تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 23 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هيچ كس جز با اطاعت خدا خوشبخت نمى‏شود و جز با معصيت خدا بدبخت نمى‏گردد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1840684852




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

غول‌هاي‌ رسانه‌اي كه چشم و گوش جهان شدند


واضح آرشیو وب فارسی:هموطن سلام: غول‌هاي‌ رسانه‌اي كه چشم و گوش جهان شدند
هرچند ارزش «برخورد» (Conflict)، خبرها را گرم‌تر و كبوتران را تندروتر مي‌كرد اما امنيت براي سرمايه‌گذاران بورس چيز ديگري بود.
علي شاكر: خدا مي‌داند كه كاركنان آژانس‌هاي تجاري‌ـ خبري اوليه چه‌قدر براي سالم به مقصد رسيدن كبوتران نامه‌بر دعا خواندند و بوسه فرستادند تا اين پرندگان سالم به مقصد برسند و كبوتر صلح باشند.
صلحي كه براي بورس و سرمايه‌گذاري در آن زمان حكم طلا را داشت. هرچند ارزش «برخورد» (Conflict)، خبرها را گرم‌تر و كبوتران را تندروتر مي‌كرد اما امنيت براي سرمايه‌گذاران بورس چيز ديگري بود.
هر كه را افزون خبر، پولش فزون
اوايل قرن 19 اهل تجارت و بورس با گسترش فناوري‌هاي ارتباطي و كوتاه شدن فاصله‌ها كم‌كم دريافتند كه باخبر بودن از اوضاع و احوال جهان مي‌تواند براي در دست گرفتن عنان اوضاع اقتصادي و بورس يك رانت مشروع محسوب شود. شايد مشهورترين داستان در اين رابطه مربوط به زيركي «بارون روچيلد»، بانكدار مشهور انگليسي در سال 1815 باشد. او كه از نتيجه جنگ واترلو به وسيله يك سوار آگاه شده بود، از ناآگاهي سهامداران استفاده كرد و تمام سهام سقوط كرده را يك تنه خريد.
بعد از معلوم شدن نتيجه جنگ، سهامداران ناغافل فهميدند كه روچيلد دارايي خود را هزار برابر افزايش داده است؛ فقط به‌دليل اينكه «اولين خبر را او گرفته بود.» بعد از گذشت چند سال اخبار تنها منحصر به وقايع اقتصادي و بورس باقي نماند بلكه اخبار سياسي، فرهنگي و نظامي نيز مورد توجه قرار گرفت.
بدين ترتيب، نياز به مطلع شدن از اخبار در كوتاه‌ترين زمان منجر به تاسيس (آژانس‌هاي خبري) در دنيا شد كه طي تحولات اجتماعي و ارتباطي به خبرگزاري‌ها تغيير نام داد.
دار و دسته نيويوركي و غول‌هاي خبري
در سال 1835 « چالز آگوست هاواس» نخستين آژانس خبري جهان را در فرانسه پايه‌گذاري كرد. اولين خطوط تلگرافي در اروپا 10 سال بعد شروع به كار كرد و به سرعت گسترش يافت و به آن سوي درياها رسيد.
هاواس، انحصار دولتي ارسال اخبار از طريق تلگراف نوري را در فرانسه در اختيار گرفت و به كمك دولت و انعقاد قرادادهاي تجاري با برخي كشورها كاري كرد كه در 1880 تبديل به يك خبرگزاري بي‌رقيب شود.
خبرگزاري هاواس از يك جهت ديگر نيز اهميت دارد چون «ژوليوس رويتر» و «برنالد وولف» كه هر دو از كارمندان هاواس بودند به پيروي از هاواس خبرگزاري‌هايي به نام خود در انگلستان و آلمان تاسيس كردند.
در سال 1859 اين 3 خبرگزاري، موافقتنامه مبادله اخبار را امضا كردند تا نخستين كارتل خبري جهان باشند. اين در حالي بود كه 11 سال قبل از آن در آن سوي آب‌هاي اقيانوس اطلس، دارودسته 6 روزنامه نيويوركي، ذوق زده از اختراع تلگراف، براي پوشش جنگ مكزيك و اخبار اروپا در سال 1848 با هم شريك شده بودند.
نتيجه اين شراكت هم چيزي نبود جز خبرگزاري آسوشيتدپرس؛ خبرگزاري‌اي كه هنوز يكي از غول‌هاي خبري دنياست. هرچند به فهرست غول‌هاي خبري تعدادي ديگر از خبرگزاري‌ها اضافه شدند اما دولت‌شان مستعجل بود و مشكلات سياسي و اقتصادي امان‌شان نداد.
پس مي‌توان گفت كه انحصار خبري را تنها 2 خبرگزاري قديمي ديگر تا به امروز با خود يدك كشيدند. خبرگزاري فرانسه كه ميراث‌دار هاواس است و خبرگزاري ژوليوس رويترز كه همچنان مشغول فروش خبر است.
AP؛ پيرِ پُر عكس و خبر
تا پيش از ماه مه 1848 مسافراني كه از اطلس مي‌گذشتند تا به آمريكا بيايند نقش همان كبوتران باخبر را براي روزنامه‌هاي نيويورك بازي مي‌كردند. به همين دليل اين روزنامه‌ها خبرنگاران خود را به بنادر مي‌فرستادند تا از موج اقيانوس و مسافرانش خبر شكار كنند.
با روي كار آمدن تلگراف در سال ‌١٨٤٩ در هاليفاكس اولين اداره‌ اخبار خارجي خبرگزاري افتتاح شد تا آسوشيتدپرس چهارراه اخبار شرق و غرب شود. AP در حال حاضر تعاوني‌اي است با روزنامه‌هاي معيني كه مالكان اصلي آن محسوب مي‌شوند.
معمولا سالانه بيش از ‌١٧٠٠ روزنامه به اضافه ‌٥ هزار شبكه راديو و تلويزيوني كه بيشتر آنها در خاك آمريكا قرار دارند از اخبار و گزارش‌هاي AP استفاده مي‌كنند.
آسوشيتدپرس از سال ‌١٩٩٠ به اين طرف سروشكلي تازه به‌خود گرفت. در اين سال اين خبرگزاري به قانون شركت‌هاي ايالت نيويورك پيوست و به‌صورت يك شركت تعاوني غيرانتفاعي درآمد.
اعضاي AP، شوراي مديران را كه هيات حاكمه اين خبرگزاري است، انتخاب مي‌كنند. براساس اساسنامه اين خبرگزاري، اعضاي شوراي مديران حداقل ‌١٨ و حداكثر ‌٢٤ نفر هستند.
در حال حاضر اين خبرگزاري بيش از ٣ هزار و ‌٧٠٠ نيرو دارد كه در‌٢٤٠ اداره اين خبرگزاري در سراسر جهان مشغولند. AP براي اينكه به شبكه خبري اصلي جهاني تبديل شود و سرويس‌هاي خبري با كيفيت بالا و قابليت اعتماد بالا به مخاطبان ارائه دهد، اقدامات زيادي انجام داده است.
شايد به همين خاطر باشد كه آسوشيتدپرس 8 هزار و 500 مشترك بين‌المللي در جهان دارد كه اخبار و عكس خود را از اين سازمان مي‌گيرند. خدمات خبري 112 كشور نيز به‌عهده اين خبرگزاري است.
AP در حال حاضر قسمت‌ها و امكاناتي همچون شبكه‌اي از عكس‌هاي ديجيتال، سرويس خبري آن‌لاين ‌٢٤ ساعته و شبكه اخبار تلويزيوني دارد. گذشته از اين، بزرگ‌ترين شبكه راديويي آمريكا و كتابخانه‌اي مشتمل بر بيش از ‌١٠ ميليون عكس و تصوير نيز جزء سرمايه‌هاي اين غول پير محسوب مي‌شوند و جالب اينجاست كه هر كدام از اين قسمت‌ها در نوع خود جزء اولين سرويس‌هاي خدماتي ـ خبري آمريكا هستند.
AP اخبار و گزارش‌هاي خود را به 5 زبان انگليسي، آلماني، هلندي، فرانسوي و اسپانيايي مخابره مي‌كند. در حال حاضر در عرصه خبر، AP علاوه بر مخابره اخبار سياسي به همراه شركت Dow Jones كه ناشر روزنامه وال‌استريت ژورنال و يكي از قدرت‌هاي اصلي عرصه روزنامه‌نگاري اقتصادي آمريكا است، اخبار اقتصادي و مالي را مخابره مي‌كند.
در حال حاضر AP-DJ به رسانه‌ها و مشتريان مطبوعاتي خود در ‌٤٣ كشور خدمات اخبار اقتصادي و مالي ارائه مي‌دهند. همچنين، براي پاسخگويي به نياز روزافزون مردم به اخبار ورزشي در سال ‌١٩٤٦ خبرگزاري AP اولين خبرگزاري‌اي است كه يك سرويس خبري مجزاي ورزشي به راه انداخته است. امروز در هر دقيقه بيش از ‌٩ هزار و ٦٠٠ كلمه خبري از خبرگزاري آسوشيتدپرس به سراسر جهان مخابره مي‌شود. اگر اين تعداد را در كنار آرشيو 700 هزار قطعه‌اي عكس اين خبرگزاري بگذاريم، متوجه قدرت اين خبرگزاري در شكل‌دهي تصوير مخاطبانش از جهان مي‌شويم.
AP در سال ‌١٩٤١ رسما اولين ايستگاه راديويي خود را نيز به راه انداخت. در سال ‌١٩٨٠، شبكه راديويي AP اولين شبكه راديويي شد كه از طريق ماهواره برنامه‌هاي خود را پخش مي‌كرد.
دهه ‌١٩٩٠ شاهد رشد سرسام‌آور خدمات راديويي و تلويزيوني AP بود. در سال ‌١٩٩٥ نيز AP براي پاسخ‌دهي به علاقه‌مندي روزافزون جهانيان به اينترنت واحد خدمات چند رسانه‌اي خود را ايجاد كرد. اكنون سايت اينترنتي AP اخبار، عكس، نمودار، خدمات صوتي و ويدئويي را به‌صورت روزآمد به كاربران ارائه مي‌دهد.
در سال ‌١٩٩٤، آسوشيتدپرس سرويس اخبار ويدئويي بين‌المللي خود را با نام APTV در لندن راه‌اندازي كرد. APTV در سال ‌١٩٩٨ به APTN ‌ تغيير نام يافت و اين تغيير نام زماني صورت گرفت كه AP آژانس ويدئويي WTN را از شركت‌هاي صاحب آن يعني شبكه خبري ABC، ITN انگليس و كانال ‌٩ استراليا خريد. APTN تصاوير ويدئويي از اخبار برتر روز را به وسيله ماهواره براي سازمان‌هاي عمده خبري فراهم مي‌كند. خبرگزاري AP حالا از اينكه بزرگترين سرويس خبري ملي در آمريكاست به‌خود مي‌‌بالد؛ چرا كه مهم‌ترين رقيبش يعني خبرگزاري يونايتدپرس اينترنشنال مدت‌هاست سقوط كرده و مقابل اين همه امكانات لُنگ انداخته است.
AFP ؛ يك ايفل خبري
خبرگزاري فرانسه، قديمي‌ترين خبرگزاري دنيا، بزرگترين خبرگزاري فرانسه و سومين خبرگزاري بزرگ در سراسر جهان است. مركز آن در پاريس است و مراكز منطقه‌اي آن نيز در واشنگتن، هنگ‌كنگ، ‌نيكوزيا و مونت‌ويدئو قرار دارد. در 165 كشور جهان خبرنگاران AFP حضوري فعال دارند و در 110 كشور نيز دفتر دارد. اين خبرگزاري به زبان‌هاي فرانسه، انگليسي، عربي، اسپانيايي، آلماني، پرتغالي و روسي اخبار خود را به سراسر جهان مخابره مي‌كند. امروزه اين خبرگزاري به توسعه‌ فعاليت جهان‌گستر خود ادامه مي‌دهد و براي خودش شبكه‌هاي راديويي، تلويزيوني و روزنامه‌ راه انداخته است.
مهم‌ترين و اولين مشتري AFP دولت فرانسه است كه توليدات خبري اين خبرگزاري را براي سرويس‌هاي مختلف خود خريداري مي‌كند. خبرگزاري فرانسه بيش از 2 هزار كارمند دارد كه 900 نفر آنها خارج از فرانسه درحال فعاليت هستند. اين خبرگزاري روزانه حدود 400 تا 600 هزار كلمه خبر متني، 700 عكس خبري و 50 گرافيك و طرح خبري توليد مي‌كند.
از ميان شعبه‌هاي فرعي AFP مي‌توان به اين موارد اشاره كرد:
۱. AFX كه اخبار مالي را تهيه و مخابره مي‌كند؛
۲. AFPGMBH كه اخبار خبرگزاري را به زبان آلماني مخابره مي‌كند؛
۳. SID كه اخبار ورزشي را به زبان آلماني مخابره مي‌كند؛
۴. Fileas كه يك شبكه پخش داده‌ها و اخبار ماهواره‌اي است.
اين خبرگزاري هم با گسترش بخش‌هاي مختلف خود دريافته كه اگر در عرصه اطلاع‌رساني از ابزار چند رسانه‌اي كمك نگيرد حتما عقب مي‌ماند. بنابراين توليدات خبري AFP به 3 صورت ارائه مي‌شود: توليدات آن‌لاين، توليدات متني، توليدات تصويري.
سال مالي AFP از دسامبر آغاز مي‌شود و تا دسامبر سال آينده ادامه دارد. خبرگزاري فرانسه هم چيزي ندارد براي فروش جز خبر و متعلقاتش. اين كالاي ساده و سخت به‌طور ميانگين در سال‌هاي اخير 320 ميليون دلار براي اين خبرگزاري درآمد داشته است.
به‌نظر مي‌رسد اين ميزان درآمد به همراه حضور مستمر اين خبرگزاري به‌عنوان منبع اخبار متني، تصويري و صوتي، آن را تبديل به نماد خبري فرانسه كرده است. نمادي همچون برج ايفل كه هر فرانسوي به آن مي‌نازد.
رويترز؛ چشم رويدادهاي اقتصادي
در اكتبر ‌١٨١٥، پل ژوليوس رويتر، يك مهاجر آلماني‌تبار، اداره‌اي در شهر لندن تاسيس كرد كه قيمت‌هاي بازار سهام را بين لندن و پاريس از طريق كابل مخابراتي جديد Calais-Dover انتقال مي‌داد.
رويترز به‌عنوان يك آژانس به‌زودي معروف شد، به‌طوري كه پس از مدتي خدمات خود را به ديگر كشورهاي اروپايي گسترش داد. همچنين، دايره‌ فعاليت خود را به حوزه‌ تبادل اخبار اقتصادي و غيراقتصادي در سراسر جهان گسترش داد.
شهرت خدمات‌دهي رويترز از طريق موفقيت در مخابره‌ متوالي اخبار و گزارش‌ها درباره‌ اوضاع مختلف ارتقا يافت. مثلا در سال ‌١٨٦٥ رويترز اولين نهادي در اروپا بود كه خبر ترور آبراهام لينكلن، رئيس‌جمهور آمريكا را تحت پوشش خبري جدي قرار داد.
رويترز شركتي است كه بيشتر اطلاعات بازارهاي مالي جهان و رسانه‌هاي خبري را به همراه يك رشته از محصولات اطلاعاتي و راه‌حل‌هاي معاملاتي از جمله داده‌ها، اطلاعات، تحقيقات و تحليل‌هايي درباره اوضاع فعلي بازار و اوضاع گذشته‌ آن، اوضاع معاملات مالي، داده‌هايي درباره‌ سرمايه‌گذاري و تحليل اخبار در قالب متن، ويدئو، گرافيك و عكس را به مشتريان و مخاطبان خود ارائه مي‌دهد.
در همان حال كه خطوط تلگراف و تسهيلات كابل‌هاي مخابراتي زير درياها گسترش مي‌يافت، تجارت و تبادلات مالي و تجاري فراسوي اروپا از جمله در سال ‌١٨٧٢ در شرق دور و در سال ‌١٨٧٤ در آمريكاي لاتين نيز توسعه يافت. در سال ‌١٨٨٣ رويترز به انتقال اخبار و اطلاعات و پيغام‌ها براي روزنامه‌هاي لندن از طريق سامانه‌هاي الكترونيكي اقدام كرد و در سال ‌١٩٢٣ پيش‌قراول استفاده از راديو براي ارسال اخبار بين‌المللي شد.
در سال ‌١٩٢٥، انجمن مطبوعات و خبرگزاري‌هاي بريتانياي كبير، بيشتر سهام شركت با مسئوليت‌ محدود رويترز را خريد و مقر آن در سال ‌١٩٣٩ به ساختمان شماره ‌٨٥ خيابان فليت در لندن كه در حال حاضر نيز در آنجا است، انتقال يافت. اگرچه رويترز بيشتر به‌عنوان بزرگترين خبرگزاري چند رسانه‌اي بين‌المللي شناخته شده است اما بيش از ‌٩٠ درصد درآمدهاي آن از محل خدمات و سرويس‌هاي مالي‌اي كه ارائه مي‌دهد، تامين مي‌شود.
از تحولات مهمي كه از نيمه‌ دوم سده‌ بيستم در رويترز ايجاد شد تاسيس سرويس «رويترز مانيتور» بود كه به پوشش اخبار مربوط به ارزهاي خارجي و قيمت سهام در دنيا مي‌پرداخت.
در پي افزايش ميزان سود‌دهي رويترز، سهام اين شركت در سال ‌١٩٨٤ در بازار بورس لندن عرضه شد و در پي آن اخبار تلويزيوني رويترز نيز در سال ‌١٩٨٥ كار خود را آغاز كرد.
امروزه بيش از ‌٤٢٧ هزار نفر از متخصصاني كه در بازارهاي مالي و كالا مشغول فعاليت هستند، از خدمات رويترز براي بهبود فعاليت خود استفاده مي‌كنند. عامل قوت و توان رويترز، فراهم آوردن قابليت‌هاي محتوايي، تحليلي، تجاري و پيغامي مورد نياز متخصصان مالي است.
رويترز همچنين علاوه بر فعاليت در حوزه‌ ارائه‌ خدمات و اخبار مالي؛ متن، گرافيك، فيلم‌هاي ويدئويي و عكس‌هاي خبري در موضوعات مختلف به سازمان‌هاي خبري و پايگاه‌هاي اينترنتي در سراسر جهان ارائه مي‌دهد.
حالا رويترز به‌عنوان يكي از بزرگترين خبرگزاري‌هاي دنيا با حدود ‌٢ هزار و ١٥٧ خبرنگار و عكاس در ‌٢٠٠ شهر واقع در ‌٩٤ كشور دنيا حضوري فعال دارد. اين خبرگزاري متن‌هاي خود را به ‌١٩ زبان مختلف ارائه مي‌دهد. اخبار آن تا ‌٢٥ هزار خبر و بيش از6 ميليون كلمه در روز مي‌رسد.
اين خبرگزاري با ايجاد سرويس اينترنتي خود به‌صورت چندرسانه‌اي به بيش از ‌٧٣ ميليون نفر در سراسر جهان سرويس مي‌دهد. اين روزها ديگر خبري از دعا و بوسه‌هايي كه بدرقه راه كبوتران نامه‌بر مي‌شد، نيست.
حالا اين كبوتران نامه بر تغيير ماهيت داده و شده‌اند غول‌هاي خبري. آن‌قدر هم هيكل خبري‌شان بزرگ است كه خيلي از آدم‌هاي دنياي جديد چاره‌اي ندارند جز اينكه از چشم آنها به جهان اطرافشان بنگرند.
هرچند گاهي صداي بال كبوتري تازه‌پر از سوي كشورهاي جنوب به گوش مي‌رسد كه مدعي شكستن انحصارهاست ولي همه با يك تشر غول‌ها دست و پا گم مي‌كنند و غول‌ها را جاي چشم خود مي‌گذارند.
 سه شنبه 31 ارديبهشت 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: هموطن سلام]
[مشاهده در: www.hamvatansalam.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 435]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن