تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 29 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):بر زبان مؤمن نورى (الهى) است و درخشان و برزبان منافق شيطانى است كه سخن مى گويد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1831059051




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

توقف یک پروژه پشت حصار بی‌پولی/ آبشوران کرمانشاه ۱۶ ساله شد


واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین:


توقف یک پروژه پشت حصار بی‌پولی/ آبشوران کرمانشاه ۱۶ ساله شد استان‌ها > کرمانشاه - آبشوران کرمانشاه یکی از پروژه های قدیمی است که عملیات ساماندهی آن از سال ۷۸ آغاز شده و علی رغم قرار گرفتنش در لیست مصوبات سفر رهبری هنوز هم پشت حصار بی پولی متوقف شده است.

به گزارش خبرآنلاین به نقل از مرصادنیوز، آبشوران نام رودخانه ای در کرمانشاه است که از دو شاخه، یکی از سراب قنبر و شاخه دیگر اسلام آباد غرب سرچشمه گرفته و به سمت کرمانشاه آمده است تا مایه آبادانی این دیار باشد.

دو شاخه سرچشمه این رودخانه در کرمانشاه یکی شده و از جنوب تا شمال آن گسترش یافته و در مجموع تبدیل به رودخانه ای به نام رودخانه آبشوران در شهر کرمانشاه شده است که در نزدیکی کمربندی شرقی کرمانشاه و موازی با کمربندی شرقی وارد رودخانه قره سو در کرمانشاه می شود.

این رودخانه در قدیم از شاخه سراب قنبر، آب پاک سراب را و از شاخه اسلام آباد غرب آب پاک قناتی به نام « قنات روزان» را به شهر کرمانشاه منتقل کرده است که مورد استفاده مردم قرار می گرفت.

متاسفانه به مرور و با گسترش شهر کرمانشاه فاضلاب های اطراف به داخل رودخانه آب شوران سراریز شده و شکل فعلی آبشوران را که بیش از آنکه شبیه به یک رودخانه باشد یک فاضلاب بزرگ و وسیع را نشان می دهد به وجود آورده و وجود آن در کلانشهر کرمانشاه باعث مشکلات عدیده ای برای مردم شده است.


علی رغم اینکه از سال ۷۸ مسئولین به فکر ساماندهی این رودخانه هستند مشکلات مالی روند پیشرفت آن را کند کرده و پروژه آبشوران کرمانشاه ۱۵ سالگی خود را پشت سر گذاشته و ۱۶ ساله شده است.

از سوی دیگر وجود ساختمان های قدیمی و مخروبه با ساکنین نه چندان توانمند به لحاظ مالی نیز باعث گسترش عوارض مخرب این فاضلاب بزرگ شهری در کلانشهر کرمانشاه و در بین شهروندان آن شده است.

مطالعات این پروژه از سال ۷۸ و با کارفرمایی شهرداری کرمانشاه آغاز شد و هم اکنون و پس از ۱۶ سال با کارفرمایی شرکت آب منطقه ای در حال اجراست، اما تزریق قطره چکانی اعتبارات به این پروژه باعث شده این پروژه یک روند کند و نه چندان قابل مشاهده را طی کرده و این معضل گلوگیر روز به روز گلوی کلان شهر کرمانشاه را بفشارد و ساکنانش را در نگرانی عوارض آن نگه دارد.

آبشوران کرمانشاه اندرخم کوچه اول ساماندهی

طولانی شدن ساماندهی آبشوران به جایی رسید که باعث شد در سفر مقام معظم رهبری به کرمانشاه این موضوع مورد بحث قرار بگیرد و اعتبارات خوبی برای این طرح اختصاص یابد تا یکی دیگر از مشکلات اساسی شهر کرمانشاه با سفر رهبر انقلاب در مسیر برطرف شدن قرار بگیرد.

در مصوبه سفر رهبر انقلاب به کرمانشاه آمده است«صدور مجوز موضوع ماده (۲۱۵ ) قانون برنامه پنجم توسعه برای طرح ساماندهی رودخانه آبشوران شهر کرمانشاه در اولین جلسه در صورت ارائه مدارک ، مطالعات و مستندات قانونی مورد تائید وزارت نیرو در سال ۱۳۹۰ و بر این اساس پیش بینی اعتبار اجرایی (به میزان ۱۵۰۰ میلیارد ریال) در پیوست شماره یک قانون بودجه سنواتی سالهای ۱۳۹۱ لغایت ۱۳۹۵ به نحوی که طرح در سال ۱۳۹۵ به بهره برداری برسد (در صورت عدم تامین از طریق ظرفیت های قانون بودجه سنواتی و قانون برنامه پنجم توسعه توسط وزارت نیرو ).

همچنین در تبصره مربوط به این مصوبه آمده است: تملک اراضی اطراف طرح و تأمین ۱۰ درصد از منابع مورد نیاز تا سقف ۵۰۰ میلیارد ریال از طریق شهرداری کرمانشاه خواهد بود.

به رغم وجود این مصوبه هم چنان این پروژه اندر خم کوچه اول ساماندهی مانده و تزریق قطره چکانی اعتبارات آن را پشت حصار بی پولی متوقف کرده است.

اقدامات غیراصولی شهرداری در بازسازی آبشوران باعث ورود فاضلاب به آن شد

یک کارشناس بهداشت محیط در این خصوص گفت: همزمان با آغاز طرح بازسازی رودخانه آبشوران که از سراب قنبر و قنات روزان در اسلام آباد غرب سرچشمه می گرفت، یک سری اقدامات توسط شهرداری انجام شد که خیلی از آنها اصولی نبود.

مقداد پیرصاحب افزود: در این زمان یک سری دیوار کشی و کانال کشی ها اطراف رودخانه انجام شد که فاضلاب های اطراف کلا به داخل رودخانه سرریز شدند که علاوه بر بوی تعفن و مشکلات دیگر بهداشتی به محلی نیز برای تکثیر موش ها تبدیل شد.

وی تصریح کرد: این رودخانه یا فاضلاب بزرگ هم اکنون محل تکثیر جوندگان موذی ای به نام موش های راتوس شده که خود منتقل کننده بسیاری از بیماری هاست.


آبشوران مخزن تولید جوندگان ناقل بیماری های واگیردار به داخل شهر

این کارشناس بهداشت محیط تاکید کرد: وجود این فاضلاب بزرگ و خانه امن موش ها می تواند مخزنی برای تولید بیماری هایی مثل سالمونلا، شیکلا، کرم ها و انواع و اقسام بیمارهای فاضلابی و انتقال آن از طریق موش ها باشد.

وی افزود: متاسفانه با رفت و آمد موش ها به منازل و اماکن اطراف این محل خصوصا در محل های فروش اغذیه و...می تواند بسیار خطرناک باشد و از طریق لمس بدن موش با وسایل محل های فوق و یا ریختن مدفوع آن در آن اماکن مذکور انواع و اقسام بیماری های واگیردار مانند شیکلا(اسهال) حصبه و... منتقل می شود.

پیرصاحب به اجرای پروژه ساماندهی آبشوران کرمانشاه نیز اشاره کرد و گفت: طی این پروژه قرار بود آب رودخانه آبشوران از فاضلاب جدا شود که متاسفانه تاکنون کامل نشده و بخش زیادی از جریان آب جاری آبشوران کنونی، فاضلاب است که همانگونه که بارها تاکید شد می تواند به عنوان یک کانون انتقال آلودگی از فاضلاب به داخل شهر عمل کند.

وی افزود: وجود این فاضلاب هم برای ساکنین اطراف آن و هم برای فروشندگان مواد غذایی که در مسیرهای اطراف این فاضلاب هستند بسیار خطرناک است و می تواند از طریق این کانال ها انتقال بیماری به کل شهر اتفاق بیفتد.

این کارشناس بهداشت محیط گفت: چنانچه این پروژه ساماندهی آبشوران به طور کامل اجرا شود که البته هزینه زیادی را هم می طلبد و با کندی در حال پیشرفت است، می توان انتظار کاهش بخش عمده ای از این آلودگی ها را داشت.

اطراف آبشوران باید خالی از سکنه شود

وی افزود: البته کاهش این آلودگی ها تنها با جدا کردن فاضلاب از آب ممکن نیست و خود مردم اطراف آن محل ها بسیاری از زباله ها و پسماندهایی غذایی خود را داخل این کانال می ریزند و اگه این کار ادامه پیدا کند، خود آن کانال هم می تواند تکثیر و رشد موش ها را به همراه داشته باشد.

پیرصاحب بر فرهنگسازی، آموزش و آگاهی بخشی به مردم خصوصا حاشیه نشینان آبشوران کرمانشاه تاکید کرد و گفت: باید علاوه بر جمع آوری فاضلاب و آموزش به مردم اطراف آبشوران نیز خالی از سکنه شود تا عوارض ناشی از آن و انتقال این عوارض به حداقل ممکن کاهش یابد.


تبدیل اطراف آبشوران به پارک و فضای سبز

وی پیشنهاد داد: محیط های اطراف آبشوران کرمانشاه تبدیل به یک پارک و فضای سبز شود و خود رودخانه هم ساماندهی و یک ارتفاع مناسب برای کانال اطراف فاضلاب به وجود آید که امکان تخلیه زباله در آن وجود نداشته باشد که علاوه بر کاهش حداقلی عوارض وجود این فاضلاب، محلی نیز برای گردش مردم به وجود آید.

این کارشناس بهداشت محیط بر رهاسازی اطراف آبشوران از سکنه و اماکن مسکونی و تجاری تاکید کرد.

پیرصاحب در پاسخ به خبرنگار مهر، که آیا وجود یک فضای سبز در اطراف فاضلاب و یک محل آلوده می تواند محلی مناسب برای تفرج مردم باشد؟ گفت: خانه های اطراف آبشوران خیلی قدیمی هستند و امکان انتقال فاضلاب آنها به شبکه های اصلی و جدید فاضلاب وجود ندارد و شیب این فاضلاب ها به سمت رودخانه است و این کار ممکن نیست.

وی ادامه داد: حتی برخی از مساکن در لبه رودخانه قرار داشته و زباله خود را به داخل فاضلاب منتقل می کنند اما چنانچه این محل به یک پارک تبدیل شود متناسب با ساختار پارک محل های دفع زباله برای آن تعریف شده و البته دیواره کانال هم بلند می شود که امکان پرتاب زباله به داخل کانال اصلی نباشد و آلودگی آن به حداقل ممکن می رسد.

وی تصریح کرد: متاسفانه هم اکنون بسیاری از زباله های تر داخل آبشوران ریخته می شود که حجم آلودگی ها را چند برابر می کند اما با رفع کردن دیواره آبشوران این امکان به حداقل کاهش می یابد و با تبدیل آن به پارک هم می توان یک استفاده بهینه از این محل کرد.

پیرصاحب گفت: هم اکنون در بسیاری از کشورهای دنیا اقدام به تولید رودخانه مصنوعی می کنند و این در حالی است که ما از یک رودخانه طبیعی بهره بوده و آن را تبدیل به یک فاضلاب بزرگ و تهدیدی برای سلامت شهر کرده ایم.

این کارشناس بهداشت محیط افزود: می توان در بالادست این رودخانه، فاضلاب های مربوط به این نواحی در شهرک هایی چون ژاندارمری، زیبا شهر و فردوسی را تصفیه کرد و در حد آب های سطحی به شکل رودخانه درآورد و داخل رودخانه ریخت که رودخانه هم احیا شود که البته مستلزم تامین اعتبار و آگاهی بخشی به مردم در راس امور است.

۱۲ میلیارد تومان اعتبار برای ساماندهی آبشوران در سال ۹۴

مدیرعامل آب شرکت منطقه ای استان کرمانشاه نیز در خصوص آخرین وضعیت ساماندهی پروژه آبشوران کرمانشاه و اعتبارات سال ۹۴ آن گفت: اعتبارات در نظر گرفته شده برای این پروژه در سال ۹۴ حدود ۱۲ میلیارد تومان است.

کیاست امیریان افزود: اعتبارات سال گذشته این پروژه ۱۵ میلیارد تومان بود که به صورت ۱۰۰ درصد از محل اعتبارات ملی تخصیص داده شد.

شهرداری برای پرداخت سهم خود اقدامی نکرده

وی کل اعتبار مورد نیاز پروژه را ۲۵۰ میلیارد تومان اعلام کرد که قرار بود یک پنجم آن یعنی ۵۰ میلیارد تومان توسط شهرداری کرمانشاه تامین و مابقی هم توسط وزارت نیرو تامین اعتبار شود که شهرداری تاکنون در سهم خود اقدامی نکرده است و طی جلساتی که گذاشتیم قرار شد بعد از آمدن شهردار تصمیماتی برای سهم شهرداری نیز اتخاذ شود.

مدیرعامل آب شرکت منطقه ای استان کرمانشاه پرداخت یک پنجم سهم شهرداری از سال ۹۱ تصویب شده و قرار بود در زمان اجرای این پروژه تامین شود.البته اجرای این پروژه توسط وزارت نیرو از سال ۹۱ مصوب شده است.


وی در خصوص علت واگذاری این پروژه به وزارت نیرو نیز گفت: این پروژه در لیست پروژه های عمرانی شهری قرار دارد اما چون شرکت آب منطقه ای کرمانشاه سابقه ساماندهی رودخانه چم بشیر را در کارنامه خود دارد این طرح را به آب منطقه ای دادند.

امیریان دو مانع جدی را که پروژه سرعت گرفته و به اتمام برسد، اعتبارت پروژه وتجربه کار روی مهندسی رودخانه اعلام کرد و گفت: وقتی اعتبارات پروژه کم باشد خیلی نمی‌توان روی آن و به سرعت کار کرد. بنابر موانع موجود اجرای این پروژه در مصوبه سفر رهبری به آب منطقه ای واگذار و قرار شد شهرداری نیز یک مشارکت ۲۰ درصدی در اجرای آن داشته باشد.

طی ۱۵ سال گذشته اقدامات موضعی و خرد خرد انجام شده است

مدیرعامل آب منطقه ای کرمانشاه گفت: عملیات اجرایی این پروژه توسط وزارت نیرو از سال ۹۱ کلید خورده اما از ۱۵ سال پیش تاکنون به صورت خرد خرد و موضعی نیز اقداماتی صورت گرفته است و اصلی ترین مشکل آن نیز کمبود اعتبار بوده است.

وی اعتبارات تخصیص داده شده به پروژه مذکور از سال ۹۱ تاابتدای امسال را حدود ۵۵ میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: با احتساب اعتبارات تعیین شده برای امسال حدود ۶۷ میلیارد تومان اعتبار برای این پروژه تاکنون در نظر و تخصیص داده شده است.

برای مابقی اعتبارات باقیمانده نیز به نسبت سال ۹۱ محاسبه و مابه تفاوت آن نیز در تزریق اعتبارات تخصیص داده شود و به نوعی اعتبارات پروژه به روز رسانی شود تا بتوان پروژه را به بهره برداری برسد.

اتمام پروژه در صورت تخصیص اعتبارت در سال ۹۶ مقدور است

امیریان در پاسخ به این سوال، که آیا این تزریق قطره چکانی اعتبارات پروژه آبشوران کرمانشاه به برنامه زمانبدی شده آن یعنی بهره برداری در سال ۹۵ می رسد؟ گفت: قطعا به برنامه زمانبندی نمی رسیم اما سال گذشته دو پیمانکار دیگر به سه پیمانکار قبلی پروژه برای عبور لوله رانی در میدان آزادگان و دیگر قطعات دو شاخه «کنی روزان» و «سراب قنبر» اضافه کردیم.

مدیرعامل آب منطقه ای استان کرمانشاه میزان پیشرفت فیزیکی پروژه را حدود ۲۰ درصد اعلام کرد و در خصوص زمان اتمام آن نیز گفت: در صورتی که اعتبارات پروژه به موقع تخصیص یافته و کار سرعت گیرد، حداقل تا پایان سال ۹۶ پروژه به اتمام می رسد. انتهای پیام/

کلید واژه ها: استان کرمانشاه -




شنبه 16 خرداد 1394 - 14:32:15





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[مشاهده در: www.khabaronline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن