واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۶ خرداد ۱۳۹۴ (۱۷:۴۱ب.ظ)
سلطانيفر: توسعه فرودگاهها نقش مؤثري در توسعه صنعت گردشگري دارد موج - معاون رئيسجمهور و رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگري گفت: احداث فرودگاهها نقش مؤثري در توسعه صنعت گردشگري کشور دارد.
به گزارش خبرگزاري موج، مسعود سلطانيفر، معاون رئيسجمهور و رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگري، امروز، 16 خرداد، به همراه وزير راه و شهرسازي، رئيس بنياد مستضعفان و معاونان وزير راه و شهرسازي از عمليات ساخت ترمينال سلام فرودگاه امام خميني (ره) بازديد کرد.
رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگري، در اين مراسم با اشاره به اينکه احداث فرودگاهها نقش مؤثري در توسعه گردشگري دارد، افزود: 98 درصد گردشگران خارجي که از ايران بازديد ميکنند در مصاحبه با رسانههاي خود از امنيت، زيبايي و انحصار به فرد بودن ايران تعريف ميکنند.
رئيس سازمان ميراث فرهنگي، گردشگري و صنايعدستي گفت: طبق برنامهريزيهاي صورت گرفته، ايران در چشمانداز سال 1404 به عنوان قطب گردشگري حلال در جهان، سالانه بايد 20 ميليون گردشگر خارجي را جذب کند.
سلطاني فر افزود: هم اکنون سالانه 5 ميليون و 100 هزار نفر گردشگر که نيمي از آنها براي زيارت حرم امام رضا (ع) در مشهد، حرم حضرت معصومه (س) در قم و شاهچراغ در شيراز به ايران سفر ميکنند.
معاون رئيسجمهور افزود: جمهوري اسلامي ايران درصدد است در سال 2025 از محل ورود گردشگران خارجي سالانه 30 ميليارد دلار درآمد کسب کند.
وي اظهار داشت: هم اکنون درآمدهاي ارزي از محل سفر گردشگران خارجي به کشور سالانه بين 7 تا 7 ميليارد و 500 ميليون دلار است و تلاش خواهيم کرد که اين درآمد را پس از 11 سال و در افق چشمانداز 1404 به بيش از 30 ميليارد دلار افزايش دهيم.
وي با بيان آنکه در افق چشمانداز بايد ايران سالانه 20 ميليون گردشگر خارجي پذيرايي کند، افزود: در اين چشمانداز پيشبيني ما اين است که بين 10 تا 12 ميليون نفر گردشگر شيعه کشورهاي اسلامي به ايران سفر کنند و ساير گردشگران از کشورهاي هدف گردشگري خواهند بود.
رئيس سازمان ميراث فرهنگي تصريح کرد: رسيدن به آمار نيازمند تکميل زيرساختهاي زيادي در حوزه حمل و نقل است و در اين ميان توسعه فرودگاههاي کشور به عنوان محلي براي رشد گردشگري از جايگاه مهمي برخوردار است.
سلطاني فر ادامه داد: هم اکنون ساخت هتلهاي زيادي در دست اقدام است و براساس برنامهريزيهاي صورت گرفته طي 11 سال آينده بايد 400 هتل چهار و 5 ستاره در کشور احداث شود.
وي اظهار داشت: از 1100 هتل موجود در کشور تنها 130 هتل چهار و پنج ستاره داريم و ضروري است براي سفر گردشگران خارجي به کشور سالانه 25 هتل به بهرهبرداري برسد.
وي با اشاره به جايگاه نيروي انساني در حوزه گردشگري، گفت: همزمان با افزايش هتلهاي چهار و پنج ستاره براي اسکان گردشگران خارجي بايد تربيت نيروي انساني متخصص در اين حوزه نيز مورد توجه جدي قرار گيرد ضمن اينکه همزمان بايد توسعه ناوگان هوايي مورد توجه شرکتهاي هوايي قرار گيرد.
وي افزود: تحريمهاي ناعادلانه سبب شده که هم اکنون 40 درصد ناوگان هوايي کشور زمينگير شود و بقيه نيز با توجه به سن زياد ناوگان شرايط مناسبي ندارند.
رئيس سازمان ميراث فرهنگي ادامه داد: به منظور افزايش ورود گردشگران خارجي، سازمان ميراث فرهنگي راهاندازي 40 دفتر جذب گردشگران را در کشورهاي مختلف جهان در دستور کار خود قرار داده که تاکنون 9 دفتر راهاندازي شده و تلاش ميکنيم تا پايان سال آينده 25 دفتر نيز با استفاده از ظرفيتهاي بخش خصوصي در 40 کشور راهاندازي شود.
معاون رئيسجمهور گفت: در حالي که سهم گردشگري در توليد ناخالص داخلي ما تنها دو درصد است در بسياري از کشورها اين بخش 10 تا 12 درصد است، ما بايد تلاش کنيم از ظرفيتهاي کشور براي بهبود توليد ناخالص داخلي در اين زمينه بهرهگيري کنيم.
سلطاني فر در پايان اظهار داشت: گردشگري يک صنعت سبز و زودبازده است و ايران جزو 15 کشور اول جهان در حوزه گردشگري هم اکنون از نظر ورودي گردشگران خارجي در رده 40 تا 45 قرار گرفته و از نظر درآمدي نيز رتبه 35 تا 36 در جهان را به خود اختصاص داده است.
همچنين در اين مراسم وزير راه و شهرسازي گفت: با احداث 2 ترمينال بزرگ مسافري، ظرفيت پذيرش و اعزام مسافر در فرودگاه بينالمللي امام خميني (ره) تا 6 برابر افزايش مييابد.
عباس آخوندي افزود: انتظار داريم تا 3 سال آينده با احداث اين 2 ترمينال ظرفيت 5 ميليون مسافري اين فرودگاه تا سالانه به 30 ميليون مسافر افزايش يابد.
وي اظهار داشت: از آنجا که فرودگاهها جايگاه مهمي در توسعه صنعت گردشگري دارند، در صدد هستيم با توسعه فرودگاههاي کشور، ضمن افزايش درآمدها از محل پروازهاي عبوري و صندوق توسعه ملي، توان پذيرش فرودگاههاي کشور را به عنوان محل ورود گردشگران خارجي بيشازپيش توسعه دهيم.
وزير راه و شهرسازي افزود: قرار است ترمينال زيارتي سلام طي 14 ماه آينده به بهرهبرداري برسد و اميدوارم در عيد سعيد فطر سال آينده زائران خانه خدا و عتبات عاليات بتوانند از اين سالن به نحو مطلوب استفاده کنند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]