واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۸ خرداد ۱۳۹۴ (۹:۱۹ق.ظ)
واکنش به بيانيه وزارت خزانهداري آمريکا/ مجوز يکي از ايرلاينها «چارتري» شد موج - رئيس سازمان هواپيمايي کشوري گفت: طي هفتههاي آينده نخستين فروند از ۹ هواپيماي خريداري در ناوگان هوايي کشور فعال و عمليات ميشوند.
به گزارش خبرگزاري موج، عليرضا جهانگيريان، رئيس سازمان هواپيمايي کشوري، با بيان اين که بيانيه اخير وزارت خزانهداري آمريکا درباره مصادره ۹ فروند هواپيماي جديد خريداري شده مغاير با کنوانسيونها بينالمللي است، گفت: سازمان هواپيمايي و ايرلاين ماهان اقدامات لازم قانوني را انجام خواهند داد و طي هفتههاي آينده نخستين فروند از اين هواپيماها در ناوگان هوايي کشور فعال و عمليات ميشوند.
وي درباره آخرين وضعيت اجراي دستورالعمل تأسيس و فعاليت شرکتهاي هواپيمايي گفت: اين دستورالعمل به ايرلاينها ابلاغ شده که بايد خود را با آن تطبيق و مدارک لازم جهت احراز ادامه فعاليت ايرلاين را به سازمان هواپيمايي کشوري ارائه دهند.
معاون وزير راه و شهرسازي با اشاره به اين که غالب ايرلاينها شرايط کفايت مالي و هيأت مديره خود را براي سازمان هواپيمايي ارسال کردند، ادامه داد: براساس دستورالعمل تأسيس و فعاليت شرکتهاي هواپيمايي در بخش ناوگان، شرکتهايي مجاز به فعاليت پروازهاي برنامهاي (دائمي در طول سال) هستند که حداقل داراي ۵ فروند هواپيما باشند و تمام ايرلاينها به غير از يک ايرلاين اين شرايط را دارند.
وي افزود: ايرلايني که داراي کمتر از ۵ فروند هواپيما بود صلاحيت ادامه فعاليت پرواز برنامهاي را نداشت و مجوز اين ايرلاين از «ايرلاين برنامهاي» به «ايرلاين غير برنامهاي» تغيير يافت.
جهانگيريان ادامه داد: براي فعاليت ايرلاينهاي غير برنامهاي يک دستورالعمل کلي تدوين و به ايرلاين مذکور ابلاغ شده، اما؛ اين دستورالعمل نياز به بررسي بيشتر دارد که در دستور کار سازمان هواپيمايي کشوري قرار دارد.
رئيس سازمان هواپيمايي کشوري تأکيد کرد: ايرلاينهاي جديدي که درخواست دريافت مجوز و فعاليت دارند، نيز بايد از همان ابتدا شرايط دستورالعمل تأسيس و فعاليت شرکتهاي هواپيمايي را داشته باشند.
جهانگيريان درباره ساماندهي نرخ بليت پروازهاي چارتري نيز گفت: فروش بليت پروازهاي چارتري در ايام پيک و افزايش تقاضا براي سفر مشکلساز ميشود که منشأ اين مشکلات تقاضاي بيش از عرضه بليت است که در اين شرايط قيمت بليت پروازهاي چارتري غير واقعي ميشود.
وي ادامه داد: البته يکسري از مراجع فروش بليت مانند برخي سايتها و دفاتري که مجوز ندارند نيز تخلفاتي را انجام ميدهند اين در حالي است که سازمان هواپيمايي کشوري تنها ميتواند بر فعاليت آژانسهايي نظارت داشته باشد که از اين سازمان مجوز دارند؛ چراکه برخي از آژانسها از سازمان ميراث فرهنگي مجوز دارند و نظارت آنها با سازمان هواپيمايي کشوري نيست.
رئيس سازمان هواپيمايي کشوري افزود: اين سازمان در طول سال بر فعاليت آژانسهاي مسافري نظارت و آژانسهاي متخلف را به مراجع ذيربط نيز معرفي ميکند که برخي از آنها تعليق يا لغو مجوز شدهاند.
جهانگيريان گفت: براي تنظيم بازار فروش بليتهاي چارتري جلساتي با ايرلاينها برگزار شد تا تمهيداتي براي ساماندهي نرخ بليتهاي چارتري در ايام پيک انديشيده شود.
معاون وزير راه و شهرسازي درباره آخرين وضعيت اجراي دستورالعمل حقوق مسافر و درخواست شرکتهاي هواپيمايي براي بازنگري در برخي مفاد آن گفت: براساس اين آييننامه ايرلاينها در پروازهايي که به دليل شرايط نامساعد جوي با تأخير مواجه ميشوند مشمول پرداخت خسارت نميشوند.
وي درباره يکي از ابهامات اين دستورالعمل براي ايرلاينها مبني بر اينکه «تکليف ايرلاينها در برابر تأخيرهاي عکسالعملي که به دليل تأخير در فرودگاه مبدأ، پرواز همان هواپيما از فرودگاه مقصد نيز با تأخير مواجه ميشود»، گفت: بخشي از اين تأخيرها قابل مديريت است و شرکتهاي هواپيمايي ميتوانند در برخي پروازها به گونهاي برنامهريزي کنند که پرواز بعدي هواپيما از فرودگاه مقصد با تأخير مواجه نشود.
رئيس سازمان هواپيمايي کشوري با بيان اينکه دستورالعمل حقوق مسافر از ۱۴ ارديبهشت به شرکتهاي هواپيمايي ابلاغ شد، ادامه داد: البته قرار شد اين دستورالعمل به شکل فعلي به مدت ۶ ماه به منظور بررسي نقاط ضعف و قوت اجرا شود و در صورت لزوم بازنگري ميشود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 97]