واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: وزیر خارجه آمریکا که به دلیل شکستگی پا نتوانست تور اروپایی خود را ادامه دهد و سوئیس را به مقصد آمریکا ترک کرد، در تماس تلفنی با همتای ایرانی بر تعهد به ضربالاجل آخر ژوئن برای توافق نهایی تأکید کرده است.
به گزارش تراز ، «ماری هارف» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا امروز در کنفرانس خبری وزارتخانه متبوعه خود به تماسهای تلفنی «جان کری» از روی تخت بیمارستان پرداخت.
کری که چند روز پیش در ژنو با «محمد جواد ظریف» مذاکره کرده بود، دیروز در حال دوچرخهسواری در فرانسه (نزدیکی مرز سوئیس) به زمین خورد و بخاطر شکستگی پا، مجبور شد سفر خود به پاریس و مادرید را لغو کند و برای مداوا به آمریکا بازگردد.
هارف گفت که کری با همتایان فرانسوی و اسپانیایی خود تلفنی صحبت کرده و بخاطر لغو جلسه کاری خود با آنها ابراز تأسف کرده است.
تماس تلفنی وزیر خارجه آمریکا و همتای ایرانی
وی افزود: «کری دیروز با وزیر خارجه ایران هم صحبت کرد و گفت که هنوز به پیگیری برنامه زمانی قبلی برای مذاکرات اتمی، پایبند است.»
ضربالاجل خودانگاشته دیپلماتها برای رسیدن به توافق نهایی هستهای، آخر ماه جاری میلادی یعنی ۱۰ تیر است و جراحت شدید جان کری، حدس و گمانهایی را در خصوص سرنوشت این ضربالاجل مطرح کرده بود.
سخنگو در پاسخ به سوالات متعدد در خصوص میزان جدی بودن جراحت جان کری و زمان بازگشت وی به میز مذاکرات گفت: «صبر میکنیم تا کری به کشور بازگردد و عمل جراحی روی وی انجام شود، آنگاه پزشکان در خصوص سرعت بهبود وی اظهارنظر خواهند کرد.»
کری شخصاً در مذاکرات حاضر میشود
خبرنگار دیگری پرسید که آیا جان کری در روزهای آخر ماه جاری (مصادف با ضربالاجل هستهای) در اتاق مذاکرات حاضر خواهد شد و یا بصورت تلفنی مذاکرهکنندگان را همراهی میکند؟
هارف پاسخ داد: «معتقدایم که وی شخصاً در مذاکرات حاضر خواهد شد.»
پیشنهاد اهالی رسانه برای برگزاری دور بعدی مذاکرات در واشنگتن
خبرنگاری با توجه به وضعیت جسمانی جان کری پرسید: «آیا به آمدن ایرانیها به واشنگتن دیسی و برگزاری مذاکرات در پایتخت فکر کردهاید؟»
سخنگو گفت: «قصد ندارم که در خصوص محل مذاکرات گمانهزنی کنم.»
سرنوشت هواپیماهای جدید ماهان
یکی از خبرنگاران به گزارش چند روز پیش خبرگزاری فارس اشاره کرد و گفت که بر اساس این گزارش، آمریکاییها خواستار مصادره هواپیماهای تازه خریداری شده ماهان هستند.
ماری هارف گفت: «اگر این هواپیماها به حریم هوایی کشورهای همپیمان ما وارد شوند، این ورود میتواند عواقب حقوقی احتمالی داشته باشد که مطمئناً همپیمانانمان را از این عواقب باخبر میکنیم.»
خبرنگاری پرسید که آیا این عواقب متوجه خود هواپیما (و مصادره آن)، خط هوایی صاحب آن و یا فرودگاه محل به زمین خوردن چرخها میشود؟
سخنگو گفت: «شاید هر سه این موارد، اجرایی شود.»
منبع: فارس
سه شنبه 12 خرداد 1394 ساعت 07:49
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 40]