تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 6 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):پيش از آن كه زبانت تو را به زندان طولانى و هلاكت درافكند، او را زندانى كن، زيرا هيچ چ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1845151114




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

هنرمندی یک میلیون بافنده رونق بخش صنعت 9 هزار ساله قالیبافی در افغانستان


واضح آرشیو وب فارسی:فارس:
هنرمندی یک میلیون بافنده رونق بخش صنعت 9 هزار ساله قالیبافی در افغانستان
قالی‌بافی پرطرفدارترین صنعت میان افغانستانی‌ها است که تاریخ آن به حدود 9 هزار سال پیش بر می‌گردد و اکنون حدود یک میلیون نفر در کشور به آن اشتغال دارند.

خبرگزاری فارس: هنرمندی یک میلیون بافنده رونق بخش صنعت 9 هزار ساله قالیبافی در افغانستان



به گزارش خبرنگار سایت افغانستان خبرگزاری فارس، قالی‌بافی پرطرفدارترین صنعت میان افغانستانی‌ها است که تاریخ آن به حدود 9 هزار سال پیش بر می‌گردد و اکنون حدود یک میلیون نفر در افغانستان به آن اشتغال دارند. تاریخ قالی‌بافی را به 9 هزار سال پیش در افغانستان نسبت می‌دهند که با گذشت زمان علاوه‌بر گسترش این صنعت در سایر کشورها، تعداد زیادی بافنده را نیز به خود جلب کرده است. مکان‌های نمناک «آریایی‌ها» را برای زیستن در تکاپوی یافتن وسیله و فرشی انداخت تا از زمین‌های نمناک رهایی یافته و از آنها استفاده کنند.

به همین دلیل بود که فرش برای نخستین بار به شکل «نمد» ساخته شد که خاصیت مقاومت در برابر هر نوع نم را دارد. نمد از همان زمان تاکنون یکی از پرکاربردترین فرش‌ها در میان افغانستانی‌ها به‌ویژه قوم «کوچی‌ها» است و به دلیل اینکه نمد کوچکتر از قالی‌های معمولی است انتقال آن برای کوچی‌ها که در یک جای مشخص زندگی نمی‌کنند، ساده‌تر به نظر می‌رسد. با این وجود، تاریخ‌نویسان افغانستان،استفاده از صنعت قالی‌بافی در کنار نمدبافی را  مربوط به زمان «زرتشت‌ها» دانسته و معتقدند که به همین دلیل تاکنون قالی‌بافی در مناطق شمالی افغانستان که زمانی مهد سیاسی زرتشت‌ها بود، به وفور وجود دارد. بافندگان قالی در افغانستان را اقوام «هزاره»، «ترکمن» و «ازبک» تشکیل می‌دهند اما در این میان اکثر قالی‌های دستی توسط ترکمن‌ها بافته می‌شود. شهروندان ولایت‌های «فاریاب»، «جوزجان»، «بلخ»، «قندوز»، «تخار»، «بغلان»، «کابل»، «بامیان»، «هرات» و «غور» اکثریت قالی‌های افغانستان را در بازارهای جهانی عرضه می‌کنند. بر اساس اطلاعات تشکیلات صنفی قالی‌بافان افغانستان اکنون حداقل یک میلیون نفر که اکثر آنان را زنان و کودکان تشکیل می‌دهد در افغانستان مشغول بافت این قالی‌ها هستند.

در این میان 200 شرکت تولید کننده قالی در افغانستان در اداره سرمایه گذاری افغانستان «آیسا» به ثبت رسیده که سالانه 500 هزار متر مربع قالی تولید می‌کنند که سود دولت کابل از آن سالانه حدود بیشتر از 2.5 میلیون دلار برآورد شده است. «قرقین آقچه»، «چوب باش هراتی» «بلوچی قزل اعیاق»، «دو تار گل»، «ادرسکن»، «ساورقی»، «قلعه زالی»، «اندخویی»، «واس برکلی»، «قالین گل پلیت‌دار»، «دولت آبادی»، «تخته رنگ»، «خال محمدی»، «اندخوی»، «خواجه روشنایی»، «باغچه‌قندزی»، «ترکمنی» و انواع قالی‌های دیواری مهم‌ترین انواع قالی‌ در افغانستان هستند.

در این میان، قالی ترکمنی مطلوب‌ترین نوع قالی تولید شده در افغانستان است، زیرا این قالی‌ها از پشم گوسفندان ترکمنی که دارای جلای بی‌نظیر و کیفیتی بالاست، بافته می‌شود.

قالی‌های دستی ترکمنی در میان افغانستانی‌ها و مردم کشورهای خارجی محبوب‌ترین و مطلوب‌ترین نوع قالی است و به دلیل وجود این قالی است که قالی‌های افغانستان برای چندین بار در سطح جهان مقام و درجه نخست را کسب کرده است. با این حال، وضع زندگی اجتماعی قالی‌بافان افغانستان همزمان با تحولات سیاسی متحول بوده و شاهد مهاجرت‌های داخلی و خارجی به‌ویژه به پاکستان بوده‌اند و به همین دلیل است که اکثر قالی‌های تولید شده پاکستان دست‌باف بافندگان افغانستانی‌های مهاجر در آن کشور هستند.ق

بر اساس گزارش‌های مسئولان اتاق‌های تجارت و صنایع افغانستان، بافت قالی‌دستی از چند سال قبل با رکود مواجه است و ضروری است دولت کابل از این صنعت چند هزار ساله حمایتی جدی و قاطعانه کند.







انتهای پیام

94/03/19 - 09:56





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 64]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن