تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 29 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):منافق، نيرنگباز، زيانبار و شكّاك است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830992771




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

آخرین طبیعت بکر بازمانده در تهران


واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
آخرین طبیعت بکر بازمانده در تهران




پارک ملی «لار» آخرین منطقه دارای قابلیت اکولوژیک در تهران است که محیطبانان علی‌رغم فشارهای بسیار تاکنون توانسته‌اند، از آن در برابر تهدیدات مختلف محافظت کنند.





خبرگزاری ایلنا: پارک ملی «لار» آخرین منطقه دارای قابلیت اکولوژیک در تهران است که محیطبانان علی‌رغم فشارهای بسیار تاکنون توانسته‌اند، از آن در برابر تهدیدات مختلف محافظت کنند.

این منطقه با توجه به ذخایر ارزشمند گیاهی و جانوری که دارد، باید بیش از این مورد توجه مسئولان باشد تا این اطمینان برای مردم حاصل شود که این پارک ملی همچنان دست نخورده و بکر باقی می‌ماند.

پا به جاده هراز  که می‌گذاری و از تهران دور می‌شوی، کم‌کم که از تراکم آهن و دود کم می‌شود؛ از صدای دستگاه جوش، سنگ فرز ، بوق ماشین و... تنها طنینی در گوش می‌ماند و از تراکم ساختمان‌ها و ویلاهای گرانیتیِ‌نما «یونانی» و نما «رومی» کاسته می‌‌شود. بعد از «پلور»، شقایق‌ها شروع به خودنمایی می‌کنند. رد شقایق‌ها را که بگیری درست در 75 کیلومتری تهران، «لار» آغاز می‌شود.

پارک ملی لار تنها منطقه دارای قابلیت اکولوژیک تهران است که جانش هنوز از دست صنعتگران، ساختمان‌سازان، معدن‌کاران و سودجویان  به شماره نیفتاده، آسمان لار هنوز آبی است، زمین لار هنوز سبز است و اینها هیچکدام به خاطر تلاش و مشارکت ما برای محیط زیست نیست؛  بلکه همه از همت 8 محیط‌بان و فعالان محیط زیست است که شبانه روز تلاش می‌کنند تا منطقه را از دست گردشگرانی که بی‌توجه به محیط زیست در گوشه و اطراف پارک زباله می‌ریزند، شکارچیانی که نفس را از گونه‌های جانوری این منطقه شکار ممنوع می‌گیرند، صیادانی که رویای دیدن گونه در معرض انقراض قزل آلای خال قرمز را بر روی آتش دارند و عشایری که خود در دل محیط زیست زندگی می کنند، اما چرای بی رویه دام هایشان در این منطقه، محیط زیست را به خطر انداخته، حفظ کنند.


آخرین طبیعت بکر بازمانده در تهران




محیط‌بانان پارک ملی لار از رفتار مردم گله می کنند، یکی از آنها می گوید؛ «گاهی برخی افراد پنهانی لب رودخانه ماهیگیری می‌کنند و ماهی‌های صید شده را در زیر چادر همسرشان پنهان می‌کنند، من محیط‌بان در این شرایط چگونه می‌توانم، به آنها عتراض کنم و با تخلفشان برخورد کنم؟»

برخی مواقع نیز بروز تخلف از سوی افراد فراتر رفته و پای نهادها به میان می‌آید که مقابله با آنها صدها برابر سخت‌تر از ماهیگیریست که ماهی‌هایش را زیر چادر همسرش پنهان می‌کند، محمد هادی حیدرزاده مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران در این باره می‌گوید؛ «برخی نهادها از جمله نهادهای نظامی، قسمتی از مساحت این پارک ملی را در اختیار خود گرفته‌اند، از طرفی دیگر برخی پروانه‌های چرای دام در این منطقه به اسم بانک‌ها صادر شده است، در حالی که با توجه به چرای بی‌رویه دام، باید این پروانه‌ها ساماندهی شوند و کاهش پیدا کنند.

مفهوم حفاظت دیگر معنای خودش را در دنیا از دست داده اکنون آنچه اهمیت دارد، مشارکت است که برای ما رسیدن به آن کار بسیار دشواری است.»

آموزش کلید  ورود به مشارکت است که از طریق آن می توان امیدوار بود که گردشگران، عشایر و شکارچیان آگاه شوند و رفتارهای خود را اصلاح کنند، اما آیا جلب مشارکت دستگاه‌ها و افراد مسئول نیز با آموزش رفع خواهد شد؟

حیدرزاده اظهار می‌کند: «برخی مسئولان حتی از به کار بردن اصطلاح پارک ملی لار نیز خودداری می‌کنند و برای آن از واژه دشت استفاده می‌کنند تا قوانین ویژه پارک‌های ملی شامل آن نشود .»

کوچه باغ‌های شمیران، لواسان، فشم، سرخه‌حصار و ... همه و همه بخش‌هایی از محیط زیست ارزشمند تهران بودند که به دلیل سوءمدیریت‌ها، سودجویی‌ها و روند توسعه ناپایدار به خاطره‌ای در ذهن پدر بزرگ‌ها و مادر بزرگ‌ها تبدیل شدند تا تهرانی‌های امروز  را در حسرت داشتن آب و هوا ی سالم  بگذارند.

اکنون پارک ملی «لار» تنها به جا مانده این طبیعت و تنها منبع آب شرب  فاقد آلودگی دائمی برای تهران است؛ نگذاریم که  تنها امید تهران به سرزمین ویلاهای نما یونانی تبدیل شود.







تاریخ انتشار: ۱۶ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۱:۳۱





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 44]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن