محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1844837998
تا بحران سالمندی در ایران... فقط چند قدم دیگر!
واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین:
زنگ خطر پدیده سالمندی به صدا درآمده است تا بحران سالمندی در ایران... فقط چند قدم دیگر!
جام جم سرا- بحران سالمندی در ایران؛ موضوعی است که طی چند سال گذشته، داد تعداد زیادی از جامعهشناسان و مسئولان را درآورده است. نمونهاش همین دیروز، وقتی «فرید براتی سده»، رئیس دبیرخانه شورای ملی سالمندان گفت که با افزایش تعداد سالمندان در ایران، در آستانه بحران سالمندی قرار داریم.
آن طور که براتی به «مهر» گفته، استان گیلان بیشترین آمار سالمندان بالای ۶۰ سال کشور را دارد و سیستان و بلوچستان، کمترین: «این استان بیش از ۱۱درصد جمعیت سالمند را در خود جای داده و براساس تحقیقات و آمارها هنگامی که جمعیت سالمندان به ۱۲درصد برسد با پدیده بحران سالمندی مواجه خواهیم شد. به منظور جلوگیری از این بحران در سالهای آینده باید از هم اکنون برنامهریزی و اقدامات لازم برای ارایه خدمات به سالمندان انجام شود اما هنوز هیچ اقدامی در این خصوص انجام ندادهایم که با تصویب سند سالمندی، امیدواریم دستگاهها فعالیتهای خود را در اینباره آغاز کنند.» او ادامه داده است: «اگر نیازهای سالمندان رفع نشود با افزایش تعداد و همچنین سطح مشکلات این افراد با چالش بزرگی در کشور مواجه خواهیم شد، بنابراین جا دارد که مسئولان نسبت به تصویب سند ملی سالمندان اقدام کنند.»
این نخستینبار نیست که مسئولان ایران از نگرانیشان درباره پدیده سالمندی در ایران میگویند و در چند سال گذشته و با پیگیری سیاستهای جمعیتی در ایران، روز به روز نگرانیها درباره وضع سالمندان درحال افزایش است. یکی از تأثیر پایین بودن نرخ باروری بر پدیده سالمندی در ایران میگوید و یکی از زیر خط فقر بودن تعداد زیادی از سالمندان ابراز نگرانی میکند. تعداد سالمندان در ایران هم البته جای خودش را دارد.
براساس آخرین سرشماری ایران در سال ٩٠، ٨,٢درصد جمعیت ایران یعنی ٦میلیون و ١٥٩هزار و ٧٦٧نفر سالمندند؛ تعدادی که البته کسانی مانند رئیس دبیرخانه شورای ملی سالمندان درباره آن معتقدند که با گذشت چهار سال از این سرشماری به این تعداد اضافه شده و پیشبینی میشود در سال١٤٠٣جمعیت سالمندان کشور به بیش از ٢٦میلیون نفر برسد.
از طرف دیگر براساس برآوردها تقریبا ٤ میلیون و ٤٠٠هزار سالمند در کشور متأهلند و تعداد زیادی هم بهرغم اینکه بالای ٦٥سال دارند هنوز شاغلند. از طرف دیگر آنطور که ماه گذشته رئیس سازمان بهزیستی اعلام کرد، تعداد افرادی که در سال ٩١ در جامعه شهری زیرخط فقر بودند ٣٠درصد و در جامعه روستایی ٤٠درصد است که اگر همین آمار را مبنا قرار دهیم از تعداد دو میلیون سالمند نیازمند حداقل ٣٠درصد زیر خط فقر مطلق قرار دارند.
در چند سال گذشته، تعداد سالمندان در جهان هم نظرها را به خود جلب کرده؛ آمارهای جهانی نشان میدهد که در سال ٢٠١٢، جمعیت سالمند دنیا ٨٠٩میلیون نفر برابر با ١١درصد بوده است و برآورد شده است تا سال ٢٠٣٠ این رقم به یکمیلیارد و ٣٧٥میلیون نفر یعنی حدود ١٦درصد و تا سال ٢٠٥٠ به ٢میلیارد و ٣١میلیون نفر یعنی تقریبا ٢٢درصد برسد.
