خاطره روساي سابق بانک مسکن مانند مرحوم ابتهاج اقتصاددان بزرگ کشور و مرحوم بهنيا مبتکر مفهوم رهن در ايران گفت: بايد به تجربه گذشتگان با استفاده از بانکداري بدون ربا برگرديم؛ تجربهاي که سبب شد ميليونها نفر در ايران خانهدار شوند.
وي با بيان اين که بانکهاي توسعهاي نياز به مقررات متفاوت با بانکهاي تجاري دارند و قوانين جديد بايد در شوراي پول و اعتبار بررسي شود، افزود: وزارت راه و شهرسازي آمادگي دارد تا به افزايش سرمايه بانک مسکن پس از سمزدايي سرمايه فعلي بانکها به ميزان دو برابر کمک کند.
آخوندي افزايش سرمايه بانکها را بهطور کلي ضروري دانست و تأکيد کرد: بايد حواسمان باشد تا افزايش سرمايه بانکها منجر به سمي شدن مجدد سرمايه آنها نشود.
وزير راه و شهرسازي با تأکيد بر اينکه بايد براي هر پروژه ساختوساز بهطور خاص مدل ويژه آن پروژه را طراحي کرد برخي پروژههاي موفق ساختماني را يادآور شد و ادامه داد: اگر پروژههاي شهرک اکباتان و ۹ آبان در منطقه جنوب تهران موفق بودند به دليل اين بود که هر کدام، يک مدل تأمين مالي خاص همان پروژه را داشتند.
به گفته آخوندي اگر ميخواهيم در سواحل مکران شهرهاي جديد ايجاد کنيم بايد براي هر پروژه يک مدل تأمين مالي و ويژگي و ابتکار خاص توسعهاي طراحي کنيم. علت موفق نبودن شهرهاي جديد فعلي نداشتن نظام مالي و بانکي خاص خود بود.
وزير راه و شهرسازي با تأکيد بر لزوم راهاندازي صندوقهاي پسانداز منطقهاي و پروژهاي به عنوان راهحل توسعه ساختوساز در مناطق مختلف کشور بهضرورت ورود بانک مسکن به تأمين مالي بهسازي بافت فرسوده اشاره و اظهار کرد: اين بانک بايد مدلي خاص طراحي کند تا سرمايهگذاران بازسازي بافت فرسوده، خريداران خانههاي فرسوده و ساکنان اين بافتها بتوانند واحدهاي خود را نوسازي کنند.
آخوندي با اشاره به اهميت ورود بانک مسکن به بهينهسازي بافتهاي حاشيهاي و ناکارآمدي شهرهاي بزرگ و تأمين مالي اين اقدامات با استفاده از مدلي خاص براي هر پروژه گفت: نظام بانکي کشور در بخش مسکن به اوراق بهادار متکي بر بازپرداخت نياز دارد و اين نظام ميتواند به رونقبخش مسکن کمک کند.
وي به رونمايي از حساب صندوق پسانداز يکم در مراسم امروز بانک مسکن اشاره کرد و گفت: امروز توانستيم اعلام کنيم که براي اقشار متوسط و خانه اوليها راهحل سادهاي براي خانهدار شدن ايجاد کردهايم و هر فرد با مقداري پسانداز و مقداري وام ميتواند خانهدار شود. اين مدل را بايد براي گروههاي درآمدي مختلف ايجاد کرد، زيرا تقويت بانک مسکن توسعه اشتغال و خروج از رکود را در پي دارد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 49]