واضح آرشیو وب فارسی:ایسنا: شنبه ۹ خرداد ۱۳۹۴ - ۰۹:۳۸
مسئول پیشگیری از آسیبهای اجتماعی آموزش و پرورش ایلام گفت: متأسفانه در شیوهی فرزندپروری در جامعه امروزی دچار آسیب جدی هستیم و برخی تنها آموزش و پرورش را متولی تربیت فرزندان میدانند که این نوع دیدگاه مشکلات زیادی را برای جامعه دانشآموزی ایجاد کرده است. «رحمتالله بادفر» در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، منطقه ایلام، در محل خبرگزاری در خصوص وضعیت آسیبهای اجتماعی مدارس اظهار کرد: چرخهی آموزش تربیت خانواده، اجتماع، گروه همسالان و فرهنگسازی یک سیستم است که اگر هر نقطه از این سیستم لنگ بزند خروجی مطلوبی ندارد. خانواده اساسیترین متولی تربیت است وی با تأکید بر اینکه مهمترین و اساسیترین رکن و متولی تربیت، خانواده است، افزود: مسئول امور تربیت فقط آموزش و پرورش نیست، مردم فکر میکنند همه امور تربیتی باید در مدرسه انجام شود در این اینجا این سؤال پیش میآید که آیا آموزشوپرورش میتواند در داخل خیابان و منزل در امور دانشآموزان دخالت کند؟
مسئول پیشگیری از آسیبهای اجتماعی ایلام
در شیوهی فرزندپروری دچار آسیب جدی هستیم بادفر بابیان اینکه در شیوهی فرزندپروری در جامعه امروزی دچار آسیب جدی هستیم، خاطرنشان کرد: شمار کمی از والدین با فرزندان خود مثل دوست رفتار میکنند، برخی فرزندان را رها و فراموش کردهاند و برخی دیگر با رفتار غیراصولی موجب فرار نوجوان از فضای منزل میشوند، اینکه آموزشوپرورش تأثیرگذار است شکی نیست اما تصور اینکه همه امور تربیتی بر دوش آموزش و پرورش است، علمی و درست نیست. اعتبار کافی برای پیشگیری نداریم مسئول پیشگیری از آسیبهای اجتماعی آموزش و پرورش ایلام ادامه داد: برنامهریزی و نیرو در آموزش و پرورش برای اقدامات پیشگیرانه از آسیبها داریم اما اعتبار نداریم، آیا با 40 میلیون تومان اعتبار میتوان 90 هزار دانشآموز را در پیشگیری از آسیبهای اجتماعی مصون کرد؟ وی بابیان اینکه باید درست حساب کنیم و سؤال اینجاست که به آموزش و پرورش چه دادهایم که کارهای انقلاب گونه از این سیستم میخواهیم، تصریح کرد: باید اعتبار و نیروی کافی در اختیار این سازمان قرار بدهیم بعد انتظار داشته باشیم چون حجم آسیبها بسیار گسترده است بهگونهای که برخی اقدامات مقابلهای کارساز نیست و از جهت دیگر و آموزش و پرورش بهتنهایی نمیتواند امور را تحت کنترل دربیاورد، بهعنوانمثال تا چندی پیش در رسانه ملی کشیدن قلیان راحت ترویج میشد و حاصل آن ورود این سرگرمی به داخل خانوادهها بود و الآن در تفرجگاهها کوچک و بزرگ قلیان میکشند و قبح آن شکسته شده است. چرا دکههای مطبوعاتی سیگار میفروشند؟ بادفر با انتقاد از اینکه دکههای مطبوعاتی سیگار و مواد دخانی هم توزیع میکنند، خاطرنشان کرد: چرا کسی نیست این معضلات را کنترل کند.
مسئول پیشگیری از آسیبهای اجتماعی ایلام
دسترسی آسان به سیگار مسئول پیشگیری از آسیبهای اجتماعی آموزش و پرورش ایلام ادامه داد: در همه دنیا فروش دخانیات قوانین دارد و فروش آن به افراد زیر 18 سال ممنوع است اما در جامعه ما پسر دوساله میتواند سیگار بخرد، قانون وجود درد اما اجرای آن به فراموشی سپردهشده و دسترسی آسان از دیگر علتهای گرایش بهسوی سیگار است بهطوریکه همه مغازههای سطح شهر بلااستثنا سیگار میفروشند. بادفر پائین آمدن سن اعتیاد را خطری جدی دانست و گفت: آمار و ارقام نشان میدهد 90 درصد کسانی که در سنین پایین سیگار میکشند دچار اعتیاد میشوند که این هشداری جدی است. وی با بیان اینکه وقتی اعتبار وصول نمیشود نباید انتظار داشت پیشگیری مطلوبی شود چون جلوگیری در مدارس نیازمند عزم جدی و عملی ملی و استانی است و در این مقوله فقط آموزش و پرورش مسئول نیست بلکه دادگستری، نیروی انتظامی و دیگر دستگاهها هم مسئولیت دارند و باید به آن عمل کنند. اجرای طرحهای مختلف برای پیشگیری از آسیبها در مدارس وی از اجرای طرح مراقبت اجتماعمحور آموزش و پرورش از دانشآموزان با کمک خانواده و دیگر دستگاهها خبر داد و گفت: ماهانه به فراخور نیاز آسیبهایی که دانشآموزان را تهدید کند شناسایی و با همکاری خانوادهها نسبت به پیشگیری اقدام میکنیم. بادفر بابیان اینکه در پایهی ششم طرح مهارتهای مراقبت از خود انجام میشود که کل تعهدات ما 7 آموزشگاه بود اما ما در استان در 45 آموزشگاه با 93 کلاس درس 2219 دانشآموز این تعهد را اجرا کردیم که در این آموزشها آداب معاشرت و استفاده نکردن از داروها بدون نسخه پزشک آموزش دادهشده است. مسئول پیشگیری از آسیبهای اجتماعی آموزش و پرورش ایلام طرح مدرسه عاری از خطر در دوره متوسطه با موضوعهای مواد مخدر، کنترل خشم و مهارتهای نه گفتن با 33 مدرسه با 97 کلاس درس 2025 نفر آموزش دادهشده است، افزود: در طرح مهارتهای مقابلهای برای دورهی متوسطهی اول با موضوعهای کنترل هیجانات و مهارت برای مقابله با آسیبها، 28 آموزشگاه و 66 کلاس درس و 1600 دانشآموزش دیدهاند. بادفر با بیان اینکه طرح پایش اطراف مدرسه از آسیبها و طرح مداخلات روانی و اجتماعی دانشآموزان در معرض خطر، دارای رفتار پرخطر هم اجرا میشود، ادامه داد: سند جامع پیشگیری از آسیبهای اجتماعی در آموزشوپرورش استان در حال تدوین است و در قالب آن 20 آسیب مستقیم و غیرمستقیم شناسایی شدهاند و در مجموع با توجه به اعتبارات، آموزشوپرورش بسیار خوب عمل کرده اما حجم آسیبها زیاد است و ممکن است برخی اقدامات پاسخگو نباشد. وی بابیان اینکه دورههای پیشگیری از اعتیاد، شیوه تعامل و مهارتهای زندگی پارسال، به بیش از 10 هزار و 467 نفر آموزش داده شده است، افزود: علاوهبر این شیوه ارتباطگیری به معلمان و مربیان آموزش داده میشود تا دانشآموزان بتوانند راحت مشکلاتشان را در میان بگذارند و در این زمینه 4600 نفر از سال 92 آموزش داده شد اما در سال 93 به علت کمبود اعتبار تنها 500 نفر تحتپوشش این دورهها قرار گرفتند. وی با اشاره به اینکه بسته توانمندسازی روانی و اجتماعی دانشآموزان همکاری خانه و مدرسه دو طرح در دست اقدام آموزش و پرورش استان است که با تأمین اعتبار انجام میشود، گفت: در این طرح والدین در ساعت درسی در مدرسه حضور مییابند و رابطه دوستی بین والدین و فرزند بیشتر میشود. وی استرس و اضطراب از خطرهای جدی و جدید حوزه دانشآموزی و نوجوان دانست و خاطرنشان کرد: این حوزه باید تحت کنترل و نظارت جدی قرار بگیرد، چون بهشدت به روح و روان فرد آسیب وارد میکند. انتهای پیام
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]