واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: تحلیل دشمنی غربی ها و فیفا
ریشه دشمنی غربی ها با بلاتر بر سر ایران است/توهم استعماری اروپایی ها و آمریکا در جهان پایان ندارد
دشمنی فیفا و غربی ها همواره ریشه عمیقی داشته و منافع و مسائل زیادی پشت پرده این موضوع قرار داشته است.
به گزارش خبرنگار دنیای ورزش گروه ورزشی باشگاه خبرنگاران، بازی زیبای فوتبال همیشه و از دیرباز آغشته به منفعت ها و داستان های سیاسی و اقتصادی زیادی بوده است که اغلب خارج از زمین فوتبال شکل می گیرد که گاهی نشات گرفته از سیاست های کثیف و مستبدانه ابرقدرت های امروز جهان است و همیشه به نحوی سعی داشته اند با تکیه بر ابزارهای مختلف دنیا را تحت تسلط خود درآورند. حال می خواهد فوتبال و فیفا باشد یا هر چیز دیگر.
اما بحث داغ این روزهای فوتبال جهان انتخابات ریاست فیفا است. مسئله ای که واکنش های زیادی را در پی داشته است و از آن به عنوان جنگ سرد غرب با فیفا یاد می کنند.
اما اشاره به مطالبی در خصوص ریشه این مسائل و تنش های آن خالی از لطف نیست که در ادامه به آن می پردازیم:
روز چهارشنبه دقیقا 24 ساعت قبل از آغاز شصت و پنجمین کنگره فیفا، پلیس آمریکا وارد عمل شد و 7 مقام بلندپایه فیفا را دستگیر کرد و اتهام این افراد را به دلیل فساد و پول شویی سال 1991 تا کنون برملا کرد. در شرایطی که در هنگام دستگیری 3 خبرنگار روزنامه گاردین و نیویورک تایمز را به همراه داشت و پس از این اتفاق در مدت کوتاهی خبر فساد مقامات فیفا بر روی خروجی تمام خبرگزاری های معتبر دنیا قرار گرفت تا شاید در فاصله کوتاه تا انتخابات ریاست فیفا، رای دهندگان آسیایی و آفریقایی تغییر عقیده دهند و به عنصر دست نشانده غربی ها و آمریکایی ها یعنی پرنس علی رای دهند.
اما چرا غربی ها با حضور بلاتر مشکل دارند؟ و ریشه این مشکلات به کجا بازمی گردد؟
مشکل بلاتر با غربی ها از سال 2005 آغاز شد. زمانی که وزیر امور خارجه وقت آمریکا یعنی کاندولیزا رایس از بلاتر درخواست کرد که ایران را در جام جهانی 2006 تحریم کند و رئیس فدراسیون جهانی فوتبال از این کار سر باز زد.
اما مسئله به همین جا ختم نشد و زمانی داستان بدتر شد که در فاصله کوتاهی پس از این قضیه، به فلسطین اجازه داده شد تا به عضویت فیفا دربیاید.
بلاتر سعی کرد دایره جهان شمول فوتبال را گسترش دهد و نمونه بهتری از این بازی زیبا را به جهان ارائه دهد اما غربی ها بیم آن داشتند که کنترل فوتبال از دستشان خارج شود. چیزی که در نظر یانکی ها به عنوان ابزاری برای نیل به اهداف سیاسی جلوه می کند و رئیس سوئیسی فیفا مانعی در این زمینه به شمار می رفت.
*اقتصادی های نوظهور زنگ خطری برای ابرقدرت ها
جام جهانی 2010 آفریقای جنوبی، جام جهانی 2014 برزیل و جام جهانی 2018 روسیه در 3 کشوری برگزار شد و می شود که همگی جزو 5 کشور BRICS که نمادی از اقتصادهای نوظهور دنیا هستند و این مسئله نمی تواند چیز خوشایندی برای غربی ها باشد چراکه در بازار امروز آنها دیگر رقیب تازه نمی خواهند.
*فساد فیفا یا بهانه ای برای تسلط بر جهان
کشورهای اروپایی که مرتبا دم از فساد و رشوه در فیفا می زنند کافی است نگاهی به اوضاع و احوال فوتبال خود بیاندازند که در رشوه، فساد و تبانی غرق شده است. اما در این بین فساد فیفا دستاویز محکمی برای بدست آوردن منطقه تحت نفوذشان به شمار می رود.
*توهم استعمارگرایی دست بردار غرب نیست
در سال های پیش از این، اروپایی ها اوقات خوشی را بر سر تسلط و آقایی بر فوتبال جهان می گذراندند. در آن روزها هیچ کس تصور نمی کرد روزی در آفریقا فوتبال برگزار شود. حال چین میزبانی جام جهانی 2026 را از آن خود کرده است. در جایی که آمریکا این روزها با این کشور که به قدرت اقتصادی بلامنازع جهان تبدیل شده است رقابت دارد و حال با این اتفاق و نمایش قدرت تمام عیار چینی ها در جام جهانی لرزه بر اندامشان افتاده استو تهدید جدی برای خدشه دار شدن نام و ابهت خود در جهان به عنوان یک ابرقدرت می دانند.
اما در این شرایط هند هم برای میزبانی زیر 17 سال در سال 2017 اقدام کرده است.
رئیس فدراسیون فوتبال برزیل در این باره گفت: غربی ها از لابی به جایی نرسیدند، پرونده سازی کردند. آمریکایی ها و اروپایی ها با ما لابی های زیادی کردند که به پرنس علی رای دهیم و وقتی دیدند ما این کار را انجام نمی دهیم شروع به پرونده سازی علیه ما کردند. اما آفریقایی ها، آمریکای لاتین و آسیای ها انسجام خود را حفظ کردند.
*میزبانی قطر و روسیه خشم غربی ها را برانگیخت
غربی ها تلاش زیادی کردند تا میزبانی قطر و روسیه را لغو کنند اما موفق نشدند به طوری که سپ بلاتر چندی پیش در روسیه اعلام کرد که جای هیچ شبه ای وجود ندارد و میزبانی روسیه تغییر نخواهد کرد.
*جنگ شرق و غرب
هرچند روسیه از لحاظ اقتصادی به خاطر شبه جزیره کریمه تحت فشار زیادی قرار دارد اما گرفتن میزبانی جام جهانی توسط روس ها برای آمریکایی ها بسیار خطر آفرین محسوب می شود چراکه عرصه ای برای نمایش قدرت در جهان دریک مقطع زمانی خاص محسوب می شود.
*بعد مالی پیش شرط اساسی
جام جهانی فوتبال پرمنفعت ترین ورزش جهان محسوب می شود و حتی از رقابت های المپیک هم جلو زده است و در صد سود رسانی بیشتری را به برگزار کنندگان آن می رساند که تنها بخش تجاری و توریستی آن حجم زیادی از مبادلات مالی را دربر می گیرد.
*بلاتر قاضی امین کشورهای جهان
هرچند بسیاری سعی می کنند بلاتر را در پرونده فساد دخیل کنند اما وی می تواند به عنوان یک قاضی امین در پرونده فساد فیفا عمل کند. اما نکته اینجاست که به نوعی پای غربی ها و تسلط آنها بر فوتبال جهان مانند گذشته نیست و سایر کشورهای جهان می توانند سهم یکسانی در بازی های فوتبال جهان داشته باشند.
انتهای پیام/
اخبار مرتبط
پلاتینی تحریم جام جهانی را رد کرد
رییس فیفا استعفا داد
تبریک پلاتینی به علی بن حسین و حامیانش
انتقاد تند بلاتر از آمریکا و انگلیس
سهمیه قاره ها در جام های جهانی 2018، 2022 تغییر نمی کند
پرنس ویلیام خواهان اصلاحات در فیفا شد
بلاتر تا 35 سال دیگر دست بردار فیفا نیست/ 114 سالگی و حضور در جام حذفی مغولستان
۱۳ خرداد ۱۳۹۴ - ۰۷:۱۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 93]