محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1847195775
لباس محلی زنجان | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
واضح آرشیو وب فارسی:سیری در ایران: لباس زنانه: لباس زنان استان زنجان در ضمن سادگی، بسیار زیبا و متنوع است. معمولاً برای سر، از سه نوع پوشش استفاده میشود. ابتدا پارچهای به نام «پوشن» موی سر را با قوس پیشانی به طور محکم محافظت مینماید سپس ابزار دومی که به جهت حفاظت پوشن مورد استفاده است «چنهالتی» (زیر چانه) نام دارد که خود از سکههای قلابدار به هم پیوسته و یا منجوق رنگارنگ تشکیل شده و از زیرچانه تا فرق سر پیچیده میشود. پوشش سوم به نام «یاشماق» (روسری) است که برای پوشش دهان، چانه و گردن استفاده میشود. پوشش بالا تنه ابتدا «جلیزقا» (جلیقه) است که بدون آستین میباشد. نوع آستیندار این پوشش که «یل» نام دارد، مورد استفاده متمولین است. زیر جلیزقا پوششی به نام «کوینک» وجود دارد که اندکی بلندتر از جلیزقا میباشد و از طرحهای رنگارنگ و رنگهای گرم انتخاب میشود. زیر کوینک پوششی به نام «تومان» وجود دارد که خود بر دو نوع است. تومان بلند که «شلیته» نام دارد و معمولاً مورد استفاده گروه سنی 40 سال به بالا است و تومان کوتاه که «قصّا تومان» نام دارد، مورد استفاده بانوان جوان است. پوشش پایین تنه «شلوار» نام دارد که معمولاً از پارچه تیره رنگ و ضخیم انتخاب میشود. شلوار دیگری تحت عنوان «نیم ساق» وجود دارد. از این شلوار در مهمانیها و مسافرتها استفاده میشود که در قسمت پا به جوراب مجهز است که نوعی جوراب شلواری است.
پوشاک زنان
نوع لباس در شهرستان زنجان به ویژه پوشاک زنان در ضمن سادگی، بسیار زیبا و متنوع است.
سرپوش: برای سر معمولاً از سه نوع پوشش استفاده میشود: ابتدا با پارچهای به نام «پوشن»، روی سر و قوس پیشانی را محکم میبندند، سپس به منظور محافظت از پوشن، «چنهآلتی» (زیرچانه) را به سر میبندند. چندالتی از سکههای قلابدار به هم پیوسته و منجوقهای رنگارنگ تشکیل شده است و از زیر چانه تا فرق سر پیچیده میشود. پوشش سوم «یاشماق» (روسوی) است که برای پوشش دهان، چانه و گردن استفاده میشود.
چرقد: روسری به ابعاد 5/1 * 5/1 متر است و از پارچه «گوزگوز» یا «حریال» (ابریشم) تهیه میشود. این سرپوش در روستاهای آب بر و آستاگل «یایلیق» و در روستای ئیدی بلاغ «آق چرقد» نامیده میشود. زنان جهت حجاب گوشهای از روسری خود را جلوی دهان خود میگیرند که به آن «یاشماق» گویند.
قره یایلیق: روسری به ابعاد 5/1*5/1 متر است و از پارچههای مختلف گلدار با زمینه مشکی تهیه میشود. این روسری فقط مورد استفاده زنان روستای آب بر است.
شال: روسری ابریشمی به ابعاد 70/1*50/1 متر است و زنان بالای بیست و پنج سال آن را به دور سر خود میبستند. این سرپوش مورد استفاده زنان روستاهای گنبد و کاروانسرا بود. با ذکر این نکته که در روستای کاروانسرا این سرپوش «پوشن» نامیده میشود.
چادر شب: این سرپوش را زنان با توجه به توان مالی خویش از پارچههای رنگی تهیه میکنند. این سرپوش در روستای آب بر «چادیر»، در روستاهای گنبد و ئیدی بلاغ «چرشو»، در روستای اورتا بلاغ «چرشاب»، در روستای کاروانسرا «چرشاد»، در روستای دلگی «چارشاب» و در سایر نقاط «چادر نامیده میشود.
روبند: روبند اغلب در مسافرتها و مراسم مورد استفاده قرار میگرفت. روبند در ناحیه جلوی چشم باز و در قسمت پیشانی بند، پارچههای داشت و زنان میتوانستند آن را در پشت سر گره بزنند. روبند در روستای کاروانسرا «اوربند» و در روستای آب بر
«آغ روبان» نامیده میشود.
کله یاغی: روسری به ابعاد 5/1* 5/1 از جنس ابریشم است که در روستای اورتا بلاغ به هنگام بردن عروس به پیشانی او میبندند.
بالاتنه: پوشش بالاتنه ابتدا «جلیزقا» (جلیقه) است که آستین ندارد. نوع آستیندار این پوشش «سل» نام دارد و مورد استفاده متمولین است. معمولاً زیر جلیزقا «گوینگ» میپوشند. گوینگ اندکی از جلیزقا بلندتر است و طرحهای متنوع و رنگارنگ دارد. زیر گوینگ پوششی به نام «تومان» میپوشند که دو نوع است: تومان بلند «شلیته» نام دارد و معمولاً افراد چهل سال به بالا آن را میپوشند. تومان کوتاه «قصا تومان» نام دارد و مورد استفاده جوانان است.
تن پوش
کوی نک: پیراهنی آستیندار با دگمههایی در سر دست و یقهای گرد است. این پیراهن متشکل از دو قسمت بالا تنه و پایین تنه است. نیم تنه این پیراهن گشاد و طرفین آن از قسمت پایین دارای چاک است. برای تزیین لبه چاکها دور آن را یراق و منجوق میدوزند. بلندی پیراهن جوانان تا روی زانو و بلندی آن در لباس زنان مسن یک وجب بالای مچ پا است.
تومام (تُنبان): دامن چیندار گشادی است و دور تا دور لبه پایینی آن را برای تزیین یراق رنگی میدوزند. تومان در ناحیه کمر با بند پشمی به نام «تومان باغی» محکم میشود. اندازه تومان جوانان کوتاهتر از تومان پیرزنان است. تومان را اغلب از پارچههای حریال، ناصریه تهیه میکنند.
پاچین: پیراهنی متشکل از دو قسمت بالا تنه و پایین تنه است. بالا تنه ساده و پایین تنه گشاد و چیندار است و تا روی مچ پا میرسد. پوشیدن این پیراهن سابقاً در روستای دلگی و گنبد معمول بود.
پسته: جلیقهای از پارچه مخملی است و برای تزیین دور یقه آن را یراق و سکه میدوزند. اگر چه این جلیقه از ناحیه جلو باز است، ولی با سه یا چهار دگمه بر روی هم محکم میشود. این جلیقه در طرفین دو چاک به اندازه تقریبی چهار الی پنج سانتیمتر دارد. همچنین در قسمت جلوی آن دو جیب کوچک دیده میشود. این تنپوش در روستای گنبد «جلتقا» و در سایر نقاط «جلیقا» نامیده میشود.
یل: کتی آستیندار مانند کتهای امروزی از جنس پارچههای ابریشمی در رنگهای یکدست سنگین است و جیبی در زیر بغل برای نگهداری سکه و پول دارد. بلندی یل تا روی کمر میرسد. دور یقه یل را برای تزیین سکهدوزی میکردند.
ارخالیق: ارخالیق مانند یل است، با این تفاوت که بلندی آن کمی پایینتر از کمر میرسد.
شلوار: شلوار معمولاً از پارچه تیره رنگ و ضخیم انتخاب میشود. شلوار دیگری تحت عنوان «نیم ساق» وجود دارد، از این شلوار در میهمانیها و مسافرتها استفاده میشود. این شلوار نوعی جوراب شلواری است و در قسمت پا به جوراب مجهز است.
پاپوش در این منطقه کفش را «ایاخ قابی» ayaxqabi مینامیدند و دارای انواع مختلف بود:
دوواندی مخملی dovandi maxmali: کفشی پاشنهدار، از جنس چرم و تقریباً به شکل پوتین است. این کفش در مراسمها و مسافرتها مورد استفاده قرار میگرفت.
ابهر ایاخ قابسی (کفش ابهری) bharayax.aqabsi: کفشی از جنس چرم با پاشنه بلند است و در شهر همدان ساخته میشود.
