واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: رونمايي از اتحاد ضدايراني صهيون - سعودي
با گذشت زمان روابط عربستان سعودي با رژيم صهيونيستي از حالت محرمانه خارج و ارتباط اين دو رژيم بيش از پيش علني ميشود.
با گذشت زمان روابط عربستان سعودي با رژيم صهيونيستي از حالت محرمانه خارج و ارتباط اين دو رژيم بيش از پيش علني ميشود. اواخر هفته گذشته مقامات سعودي و صهيونيستي با اذعان به وجود روابط محرمانه بين دو رژيم بر ادامه اين همكاري براي مقابله با ايران تأكيد كردند.
«دوري گلد» مدير كل وزارت خارجه رژيم صهيونيستي در نشست انديشكده شوراي روابط خارجي در واشنگتن، ايران را تهديد مشترك عليه اين رژيم و عربستان دانست. به گزارش فارس، اين نشست با حضور مقامات عربستان با محور مذاكرات هستهاي ايران برگزار شد. قبل از «دوري گلد» يك مقام عربستان سعودي سخنراني كرد. «انور اشكي»، از مقامات نزديك به خاندان آلسعود در نشستي در انديشكده امريكايي شوراي روابط خارجي امريكا گفت كه صلح با اسرائيل و تغيير رژيم ايران براي امنيت منطقه ضروري است. انور اشكي 72 ساله سمتهاي گوناگوني در عربستان داشته و هماكنون مدير مركز تحقيقات راهبردي در جده عربستان است. پايگاه خبري «آي24» ديدار انور اشكي با «دوري گلد»، مدير كل وزارت امور خارجه رژيم صهيونيستي را «ديدار مقامات بلندپايه اسرائيل و عربستان» توصيف كرد و در معرفي اشكي نوشت، او از افراد نزديك به خاندان سلطنتي عربستان است. در بخشي از اين نشست، گلد اذعان كرد مقامات سعودي و اسرائيلي از اوايل سال 2014 ديدارهاي محرمانهاي براي رايزني در خصوص «تهديد ايران» داشتهاند. به نوشته پايگاه خبري بلومبرگ، گلد در مورد اين ديدارها گفت: «اينكه امروز ما (نماينده اسرائيل و عربستان) اينجا هستيم، به اين معني نيست كه ما تمام اختلافاتي كه طي سالها داشتهايم را برطرف كردهايم اما اميدواريم در سالهاي آينده اين اختلافات را به طور كامل حل كنيم.» اشكي در بخش ديگري از اين نشست گفت، وي كه عملاً به نمايندگي از رياض در اين نشست حضور پيدا كرده بود، طرحي هفت بندي براي خاورميانه دارد. تغيير نظام ايران و تشكيل كشوري كردي از جمله بندهاي اين طرح بود كه مشاور سابق بندر بن سلطان در اين نشست ارائه كرد. همزمان پايگاه بلومبرگ به نقل از «شيمون شاپيرا» ژنرال بازنشسته ارتش اسرائيل، نوشته است كه مقامات سعودي و اسرائيلي طي 17 ماه گذشته، پنج ديدار محرمانه در هند، ايتاليا و جمهوري چك داشتهاند. شاپيرا در اين رابطه گفته است: «فهميديم كه مسائل و چالشهاي مشتركي پيش رو داريم.» اذعان مقامات دو رژيم به داشتن روابط محرمانه كه براي اولين بار است در اين سطح به صورت علني اعلام ميشود در حالي است كه پيش از اين عربستان سعودي اينگونه ديدارها را انكار ميكرد. به نظر ميرسد داشتن منافع مشترك و به خطر افتادن اين منافع بر اثر تحولات منطقهاي باعث شده دو طرف ترسي از آشكار كردن روابط خود نداشته باشند و تحليلگران پيش بيني ميكنند به مرور زمان اين روابط بيش از پيش علني خواهد شد. تحليلگران معتقدند احتمال فروپاشي رژيم آلسعود باعث شده رياض براي نجات خود بيش از گذشته دست به دامن رژيم صهيونيستي شود.
پايگاه تحليلي روسي «ايرانرو» كه به طور تخصصي به مسائل مرتبط با ايران ميپردازد، در يادداشتي به قلم «ولاديمير آلكسييف» با اشاره به اينكه «فروپاشي پادشاهي عربستان ظرف دو سه سال آينده بعيد نيست» آورده است:
« رياض به سياست مداخله بيپرده در امور داخلي كشورهاي همسايه از جمله با استفاده از روشهاي نظامي و تروريستي ادامه داده و رژيم داخلي را به خصوص در حق اقليت شيعه شدت ميبخشد و با حفظ قيمتهاي پايين نفت به ثبات اجتماعي و اقتصادي كشور لطمه ميزند. رياض همچنين به خود اجازه ميدهد با لحن متكبرانهاي با واشنگتن، ضامن اساسي امنيت خود گفتوگو كند ولي همه اين مراتب نه از قوت بلكه از ضعف نسل جديد رهبران عربستان سعودي حكايت دارد كه با آتش بازي كرده و كشور را به فروپاشي و تجزيه سوق ميدهند زيرا فرماندهان ارتش، رهبران قبايل و شيوخ گروههاي سياسي اين پادشاهي، از تشديد باز هم بيشتر خط تجاوزكارانه و بياعتبار آلسعود پشتيباني نميكنند. اطلاعاتي درز كرده است كه اگر اين خط ادامه يابد، ممكن است سعوديها زمام امور كشور را از دست بدهند و اين كشور به چهار پنج قسمتي كه 80 سال پيش از آنها دوخته شده بود، تقسيم شود.»
عربستان سعودي كه با بحرانهاي مختلف دست و پنجه نرم ميكند براي سرپوشش گذاشتن بر اين بحرانها همواره سعي كرده است با نشان دادن ايران به عنوان يك دشمن خطرناك افكار عمومي مردم اين كشور را از زوال آلسعود به سمت يك دشمن خارجي منحرف كند و همچنين آلسعود با اين سياست به دنبال اين است كه مسئله فلسطين و خطرهايي كه بيت المقدس از طرف صهيونيستها با آن مواجه است را كم اهميت جلوه دهد. بر اساس يك نظرسنجي كه توسط كالج «آي. ديسي» رژيم صهيونيستي انجام شده است و ناظران آگاه نسبت به اعتبار آن ايجاد ترديد كردهاند، شهروندان عربستان سعودي گفتهاند جمهوري اسلامي ايران را بيشتر از رژيم صهيونيستي دشمن خود ميدانند. خبرگزاري آسوشيتدپرس روز پنجشنبه ۱۴ خرداد گزارش داد كه اين نظرسنجي در دو هفته اخير، توسط مركز علمي هرتسليا و با همكاري دانشگاه امريكايي ويسكانسين - ميلواكي انجام و در آن از ۵۰۶ شهروند سعودي به وسيله تلفن نظرخواهي شده است.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۱۵ خرداد ۱۳۹۴ - ۲۲:۳۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 159]