محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1832990073
کار خبرساز شهرداری و نگاه انتقادی بک هنرمند شناخته شده /فیلم «قصهها» و نمایشگاه کتاب فرهنگی نیستند؟
واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: کار خبرساز شهرداری و نگاه انتقادی بک هنرمند شناخته شده /فیلم «قصهها» و نمایشگاه کتاب فرهنگی نیستند؟
ابراهیم حقیقی بهعنوان یک طراح گرافیک که طراح بیلبورد هم بوده و همچنین با تبلیغات هم سروکار دارد، طرح «نگارخانهای به وسعت یک شهر» را نقد کرد.
به گزارش نامه نیوز «نگارخانهای به وسعت یک شهر» طرحی بود که از سوی سازمان زیباسازی در اردیبهشتماه امسال اجرا شد. در این طرح 10 روزه، روی 1600 سازهی تبلیغاتی آثار هنرمندان ایرانی و خارجی از دورههای مختلف هنری بهنمایش گذاشته شد.
ابراهیم حقیقی، نامی آشنا در فرهنگ و هنر ایران ایران است؛ تحصیلکردهی معماری، طراح گرافیک و عکاس.
او اظهار کرد: 25 سال پیش که آقای کاتوزیان بیلبوردهای شهری را نصب کرد و همزمان شرکت مرکز توسعه ارتباطات شهری استندهای پیادهروها را راهاندازی کرد، چنین پیشنهادی را به سازمان زیباسازی شهردای تهران دادیم که بخشی از این درآمد را صرف نمایش آثار هنری کنند؛ اما هیچوقت این اتفاق نیفتاد. حالا هم که اتفاق افتاده، دست کم برای من خوشایند بود که هنر وارد شهر شده است؛ اما تصور میکنم کار با تعجیل صورت گرفته، چون با نقایصی همراه است.
این هنرمند در اینباره توضیح داد: اول از همه خوب است وظایف و عملکرد بیلبوردهای شهری را تعریف کنیم تا بعضی نقایص را بیابیم؛ اول اینکه اصلا برای بار اول نیست که در یک شهر بزرگ یک اتفاق هنری میافتد، چراکه هر سال در تمام شهرهای توریستی در تمام فضاهای باز، یا دیوارهای کنار رودهای جاری در شهر، نمایشگاه عکس برقرار است. دوم اینکه یک تصویر در شهر به ابعاد بزرگ بیلبورد برای عابرانی که با اتومبیل و با سرعت زیاد حرکت میکنند، باید ظرفیت درک داشته باشد و برای هر تبلیغی یا تصویری لازمالاجراست. تبلیغات روی بیلبوردها را دیدهایم که وقتی خیلی با صراحت و سرعت نمیتوانند پیامشان را برسانند یا دارای نوشتههای ریزی هستند، تبلیغات ناموفقی بهشمار میآیند، اما آنهایی را که حرفهییها کار کردهاند، همیشه موفقتر بودهاند.
او تأکید کرد: وقتی یک اثر هنری را در ابعاد بزرگ در شهر نصب میکنیم، باید ظرفیتهای دیدهشونده را برای آدمهایی که سوار اتومبیل هستند و با سرعت عبور میکنند، داشته باشد.
حقیقی نقایص طرح «نگارخانهای به وسعت یک شهر» را اینگونه توضیح داد: نخست اینکه اطلاعات نوشتهشده در کنار این آثار آنقدر ریز بودند که تا خیلی به آنها نزدیک نمیشدیم و فرصت کافی نداشتیم، نمیتوانستیم که تمام آن را بخوانیم. یک یا دو مورد اطلاعات را بزرگ نوشته بودند (مثلا یکی در حوالی اتوبان صدر) که نشان میدهد به این موضوع فکر شده است؛ اما بیشتر آثار با نوشتههای ریز بودند. کاش چند نمونه اولیه نصب میکردند و بعد از سنجش، یک بازخوانی مجدد میکردند و به زیباییشناسی این لیاوت که شاید فقط روی مونیتور خوب دیده میشده، بسنده و عبور نمیکردند.
او با بیان اینکه نمیدانم چرا یکباره جعبهای پر از شیرینی آنقدر متنوع در شهر توزیع شد، اظهار کرد: من اصلا درکی از این همه تنوع نکردم؛ نه مکتبهایی در این طرح قابل تعقیب بود و نه شیوهای، سبکها و حتی سال خلق اثر یا حضور هنرمند! هیچ ملاکی را برای بار اول حرکت به اینسو نیافتم. مثلا میشد فقط ایرانی باشند، میشد اگر فقط ایرانی هستند مثلا از قرن 13 و 14 هجری شمسی باشند. باز درک نمیکنم تابلو نقاشی کمالالملک و شاگردانش چه ارتباطی با سقف حسینیهی امینیهای قزوین یا سهراب سپهری دارد. اگر بپذیریم این سه هنر ایرانی است، آنگاه اصلا درک نمیکنم با اثری از «پل کله» یا «مانه» یا «دیوید هاکنی» چه ارتباطی دارند.
حقیقی ادامه داد: سه تابلو را کنار هم روی عرشهی باریک پلها قرار دادند، در حالی که ما معمولا پلها را نگاه نمیکنیم و از زیر آنها با سرعت عبور میکنیم، هیچکدام نمیتوانستند به تنهایی دیده شوند. میشد دست کم برای عرشهی پلها تصاویر پانورامیک انتخاب کرد یا اگر ظرفیت و یا تصویر پانورامیک نداشتند، (که حتما در عکسها موجود است و میتوانستند به راحتی بیابند) میشد از تابلوهای خوشنویسی که دو مصراع شعرشان مقابل هم نوشته میشوند، استفاده میکردند. اما آن تابلوهای کوچک فقط تبدیل به لکهرنگهایی روی عرشه پل بودند که اگر هنرمندانشان زنده بودند و میدیدند به خود میلرزیدند.
این طراح گرافیک اظهار کرد: آثار هنری سنخیتهای متفاوتی درون ذات خود دارند. میشد در این طرح برای بار اول، فقط به نقاشی پرداخت، بار دوم با صبر و حوصله بیشتر به خوشنویسی و بار دیگر به معماری. در هم بودن معماری و خوشنویسی و کتیبه و سقف و کاشیکاری و اثر خارجی و ایرانی، پرتره و منظره و هر چیزی با هم، جعبه شیرینی بسیار پر و شلوغی را بهوجود میآورد که اگر از هر کدام یک تکه هم بخورید، که خوردیم، شیرینیاش آزارتان میدهد.
حقیقی دربارهی موضوع مهم و قابل توجه «مالکیت آثار و حقوق مادی و معنوی هنرمندان» نیز گفت: وقتی اثر درون موزه است، یعنی مالکیت ملی دارد. میتوان تصور کرد که برای آثار ایرانی، تعامل با موزه برقرار شده و خیلی هم بهجاست، اما قطعا برای کارهای دیوید هاکنی و رنوار و ... از موزه های متروپولیتن، لوور و لندن اجازهای گرفته نشده است. ما میتوانیم اجازه نگیریم، چون داخل قانون مالکیت معنوی نیستیم؛ اما دلیل نمیشود وقتی این قانون را نداریم، جایی مانند سازمان زیباسازی که متعلق به شهرداری و جزیی از حاکمیت کشور است، بیاید این ناعادلانگی را انجام دهد و آثاری را بردارد که مالک دارند، حتی اگر مالکشان یک موزه باشد، آن هم درست همزمان با بررسی حقوق معنوی اثر هنری و بررسی پیوستن به قانون مالکیت جهانی، در تالار وحدت.
او در ادامه بیان کرد: دربارهی نقاشیها و خوشنویسیهای ایرانی، میپذیریم که از موزهها سوال کردهاند یا بخشی که در کتابها بوده و مالکیت مشخصی ندارد، انجامپذیر باشد؛ اما میدانم تصاویر سقف بناهایی معماری که بسیار هم زیاد و زیبا هم بود، دست کم یک عکاس دارد و میدانم که 10 سال است از تمام سقفهای ایران عکاسی میکند، هیچ نامی برده نشد. این اقدام از این هیئت که کارشناسانی به نظر حرفهیی میآیند، بعید است.
حقیقی با اشاره به همزمانی اجرای این طرح توسط شهرداری با اکران فیلم قصهها و همچنین برگزاری نمایشگاه کتاب، گفت: اگر حامی هنر و هنرمند هستیم، مگر نمیتوانیم بیلبوردها را در طول سال بهصورت پراکنده مثلا در اختیار اجراهای تئاتر یا فیلمهای سینمای هنر و تجربه بگذاریم؟ مگر آنها جزو فرهنگ و هنر نیستند که به توان اندک خود بر پا ایستادهاند؟ وقتی آثار پل کله و دیوید هاکنی و مانه روی بیلبوردها میآید، آیا به جای همه این خارجیها نمیشد پوستر نمایشگاه کتاب یا فیلم قصهها را گذاشت؟ اینگونه فیلمهای شاخص سینمای ایران باید فروش کنند تا ما سینمای فاخرتری داشته باشیم.
او در پایان اضافه کرد: با تمام حمایتی که از این رفتار میکنم و پیشنهاد تکرار آن را در بازههای زمانی مناسب دارم، میگویم که تبعات اینگونه افراط و تفریط ها که خیلی مواقع مرتکب میشویم بعدها آشکار خواهد شد. اگر کمی اندیشمندانهتر فکر و رفتار کنیم و اینقدر هیجانی نباشیم مسلما بهتر خواهد بود.
منبع: ایسنا
۱۶ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۲:۲۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 104]
صفحات پیشنهادی
کار خبرساز شهرداری و نگاه انتقادی بک هنرمند شناخته شده/ فیلم «قصهها» و نمایشگاه کتاب فرهنگی نیستند؟
کار خبرساز شهرداری و نگاه انتقادی بک هنرمند شناخته شده فیلم قصهها و نمایشگاه کتاب فرهنگی نیستند فرهنگ > تجسمی - ایسنا نوشت ابراهیم حقیقی بهعنوان یک طراح گرافیک که طراح بیلبورد هم بوده و همچنین با تبلیغات هم سروکار دارد طرح «نگارخانهای به وسعتکارگردان «خدمتکار» یک کتاب پرفروش را فیلم میکند
کارگردان خدمتکار یک کتاب پرفروش را فیلم میکند شناسهٔ خبر 2667046 - جمعه ۱ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۱ ۲۳ هنر > سینمای جهان تیت تیلور کارگردان فیلم خدمتکار کتاب پرفروش دختری در قطار را میسازد به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ورایتی تیت تیلور که فیلم خدمتکار را با اقتباس از کتابیک کارشناس امور زنان در گفت و گو با فارس: تغییر نگاه مردان به ازدواج نتیجه تماشای فیلمهای غربی است/ نقش مستقی
یک کارشناس امور زنان در گفت و گو با فارس تغییر نگاه مردان به ازدواج نتیجه تماشای فیلمهای غربی است نقش مستقیم ماهواره با افزایش آمارهای طلاقیک کارشناس امور زنان با اشاره به دلایل افزایش آمارهای طلاق در جامعه گفت استفاده از ماهواره و تماشای فیلمهای غربی یکی از علل افزایش طلاق ددر خانه هنرمندان انجام میگیرد گشایش نمایشگاه عکس و کاریکاتور «نقد بنا و فضای شهری»/تجلیل از هنرمندا
در خانه هنرمندان انجام میگیردگشایش نمایشگاه عکس و کاریکاتور نقد بنا و فضای شهری تجلیل از هنرمندان عرصه دفاع مقدسآیین گشایش نمایشگاه نخستین مسابقه سراسری عکس و کاریکاتور نقد بنا و فضای شهری با تجلیل از هنرمندان عرصه دفاع مقدس برگزار میشود به گزارش خبرنگار هنرهای تجسمی خبرگزارینمایشگاه کتاب دچار کژکارکرد شده است/ کارناوالی شدن نمایشگاه کتاب
محمدتقی کرمی در گفتگو با مهر نمایشگاه کتاب دچار کژکارکرد شده است کارناوالی شدن نمایشگاه کتاب شناسهٔ خبر 2760184 - سهشنبه ۵ خرداد ۱۳۹۴ - ۰۹ ۲۱ دین و اندیشه > اندیشمندان استاد جامعه شناسی دانشگاه علامه طباطبائی گفت مناسک کارناوالی نمایشگاه کتاب هر سال افزایش می یابد به نظراعلام هزینههای نمایشگاه کتاب به زودی/ بابرخی پیمانکارها تسویه شد
در گفتگو با مهر اعلام شد اعلام هزینههای نمایشگاه کتاب به زودی بابرخی پیمانکارها تسویه شد شناسهٔ خبر 2758832 - یکشنبه ۳ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۱ ۳۰ فرهنگ > کتاب دبیر شورای برنامهریزی اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران و تشکلهای نشر برای نمایشگاه کتاب تهران از تهیه صورتهای مالی اینگاه شما: شاهکار مهندسی شهرداری میبد |اخبار ایران و جهان
نگاه شما شاهکار مهندسی شهرداری میبد بخش نگاه شما برای ارائه و معرفی نگاه مخاطبان تابناک به همه موضوعات است هر مخاطب تابناک میتواند با مد نظر قرار دادن شرایط همکاری با این بخش نگاه خود را ارسال کند تا در معرض دید و داوری دیگر مخاطبان قرار گیرد کد خبر ۵۰۳۰۰۱ تاریخ انگاهی به فیلم قصهها: عمری که طی شد؛ روزهایی که مانده!
نگاهی به فیلم قصهها عمری که طی شد روزهایی که مانده وبلاگ > تهرانی مهدی - قصهها فیلمی خاص است حداقل از این منظر که روایت گذشتههای دارای هویت است و این هویت خودش قبلا از سوی کارگردان بر پرده نقرهای جان گرفته قصهها روایت هفت زندگی است سهمی از زندگی همان هفبازرسان با چشم بسته در تأسیسات حساس ایران؟! / شکایت از رسانهها برای انتشار فیلم جدل ظریف و کوچکزاده و صوت اظ
بازرسان با چشم بسته در تأسیسات حساس ایران شکایت از رسانهها برای انتشار فیلم جدل ظریف و کوچکزاده و صوت اظهارات تازه و عجیب کوچکزاده تدبیر فرانسوی به داد بچههای گرسنه کشورمان میرسد نگاهی متفاوت به یک شکاف عظیم امشب موعد پرداخت مزد کارشکنی اعراب به اضافه تابناک شنکتاب «ترجمه شناسی قرآن کریم ؛ رویکرد نظری و کاربردی» بررسی میشود
در سرای اهل قلم کتاب ترجمه شناسی قرآن کریم رویکرد نظری و کاربردی بررسی میشود شناسهٔ خبر 2667278 - شنبه ۲ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۱ ۱۵ دین و اندیشه > قرآن و متون دینی سی و هفتمین نشست خانه نقد کتاب با عنوان نقد و بررسی کتاب ترجمه شناسی قرآن کریم ـ رویکرد نظری و کاربردی مطالعه ازفیلم: رقابت کارگر ایرانی با وانت بار!
فیلم رقابت کارگر ایرانی با وانت بار رقابت کارگر ایرانی با وانت بار برای مشاهده ویدئو در گجت های اندرویدی و ios در صورت بروز مشکل هنگام پخش و دانلود ویدئو بر روی PC بر روی دکمه زیر کلیک کنید در صورت بروز مشکل در دانلود ویدئو بر روی دکمه کلیک راست کرده و گزینه Save Link as و یا Sنگاه ویژه مقام معظم رهبری به کتاب و ادبیات
نگاه ویژه مقام معظم رهبری به کتاب و ادبیات شاید کمتر رهبر کشوری باشد که بهطور ویژه کتابخوان و کارشناس آثار ادبی کشور خود و جهان باشد توجه و انس مقام معظم رهبری به ادبیات ایران و آثار شایستهی جهان موضوع نامکشوف و تازهمعلوم شدهای نیست اما شاید بسیاری با تسلط ایشان در حوزهکسب غرفه برتر توسط دانشگاه آزاد نجف آباد در نمایشگاه بین المللی كتاب
کسب غرفه برتر توسط دانشگاه آزاد نجف آباد در نمایشگاه بین المللی كتاب خبرگزاری پانا دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف آباد به عنوان نماینده استان اصفهان غرفه برترنمایشگاه کتاب را به دست آورد ۱۳۹۴ سه شنبه ۵ خرداد ساعت 12 29 به گزارش خبرگزاری پانا معاون پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی نجف آبنگاهی گذرا به غرفه های نمایشگاه جوان موفق در برج میلاد
در هفته جوانان چه گذشت نگاهی گذرا به غرفه های نمایشگاه جوان موفق در برج میلاد برگزاری نمایشگاه جوان موفق وجشنوار های مختلف از جمله برنامه های هفته جوان درسال جاری بود به گزارش خبرنگار شهری گروه اجتماعی باشگاه خبرگاران روز جوان روزی که در تقویم کشورهای مختلاز ساخت وساز بالای هفت طبقه در فشم تا ماجرای شیطنت یک کارمند + فیلم
در ذره بین این هفته از ساخت وساز بالای هفت طبقه در فشم تا ماجرای شیطنت یک کارمند فیلم در ذره بین بیست و سی از ساخت وساز بالای هفت طبقه در فشم تا ماجرای شیطنت یک کارمند مطرح شد به گزارش گروه صوت و فیلم باشگاه خبرنگاران در ذره بین بیست و سی از ساخت وساز بالای هفت طبقه درقالیباف در همایش ارتقای کیفیت، آثار و محصولات فرهنگی: گاهی در کار فرهنگی وصولگرا هستیم/ کاری که با پول شهردار
قالیباف در همایش ارتقای کیفیت آثار و محصولات فرهنگی گاهی در کار فرهنگی وصولگرا هستیم کاری که با پول شهرداری و دستوری باشد فایدهای نداردشهردار تهران گفت دشمنان ما در حوزه فرهنگی کمر بستهاند تا هویت اسلامی و ملی ما را تحت تاثیر قرار دهند در این شرایط کار تولیدی که با پول شهآغاز به کار یازدهمین نمایشگاه بین المللی عمران و ساختمان از 5 خرداد درکیش | خبرگزاری ایلنا
آغاز به کار یازدهمین نمایشگاه بین المللی عمران و ساختمان از 5 خرداد درکیش با حضور111 شرکت داخلی و18 نمایندگی خارجی یازدهمین نمایشگاه بین المللی عمران وساختمان کیش سه شنبه 5 خرداد افتتاح می شود به گزارش ایلنا٫ یازدهمین نمایشگاه بین المللی عمران وساختمان کیش ازسه شنبه ۵ خرداد با ح-
گوناگون
پربازدیدترینها