واضح آرشیو وب فارسی:فارس: کارخانهای در گفتو گو با فارس مطرح کرد
تشریح ویژگیهای توافق خوب/ بازرسی از اماکن نظامی خط قرمز ماست
رئیس کمیته هستهای مجلس گفت: تیم مذاکره کننده کشورمان برای رسیدن به یک توافق خوب باید مانع از دسترسی طرف مقابل به اسناد و دانشمندان و مراکز نظامی شود.
ابراهیم کارخانهای نماینده مردم همدان در مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس، با اشاره به روند مذاکرات هستهای و تعهدات مربوط به آن، گفت: برای عبور از یک توافق بد به یک توافق خوب باید مواردی را مدنظر داشت که از جمله آن میتوان به منع هرگونه دسترسی به اسناد و دانشمندان و اماکن نظامی و امنیتی و حساس کشور اشاره کرد. وی افزود: اگر ما بخواهیم یک توافق خوب را در پیش داشته باشیم باید مانع از استفاده از شیوههای نوین و غیرمتعارف در بازرسیها و نظارتها شویم و از سوی دیگر لغو تمامی تحریمهای شورای امنیت سازمان ملل، کشور آمریکا، اتحادیه اروپا و تک تک اعضای آن در روز توافق و خروج موضوع ایران از ذیل ماده ۴۱ فصل ۷ منشور ملل متحد باید در دستور کار قرار گیرد. رئیس کمیته هستهای مجلس همچنین اظهار داشت: در صورت وضع یا اعمال هرگونه تحریم جدید و انجام هرگونه اقدام محدودیتساز از سوی اعضای 1+5 باید توافق لغو شود. کارخانهای اضافه کرد: در توافق پیشرو، منع دوره زمانی بیش از 5 سال در محدود سازی فعالیتهای هستهای جمهوری اسلامی ایران باید در دستور کار قرار گیرد و فعالیتهای هستهای پس از این دوره 5 ساله باید به حالت عادی بازگردد. وی افزود: ادامه فعالیت غنی سازی 4 آبشار سانتریفیوژ در فوردو به عنوان دژ مستحکم هستهای جمهوری اسلامی ایران و منع هرگونه نظارت بر زنجیره تأمین و ایجاد کانال انحصاری برای تهیه مواد و تجهیزات هستهای از دیگر موضوعاتی است که تیم مذاکره کننده هستهای کشورمان برای رسیدن به توافق خوب باید مدنظر قرار دهد. نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت : میبایست سقف غنی سازی از 3/67 به 5% ارتقا یافته و تامین سوخت هستهای مورد نیاز راکتور تحقیقاتی تهران لحاظ گردد رییس کمیته هستهای مجلس همچنین منع محدودیت ۱۵ ساله در تحقیق و توسعه با مواد شکاف پذیر، توقف ۱۰ ساله در ورود حاصل تحقیق و توسعه به چرخه سوخت هستهای و کاهش نردبانی حدود هشت و نیم تن مواد ذخیره اورانیوم (در فکت شیت آمریکایی به غلط و به نفع آنها، ۱۰ تن عنوان شده است) را طی دوره زمان اجرای توافق نهایی به جای کاهش یکباره آن به عنوان یک اهرم بازدارنده در دست جمهوری اسلامی ایران را از نکاتی برشمرد که تیم مذاکره کننده میبایست در تدوین نهایی توافق نامه در مد نظر قرار دهد.
کارخانهای در پایان اجرایی کردن اقدامات برگشت ناپذیر از جمله تعویض قلب راکتور اراک را در آخرین مرحله پس از انجام قطعی تمامی تعهدات از سوی ۱+۵ را یکی از اساسی ترین موردی برشمرد که میبایست مدنظر قرار گیرد. انتهای پیام/
94/03/11 - 12:57
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 78]