تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 3 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):غيرت از ايمان است و بى بند و بارى از نفاق.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1832645511




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تيشه «فعاليت‌هاي زودهنگام انتخاباتي» بر پيكر پيشرفت كشور


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: تيشه «فعاليت‌هاي زودهنگام انتخاباتي» بر پيكر پيشرفت كشور
يكي از آسيب‌هايي كه پيشرفت و توسعه كشور را تهديد مي‌كند و هزينه‌هاي فراواني را متوجه حوزه‌هاي مختلف مي‌كند، «تبليغات زودهنگام انتخاباتي» و به عبارت بهتر تمركز مسئولان و كارگزاران نظام بر آوردگاه‌هاي انتخاباتي آن هم ماه‌ها قبل از برگزاري آن است به گونه‌اي كه «تمركز روي خدمت‌رساني به مردم» و «تحقق شعارهاي انتخاباتي» جاي خود را به زمينه‌سازي براي موفقيت و رأي‌آوري افراد وابسته مي‌دهد.


يكي از آسيب‌هايي كه پيشرفت و توسعه كشور را تهديد مي‌كند و هزينه‌هاي فراواني را متوجه حوزه‌هاي مختلف مي‌كند، «تبليغات زودهنگام انتخاباتي» و به عبارت بهتر تمركز مسئولان و كارگزاران نظام بر آوردگاه‌هاي انتخاباتي آن هم ماه‌ها قبل از برگزاري آن است به گونه‌اي كه «تمركز روي خدمت‌رساني به مردم» و «تحقق شعارهاي انتخاباتي» جاي خود را به زمينه‌سازي براي موفقيت و رأي‌آوري افراد وابسته مي‌دهد.
اين آسيب كه در انتخابات ساليان گذشته نمود عيني پيدا مي‌كرد، طي ماه‌هاي اخير بار ديگر ظاهر شده و گروه‌ها و دسته‌هاي سياسي و البته مسئولان و مقامات رسمي را به صرافت انداخته تا تمهيداتي را فراهم سازند كه نمايندگان و نامزدهاي مورد تبع آنها بتوانند كرسي‌هاي مجلس دهم را فتح كنند.
البته كار به جايي رسيده كه برخي از شخصيت‌هاي مهم كشور هم به آساني و بدون توجه به دغدغه‌هاي جامعه سخناني را به زبان مي‌آورند كه نمايانگر اهداف انتخاباتي آنها 9ماه مانده به انتخابات دهم مجلس شوراي اسلامي است، سخناني كه مردم را نگران كرده و مي‌رود به چالشي عظيم تبديل شود، چالش‌‌هايي كه فايده و بهره‌اي را براي مردم به همراه نخواهد داشت و تنها هزينه‌هاي كشور را افزايش داده و مردم را از آينده و سرنوشت كشورشان نااميد مي‌كند.

   نگاه رهبري به تبليغات زودهنگام مسئولان كشور
«مسائل مربوط به انتخابات به ‌ويژه حضور پرشور مردم در آن، در همان ايام نزديك به انتخابات بسيار مهم است، اما عده‌اي باعجله از حالا مباحث انتخاباتي را شروع كرده‌اند كه اين فعاليت‌هاي زودهنگام انتخاباتي موجب منحرف‌شدن ذهن‌ها از مسائل اصلي، مشغول كردن افراد به يكديگر و برخي بدگويي‌ها مي‌شود و اين، به ضرر مصالح كشور است.» اين بخشي از سخنان رهبر معظم انقلاب در ديدار دانش‌آموزان و دانشجويان در سال 1387 است. هر چند كه مي‌توان گفت به طور قطع اين فرمايش رهبري عظيم‌الشأن انقلاب محدود و معطوف به يك برهه خاص نيست و در تمامي ادوار انتخابات بايد آن را مد نظر قرار داد اما فراموش نكرده‌ايم در آن سال برخي از گروه‌ها و دسته‌هاي سياسي ماه‌ها قبل از انتخابات دهمين دوره رياست جمهوري شروع به تبليغات كرده و با گسترش فعاليت انتخاباتي در سطح شهرستان و استان‌ها براي تسخير ساختمان ميدان پاستور دورخيزي زودهنگام را صورت داده بودند و به همين علت بود كه رهبري در آبان 87 يعني نزديك به 8 ماه قبل از زمان برگزاري انتخابات سال 88 اينگونه تحركات زودهنگام انتخاباتي را زير سؤال بردند و آن را آسيب‌زا معرفي كردند. البته در آن سال هم بسياري از گروه‌ها و جريانات سياسي بدون توجه به اينگونه هشدارهاي رهبري موضوع «فرعي» ‌انتخابات را به موضوع «اصلي» كشور تبديل و هزينه‌هاي فراواني را به نظام و مردم تحميل كردند كه علت پديد آمدن برخي از اتفاقات تلخ آن سال را بايد در چنين رفتارهايي جست‌وجو كرد.
 
  دغدغه‌هاي حزبي به جاي تحقق شعارهاي انتخاباتي
هر چند كه تلاش جهت انتخاباتي كردن فضاي سياسي كشور تنها به جماعتي خاص محدود نمي‌شود اما زماني مي‌توان نگراني بيشتري را احساس كرد كه برخي از دولتمردان هم غافل از مشكلات عديده اقتصادي و معيشتي مردم رو به سوي فعاليت‌ها و اظهارات انتخاباتي آورند و تلاش كنند تا زمينه روي كارآمدن گزينه‌هاي مورد نظر خود را فراهم سازند.
يكي از اين افراد را مي‌توان اسحاق جهانگيري دانست كه ابتداي سال 94 و در اظهاراتي قابل تأمل حرف از لزوم تغيير تركيب مجلس نهم زده و از هم‌حزبي‌هاي خود مي‌خواهد تا در انتخابات فعاليتي چشمگير داشته باشند.
وي كه در جلسه شوراي مركزي حزب كارگزاران در مجموعه سعدآباد تهران حاضر شده بود، بدون توجه به جايگاه حقوقي خود، صراحتاً وارد بحث انتخابات مجلس شد و شائبه دخالت دولتي‌ها در انتخابات مجلس آينده را اينگونه تقويت كرد: «اولين ويژگي آن كار حزبي قوي است. اين حزب در اين امر تجربيات خوبي دارد. دومين ويژگي هم ارتباط و نزديكي آن به دولت است. كارگزاران تا پيش از اين تلاش مي‌كرد كه نقش ميانجي را در معادلات سياسي ايفا كند. به نظر مي‌رسد كارگزاران امسال بايد اين نقش را بيش از پيش ايفا كند، زيرا امسال سال انتخابات است، اگر مجلس خوبي شكل نگيرد كار دولت ناتمام خواهد بود.»
وي در ادامه تأكيد مي‌كند: «‌بايد به دنبال يك مجلس معتدل بود. اگر هدف اين باشد براي پيدا كردن كانديداها به مشكل بر نمي‌خوريم. به همين دليل مي‌گويم كه نقش كارگزاران مهم و مؤثر است. نبايد گذاشت زاويه‌اي به‌وجود بيايد.» اين اظهارات سؤالات فراواني را در ذهن افكار عمومي به همراه داشت، از جمله اينكه براي مسئولان دولتي تحقق اهداف كلاني مانند اقتصاد مقاومتي بايد اولويت باشد يا زمينه‌چيني براي پيروزي يك حزب و جماعت خاص؟
يا آنكه چرا مسئولان ارشد دولت 9 ماه مانده به آوردگاه انتخابات به جاي تمركز براي مرتفع نمودن مشكلات مردم و حل مسائل اصلي كشور، به فكر انتخابات مجلس آينده هستند؟
در حالي جهانگيري مباحث تأمل‌برانگيز انتخاباتي را طرح مي‌كند كه رئيس‌جمهور هم در پيام نوروزي خود با مردم صحبت از انتخابات كرد؛ روحاني در آن پيام گفت: «سال جديد، سال انتخابات است بايد فضاي بهتري را براي فعاليت احزاب به‌وجود آوريم، آستانه تحمل را بالاتر ببريم، سربلندي اين ملت را به رخ بدخواهان بكشيم. به همه نشان دهيم كه افكار مختلف را ما تحمل مي‌كنيم. دست به دست هم دهيم، «مجلسي را بسازيم» كه شايسته اين ملت بزرگ ايران است و مجلس خبرگاني را به‌وجود آوريم كه ثبات بيشتر براي كشور و آرامش بيشتر براي افكار عمومي جامعه ما به‌وجود آورد و اين كار با همكاري يكديگر امكانپذير است.»
اين در حالي است كه سال گذشته رهبري در ديدار اعضاي هيئت دولت صراحتاً به دولتمردان با تأكيد بر عبور دولت از جناح‌بندي‌ها در مسائل سياسي اينگونه هشدار مي‌دهند: «علائق اعضاي دولت به برخي جناح‌هاي سياسي اشكالي ندارد، اما دولت و اعضاي آن نبايد اسير جناح‌بندي‌ها شوند.»

   دغدغه‌هاي حزبي دولتمردان
البته دغدغه‌هاي حزبي و انتخاباتي دولتمردان پيش‌تر از اين هم توسط برخي ديگر از افراد مطرح شده بود كه از جمله آن مي‌توان به سخنان دستيار ارشد رئيس‌جمهور در امور اقليت‌هاي قومي و ديني اشاره كرد. علي يونسي در دي‌ماه ۹۲ هم گفته بود: «مهم‌ترين برنامه‌اي كه اكنون بايد آن را پي گيريم انتخابات مجلس شوراي اسلامي است. همانگونه كه در انتخابات رياست جمهوري با شعار اعتدال مردم به پاي صندوق‌هاي رأي آمدند در انتخابات مجلس نيز بايد چنين اتفاقي بيفتد.» اكبر تركان هم چهره ديگري است كه سال 92 در گفت‌وگو با يكي از روزنامه‌هاي زنجيره‌اي به تخريب عملكرد مجلس نهم و ضرورت روي كارآمدن مجلسي همسو با دولت مي‌پردازد و بيان مي‌كند:«ما بايد اين دو سال مجلس را تحمل كنيم، ما از مردم استدعا مي‌كنيم كه فعاليت آنها را به خوبي رصد كنند و اگر ديدند كه اين رفتار درست و منطقي نيست، در انتخابات مجلس آينده تجديدنظر كنند.»

   وزارت كشور: با فعاليت‌هاي زودهنگام انتخاباتي برخورد مي‌كنيم!
هر چند اظهارات انتخاباتي دولتمردان تنها در نمونه بالا خلاصه نمي‌شود و مي‌توان ليست كاملي از وابستگان به دولت را كه در اين جهت حركت مي‌كنند تهيه كرد اما سخنان هفته گذشته محمدحسين مقيمي، معاون سياسي وزير كشور در اين باره نيز شنيدني است. وي در جلسه شوراي اداري مازندران با بيان اينكه نبايد دولتي‌ها اجازه دهند كه از امكانات دولتي براي له يا عليه فرد يا جريان خاصي حمايت كنيم، گفت: از احزاب، انجمن‌ها و گروه‌هاي سياسي كه مي‌خواهند در تقويت نشاط سياسي تلاش كنند، حمايت مي‌كنيم.
وي با اعلام اينكه بايد شرايطي ايجاد شود تا مردم در مدار قانون قرار گيرند، گفت: متأسفانه تبليغات زودهنگام برخي نامزدها مشاهده شده و اين اقدام خلاف قانون است.
سخنگوي وزارت كشور با اشاره به اينكه جلوي تبليغات زودهنگام انتخاباتي نامزدهاي احتمالي را بايد بگيريم و رفتارها را مديريت كنيم تا شبهه حمايت از داوطلبان احتمالي در اذهان عمومي ايجاد نشود، افزود: براي برگزاري انتخابات سالم و با نشاط، بايد مردم را از بي‌طرفي ناظران انتخابات مطمئن كنيم.

   اهداف جناحي نبايد جاي مطالبات ملي را پر كند
تجربه تلخ وقايع قبل و بعد از انتخابات سال 88 نشان مي‌دهد كه افراد و جريان‌هاي سياسي نبايد ورود زودهنگام به موضوع انتخابات را در دستور كار قرار دهند و اين هشدار به مراتب براي مسئولان دولتي كه خود مجري انتخابات بوده و اولويت آنها رسيدگي به مشكلات كشور و جامعه بوده، شديدتر است. بنابراين انتظار اين است كه دولتمردان به جاي پرداختن به موضوعات فرعي نظير اهداف حزبي و جناحي روي دغدغه‌هاي مردم متمركز شده و توقعات عمومي را برآورده كنند.

منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۰۹ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۷:۵۰





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 107]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن