تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 26 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):راست ترين سخن، رساترين پند و زيباترين حكايت، كتاب خدا (قرآن) است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830157018




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

سياست هاي خياباني براي کسب و کارهاي کوچک


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۱۲ خرداد ۱۳۹۴ (۱۲:۲۶ب.ظ)
سياست هاي خياباني براي کسب و کارهاي کوچک موج - دولت مي تواند از ظرفيت کسب و کارهاي خرد براي ايجاد اشتغال و مهار برخي از مشکلات اين حوزه از طريق ساماندهي دستفروشان استفاده کند.
به جرأت مي توان گفت که در سال هاي دولت نهم و دهم و با افزايش فشارهاي اقتصادي و معيشتي و از طرفي کمبود فرصت هاي اشتغال آمار دستفروشان بيشتر شده است. البته دستفروشي پديده جديدي نيست، اما؛ زماني که جامعه با فشارهاي اقتصادي بيشتري همراه باشد کسب و کارهاي خرد و کوچک بيشتر رشد مي کنند. موضوعي هم که همواره ديده شده اين که با وجود استقبال مردم از دستفروشان و کالاها و اجناس آن ها، دولت برخورد سلبي با اين ها داشته است. حالا مي خواهد در مترو باشد و يا در خيابان. در مترو دستفروشان از مأموران فرار مي کنند و در خيابان از معبربان. کسي هم کمتر به اين قضيه فکر مي کند که به جاي اين همه برخورد و ممانعت از حضور آنان مي توان از دستفروشي معني بهتري آفريد. به عبارتي آن را شغلي محسوب کنيم که در اين آشوب بيکاري و نبود اشتغال در زمره کسب و کارهاي کوچک بيايد. به جاي ممانعت از حضور دستفروشان آنها را ساماندهي کرد و فضاهايي براي حضور آنان در نظر گرفت که هم مردم از اجناس ارزان قيمت تر آنها استفاده کنند و هم تا حدي مشکل کمبود شغل حل شود. البته اين يک روي سکه است؛ چرا که مغازه داران که مجبور هستند به دولت ماليات مغازه و کالا پرداخت کنند متضرر مي شوند و همراه از حضور دستفروشان گلايه دارند، اما؛ چه بخواهيم و چه نخواهيم روز به روز به آمار دستفروشان افزوده مي شود. از زنان و مرداني که در زمين دستفروشي مي کنند و از آنهايي که در روي زمين و در جلوي مغازه داران بساط پهن مي کنند. حالا ما اگر از بعد اقتصادي اين موضوع را نگاه کنيم به نتيجه مي رسيم که دولت و شهرداري بايد راهي براي ساماندهي آنان و ايجاد بازارچه هاي دستفروشي پيدا کند. بازارچه هايي که با سياستگذاري بلندمدت از بعد خرده فروشي به کارآفريني تبديل شود. اينجا جايي است که دولت مي تواند از يک عده نيروي کار استفاده کند. به جاي صرف بودجه ها براي بنگاه هاي زودبازده و کسب و کارهاي کوچک در اينجا هم سرمايه گذاري کند. لزوما در ميان دستفرشان افراد بي سواد وجود ندارند. بيشتر آنان تحصيل کرده هستند. قشر تحصيل کرده با وجود بيکاري مجبور است دست به خرده فروشي در کنار خيابان بزند. همان طور که مجبور است در ميان کارتن خواب ها هم پيدا شود. از طرفي با وجود اينکه طبق آمار 82 درصد زنان سرپرست خانوار بيکار هستند دولت بايد براي جلوگيري از مفاسد اجتماعي اين راه حل ها را مد نظر داشته باشد. با اين حال زماني که اشتغال به خيابان مي آيد بايد سياست هاي خياباني هم براي آن در نظر گرفت. اين رويه اي بود که در دوران دولت نهم و دهم بيشتر رواج يافت. همه چيز به خيابان آمد، اما؛ سياستگذاري خياباني صحيح براي آن در نظر گرفته نشد. اين موضوع شايد يک پديده اقتصادي باشد ولي مي تواند در قامت يک موضوع سياسي هم جلوه کند. کافي است کتاب سياست هاي خياباني نوشته آصف بيات را بخوانيد. آن وقت به درستي فهميده مي شود که چرا بايد دستفروشان ساماندهي شوند و از پراکندگي آنان جلوگيري کرد. به عبارتي سياست هاي سلبي در برخورد با مشاغل جديد حالا چه از نوع کاذب و چه غير کاذب جواب نمي دهد. چاره کار ساماندهي است. البته اين که شهرداري روزهايي از سال دستفروشان را آزاد مي گذارد اين خيلي خوب است، ولي؛ بايد رويه اي اتخاذ شود تا دولت خيلي کم هزينه تر ايجاد شغل کند.

*صفيه رضايي














این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 48]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن