تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 4 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):مؤمن زود خشنود و دير ناراحت مى شود و منافق زود ناراحت و دير خشنود مى گردد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1843951148




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

راهکار رئیس اسبق سازمان انرژی هسته ای برای محدود کردن بازدیدهای آژانس هسته ای از ایران


واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین: راهکار رئیس اسبق سازمان انرژی هسته ای برای محدود کردن بازدیدهای آژانس هسته ای از ایران سیاست > احزاب و شخصیت‌ها - دکتر رضا امراللهی رئیس اسبق سازمان انرژی اتمی در یادداشتی در روزنامه جمهوری اسلامی نوشت:

بسیاری از کشورهایی که "پروتکل الحاقی" را امضاء کرده‌اند حتی صنعت هسته‌ای ندارند چه برسد به نحوه استفاده از آن. عمده امضاء کنندگان "پروتکل الحاقی" در سطح جهان کشورهای کوچک و یا فقیر جهان هستند که حتی 20 نفر متخصص امر هسته‌ای هم در کشورشان وجود ندارد. البته کشورهای پیشرفته نیز این پروتکل را امضاء کرده‌اند که بعضاً بر اساس اطلاع در آنها قیودی گذاشته شده است.
براساس اساسنامه بین‌المللی انرژی اتمی، و مطابق معاهده NPT (معاهده منع گسترش سلاح‌های هسته ای) و حتی براساس صراحتی که در نحوه اجرای "پروتکل الحاقی" دیده می‌شود، شورای حکام و در نتیجه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نمی‌تواند با کشورها بر اساس استاندارد دوگانه حرف بزند و یا به بیان دیگر باید همه کشور‌ها نزد آژانس از حقوق مساوی برخوردار باشند. اگر چنین است براساس اطلاع، آمریکا در زمان امضا، پروتکل الحاقی آن را بشرط نداشتن تناقض با منافع ملی آمریکا پذیرفته و صراحتاً گفته هرکجا پروتکل الحاقی با منافع ملی آمریکا در تضاد باشد، آمریکا پروتکل الحاقی را اجرا نمی‌کند.
برای آژانس بین‌المللی انرژی اتمی بهترین زمان است که چنین شرطی را برای ایران هم در نظر بگیرد، که در اینصورت مسئله بازدید از سایت‌های نظامی ایران هم حل می‌شود و می‌توان امیدوار بود که گامی است در راستای حل مسئله 1+5 و ایران. چرا که سایت‌های نظامی ربطی به صنعت هسته‌ای نداشته و امنیت ملی کشورمان هم توسط کشورهای پیشرفته مخدوش نمی‌شود و آژانس که خود داعیه راستی آزمایی دارد از این آزمایش سرفراز بیرون می‌آید که استاندارد دوگانه ندارد.
فارغ از پاره‌ای از زورگوئیهای بعضی از کشورهای غربی که خود NPT را قبول ندارند و حتی از اجرای "پروتکل الحاقی" برای کشورشان جلوگیری می‌کنند و هر روز حرف جدیدی می‌زنند، باید بر اساس منافع ملی کشورمان اقدام کنیم. به عنوان مثال افتخار نیست، نفت یعنی خون گرم خاک را بفروشیم و نتوانیم از پول آن در کشور استفاده کنیم و بخش عمده آن نصیب "بنجل فروشان" یا بانک‌ها و یا دلال داخلی و خارجی شود یا هر روز بانکها و کشتیها و... ایرانی در معرض مخاطره باشند. بنابراین علیرغم همه مشکلات "پروتکل الحاقی" به نظر می‌رسد که باید از آژانس خواست که ایران هم بتواند چیزی شبیه "پروتکل الحاقی" با شرایطی که آمریکا پذیرفته است را داشته باشد.
بطور خلاصه به نظر اینجانب شاید این راه حل یکی از گزینه‌هایی باشد که طرفین بتوانند روی آن بیشتر تاکید نمایند.
کشورهای 1+5 و به ویژه آمریکا و آژانس بپذیرند که ایران "پروتکل الحاقی" را با شرطی مشابه آمریکا بپذیرد و برای اجرای بخش‌هایی که با امنیت ملی ایران مغایرت دارد، پروتکل الحاقی در ایران عیناً مشابه شرط آمریکا عمل شود. این امر باعث می‌شود که پروتکل الحاقی شامل تاسیسات نظامی نشده و از این بابت نگرانی‌ها تخفیف یافته، مشکلات موجود کمتر شود.
در خاتمه باید گفت دولت، تیم مذاکره‌کننده و همه علاقمندان در انتظار گشایشی هستند که هم به منافع ملی کشورمان لطمه‌ای وارد نکرده و هم اینکه بتوان در مقابل خدا و مردم سربلند بود و جا دارد که منصفانه از زحمات شبانه روزی تیم مذاکره‌کننده سپاسگذاری کرده و بجای بعضی از بحثهای داخلی دنبال این باشیم که سازمانی مثل آژانس با ایران برخورد دوگانه نداشته باشد و این حق کشورهای عضو آژانس است که بدانند آژانس در امضاء پروتکل الحاقی برای بعضی از کشورها چه شرایط ویژه‌ای قایل شده است و اجازه دهد همه کشورها حقی مساوی داشته باشند.         17302

کلید واژه ها: مذاکرات هسته ای ایران با 5 بعلاوه 1 -




یکشنبه 10 خرداد 1394 - 07:36:42





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[مشاهده در: www.khabaronline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 69]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن