واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: تغيير تاكتيك مقاومت با حضور عراقيها در سوريه
پيشرويهاي اخير تروريستهاي داعش در شمال سوريه باعث شده محور مقاومت تغييراتي در اولويتهاي خود ايجاد كند. پيش از اين منابع مطلع ميگفتند نيروهاي مقاومت، عمليات در سوريه را موكول به تعيين وضعيت الرمادي كردهاند ولي بر اساس اولويتهاي جديد، جريان مقاومت تصميم دارد همزمان با تكميل محاصره الرمادي، در جبهه سوريه نيز به طور جدي مشاركت كند.
نویسنده : محمد بابایی
پيشرويهاي اخير تروريستهاي داعش در شمال سوريه باعث شده محور مقاومت تغييراتي در اولويتهاي خود ايجاد كند. پيش از اين منابع مطلع ميگفتند نيروهاي مقاومت، عمليات در سوريه را موكول به تعيين وضعيت الرمادي كردهاند ولي بر اساس اولويتهاي جديد، جريان مقاومت تصميم دارد همزمان با تكميل محاصره الرمادي، در جبهه سوريه نيز به طور جدي مشاركت كند.
سقوط آخرين شهر تحت كنترل ارتش سوريه در استان شمالي ادلب به دست تروريستهاي مسلح طي چند روز گذشته، دولت سوريه را در شرايط سختي قرار داده است. گروههاي مسلح با تسلط كامل بر استان ادلب _ به جز پايگاه هوايي ابوظهار و چند روستاي كوچك_ هم اكنون ميتوانند براي پيشروي به سمت حما در جنوب، لاذقيه در غرب يا حلب در شرق متمركز شوند. اين عوامل باعث شده ارتش سوريه كه در طول چهار سال گذشته بخش قابل توجهي از نيروهاي خود را از دست داده با خطر جدي مواجه شود و در حالت دفاعي قرار گيرد.
هر چند منابع رسمي در محور مقاومت علاقهاي براي اظهار نظر درباره اقدامات اين محور جهت بازگرداندن موازنه قدرت نشان نميدهند اما گزارشهاي منتشر شده در رسانههاي غربي و عربي حاكي از تلاشهاي جدي مقاومت براي دفع خطرهايي است كه متوجه سوريه شده است و در اين ميان به نظر ميرسد بر خلاف اولويت بنديهاي قبلي، نيروهاي مقاومت اسلامي عراق نقش مهمي را به عهده بگيرند. پايگاه الكترونيكي «مؤسسه واشنگتن براي خاور نزديك» در تحليلي به قلم فيليپ اسميت آورده است: «دولت سوريه و حزبالله با كمبودنيروي انساني مواجه هستند، بنابراين براي شيعيان تحت حمايت ايران نقش رزمي مهمي در نظر گرفته شده است.» اين اولين بار نيست كه شيعيان عراقي نقش مهمي در جنگ سوريه به عهده ميگيرند، آنها در دومين سال از بحران سوريه با تشكيل گردان ابوالفضل العباس تأثير تعيين كنندهاي در تحولات سوريه داشتند اما با هجوم داعش به عراق خيلي از نيروهاي عراقي براي دفاع از كشورشان به عراق بازگشتند.
به نظر ميرسد با خطرهاي جديدي كه دولت سوريه به عنوان يكي از اركان اصلي محور مقاومت با آن مواجه شده، نقش نيروهاي عراقي بار ديگر در سوريه در حال افزايش است. اسميت در گزارش خود با اشاره به اينكه نيروهاي عراقي طي چند ماه اخير «به صورت فزايندهاي در حال به عهده گرفتن مسئوليتهاي جديد در چندين جبهه سوريه هستند»، مينويسد: «در 24 ماه مي گردان ذوالفقار (عمدتاً تشكيل شده از عراقيها) اعلام كردند نيروهاي خود را به سمت ادلب اعزام كردند تا نيروهاي دولتي گير افتاده در بيمارستان جسر الشغور آزاد شوند.»
پيش از اين گفته ميشد جريان مقاومت تصميم دارد عملياتهاي سوريه را در وضعيت فريز قرار دهد و تا زمان تعيين تكليف وضعيت الرمادي، صرفاً به حفظ مناطق استراتژيك بسنده كند ولي به نظر ميرسد، اين اولويت طي روزهاي اخير تغيير كرده است. روزنامه الاخبار چاپ بيروت كه به حزبالله لبنان نزديك است ديروز در گزارشي با اشاره به اينكه «تحول نظامي جديدي در سوريه در حال رخ دادن است و همپيمانان عراقي و لبناني با هماهنگي ارتش سوريه تلاش ميكنند از دست دادن استان ادلب و پيشروي داعش در شرق سوريه را جبران كنند»، نوشت: «فرماندهي بسيج مردمي در عراق تصميم گرفته است در كنار همپيمانان خود در سوريه بجنگد.»
هادي العامري فرمانده بسيج مردمي عراق كه روابط نزديكي با رهبران مقاومت در ايران، سوريه و لبنان دارد، در مورد اين تغيير اولويت سخني نگفته ولي تأكيد او بر اينكه عجلهاي براي آزادسازي فوري الرمادي ندارد، اين روند را تأييد ميكند. العامري ديروز تأكيد كرد: «عراقيها عجلهاي براي آزادسازي فوري الرمادي ندارند و در حال حاضر ترجيح ميدهند تمركز خود را بر محاصره اين شهر قرار دهند.» بديهي است در اولويت قرار ندادن آزادسازي الرمادي ميتواند نيروي بيشتري جهت اعزام به سوريه فراهم آورد.
تحول ديگري كه در محور مقاومت پس از سقوط الرمادي و پيشروي تروريستها در شمال سوريه قابل مشاهده است فراگير عمل كردن محور مقاومت در جنگ با تروريسم به ويژه هماهنگ شدن دولت سوريه و عراق است. رسانههاي نزديك به مقاومت با اشاره به اينكه روابط از قبل هم وجود داشت گزارش كردند افزايش خطر داعش بيش از پيش باعث يكپارچه شدن محور مقاومت و فراگير عمل كردن آن شده و حزبالله لبنان نقش مهمي در اين ميان به عهده گرفته است. درروزنامه الاخبار با اشاره به اينكه« به رغم اينكه حضور عراقيها در سوريه پس از سقوط موصل كمرنگ شد اما با بيشتر شدن خطر داعش در طول مرزهاي مشترك اين مسئله ايجاب شد كه هرچه سريعتر جبههها يكپارچه شوند»، تأكيد شده است: «درحال حاضر قرار است يك محور (محور مقاومت) عليه يك محور ديگر (تروريستها) بجنگد و هزاران تن از نيروهاي بسيج مردمي وارد سوريه شوند و اين امر همزمان با تحول عمل در ميزان حضور نظامي و مشورتي حزب الله است.»
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۱۱ خرداد ۱۳۹۴ - ۲۰:۵۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 85]