واضح آرشیو وب فارسی:فارس: سفیر ایران در باکو عنوان کرد:
احیای تفکر امام خمینی (ره) عامل مهمی برای مقابله با تروریسم و هموار کننده مسیر استقرار صلح در جهان
سفیر ایران در باکو با بیان اینکه امام (ره) دین، اخلاق و معنویت را به عنوان ارزش وارد مفاهیم سیاسی کرد، گفت: احیای تفکر امام در عصر حاضر عامل مهمی برای مقابله با جنگ، تروریسم و خشونت است و مسیر استقرار صلح در جهان را هموار میکند.
به گزارش گروه سیاست خارجی خبرگزاری فارس، به ابتکار رایزنی فرهنگی و در آستانه بیست و ششمین سالروز ارتحال حضرت امام خمینی (ره)، نشست وحدت اسلامی و مقابله با خشونت از دیدگاه حضرت امام خمینی(ره) با حضور اندیشمندان و صاحبنظران در باکو برگزار شد.
در این نشست محسن پاکآیین سفیر ایران با تشریح اندیشههای اخلاقی امام راحل در روابط خارجی گفت: احیای تفکر امام خمینی (ره) در عصر حاضر عامل مهمی برای مقابله با جنگ، تروریسم و خشونت است و مسیر استقرار صلح در جهان را هموار میکند. سفیر ایران در باکو با اشاره به نظرات افرادی نظیر لئو اشتراوس که اساس تفکرات نومحافظه کاران آمریکاست، گفت: بر اساس این تفکر کسانی شایسته رهبری در غرب هستند که به اخلاق اعتقاد ندارند و معتقدند جنگ دائمی لازمه بقای یک نظم سیاسی است. پاک آیین شرایط بحرانی و فجایع انسانی در یمن، غزه، عراق، لیبی و افغانستان را ناشی از نگاه غیر اخلاقی غرب به مسائل جهانی دانست.
وی با تأکید بر اینکه امام راحل دین، اخلاق و معنویت را به عنوان یک ارزش وارد مفاهیم سیاسی کرد، افزود: بر اساس این مبانی، امام خمینی (ره) بر حفظ صلح و امنیت بینالمللی، عدم تجاوز به خاک کشورها، حسن همجواری با همسایگان و تقویت همکاری با دولتها بر مبنای احترام متقابل توصیه میکرد.
وی با اشاره به اینکه وظیفه اصلی دیپلماسی و سفرا، اتخاذ تدابیر لازم و ارائه مشورتها و راهکارهای اجرایی برای جلوگیری از بروز تخاصم میباشد، افزود: صدور انقلاب اسلامی و حمایت از مستضعفان نیز به معنای جنگ طلبی و اعمال زور و به عبارتی دخالت در امور داخلی دیگران نیست، بلکه معرفی و ترویج ارزشهای دینی و الهی است که منجر به ارتقای روحیه ظلم ستیزی و شناخت حق از باطل و تقویت جبهه حق میشود.
سفیر کشورمان کشورهای مسلمان را یکی از اولویتهای امام خمینی (ره) برای برقراری و تحکیم روابط خارجی خواند و گفت: براساس تفکر ایشان، هدف اصلی تقویت ارتباطات با کشورهای مسلمان، افزایش تفاهم بین آنها، ایجاد اتحاد در مقابل زورگویان و مستکبران جهانی بود. پاکآیین توجه به مشترکات کشورهای اسلامی را یکی دیگر از توصیههای امام خمینی (ره) خواند و افزود: ایشان همواره به اصحاب دیپلماسی و نمایندگان نظام در خارج توصیه میفرمودند که بر مشترکات خود با ملل اسلامی تاکید کنید چرا که توجه به اشتراکات همواره موجب تقویت دوستیها و کاهش اختلافات میشود.
در این نشست تعدادی از اساتید دانشگاه و ایرانشناسان جمهوری آذربایجان، حجت الاسلام اجاقنژاد نماینده ولی فقیه، ابراهیمی رایزن فرهنگی و یکی از اساتید دانشگاه مشهد پیرامون ابعاد شخصیت امام خمینی (ره) سخنرانی کرده و فیلمی از آخرین روزهای زندگی امام امت به نمایش گذاشته شد. انتهای پیام/
94/03/09 - 16:01
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 128]