واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
بیمهری صداوسیما
سید طه هاشمی
روز نو : چندی پیش آقای روحانی، رئیسجمهوری، در دانشگاه آزاد اسلامی حضور پیدا کردند و نسبت به خدمات دانشگاه سخنانی را مطرح کردند که متاسفانه صداوسیما بسیار محدود به این خبر پرداخته و عباراتی را که رئیسجمهور بحق درباره نقش دانشگاه آزاد اسلامی در توسعه علمی کشور مطرح کردند و دانشگاه آزاد را در حد یک معجزه نامیدند پوشش خبری نداد. متاسفانه رسانه ملی مدتی است که دانشگاه آزاد اسلامی را تحریم و بایکوت خبری کرده است.
موضوعی که دکتر میرزاده نیز چند روز پیش در مراسم امضای تفاهمنامه با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به آن اشاره کردند. در واقع یک انتقاد به صدا و سیما وجود دارد و این انتقادی که از سوی دانشگاه آزاد اسلامی مطرح شده از سوی دولت نیز وجود دارد.
دکتر میرزاده رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در مراسم امضای تفاهمنامه با وزیر ارشاد در ارتباط با بایکوت خبری صدا و سیما سخنانی را مطرح کرد که این انتقاد بیشتر در این رابطه بود که چرا ظرفیتهای عظیم دانشگاه آزاد اسلامی نادیده گرفته میشود. معتقدم صدا و سیما خود را از یک ظرفیت عظیم علمی و پژوهشی محروم کرده است و این نوع پوشش خبری بیشتر از آنکه به ضرر دانشگاه باشد به ضرر صدا و سیماست. دانشگاه آزاد اسلامی بزرگترین دانشگاه حضوری جهان است و هماکنون بخش عظیمی از کسانی که در صدا و سیما مشغول به کار هستند و همچنین فرزندان آنها در مجموعه دانشگاه آزاد اسلامی تحصیل میکنند یا فارغالتحصیلان این دانشگاه هستند و این رویکرد صدا و سیما جای تعجب و سوال دارد که چگونه میتوانند پاسخ کارمندان خود را که خیل عظیمی از دانشجویان این دانشگاه را تشکیل میدهند بدهند.
اینک حدود پنج میلیون از 10 میلیون فارغالتحصیل کشور متعلق به دانشگاه آزاد اسلامی است و نزدیک به 50 درصد بار آموزش عالی کشور برعهده این دانشگاه است، پس چطور میتوان چنین مجموعهای را نادیده گرفت؟
رویکرد انتقادی و تخریبی به دانشگاهی که سهم 56 درصدی در توسعه تحصیلات تکمیلی دارد جای سوال دارد، چراکه تولید علم در ایران به خوبی گواه نقش پررنگ دانشگاه آزاد اسلامی در توسعه علمی کشور است. همچنین حضور در تفاهمنامهای که ناظر بر ظرفیتهای دانشگاه آزاد اسلامی و وزارت فرهنگ بود نادیده گرفته شده است و ما این انتظار را داریم که این همکاریها دیده شود. زمانی که دکتر سرافراز به ریاست صدا وسیما منصوب شدند دکتر میرزاده ابراز امیدواری کردند که با حضور ایشان رویه قبلی تخریبی صدا و سیما تغییر کند، چه اینکه در حکم رهبر معظم انقلاب خطاب به ایشان از صدا و سیما بهعنوان یک دانشگاه نام بردهاند. اما اینک میبینیم که باز هم پوشش اخبار دانشگاه آزاد اسلامی در رسانه ملی محدود شده است و از این موضوع حتی بدنه صدا و سیما نیز گله دارد که چرا این مجموعه عظیم علمی نادیده گرفته میشود؟
پرسش مهمتر اینجاست که چرا ظرفیتی با پنج میلیون فارغالتحصیل، یک میلیون و700 هزار دانشجو و یکصد هزار نفر کارمند و عضو هیاتعلمی که حدود هفت میلیون خانوار یا بهتر بگوییم یکسوم جمعیت ایران را تشکیل میدهند به محاق خبری برود؟
معتقدم به نفع مدیران، کشور و منافع ملی است که این گونه بایکوتها صورت نگیرد و صدا و سیما وظیفه دارد همه جریانها را به یک چشم نگاه کند. باید گفت این رویکرد، نهتنها باعث نادیده گرفتن نقش دانشگاه آزاد اسلامی در آموزش عالی کشور است بلکه به گفته دکتر میرزاده توهین به تمام اقشار دانشگاهی اعم از استادان، دانشجویان و فارغالتحصیلان این دانشگاه است.
تاریخ انتشار: ۱۶ خرداد ۱۳۹۴ - ۰۸:۳۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 100]