واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۹ خرداد ۱۳۹۴ (۱۴:۲۰ب.ظ)
واردات بي رويه برنج/ قلب شاليزار سبز زير چکمه ويلاهاي غاصب موج- با اين که واردات برنج در سال جاري ممنوع بوده است، با اين حال واردات آن بسيار بوده و در اين ميان برخي بانک ها هم جزو واردکنندگان بودند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، قرار بر اين بود که امسال واردات برنج به کشور نداشته باشيم. اما درست در فروردين امسال، 46 هزارتن برنج به کشور وارد شده است. طبق آمارگفته شده در مجموع در دو ماهه اول امسال ۱۴۹ هزار تن برنج به ارزش ۱۵۳ ميليون دلار وارد کشور شده است.ظاهرا ورود نمايندگان به اين موضوع هم زياد کارساز نبوده است؛چراکه به نظر مي رسد اين حجم واردات برنج هنوز در هاله اي از ابهام است. ظاهرا وزارت جهاد کشاورزي به عنوان سازمان مسئول در اين زمينه پاسخگو نيست.
البته هفته گذشته خبري در رسانه ها منتشر شد که بانک ها هم به جرگه واردکنندگان برنج وارد شده اند. اين در حالي است که عده اي معتقدند وظيفه بانک ها چيز ديگري است و احتمالا بايد اين کار غير قانوني باشد. اين مساله در کنار ممنوعيت واردات برنج اندکي شائبه انگيز بود؛ چراکه اين سوال را به وجود مي آورد که چرا بانک ها بايد فعاليت هاي تجاري داشته باشند. درحالي که توليد داخل و کشاورزان نياز به حمايت دارند.
البته فريد ضياءالملکي، کارشناس بانک به موج گفته است:«بعيد است بانک ها وارد کننده برنج باشند، مگر اين که بانک ها شرکت هايي داشته باشند که اين کار را انجام دهند.»
البته دبير انجمن برنج هم به موج گفته است: «فعاليت بانک ها در عرصه واردات برنج پديده عجيبي است و از بانک ها بايد پرسيده شود که براي تجارت اين کار را مي کنند که من بعيد مي دانم براي تجارت باشد. چون اين کار در حوزه فعاليت کار بانک ها نيست. با اين حال ممکن است براي پرسنل خود وارد کنند؛ چراکه،پرسنل بانک ها در کل کشور زياد هستند.»
البته گفته هاي محمد حسن اعتضادي، کارشناس اقتصادي اين گفته را تاييد نمي کند؛ چراکه، به نظر مي رسد اين کار بانک ها آن قدرها هم عجيب نيست. وي در اين باره به موج مي گويد:«بانک ها نبايد بنگاه داري کنند. بانک ها وقتي شرکت تجاري تاسيس کنند ديگر سرمايه گذاري در جامعه انجام نمي شود. بلکه دست به واردات مي زنند.»
وي معتقد است:« بنگاه داري بانک ها قبلا هم بوده است. اما در هيچ نظام و قواعد بانکداري نيامده که بانک ها خود شرکت تاسيس و سرمايه هاي خود را گردشي به اين شرکت ها وارد کنند. منابع مالي بانک ها، به جاي آن که صرف توليد و رونق اقتصاد کشور شود، سر از بنگاه ها و شرکت هاي تابعه در مي آورد که علاوه بر ايجاد رانت خواري و فساد، مطالبات را نيز افزايش مي دهند.»
البته در اين ميان دو مسأله وجود دارد: يکي اين که، بانک ها بايد از حوزه بنگاه داري در بيايند و نظارت بر آن ها باشد. دوم اين که، چرا بايد کالايي که اين همه بر آن تأکيد مي شود که نبايد واردات آن صورت گيرد، وارد مي شود و هيچکس هم پاسخ نمي دهد. درست است که واردات برنج واردات شيريني است ولي، قرار نيست بانک ها هم در اين عرصه وارد شوند. درست است که برنج را کيلويي 800 تومان وارد مي کنند و کيلويي 6000 تا 7000 هزارتومان مي فروشند اما قرار نيست هرکس هوس شيرين واردات برنج کرد کسي بر کار آن نظارت نکند. قرار نيست واردات بي رويه برنج، توليد کننده و شاليکار داخلي را ورشکست کند. قرار نيست شاليزارها ويلا شوند و کشاورز هم شود سرايدار زمينش!
*صفيه رضايي
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]