وجود نداشتن سیاستهای خاص برای سالمندان در ایران، حالا انتقادهای زیادی را برانگیخته؛ «شهلا کاظمیپور»، جمعیتشناس و جامعهشناس حوزه سالمندی یکی از این منتقدان است.
او میگوید که در ایران هیچ سیاست حمایتی برای سالمندان وجود ندارد: «وجود نداشتن سیاستهای حمایتی برای سالمندان در ایران، این موضوع را به یک مسأله اجتماعی تبدیل کرده است. اول باید بگویم که اساسا به نظر من و از نظر علمی، از ساختار جمعیت یک کشور یک سری جوانند، تعدادی میانسال و تعدادی سالمند. در ایران در دهه ٦٠ و سالهای قبل از انقلاب، ٤٥درصد جمعیت کشور زیر ١٥سال بودند و ٣ درصد سالمند داشتیم و ٥١درصد هم میانسال و جوان بودند. ما در آن زمان با مشکل جوانی جمعیت روبهرو بودیم چون درصد افراد زیر ١٥سال بالا بود و هزینههای زایمان، تأمین شیر خشک، مدرسه و آموزش و ... برای این تعداد افراد وجود داشت. این موضوع البته مختص ایران نیست و هر کشوری که باروریاش بالا باشد با مشکل جوانی جمعیت مواجه است.»
او ادامه میدهد: «نکته دیگر این است که صددرصد کشورها تلاش میکنند که به شاخصهای توسعه دسترسی پیدا کنند که یکی از مهمترین شاخصها افزایش امید به زندگی است و وقتی امید افزایش پیدا میکند که خواست همه کشورهاست، تعداد افراد سالمند هم افزایش پیدا میکند. در کل یکی از پدیدههای توسعهیافتگی، افزایش تعداد سالمند است و نباید این موضوع را یک بحران بدانیم و یکجانبه به قاضی برویم. اما موضوع اینجاست که زمانی که سهم جمعیت جایگزین برای سالمندان کم شود و باروری کم باشد، سالمندی به یک مسأله اجتماعی تبدیل میشود؛ این مسأله اجتماعی البته وقتی بیشتر مشکلساز میشود که اگر کشوری سالمندان ناتوانی داشته باشد یعنی کسانی که از نظر اقتصادی تمکن نداشته باشند، بیمه نباشند، از نظر خانوادگی حمایت نشوند و...، آن کشور آن موقع با بحران سالمندی روبهرو میشود.»
کاظمیپور معتقد است بهترین راه برای حل مسأله سالمندی در ایران، تأسیس یک سازمان برای رسیدگی به وضع سالمندان است: «وزارت بهداشت از همین الان باید تمهیداتی برای تأسیس بیمارستانهایی برای سالمندان تدارک ببیند. تکریم سالمندان و مسائل فرهنگی سالمندان هم مسأله بسیار مهمی است.» به گفته این جمعیتشناس سالمندان ایرانی از هیچ نوع حمایت اجتماعی برخوردار نیستند: «سالمندی یک پدیده اجتماعی نیست، زمانی اجتماعی میشود که سالمندان ما از سلامت جسمی، روحی، اقتصادی و عاطفی برخوردار نباشند. اگر هم بخواهیم این مسأله را حل کنیم نمیتوانیم بگوییم باید سالمندی پایین بیاید. در چند سال گذشته میبینیم که همه میگویند برای حل مسأله سالمندی در ایران باید باروری را بالا ببریم، درحالیکه باروری از تعداد سالمندان کم نمیکند و فقط باعث تعدیل ساختاری جمعیت میشود ولی این مسأله سالمندی را از بین نمیبرد. وقتی سالمندان ما زیر خط فقر باشند و حمایت نداشته باشد، دچار یک مسأله اجتماعیاند.»
وی تنها راه حل برای این موضوع را تدوین و اجرای سیاستهای سالمندی فعال میداند: «اینکه صورت مسأله را پاک کنیم و باروری را بالا ببریم، این موضوع حل نمیشود. برای اینکه بتوانیم موضوع سالمندی را حل کنیم باید سیاستهای فعال در حوزه سالمندی را فعال کنیم. این به معنای این است که کسانی را که قرار است در ٣٠ سال آینده سالمند شوند و الان در سن فعالیت هستند، باید از نظر اقتصادی، تأمین پوششهای بیمهای و... حمایت کرد. مسئولان باید سیاستهایی را اتخاذ کنند که آنها به حداقل بیماری مبتلا شوند و باید روی آموزش مهارتهای زندگی کار کرد. این موضوع یعنی اینکه الان کسی را که ٣٥ سالش است رها نکنیم و فقط به دنبال افزایش باروری باشیم. اگر دولت بخواهد تعداد افرادی را که زیر خط فقرند، کم کند، بهترین اقدام این است که پوششهای تأمین اجتماعی همگانی شود. این به معنای این نیست که دولت همه هزینهها را پرداخت کند ولی به هرحال بیمه بودن یکی از شروط اساسی بالا بردن سطح رفاه در جامعه است. سالمندان و زنان سرپرست خانوار مسأله نیستند، زمانی مسأله میشوند که زیر خط فقر بیایند.»
او میگوید که فقر در جامعه سالمندان ایران یک موضوع جدی است: «این موضوع به این دلیل است که آنها تحت پوشش بیمههای اجتماعی نیستند. معمولا ٣ برابر جمعیت فعال زیر خط فقر، سالمندان زیر خط فقرند؛ یعنی اگر ١٠درصد جمعیت زیر خط فقر باشند، ٣٠درصد سالمندان زیر خط فقر قرار دارند. درحال حاضر حدود ٦درصد جمعیت ایران، بالای ٦٥سال و ٨درصد جمعیت بالای ٦٠سالاند. ما باید برای این ٦میلیون نفر برنامه بگذاریم و ببینیم چه تعداد آنها بیمه هستند، چنددرصد تمکن مالی دارند و چقدر مشکلات مالی و بهداشتی دارند.» (شهروند) *انتشار مطالب خبری و تحلیلی رسانههای داخلی و خارجی در «جام جم سرا» لزوماً به معنای تایید یا رد محتوای آن نیست و صرفاً به قصد اطلاع کاربران بازنشر میشود.
شنبه 16 خرداد 1394 12:50
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[مشاهده در: www.jamejamonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 81]
صفحات پیشنهادی
پیرترین و جوانترین استانهای ایران کدامند؟/ بحران سالمندی در راه است
پیرترین و جوانترین استانهای ایران کدامند بحران سالمندی در راه است رئیس دبیرخانه شورای ملی سالمندان گفت بر اساس آمارهای موجود استان گیلان با ۱۱ درصد بیشترین آمار سالمندان را به خود اختصاص داده و سیستان و بلوچستان نیز دارای کمترین تعداد این افراد است به گزارش نامه نیوز فرید بدر مراکز تولیدی اتباع خارجی ایران فقط کارگران خودی وجود دارد
طلا در گفتوگو اختصاصی با باشگاه خبرنگاران در مراکز تولیدی اتباع خارجی ایران فقط کارگران خودی وجود دارد نائب رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی گفت مراکز تولید اتباع خارجی بسیاری در نقاط مختلف ایران قرار دارد که بیشتر تمایل به حضور کارگران خودی دارند حسین طلا نائب رئیس کمیچند درصد ایرانی ها سیگار دود می کنند؟
چند درصد ایرانی ها سیگار دود می کنند رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت گفت بیش از ۱۲ درصد مردم ایران مصرف کننده مواد دخانی اعم از سیگار و قلیان هستند خبرگزاری مهر رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت گفت بیش از ۱۲ درصد مردم ایران مصرف کننده مواد دخانی اعم از سیگارچند درصد از ایرانیان ماهواره دارند ؟
چند درصد از ایرانیان ماهواره دارند بیش از 90 درصد ایرانیان ماهواره دارند شکسته شدن قبحها با پخش سریالهای دنبالهدار عضو انجمن روانشناسان ایران گفت ماهواره کاری کرده که حرمتها شکسته شده و روی افکار مردم تأثیر گذاشته است و اینها اوج تخریب ماهواره است در منطقه لرستان عظیمرئیس سازمان بسیج سازندگی: ایران در واردات به مرز بحران رسید/ هدف بسیج سازندگی تولید مرغ و تخممرغ نیست
رئیس سازمان بسیج سازندگی ایران در واردات به مرز بحران رسید هدف بسیج سازندگی تولید مرغ و تخممرغ نیسترئیس سازمان بسیج سازندگی در خصوص چرایی گرایش به اقتصاد مقاومتی گفت اگر آمار واردات را در سال 1393 بررسی کنیم مشاهده خواهیم کرد به مرز بحران رسیدیم به گزارش خبرگزاری فارس از گرگانمی دانم چرا بازیکنانم می ترسند / فقط لحظاتی ایران واقعی بودیم
اسلوبودان کواچ نمی دانم چرا بازیکنانم می ترسند فقط لحظاتی ایران واقعی بودیم خبرگزاری پانا سرمربی تیم ملی والیبال ایران گفت در مسابقه برابر آمریکا تنها لحظاتی تیم ملی واقعی والیبال ایران را دیدم ۱۳۹۴ دوشنبه ۱۱ خرداد ساعت 06 50 به گزارش خبرگزاری پانا اسلوبودان کواچ در نشست خاثرات بحران جهانی اقتصاد بر زندگی کارگر ایرانی در ILO تشریح شود | خبرگزاری ایلنا
نماینده کارگران کاشی ایرانا اثرات بحران جهانی اقتصاد بر زندگی کارگر ایرانی در ILO تشریح شود ایلنا یک فعال صنفی کارگری در تهران از هیات نمایندگان کارگران ایرانی که اکنون در اجلاس سالانه سازمان جهانی کار حضور دارند خواست تا موضوع ناکافی بودن دستمزدهای قانونی و پوشش بیمههای اجتمبحران آب در بخش کشاورزی دشت آزادگان |اخبار ایران و جهان
بحران آب در بخش کشاورزی دشت آزادگان کد خبر ۵۰۴۵۹۰ تاریخ انتشار ۰۹ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۲ ۳۸ - 30 May 2015 نماینده مردم دشت آزادگان در مجلس شورای اسلامی گفت کمبود آب در این شهرستان نارضایتی و تبعات اجتماعی مثل مهاجرت را به دنبال خواهد داشت به گزارش ایسنا ناصر صالحی نسب در مراسم افتتاآمریکا یک قدم برای منفعت ملت ایران بر نخواهد داشت
نماینده ولی فقیه در سپاه قدس آمریکا یک قدم برای منفعت ملت ایران بر نخواهد داشت شناسهٔ خبر 2767894 - پنجشنبه ۱۴ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۴ ۰۲ استانها > کرمانشاه کرمانشاه- نماینده ولی فقیه در سپاه قدس گفت آمریکاحتی یک قدم برای منفعت ملت ایران برنخواهند داشت زیرا مسیر ما همان راهی است کهرتبه ایرانی ها در وایبر، تلگرام، لاین و واتس اپ چند است؟
رتبه ایرانی ها در وایبر تلگرام لاین و واتس اپ چند است کاربران ایرانی در شبکه های اجتماعی موبایلی رکورد دار هستند به گزارش نامه نیوز اگر سرور اصلی سایت هایی مانند وایبر تلگرام لاین و واتس اپ را ملاک اصلی قرار دهیم و میزان ترافیک ورودی-خروجی به سرورهای این سایت ها را ملاک باعلی لاریجانی: به دنبال تشکیل امپراتوری ایرانی نیستیم /به چه زبانی بگوییم قصد ساخت سلاح هستهای نداریم / پول ها
علی لاریجانی به دنبال تشکیل امپراتوری ایرانی نیستیم به چه زبانی بگوییم قصد ساخت سلاح هستهای نداریم پول های مسلمانان را می گیرند و یک مشت سلاح دست چندم به آنها می دهند رییس مجلس گفت منابع آنها مسلمانان را می گیرند و در مقابل یک مشت سلاح دست چندم به آنها می دهند تا آنها به ج«تلگرام» چند میلیون کاربر ایرانی دارد؟
به گزارش جام جم کلیک نرمافزارهای «پیامرسان» گونهای از چت آنلاین هستند که خدمت انتقال سریع پیام را در اینترنت برای کاربر فراهم میکنند در سالهای اخیر برنامههای پیامرسان رایگان یا ارزان جایگزین پیامکهای مخابراتی شدهملکیان: فقط منصوریان از حمایت سکوها برخوردار است/ هر مربی ایرانی بیاید بعضی ها نمیگذارند کار کند
ملکیان فقط منصوریان از حمایت سکوها برخوردار است هر مربی ایرانی بیاید بعضی ها نمیگذارند کار کند ورزش > لیگ برتر - مهاجم اسبق استقلال گفت نمیدانم چه سیاستی است که باعث شده دو تیم استقلال و پرسپولیس موفق نشوند و ناکام باقی بمانند خبرورزشی نوشت فرد ملکیان مهاجم استنها راه خروج عربستان از بحران خود ساخته، گفتگو با ایران است
اسپاتنیک فارسی نوشت تنها راه خروج عربستان از بحران خود ساخته گفتگو با ایران است هر کس پشت پرده انفجار تروریستی در مسجد شیعیان امام علی ع شهرک القدیح منطقه قطیف عربستان سعودی باشد مسئولیت این عمل بر دوش دولت این کشور است به گزارش سرویس بین الملل جام نیوز به نقل از اسپاتنیک هکواچ:فقط برای لحظاتی ایران واقعی را دیدم
کواچ فقط برای لحظاتی ایران واقعی را دیدم سرمربی تیم ملی والیبال ایران گفت در مسابقه برابر آمریکا تنها لحظاتی تیم ملی واقعی والیبال ایران را دیدم فارس اسلوبودان کواچ در نشست خبری بعد از دومین دیدار ایران و آمریکا افزود تیم ملی والیبال آمریکا در این مسابقه خیلی خوب بازی کرد بانگاه چند رسانه عربستانی از دیدار الهلال- پرسپولیس پرسپولیس میدانست با اشتباه داوری فقط یک بازی دوام میآورد
نگاه چند رسانه عربستانی از دیدار الهلال- پرسپولیسپرسپولیس میدانست با اشتباه داوری فقط یک بازی دوام میآوردپس از برد سه به صفر الهلال مقابل پرسپولیس برخی رسانههای عربستانی به تحلیل یک طرفه از پیروزی تیمشان مقابل نماینده ایران پرداختند به گزارش خبرگزاری فارس بامداد امروز دیداجوانان عراقی نگران بمب و انفجار،جوان ایرانی نگران از دستدادن شغل /قراییمقدم: ناامنی شغلی باعث فرار جوانان از
جوانان عراقی نگران بمب و انفجار جوان ایرانی نگران از دستدادن شغل قراییمقدم ناامنی شغلی باعث فرار جوانان از کشور میشود یک جامعه شناس پیش نیاز افراد برای انجام کاری که موجب پیشرفت جامعه شود را امنیت اجتماعی دانسته و می گوید وقتی فرد برای فردای شغلی خود احساس امنیت نمیکند چ-
گوناگون
پربازدیدترینها