تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 7 دی 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):غِنا از خود نفاق بر جای می گذارد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1845679139




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

سامورايي ها شمشير به دست مي گيرند !!!


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۱۶ خرداد ۱۳۹۴ (۹:۳۴ق.ظ)
سامورايي ها شمشير به دست مي گيرند !!! گروه بين الملل خبرگزاري موج؛
تاريخ حاصل اتفاقاتي است که يک بار رخ داده اند و جمعي از اين رويدادها سرگذشت منحصر به فرد يک جامعه يا يک کشوري مي سازند. هر کشوري تاريخ مختص شرايط و رويکردها و گذشته خود را يدک مي کشد که آن را از ديگر نهاد هاي سياسي جهان متفاوت مي کند.
نهادهاي سياسي در تاريخ شکل گيري و نقش آفريني خود در عرصه بين الملل بر اساس شرايط موجود و امکانات خود سياست هاي خاصي را براي به دست آوردن منافع ملي خود پيش گرفته اند.
ژاپن کشوري است که در يک دهه گذشته، بيشتر کارشناسان سياسي از آن به عنوان نهادي پيشرو در حوزه اقتصاد و صنعت ياد مي کنند. کشوري با تاريخي غني که بعد از جنگ جهاني دوم خود را رها در دنيايي ديگر يافت.
کشوري پيشرفته و الگو براي بيشتر کشورهاي در حال توسعه که نماد صلح در منطقه و جهان نيز به شمار مي آيد.
تقريبا در تمامي کمک هاي بشر دوستانه مي توان رد پاي ژاپن را پر رنگ ديد؛ به طور کلي اين کشور ابزار کمک مالي به کشورهاي کمتر توسعه يافته و حضور در نهاد هاي بين الملل را به عنوان کشوري فعال در عرصه بين الملل، سال هاست که به عنوان خط مشي سياست خارجي خود برگزيده است. گفتني است؛ 20 درصد از هزينه هاي سازمان ملل را ژاپن تامين مي کند.
اما؛ چيزي که ملموس به نظر مي رسد تغيير رويکرد خارجي ژاپن در چند سال گذشته و اتخاذ رويکردي فعال و حضوري مستمرتر در بحران هاي منطقه اي و بين المللي است. شينزو آبه، نخست وزير ژاپن، روز شنبه (16خرداد) براي گفت و گو با مقامات اوکراين، کشوري که به بزرگترين تنش غرب و روسيه تبديل شده است، به اين کشور سفر کرد.
کشوري که بارها به چينش اعضاي شوراي امنيت سازمان ملل اعتراض کرده و خواهان تغيير آن و عضويت خود در اين شورا بوده است، با بررسي و تصويب قوانيني مبني بر تواناني بسيج نيروهاي نظامي در زمان هاي لازم و کمک نظامي به هم پيمانان خود، تغييري اساسي را در روند سياست خارجه خود دنبال مي کند و ماهيت نظامي را نيز به روند طلح جويانه خود در عرصه بين المللي افزوده است.
سوال آن است که چرا ژاپن تصميم به تصويب لايحه جديد امنيتي گرفت؟ آيا شرايط منطقه و تهديدهاي کره شمالي و نفوذ چين را بايد دلايل اصلي اين رويه جديد دولتمردان توکيو قلمداد کرد و يا اين که قرار است ژاپن به ژاندارم آمريکا در منطقه تبديل شود؟
براي يافتن پاسخ سوال هاي مطرح شده، نيم نگاهي به تاريخ سياسي ژاپن بعد از جنگ جهاني و اتخاذ سياست هاي کلان از سوي اين کشور و نقش آمريکا در اتخاذ اين سياست ها خواهيم داشت.
بعد از جنگ جهاني دوم و مهار ژاپن به عنوان يک کشور متخاصم و زياده خواه، اين کشور بار ديگر خود را در انزوا ديد.
علاوه بر انزواي جغرافيايي، ارتباط توکيو با جامعه جهاني قطع شد. تنها ارتباط آن با آمريکا که اين کشور را اشغال کرده بود باقي ماند. در اواسط دهه 50 ميلادي، ژاپن سعي کرد تا با توجيه مرمت‌هاي بعد از جنگ با ديگر کشورها ارتباط برقرار کند اما تنها دستاورد ژاپن، بسته‌هاي امدادي آزمايشي بود. پيشنهادي که در ابتدا عجيب بود، اما بعد از ظهور ژاپن به عنوان قدرت اقتصادي، جدي‌تر شد.
جنگ سرد، ژاپن را به کشوري باثبات تبديل کرد. ژاپن، به دور از خصومت نظامي و زير چتر حمايتي آمريکا، هزينه نظامي و تعهدات سياست خارجي ناتو يا کشورهاي پيمان ورشو را نداشت. اين کشور تحت رهبري دکتر ينيوشيدا شيگه‌رو، به نام اولين نخست وزير ژاپن بعد از جنگ جهاني دوم، تلاش مي‌کرد تا صنايع سنگين، نوآوري و بازرگاني را در دستور کار خود قرار دهد.
ژاپن براي مبادله کالا و امنيت به آمريکا اتکا مي‌کرد. بعد از فروپاشي اتحاد جماهير شوروي در ابتداي دهه 90 ميلادي، ژاپن فرصت را غنيمت شمرد تا تاثير جهاني خود را از همکاري‌هاي سنتي کشاورزي و زيربنايي به سمت حوزه‌هاي امنيت، جامعه و همکاري مداوم گسترش دهد.
تصميم آمريکا، تبديل ژاپن به کشوري محافظه‌‌کار با اقتصادي قدرتمند در عرصه جهاني بود. آمريکا دروازه‌هاي بازار خود را روي اجناس ژاپني باز گذاشت‌ بدون اين که خواهان عمل به مثل از طرف ژاپن شود.
پيگيري اين سياست ها از سوي آمريکا، ژاپن را به قدرتي برتر و پيشرو در عرصه جهاني تبديل کرد.
بعد از مطرح شدن طرح جديد امنيتي ژاپن مشخص شد که اين کشور قصد دارد دستگاه ديپلماتيک خود را تقويت کند و فرصت انجام اين کار را از طريق بهبود روابط بين المللي مي‌بيند.
تعامل نظامي در يک نقش غيرتهاجمي، مي‌تواند ابزاري موثر براي بسياري از ارتش‌هاي توسعه يافته باشد. ژاپن متوجه است که نمي‌تواند در نقش امپرياليستي و يا تهاجمي ظاهر شود، اما؛ کمک نظامي براي وقايع طبيعي، عمليات‌هاي بشردوستانه و نيروهاي حافظ صلح مي‌توانند راه‌هاي موثري براي حضور نظامي براي هدفي برتر شوند.
بررسي مفاد لايحه امنيتي کابينه شينزو آبه مشخص مي کند که ژاپن به همکار جديد آمريکا در عمليات نظامي در بحران هاي جهاني تبديل خواهد شد. کارشناسان ژاپني تصويب لايجه امنيتي اين کشور از سوي پارلمان را خروج از انزواي بين المللي و همکاري براي کمک به امنيت جهاني مي دانند.
اين لايحه‌ها شامل لغو محدوديت‌هاي جغرافيايي در خصوص مکاني است که ارتش مي‌تواند فعاليت انجام دهد.
اين تغييرات به ژاپن اجازه مي‌دهد براي نخستين بار از زمان جنگ جهاني دوم از متحدانش دفاع کرده، از ديگر ارتش‌ها حمايت لجستيکي و در عمليات‌ بين‌المللي حفاظت از صلح شرکت کند. گفتني است؛ ارتش ژاپن به دنبال تصويب قانون اساسي صلح‌آميز پس از جنگ جهاني دوم به نقش دفاع شخصي محدود شده بود.
ناروشيگه ميچيشيتا، كارشناس برجسته بنياد ملي مطالعات سياسي در ژاپن، گفت: همكاري بين المللي تنها با آمريكا نخواهد بود و ژاپن مي خواهد با كشورهاي آسيايي، از جمله استراليا، هند و كشورهاي جنوب شرقي آسيا كه نگران قدرت گرفتن چين هستند نيز همكاري نظامي داشته باشد.
موضوع تصويب لايحه نظامي ژاپن در رسانه هاي چين نيز بازتاب داشت و روزنامه گلوبال تايمز چين نيز در گزارشي نوشت: بعيد به نظر مي رسد که شينزو آبه نخست وزير ژاپن از مسيري که انتخاب کرده روي برگرداند، لذا چين بايد خود را براي مقابله با اين تحولات آماده کند.
اين لايحه هم از سوي تحليلگران ژاپني و هم از سوي کشورهاي منطقه و فرامنطقه اي با ديدگاه هاي مختلفي رو به رو شده است.
از ديدگاه ناظران سياسي، تصويب اين لايحه راه را براي هرچه گسترده تر کردن حوزه عمليات دفاعي ارتش ژاپن در صحنه بين المللي، هموار مي کند و تغيير چشمگير در سياست هاي صلح جويانه اين کشور ايجاد خواهد کرد.
تحليل گران ژاپني اين لايحه را نقطه عطفي در سياست هاي انزواطلبانه ژاپن تلقي مي کنند که از اين پس، اين کشور را به سوي رويکرد غيرانفعالي و همکاري هاي بيشتر در صحنه بين المللي، سوق خواهد داد.
روحيه افراطي و ملي گرايانه ژاپن که سابقه تاريخي کشورگشايي را در اذهان زنده مي کند کشورهاي منطقه را نگران تغيير قانون امنيتي صلح طالبانه ژاپن کرده است.
اين در حالي است که ملي گرايان اين کشور اين قانون را تحميلي مي دانند و بر اين باورند که مانع از اين مي شود که ژاپن متناسب با قدرت اقتصادي و صنعتي اش در عرصه بين المللي قدرت نمايي کند.
آنچه مشخص است نفوذ بيشتر آمريکا و قدرت گيري بيشتر اين کشور در منطقه در گرو وجود همپيمان هايي همچون کره جنوبي، فيليپين و ژاپن نظامي است.
در جبهه بندي هاي سياسي منطقه در مقابل چين، ژاپن بدون سلاح جايي نداشت و همين امر موجب تغيير رويکرد همپيمان اصلي آمريکا در منطقه است. توجيه عمليات نظامي از سوي آمريکا در منطقه شرق آسيا امري دشوار به نظر مي رسد، اما؛ سپردن نقش خود به کشورهاي منطقه اي از سوي آمريکا مي تواند اهداف اين کشور را با هزينه هاي کمتري محقق کند.
50 درصد مردم ژاپن مخالف اين طرح هستند و معتقدند اين طرح ژاپن را وارد بحران هاي سياسي و بين المللي که سودي براي اين کشور نخواهد داشت، خواهد کرد.

علي دادخواه














این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 59]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن