واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: پیام های اقدام ارتش یمن و تأثیر آن بر آینده بحران
اقدام ارتش يمن در شليك اولين موشك دور برد به خاك عربستان سعودي نشان از تصميم و اراده ارتش و انصارالله يمن جهت تغيير معادله در صحنه نظامي بحران يمن است.
اقدام ارتش يمن در شليك اولين موشك دور برد به خاك عربستان سعودي نشان از تصميم و اراده ارتش و انصارالله يمن جهت تغيير معادله در صحنه نظامي بحران يمن است. موشك اسكاد شليك شده در حالي با دقت كامل به هدف تعيين شده خود يعني پايگاه هوايي خالد بن عبدالعزيز اصابت كرد كه ارتش سعودي مجهز به سامانه دفاع ضد موشكي "پاتريوت" اهدايي آمريكاست كه ادعا مي شود هر نوع موشك دوربردي را رهگيري و منهدم مي كند.
از سويي ديگر سخنگوي ائتلاف عربي ضد يمن پيش تر مدعي شده بود كه حملات هوايي اين ائتلاف تمامي مخازن موشكي ارتش و انصارالله را از بين برده است. اما علي رغم همه اين مسائل شاهد بوديم كه ارتش يمن قادر است در صورت لزوم دامنه درگيري و عرصه نبرد را گسترش داده و نقطه عطف جديدي را در جنگ خلاف خواست متجاوز سعودي بوجود آورد.
اما اين رخداد داراي چند پيام است و مي تواند داراي پيامد هايي در فضاي سياسي و نظامي بحران يمن باشد.اولين پيامي كه ارتش و انصارالله با اين اقدام سعي دارند به طرف مقابل منتقل كنند اين مسئله مهم است كه ارتش و نيروهاي مردمي پس از سه ماه حملات وحشيانه سعودي ها همچنان پايدار و با اراده در صحنه نبرد حضور دارند و مهم تر اينكه نه تنها سازمان و انسجام نظامي آن ها از بين نرفته است بلكه اين توانايي را دارند تا در هر زماني با ابزارهايي كه در اختيار دارند معادلات جنگ را تغيير دهند.پيام دوم اين اقدام براي سعودي ها اين است كه ارتش و نيروهاي مردمي داراي ظرفيت هايي هستند كه تا به امروز به دلايل مختلف و در راستاي راهبرد صبر استراتژيك از آن ها استفاده نكرده اند. ولي هيچ دليل و تضميني وجود ندارد كه تا ابد اين صبر را ادامه دهند. اگر سعودي ها بخواهند همچنان بي هدف و بي دليل و در شرايطي كه گفتگوهاي صلح نزديك است حملات وحشيانه خود را عليه مردم بي گناه يمن ادامه دهند بايد منتظر اقدامات تلافي جويانه جدي از سوي ارتش و نيروهاي مردمي يمن باشند.پيام بعدي اين اقدام كه از حيث امنيتي و نظامي داراي اهميت است اين نكته است كه ارتش يمن با شليك اين موشك نشان داد كه توانايي آغاز يك جنگ موشكي عليه عربستان را دارد. اين مسئله زماني داراي اهميت خواهد بود كه ما بدانيم عربستان مملو از اهداف امنيتي ، نظامي ، اقتصادي و سياسي است و مي تواند مورد هدف قرار گيرد كه پايگاه هوايي خالد بن عبدالعزيز در مقابل آن ها كاملاً بي اهميت است. مهم تر اين كه آسيب پذيري اين اهداف و توانايي سعودي ها براي دفع اين حملات نيز در پرده اي از ابهام است. همان گونه كه در ابتداي يادداشت اشاره شد، سامانه آمريكايي دفاع ضد موشكي پاتريوت در اختيار ارتش سعودي نتوانست موشك اسكاد شليك شده را رهگيري و منهدم نمايد. لذا توانايي آن در صورت وقوع حملات جديد، آن هم در ابعاد وسيع تر ترديد هاي بيشتري را بر جاي مي گذارد.اما پيامد اين اقدام را در شرايط كنوني اين گونه مي توان ارزيابي كرد كه با توجه به اين كه عبد ربه منصور رئيس جمهور فراري يمن در نهايت در روزهاي اخير به دليل بي ثمري حملات سعودي ها مجبور شد مذاكرات صلح يمني يمني را بدون پيش شرط بپذيرد و قرار است اين مذاكرات هفته آينده در ژنو به ميزباني سازمان ملل صورت گيرد، اين اقدام ارتش و انصارالله مي تواند موجب دست برتر آن ها در اين مذاكرات شود. وقتي پس از سه ماه تجاوز همچنان ارتش و نيروهاي مردمي در بالاترين سطح از آمادگي و مقابله با متجاوز قرار دارند و از سويي متجاوز هم نتوانسته هيچ دستاوردي از اقدام نظامي خود كه تنها ابزار و برگ بازي اوست به دست آورد ؛ پس لاجرم طرفي كه مي تواند با دست بالاتر به دنبال تحقق خواسته هاي خود در مذاكرات باشد، يقيناً مردم يمن و نمايندگان آن ها خواهند بود
الوقت
تاریخ انتشار: ۱۸ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۱:۴۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 88]