تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 8 دی 1403    احادیث و روایات:  امام حسین (ع):جز به یکى از سه نفر حاجت مبر: به دیندار، یا صاحب مروت، یا کسى که...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1845919450




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

چرا «ادلب» و «تدمر» سقوط کردند؟


واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: چرا «ادلب» و «تدمر» سقوط کردند؟
در ماه‌های اخیر شاهد تحولات میدانی مهم و تاثیرگذاری در جبهه شمالی و مرکزی سوریه بودیم، از جمله سقوط دو شهر «ادلب» و «تدمر» که سوالات بسیاری را درباره چرایی این شکست‌ها در اذهان ایجاد کرد.
به گزارش نامه نیوز، برکسی پوشیده نیست که ارتش سوریه در جبهه عملیاتی شمال متحمل شکست‌های بزرگی شده است. پس از شهرهای ادلب و جسر الشغور، گروه‌های تروریستی تکفیری همانگونه که انتظار می‌رفت، شهر «اریحا» را هم تصرف کردند.


این موضوعی بود که محافل آگاه در سوریه پیشتر آن را پیش بینی کرده بودند، چون این شهر از مناطق دیگر تحت کنترل نظام جدا شده بود و در محاصره قرار داشت، به همین دلیل دفاع از آن بهای سنگینی را طلب می‌کرد.

این روند تحولات دو ماه است که از ادلب تا تدمر جریان دارد و موجب شده تا بسیاری سوالاتی درباره حقیقت جاری در عرصه میدانی و موضع نظام و ارتش سوریه پس از چهار سال بحران و جنگ چه موضعی دارد؟

رخدادهای میدانی پیش بینی نشده

منابع آگاه از شهر «تدمر»، در استان حمص آغاز و تاکید می‌کنند که ارتش و نیروهای دفاع مردمی سوریه برای نبرد تدمر تدارک عالی دیده بودند و هیچ قصوری در آمادگی و تدارک نیروها وجود نداشت.

اما یکباره رخ داد غافلگیرکننده و غیر منتظره‌ای در جبهه‌های عراق روی داد. شهر «الرمادی» توسط «داعش» تصرف شد، داعش روحیه گرفته نبرد تدمر را آغاز کرد، ارتش سوریه دریافت در راستای سکوت و تسامح بین المللی در قبال داعش، دفاع از تدمر بسیار گران تمام خواهد شد و باید جان‌های بسیاری در این راه داده شود.

پایگاه خبری «سلاب» به عرصه سیاسی نیز اشاره می‌کند، اینکه رهبران سیاسی سوریه دریافتند، هزینه حفظ تدمر بیشتر از اهمیت استراتژیک آن است.

سقوط الرمای بسیار سریع و غافلگیر کننده بود. واشنگتن که پذیرای هیاتی به نمایندگی از شیوخ الانبار بود، با درخواست تسلیح عشایر این منطقه، جدای از ارتش عراق مواجه شد.

اما این درخواست عراق را به سمت فدرالیته و تشکیل ارتش‌های طایفه‌ای و مذهبی سوق می‌داد و در عمل باید شاهد تشکیل سه ارتش سنی، شیعی و کُرد بود.

ارتباط شرایط امنیتی سوریه و عراق

در این بین نمی‌توان تحرکات گروه‌های مسلح تروریستی در سوریه را به دور از تلاش‌های غربی – آمریکایی – صهیونیستی برای تجزیه و تقسیم منطقه و سپس درگیر کردن آن در منازعات و درگیری‌های طایفه‌ای و مذهبی ملاحظه کرد.

موضوع ادلب، جسر الشغور، اریحا و تمام مناطق شمال سوریه از این قاعده و اصل مستثنی نیستند. ارتش سوریه و نیروهای دفاع مردمی این کشور با شجاعت هرچه تمام‌تر در شهر ادلب جنگیدند. این نیروها همان نیروهایی بودند که چهار سال است، به همراه نیروهای داوطلب مردمی از این شهر دفاع می‌کنند.

تصمیمات برای مناطق شمالی پیشتر اتخاذ شده بود

میزان آتش به خدمت گرفته شده توسط گروه‌های مسلح و قدرت و گستردگی حمله بر این نکته تاکید داشت که «آنکارا» در این حملات دست دارد و در این‌باره اطلاعاتی در دست دمشق است که تاکید می‌کند، تصمیم تشدید اوضاع امنیتی و شعله‌ور کردن محورهای عملیاتی شمال سوریه از 6 آوریل گذشته گرفته شده است، در زمانی که شاهزاده «محمد بن نایف»، ولی عهد عربستان سعودی راهی آنکارا شد و در آنجا با «رجب طیب اردوغان»، رئیس جمهوری ترکیه دیدار کرد.

پس از آن دیدار درب‌ انبارهای تسلیحات نظامی به روی گروه‌های تروریستی گشوده شد و پای عناصر مسلح تکفیری از کشورهای اتحاد جماهیر شوروی سابق به عرصه درگیری‌ها گشوده شد و این عناصر با اطلاع کامل دستگاه اطلاعات و امنیت ترکیه و تسهیل ورود آنها به سوریه، از طریق ترکیه وارد خاک سوریه شدند.

نگاه‌ها به این عناصر تکفیری دوخته شد تا سرنوشت نبرد را به سود گروه‌های مسلح رقم بزنند و تحت عنوان «جیش الفتح» در کنار گروه‌های تروریستی دیگری مانند جبهه النصره سازماندهی شدند.

دمشق همواره بر همکاری بین المللی جهت مبارزه با تروریسم تاکید داشته

سوریه هیچ‌گاه نگفته است که می‌تواند، به تنهایی با تروریسم مبارزه کند، بلکه از همان اولین روز تاکید کرد که مبارزه با تروریسم با اتخاذ تصمیمی سیاسی از سوی کشورهای حامی این پدیده و در راس آنها آنها آمریکا و هم پیمانان منطقه‌ایش آغاز می‌شود.

محافل سوری در اینجا این سوال را مطرح می‌کنند که اگر آمریکا در معرض بحرانی همانند بحران سوریه قرار گرفت، ارتش این کشور چگونه در برابر آن مقاومت خواهد کرد؟

این محافل تاکید می‌کنند که ارتش سوریه استراتژی جدیدی تحت عنوان «ایستادگی و مبارزه و وارد شدن به نبردهای استراتژیک و تحمیل واقعیت‌هایی که امکان تغییر آنها در هیچ گفت‌وگو و مذاکره سیاسی درباره سوریه وجود ندارد»، اتخاذ کرده است.

این محافل سوری می‌افزایند: سخن گفتن از عقب نشینی، شکست و ضعیف شدن ارتش سوریه، بیهوده و بی‌پایه و اساس است، چون دمشق تا آخرین لحظه در میدان حاضر خواهد بود و از تمامیت ارضی و انسجام سوریه و مشروعیت نظام در آن دفاع خواهد کرد.  

تروریسمی که هم اکنون در عراق و سوریه و یمن درحال توسعه و گسترش است، دامان کشورهایی را خواهد گرفت که از آن حمایت می‌کند و آن را به ابزاری جهت تحقق اهداف خود تبدیل کرده‌اند.

این سخنی است که دمشق از سال 2011 آن را بر زبان آورده و مشاهده می‌کنیم، این تروریسم هم اکنون دامان فرانسه و عربستان را گرفته است.

اگر تاکنون استراتژی جدیدی برای مبارزه با تروریسم اتخاذ شده بود، بدون تردید سوریه در راس طرف‌های متعهد به آن بود، اما سیاست دوگانگی معیاری و فریب و نیرنگی که غرب در موضع گیری‌هایش در قبال تروریسم اتخاذ می‌کند، به زودی دامانش را خواهد گرفت.

در چنین شرایطی بی‌شک دمشق استراتژی نظامی جدیدی اتخاذ خواهد کرد که خیلی زود نشانه‌های آن آشکار خواهد شد و همگان از آن اطلاع خواهند یافت.


منبع: فارس


۱۰ خرداد ۱۳۹۴ - ۰۹:۲۹





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 114]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن