واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
ظریف:اجازه بازرسی مراکز نظامی را نمیدهیم
وزیر امور خارجه ایران گفت: زیاده خواهیهای برخی اعضای ۱+۵ در مذاکرات موجب ایجاد موانعی بر سر راه مذاکرات شده است. اجاز بازرسی از مراکز نظامی و بازجویی از دانشمندان هسته ای را به هیچ عنوان نمی دهیم.
خبرگزاری مهر: وزیر امور خارجه ایران گفت: زیاده خواهیهای برخی اعضای ۱+۵ در مذاکرات موجب ایجاد موانعی بر سر راه مذاکرات شده است. اجاز بازرسی از مراکز نظامی و بازجویی از دانشمندان هسته ای را به هیچ عنوان نمی دهیم.
محمد جواد ظریف در گفتگو با شبکه المیادین با بیان اینکه تروریسم تکفیری تهدیدی برای همگان است، عربستان سعودی را به کنارگذاشتن توهم نادیده گرفتن نقش ایران فراخواند و ابراز امیدواری کرد که مصر به عنوان یک قدرت بزرگ نقش اساسی در منطقه ایفا کند.
وزیر امور خارجه ایران با انتقاد از حملات هوایی عربستان به یمن، تاکید کرد که دوران برقراری امنیت با بمباران و پول گذشته است. وی از کشورهای منطقه خواست در برقراری امنیت و مبارزه با افراطی گری همکاری کنند.
محمد جواد ظریف گفت: از هفته اول جنگ علیه یمن، ایران، ترکیه، عمان و پاکستان در مورد پیشنهادی که متضمن آتش بس فوری و دائمی، فراهم ساختن کمک های انسانی، شروع گفتگوهای یمنی-یمنی و پایه گذاری دولت یمن با نمایندگی اکثریت باشد، توافق کردند.
وی با اشاره به اینکه این پیشنهاد به خاطر اینکه آمریکا ترجیح داد در تجاوز علیه یمن شرکت کند، ناکام ماند، یادآور شد: ایران و عربستان با چالش ها و تهدیدهای مشترکی در زمینه داعش که هیچ حد و مرزی را نمی شناسد و تفاوتی میان شیعه و سنی نمی گذارد، مواجه هستند.
ظریف از کشورهای همجوار حاشیه خلیج فارس و عراق خواستار گفتگوهای مشخص به منظور بررسی مسائل مشترک شد و گفت: همسایگان ایران در اولویت هستند و ما هر گونه تهدید علیه آنها را تهدید علیه خود می دانیم.
رئیس دستگاه دیپلماسی ایران با اشاره به اینکه کشورهای همسایه سوریه به دنبال انتقام شخصی از بشار اسد رئیس جمهوری این کشور و برخی طرف ها به دنبال قدرت گرفتن داعش در منطقه هستند، تاکید کرد: برخی کشورها در منطقه کمک های مالی، تسلیحاتی و گذرگاه های امن به داعش وجبهه النصره در سوریه ارائه کردند.
وی در مورد مذاکرات با گروه ۵+۱ در ژنو گفت که مذاکرات با آمریکا تنها در مورد پرونده هسته ای ایران جریان دارد. ظریف با اشاره به روابط با مصر، از قاهره خواست نقش سازنده به عنوان یک قدرت بزرگ در منطقه ایفا کند. وی افزود: رایزنی ها میان مصر و ایران ادامه دارد، دو کشور دارای نقاط اختلاف و نقاط مشترک هستند و امیدواریم که این نقاط با درایت رهبران مصر مدیریت شود.
وزیر خارجه ایران با تاکید بر اینکه تقسیم منطقه به نفع هیچکس نیست و امینت و ثبات جهان را تهدید می کند، افزود: زمان خرید امنیت سپری شده است. وی گفت: یا همه از نعمت امنیت در منطقه برخوردار می شویم یا اینکه در یک محیط نا امن و دشوار زندگی می کنیم. ما می گوییم که ایرن هیچ منفعتی در بی ثباتی یمن و یا عربستان ندارد. به گفته وی ایران می خواهد روابط حاکم میان مسقط و تهران میان دیگر همسایگان نیز حاکم باشد. وی در پایان یادآور شد: تهران آماده بررسی تمامی مشکلات در منطقه است.
ظریف در خصوص موضوع هسته ای نیز تأکید کرد: مسئله هسته ای یک مسئله مهم است که باید حل شود و به وقت زیادی نیاز دارد. طرح این مسئله که ایران به دنبال دستیابی به تسلیحات هسته ای است یک ادعای ساختگی و دروغین است و در واقع ایران هیچ تمایلی برای ساخت تسلیحات هسته ای ندارد.
وزیر خارجه کشورمان تصریح کرد: ما در واقع در حال تلاش برای اختلافات باقیمانده هستیم. تفاهم لوزان مرحله ای تاریخی بود که در آن به راهکارهایی دست پیدا کردیم و پس از لوزان نیز طی دو ماه گذشته بر اساس این راهکارها با دوستان خود به مذاکره نشستیم.
وی افزود: زیاده خواهیهای برخی اعضای ۱+۵ در مذاکرات موجب ایجاد موانعی بر سر راه مذاکرات شده است. اجاز بازرسی از مراکز نظامی و بازجویی از دانشمندان هسته ای را به هیچ عنوان نمی دهیم.
تاریخ انتشار: ۱۲ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۱:۲۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 85]