شیب رو: نوع دیگری کفش چرمی با پاشنه متوسط است و اغلب در مسافرتها و مراسم مورد استفاده قرار میگیرد. این کفش اغلب مورد استفاده طبقات مرفه جامعه است.
کالیش: نوعی کفش پلاستیکی (رزینی) با پاشنه بسیار کوتاه است و هنوز هم مورد استفاده زنان روستایی قرار دارد.
چاروق: یکی دیگر از پاپوشهای زنان شهری است و دارای زرق و برق و پاشنه است و توسط استادان این فن در خود شهر زنجان به شکل دمپایی تهیه میشود. کف چاروق از چرم دباغی شده است و رویه آن با نخهای گلابتون دوخته میشود.
جوراب: پاپوشی از جنس پشم گوسفند است و در نقشهای مختلف توسط خود زنان روستایی بافته میشود.
تزئینات زنانه عبارتند از انگشتر، النگو و بویماق که از سکههای پول قلابدار از تار منجوق آویزان شده و از چند ردیف تشکیل شده است. ناگفته نماند که «چنهالتی» (زیر چانه) نیز ضمن داشتن عملکرد خاص، نوعی عنصر تزیینی است.
لباس مردانه: لباس مردانه شامل کت و شلوار معمولی است. تنها پوشش سر که «کچه بورک» (کلاه نمدی) نام دارد برای مردان اجباری و از اهمیت خاصی برخوردار است و عدم استفاده از آن نوعی بیحرمتی به جامعه تلقی میشود. قبل از ورود کفشهای پلاستیکی سه نوع کفش با عملکرد جداگانه رایج بوده است. کفشهایی از نوع چارق و گیوه برای کارهای روزانه و کفش دوبندی که جهت مهمانیها و مسافرتها مورد استفاده قرار میگرفته است.
پوشاک مردان
سرپوش
کچه بورکی kecaborke: کلاهی نمدی به شکل گود است.
کلاه بخارایی: از جنس پوست بره و به شکل گرد دوخته میشود.
کلاه لبهدار: کلاهی گرد و کمی بلند با لبه مدور است و بیشتر توسط طبقات مرفه در مسافرتها و مراسم مورد استفاده قرار میگیرد.
کلاه قزاقی: کلاهی گرد و استوانهای شکل است.
شفگه safga: کلاهی است نوکدار که از پارچه فاستونی تهیه میشود. این کلاه را اغلب از بازار شهر زنجان تهیه میکنند.
تاسکی: این کلاه گرد و دوکی شکل با اتصال شش یا هفت ترکه دوخته میشده است.
کانفا kanfa: کلاهی است گرد که از نخ پنبه یا کاموا بافته میشود.
شال بورکیsalborki: کلاهی است به شکل عرقچین که از چهار ترکه نوع شال بافت تهیه میشود. لبه این کلاه را با پارچه مشکی رنگ میدوزند که در اصطلاح محلی به آن کوبه koba میگویند . امروزه بیشتر آقایان از این کلاه استفاده میکنند.
تن پوش
کؤینک koynak: پیراهنی یقه گرد و آستیندار، از جنس متقال یا ابریشم است. این پیراهن از زیر گردن تا روی سینه باز و دارای سه دگمه است.
جلیقه: این تنپوش از دو قسمت رو و پشت شکل میگیرد. پارچه قسمت پشت اغلب از متقال مشکی رنگ و پارچه قسمت رو از نوع شال بافت است. همچنین دو جیب و دو چاک کوچک در قسمت پهلو دارد. در روستاهای اورتابلاغ به این تن پوش «پسته»، در گنبد «جلتقا»، در ئیدی بلاغ و تلخاب «کؤینک اوستی koynak usti و در سایر نقاط جلیقا گفته میشود.
کت: این تنپوش به شکل کتهای امروزی است و از پارچه دستباف محلی به نام «شال» تهیه و دوخته میشود. این تنپوش در روستاهای تلخاب و ئیدی بلاغ به «اوی ما»، در آستاگل «چوخا»، در اورتا بلاغ «پنجه»، در گنبد «کوت» و در سایر نقاط به «شال کتی» معروف است.
ستره setra: این کت که در روستاهای ئیدی بلاغ و تلخاب مورد استفاده قرار میگیرد، از جنس پارچه وطنی با یقة گرد و آستیندار و از ناحیه جلو باز و بدون دگمه است. کت ستره توسط شالی که بر روی کمر بسته میشود، بر بدن شخص محکم میگردد. بلندی این کت تا روی زانو میرسد.
سردریsardari: این تنپوش آستیندار از جنس ماهوت یا شال تهیه میشود و بیشتر طبقه مرفه از آن استفاده میکنند. بلندی این تن پوش کمی پایینتر از زانو است. نیم تنه پایین سردری در ناحیه کمر چیندار و گشاد است.
پلتو paltov: این تنپوش به شکل پالتوهای امروزی است و نیم تنه بالایی آن چند دگمه در لبه دارد.
کؤرکkurk: جنس این تنپوش آستیندار از پوست و آستر آن از متقال است. بلندی این تنپوش تا روی زانو میرسد و اغلب طبقات مرفه از آن استفاده میکنند.
شالوار: این شلوار خشتکدار مانند شلوارهای راحتی امروزی از پارچه متقال تهیه و دوخته میشود. این شلوار در ناحیه کمر با بندی به نام «تومان باغی» محکم میگردد. این تنپوش در روستاهای اورتا بلاغ به «باغلی شالوار» و در کاروانسرا به «خمسه» معروف است.
شال شالواری: نوع دیگری از شلوارهای محلی است و توسط زنان روستایی از پشم تابیده شده گوسفند تهیه میشود.
پیراهن پشمی: پیراهنی آستیندار یا بدون آستین با یقة هفت از پشم تابیده شده گوسفند است. این پیراهن در روستای تلخاب «جاکیت»، در گنبد «چکمه کوینکcakmakoynak » و در اورتابلاغ «یون کوینک» نامیده میشود.
کپنک kapank: تن پوشی نمدی و بدون آستین است و بلندی آن تا پایین زانو میرسد. این تن پوش مورد استفاده چوپانان است.
پاپوش
ساق بند: ساق بند از پشم به عرض پانزده سانتیمتر و به طول یک متر تهیه میشود آن را دور ساق پا میپیچانند. ساق بند را در روستاهای اورتابلاغ و گنبد «پتاوا patava » در تلخاب و ئیدی بلاغ «دولاخ dolax » مینامند.
جوراب پشمی: پاپوشی پشمی و دارای نقشهایی چون گیلانداری، قلمدانی و سایه است و توسط زنان بافته میشود.
چاریخ: کفشی است که از پوست گاو تهیه میشود. دو طرف آن حدود چهار سانتیمتر به طرف بالا تا شده و رویه آن را با رشتههای باریک پوست ـ به صورت ضربدری ـ روی پا محکم میکنند.
گیوه: رویه گیوه از نخ پنبه بافته میشود و کف آن از چرم است. کف برخی از گیوهها از پارچه است.
شیب روsibru : همان کفشهای معمولی و پاشنهدار امروزی است که دارای رویه چرمی و بعضاً کف چرمی است.
پوشاک نوزادان
کوینک: این پیراهن از جنس متقال با یقه گرد و آستیندار است و از پشت گردن باز و با دو دگمه بسته میشود.
عرقچین: کلاهی گرد و سفید رنگ است و با بندی در زیر چانه محکم میشود.
آنناچالما annacalma: روسری سه گوشی است که آن را روی پیشانی نوزاد، دور سر میبندند.
دوشلوح: سینهبند یا به عبارتی پیش بند پارچهای کوچک است.
بله bala (قنداق): پارچهای چهارگوش است که آن را به شکل سه گوش تا کرده و به بدن بچه میپیچند.
شورتوک surtok: ریسمان تقریباً کلفتی از جنس پشم تابیده است و با آن قنداق را میبندند.
همزمان با رشد صنعتی و گسترش شهرنشینی به خصوص در شهرهای بزرگی چون شهر زنجان پوششهای یاد شده تغییر یافته و حتی برخی از آنها به فراموشی سپرده شدهاند. در حال حاضر در شهرها و روستاهای بزرگتر استان، پوشش غالب زنان و مردان را همان پوشش معمولی رایج در کل کشور تشکیل میدهد و برای دیدن پوششهای محلی بایستی به روستاها و شهرهای کوچک استان که نفوذ صنعتی کمتر بوده است، مراجعه نمود .همچنین در بنای رختشویخانه شهر زنجان که به موزه مردمشناسی تغییر کاربری داده است، میتوان پوشش سنتی زنان و مردان این استان را مشاهده نمود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سیری در ایران]
[مشاهده در: www.seeiran.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 91]
صفحات پیشنهادی
لباس محلی کرمانشاهی | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
پوشاک مردان و زنان کرد شامل تنپوش سرپوش و پایافزار است ساخت و کاربرد هریک از این اجزا بسته به فصل نوع کار و معیشت و مراسم و جشنها با یکدیگر تفاوت دارد هرچند پوشاک نواحی مختلف کردستان مانند اورامان سقز بانه گروس سنندج مریوان و… متفاوت است اما از نظر پوشش کامل بلباس محلی استان گلستان | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
اقوام متعددی در این استان زندگی میکنند که شامل ترکمنها فارسی زبانان سیستانیها بلوچها ترکها آذربایجانی و قزلباش مازندرانی و قزاقها میشوند فارسها نیز بخش عمده ای از استان گلستان را تشکیل میدهند که درنواحی مرکزی و جنوبی منطقه سکنی دارند و اکثریت جمعیت استان را تشکیللباس محلی لرستان | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
پوشش زنان لر نمادی از هویت و فرهنگ این دیارپوشاک زنان لر بنا به موقعیت اجتماعی اقتصادی و از طرفی شرایط سنی از ویژگیهای مشخصی برخوردار است پوشاک زنان جوان لر با پارچههای الوان در رنگها و طرحهای شاد با سربندهای زیبا و رنگی میباشد زنان مسنتر پارچه هائی به رنگ تیره و طرح الباس محلی یزد | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
پوشاک مردم استان یزد در حال حاضر بیشتر همانند لباسهای مردم شهرها و روستاهای دیگر ایران است ولی هنوز اهالی بعضی از روستاها پوشاک سنتی خود را میپوشند بانوان شلواری بلند و پیراهنی که تا قوزک پا را میپوشاند پوشیده و چارقدی نیز به سر میاندازند مردان نیز لباس معمولی میپوشند اگویش محلی لرستان | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
گویشهای لُری نزدیکترین گویشهای ایرانی به زبان فارسی هستند زبان لری همانند زبان فارسی نوادهای از زبان پارسی میانه استو واژههای آن همانندی بسیاری با فارسی دارد ریشه زبانهای ایرانی لری-بختیار مانند زبان فارسی به پارسی میانه پهلوی ساسانی و از طریق پارسی میانه به پارسی باستانبازیهای محلی مازندران | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
بازیهای بومی و محلی در هر جغرافیا و اقلیمی برگرفته از فرهنگ و آداب و رسوم آن منطقه است این بازیها متناسب با ویژگیهای فرهنگی حاکم بر هر منطقه شکل میگیرند بسیاری از ورزشهای بومی و محلی در روستاها و حتی شهرهای استان مازندران در حال فراموشی است اما اخیرا تلاشهایی صورت گرفتهپوشاک محلی کهکیلویه و بویراحمد | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
پوشاک مردان کلاه در قدیم مردان کلاه نمدی کوچکی به سر میگذاشتند که به آن تیارس میگفتند کلاههای نمدی عشایر بختیاری لرستانی کهگیلویه و ممسنی از آن زمره است که نمونه آن در نقوش طاق بستان و تخت جمشید دیده میشود سادات عمامه و عرقچینی با رنگهای مشخصه سیاه و سبز که نشانه تبابازیهای محلی ایلام | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
مردم ایلام به فراخور نوع زندگی و معشیت از گذشتههای دور تا کنون از انواع شیوههای سرگرمی ورزش و بازیهای مختلف در موقع فراغت و مراسم شاد استفاده میکردهاند برخی از بازیها و ورزشهای سنتی و محلی مردم استان ایلان به شرح زیر است کِلاورِوان در این بازی بازیکنان به دوسته مساوی تپخت نان محلی کهگیلویه و بویراحمد | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
پخت نان تقریبا مشترک بین لرهای استان کهگیلویه و بویر احمد است اسامی ابزار و تلفظ انها احیانا تفاوت دارد در اینجا بر روستای الگن متمرکز میشویمپس از ترکیب آرد گندم و جو به نسبتهای متفاوت آن را با اُربیز آردبیز بیخته و با آب ترکیب کرده و هَویر خمیر درست میکنند صبح زود کسی کهبازیهای محلی استان یزد | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
بازىهاى استان یزد عبارتند از آى تو به باغ رفته بودی اتوک کلی اوستا بدو بچهبازی چفتهبازی خرکبازی دمدوکبازی شیطانبازی على لولوئىلو قایمبازى شوتک باز کیهکیه در مىزنه گنجشک پر گندم گل گندم لشکرکشى کشتی ملا ملا و … اتوککلى یزد بازیکنان به دو گروبازیهای محلی کرمان | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
استان کرمان همچون دیگر استانهای کشورمان از فرهنگ غنی و پرباری برخوردار است امروزه توسط کارشناسان هنری این استان 70 نوع بازی محلی شناسایی شده و در کتاب بازیهای محلی کرمان به چاپ رسیده است برای آشنایی بیشتر با بازیهای محلی استان کرمان برخی از آنهار را معرفی کردهایم که عبارتنموسیقی محلی خراسانشمالی پتانسیلی برای جذب گردشگران | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
تاریخ خبر 1394 2 28 – معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری خراسانشمالی گفت موسیقی محلی خراسانشمالی پتانسیلی برای جذب گردشگران است علی اکبر وحدتی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقه خراسان شمالی اظهار کرد موسیقی بخشیبازیهای محلی رشت | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
مردم هر گروه و جامعه انسانی با توجه به فرهنگ واقلیم خاص خود جهت گذراندن اوقات فراغت خود یک سری بازی ها و سرگرمی ها یی دارند که این بازی ها نماد هایی از فر هنگ آنان را نمایان می سازد با توجه به بررسی های بعمل آامده بازی های محلی شفت و فومن که در گذشته بسیار مورد استفاده قرار می گربازیهای محلی قزوین | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
شهرها و روستاهای مختلف جهت حفظ روحیه جمعی و ایجاد نشاط و شادی در میان اهالی به برگزاری بازی ها و مسابقات سنتی می پردازند و فرهنگ شهر خود را زنده نگه می دارند در این میان ما با هدف آشنایی با بازی های سنتی استان قزوین آنها را مورد بررسی قرار می دهیم در استان قزوین بازی های سنتی ازفرهنگ بومی و محلی را باید به جهانیان بشناسانیم | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
تاریخ خبر 1394 03 02-به گزارش خبرنگار ایرنا محمدعلی نجفی روز شنبه در همایش ملی تالش شناسی در دانشکده فنی کاسپین چوکا شهرستان رضوانشهر افزود اشاعه فرهنگ عمومی و نشات گرفته از ارزش های ملی و اسلامی می تواند فرهنگ ایران را جهانی کند وی بیان کرد رویارویی با فرهنگ ایرانی همه جابازیهای محلی همدان | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
بازىهاى استان همدان عبارتند از آبجى گلبهار آقا سلام اتلماقويش الک زنبه اينچيله بادام قاجده بيردام بازى قلاغه ترکهبازي تنوره تنوره دُرنه دستمال گوتورده دوز زو شاتىشوتي صيد و حصار قاپبازي قِدبازي کمربازي کوفبازي گوشله کوزه گوىبازي لنگه مورچهداره يک قبازیهای محلی کرمانشاه | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
بازیهای محلی استان کرمانشاه نقش در فرهنگ و آداب و رسوم خاص کردها دارد و در حال حاضر 200 بازی محلی در استان کرمانشاه وجود دارد از جمله بازیهای محلی استان کرمانشاه بازی ارچن است که مختص سنین 10 الی 15 است و زمان انجام آن فصول پاییز و زمستان است همچنین بازی آسیا مختص سنین 3 الی-
گوناگون
پربازدیدترینها