واضح آرشیو وب فارسی:فارس: دلشاد تهرانی:
قانونشکنی و بیتدبیری ویژگی مدیران قدرتزده است/ بیتدبیری کلید فقر و نابسامانی است
یکی از بنیانگذاران دانشگاه علوم حدیث تهران گفت: قانون شکنی و سرکشی و بیتدبیری و گرفتن تصمیمهای به دور از خرد ویژگیهای مدیری است که قدرتزده شده است.
به گزارش خبرگزاری فارس از یزد به نقل از اداره روابط عمومی استانداری یزد نشست مدیران استان با حضور استاندار یزد، رؤسای دانشگاهها و جمعی از مدیران استانی در سالن شهید منتظرقائم استانداری برگزار شد. یکی از اساتید دانشگاه علوم حدیث با حضور در این نشست ضمن تعریف واژه "تدبیر" اظهار داشت: تدبیر به معنی تنظیم امور و ترتیب کارها و سامان دادن امور به بهترین نحو و استوارترین سازوکار است تا امور به عاقبت نیکو و نتیجه مطلوب برسد.
مصطفی دلشاد تهرانی به جایگاه و اهمیت تدبیر در آموزههای حضرت علی(ع) اشاره کرد و ادامه داد: امیرالمؤمنین (ع) میفرمایند: «هیچ خردی چون تدبیر نیست»، «حکمت جز به تدبیر نیاید»، «هیچ مملکتی جز به تدبیر نپاید» و «حسن تدبیر دارایی اندک را رشد میدهد و بدی تدبیر ثروت بسیار را به باد فنا می دهد.»
وی افزود: مسئولان و مدیران اگر با تدبیر عمل کنند مردم هیچ مشکلی نخواهند داشت و اگر قرار است جامعه، اقتصاد و فرهنگ اصلاح شود و به سمت زندگی مطلوب و زمینه های ظهور حضرت ولی عصر(عج) گام برداریم جایگاه کلیدی مدیریت در جامعه باید اصلاح شود.
بی تدبیری کلید فقر و نابسامانی
این نویسنده و محقق دانشگاهی به فرمایشی از حضرت علی(ع) اشاره و عنوان کرد: امیرالمؤمنین (ع) می فرمایند: سوءتدبیر مفتاح الفقر یعنی کلید فقر بیتدبیری و بدتدبیری است و بسیاری از نابسامانیهای اجتماع ناشی از همین عدم مدیریت صحیح و نداشتن حسن تدبیر است و اینهاست که زمینه های ظهور را به تأخیر می اندازد.
دلشاد تهرانی گفت: اگر مسئولان و مدیران جامعه ما با تدبیر عمل کنند مردم هیچ مشکلی نخواهند داشت و اگر نظام مدیریتی در جامعه ای نابسامان شود همه چیز آن جامعه دگرگون می شود.
ضرورت اصلاح اخلاق مدیریتی
این نویسنده کتابهای دینی اظهار داشت: مشکل اصلی در مدیریت است و اگر اخلاق مدیریتی اصلاح شود و شایستگان در مسئولیتها قرار گیرند امور جامعه به بهترین نحو اصلاح می شود.
وی ادامه داد: بهترین جایی که میتوانیم مدل مدیریتی درستی از آن استخراج کنیم فرمان حضرت علی(ع) به مالک اشتر و به عبارت دیگر عهدنامه مالک اشتر است، اگرچه این عهدنامه در زمان حکومت حضرت علی(ع) به مالک اشتر برای فرمانداری مصر نوشته شده اما روی سخنش با همه ماست و برای جامعه امروز قابل الگوبرداری و استفاده است.
بنیانگذار دانشگاه علوم حدیث در ایران افزود: امیرالمؤمنین (ع) در این فرمان به مالک اشتر میفرمایند «بهترین تلاش آن موقع اثرگذار است که خداوند از آن راضی باشد.»
شاخصهای مدیریت موفق از دیدگاه حضرت علی (ع)
دلشاد تهرانی برپاداشتن عذر واضح و دلیل محکمهپسند در برابر خدا و مردم، امانتداری مسئولان، وکیل مردم بودن، به نیکی سخن گفتن مردم از مدیران، وجود آثار زیبا و آبادی در کشور، کامل شدن نعمتها و چند برابر شدن کرامت و حرمت انسانها را 5 معیار و شاخص مدیریت موفق در جامعه از نظر حضرت امیرالمؤمنین (ع) عنوان کرد.
این استاد دانشگاه ضمن تشریح مبانی اخلاق مدیریتی بر تأمین زیرساختها و وجود یک معیار و شاخص معین برای رفتار و کردار مدیران تأکید کرد و گفت: بهترین ترازو و معیار برای ما قرآن، سیره رسول اکرم(ص) و شیوه حکومت حضرت علی(ع) و رفتار ائمه اطهار(ع) است.
دلشاد تهرانی ادامه داد: مدیریتها و حکومتها را باید با مدیریت و حکومت حضرت علی(ع) سنجید و شایسته است مسئولان نگاه به خدا، نگاه به خود،کار، مردم و مدیران را تغییر دهند و کار را برای مردم امانتی در دست خود بدانند زیرا هیچ چیز مانند مدیریت برای انسان ذخیره عمل صالح و کار شایسته را به همراه نخواهد داشت.
این نویسنده و محقق، قانون شکنی و سرکشی و بیتدبیری و گرفتن تصمیمهای به دور از خرد را از ویژگیهای مدیری دانست که قدرتزده شده است و از همه مدیران و مسئولان خواست کارهای مردم را راحت و دلچسب انجام دهند و اگر کاری نشدنی است به زیبایی و همراه با صداقت و صراحت از مردم عذرخواهی کنند.
دلشاد تهرانی در پایان سخنان خود اظهار امیدواری کرد: همه مدیران، مسئولان و مردم ایران اسلامی به معنای واقعی کلمه منتظر باشند و زمینه ظهور باشکوه حضرت ولی عصر(عج) را فراهم نمایند.
انتهای پیام/2731/ع
94/03/11 - 11:11
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]