واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۹ خرداد ۱۳۹۴ (۹:۱۰ق.ظ)
رئيس مرکز تحقيقات اسلامي مجلس شوراي اسلامي: اخلاق بايد سنگر قانون را فتح کند موج - قم - رئيس مرکز تحقيقات اسلامي مجلس شوراي اسلامي گفت: اگر اخلاق سنگر قانون را فتح و در جايگاه قانون قرار گيرد و همه مراحل قانونگذاري بر اساس اخلاق شکل بگيرد، قانون در خدمت جامعه خواهد بود.
به گزارش خبرگزاري موج از قم، رئيس مرکز تحقيقات اسلامي مجلس شوراي اسلامي در مراسم اختتاميه دومين کنفرانس بين المللي فقه و قانون با عنوان اخلاق و قانون با نگاهي فقهي و حقوقي در قم با اشاره به اينکه اخلاق زيباترين فصل انساني است، افزود: همه تحرکات، تصرفات و شئونات انسان نيازمند اخلاق است و بدون اخلاق هيچ چيز مبناي انساني پيدا نمي کند و چيزي که انساني نباشد به طريق اولى الهي نخواهد بود.
وي يادآورشد: حتي دين به عنوان بزرگترين گوهر انسان، تحقق و تدين به آن، نيازمند اخلاق مي باشد و اگر جامعه اي تهي از اخلاق باشد دين به پوسته ظاهري و فارغ از محتوا تبديل خواهد شد؛ چرا که خميرمايه دين، اخلاق است، بنابراين ما موظف هستيم اين فصل زيباي مشترک انساني را مبناي تحرک خود قرار دهيم.
آيت الله احمد مبلغي گفت: هر مقدار به سمت وضعيت هاي جهاني شده بيشتر به پيش مي رويم نياز به اخلاق و جهاني سازي اخلاقي بيشتر مي شود، اگر اخلاق سنگر قانون را فتح نمايد و مراحل قانونگذاري بر اساس اخلاق قرار گيرد اين قانون در خدمت جامعه خواهد بود.
وي يادآور شد: پيامبر اکرم (ص) در يک هزار و 400 سال پيش حرکت خود را بر اساس اخلاق آغاز کرد و امروز حرکت ما و جامعه جهاني به سمت اخلاق ضرورت اجتناب ناپذيري به خود گرفته است.
آيت الله مبلغي قانون را مهمترين زمينه براي ظهور اخلاق دانست و گفت: در کنفرانس بين المللي اخلاق و قانون مباحث مهمي و عالمانه اي توسط انديشمندان داخلي و خارجي ارائه شد و اميد است که اين ايده ها و پيشنهادات ارائه شده راه تدام و تعميق را بيشتر طي کند.
رئيس مرکز تحقيقات اسلامي مجلس شوراي اسلامي همچنين در بخش ديگري از سخنان خود که به زبان عربي ارائه شد، به اهداف کنفرانس بين المللي اخلاق و قانون اشاره کرد و گفت: اخلاق فصل مشترک جامعه انساني است، همچنان که قانون بين انسان ها مشترک است، تمام اديان الهي توصيه عميقي به اخلاقيات دارند و ما نيز بايد در کنار ساير اديان يک صداي رسا و بلند اخلاقي را ايجاد کنيم.
وي ادامه داد: جامعه اسلامي امروز با مسائل و مشکلات فراواني مواجه است که از فقدان اخلاق نشأت مي گيرد. تروريسم، ارعاب و خشونت مسائل نگران کننده اي را در جهان اسلام رقم زده است و ريشه تمام اين مشکلات دوري از اخلاق مي باشد و اين کنفرانس بين المللي راهب را پيشنهاد مي کند که اگر دامنه هاي آن توسعه و تعميق يابد و مورد اجرا قرار گيرد مي تواند مسير رفع اين چالش هاي اخلاقي را باز کند.
آيت الله مبلغي افزود: در بعد ملي نيز استفاده از تجربيات و تئوري هاي علمي و حرکت به سمت اخلاق در قانون گذاري را از اهداف کنفرانس بر شمرد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]