واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۰ خرداد ۱۳۹۴ (۱۶:۴۲ب.ظ)
هدفگذاري فعاليت 699 بنگاه دانش بنيان در سال 94 موج - معاون آموزش، پژوهش و فناوري وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: تا پايان سال 93 حدود 36 بنگاه داراي فعاليت دانش بينان داشتيم که هدفگذاري اين حوزه رسيدن به رقم 699 بنگاه تا پايان سال 94 است.
به گزارش خبرگزاري موج، علي اصغر توفيق در نشست تخصصي آشنايي با قانون، آيين نامه و فرايند حمايت از شرکت ها و موسسات دانش بنيان صنعتي و توسعه واحدهاي تحقيق و توسعه (R&D)، افزود: با تشکيل صندوق شکوفايي و نوآوري و معاونت علمي و فناوري به سرعت نهال علم و فناوري شکوفا شد و امروز تلاش هاي دهه گذشته به جايي رسيده که داريم ثمره ها را مي بينيم.
وي با اشاره به بيانات مقام معظم رهبري در خصوص اقتصاد مقاومتي و واحدهاي دانش بنيان، تاکيد کرد: علاوه بر اين، در سطح رياست جمهوري معاونت علمي و فناوري نيز ايجاد شد و در نتيجه فضاي سياسي کشور آماده است، صندوق شکوفايي و نوآوري هم در کنار آن قرار دارد و قواعد دست و پا گيرش هم برچيده شده و در اين شرايط صاحبان صنايع بايد دانش بنيان شوند و هيچ دليلي براي شکوفا نشدن اقتصاد در آينده وجود ندارد.
توفيق اضافه کرد: سرمايه جهان در حدود 708 هزار ميليارد دلار تخمين زده شده که متشکل از منابع طبيعي و کارخانه ها و غيره است، به علاوه دانش، در کشورهاي پيشرفته سهم سرمايه فکري 80 درصد و سهم سرمايه فيزيکي 20 درصد و اين در حالي است که در منطقه ما اين نسبت 20 به 80 است و لازم است ما در اين زمينه تلاش بيشتري انجام دهيم.
توسعه فناوري و تکنولوژي از بنگاه صورت بگيرد
رييس مرکز توسعه فناوري و صنايع پيشرفته وزارت صنعت، معدن و تجارت نيز گفت: در 12 رشته حوزه صنايع پيشرفته و دانش بنيان بهاي تمام شده مربوط به وزن نيست بلکه اندازه گيري سهم دانش است.
حسن آقا کثيري افزود: الان از طرف دولت کمک هايي مي شود که فرآيندهايي براي تجاري سازي ايده شرکت هاي حوزه دانش بينان ايجاد شود ولي خود ايجاد کننده اگر بخواهد تجاري سازي کند اصطلاحا وارد دره مرگ مي شود ولي مي تواند وارد زيرساخت هاي صنعتي شود تا هم بهره وري داشته باشد و هم آن شرکت، شرکت دانش بنيان تلقي شده و از مزيتهاي آن بهره ببرد.
آقا کثيري با برشمردن مولفه هاي اقتصاد دانش بينان، افزود: هزينه در دانش، سياست هاي علم و فناوري، فناوري اطلاعات و ارتباطات و جهاني شدن مولفه هاي اقتصاد دانش بنيان هستند.
وي اضافه کرد: طبق چشم انداز 1404 بايد کشور اول منطقه در حوزه دانش و فناوري باشيم و اين در حالي است که براساس آمار بانک جهاني رتبه 15 را در بين 20 کشور منطقه داريم، در رژيم فناوري اطلاعات و ارتباطات رتبه 9، آموزش رتبه 9، نوآوري رتبه 8 و رژيم نهادي و اقتصادي رتبه 20 را دارا هستيم.
آقاکثيري تصريح کرد: براساس تعاريف جهاني رشد علم از دانشگاه و توسعه تکنولوژي و فناوري از بنگاه صورت مي پذيرد و به طور ويژه صنعت بايد در اين حوزه فعال شود.
رييس مرکز توسعه فناوري و صنايع پيشرفته وزارت صنعت، معدن و تجارت تاکيد کرد: در اين مسير دانشگاه ها و مراکز پژوهشي و بنگاه هاي صنعتي و توليدي بايد دست به دست هم دهند تا سينرژي (قدرت) بيشتري ايجاد شود.
وي افزود: تا پايان سال 93 حدود 36 بنگاه داراي فعاليت دانش بينان داشتيم که هدفگذاري اين حوزه رسيدن به رقم 699 بنگاه تا پايان سال 94 و رقم 4178 بنگاه تا تا پايان سال 96 است.
آقاکثيري با تشريح اهداف کمي براي ايجاد واحد R&D در بنگاه هاي صنعتي، گفت: اين رقم تاکنون 1276 بنگاه است که بايد تا پايان دولت يازدهم به بيش از 4 هزار بنگاه ارتقا يابد و همچنين سهم 34 صدم درصدي R& D نسبت به توليد ناخالص داخلي در سندچشم انداز 1404 به حدود 4 درصد افزايش يابد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]