واضح آرشیو وب فارسی:فارس: دیپلمات سابق پاکستان در گفتوگو با فارس:
قرارداد امنیتی پاکستان و افغانستان آینده روشنی برای 2 کشور در پی دارد
سفیر سابق پاکستان در کشورهای مختلف و عضو ارشد چند اندیشکده در این کشور گفت: قرارداد امنیتی بین اسلامآباد و کابل یکجانبه نیست و آینده روشنی برای 2 کشور در پی دارد.
«شفقتکاکاخیل» سفیر سابق پاکستان در کشورهای مختلف و عضو ارشد چند اندیشکده در این کشور در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در اسلام آباد اظهار داشت: پاکستان و افغانستان به این موضوع دست یافتهاند که تروریستها دشمن مشترک 2 کشور هستند. وی افزود: تلاش برای نهایی شدن قرارداد همکاری برای تبادل اطلاعات بین سرویس های اطلاعاتی پاکستان و افغانستان در راستای همکاری برای مبارزه مشترک با تروریسم است.
کاکاخیل تأکید کرد: در گذشته 2 کشور نسبت به یکدیگر بیاعتماد بودند و در زمینههای مختلف یکدیگر را متهم میکردند که البته برخی از این اتهامات درست بوده، اما در حال حاضر «اشرفغنی» رئیسجمهور افغانستان و «نواز شریف» نخست وزیر پاکستان تلاش میکنند مانند 2 همسایه خوب با یکدیگر تعامل کنند، اما برخی عناصر تلاش دارند روابط دوستانه کابل- اسلامآباد را به چالش بکشند. شفقتکاکاخیل بیان کرد: این اولین بار است که فرمانده ارتش افغانستان از بزرگترین مرکز آموزش نظامی پاکستان بازدید میکند. وی افزود: سفر نخست وزیر و فرمانده ارتش پاکستان به افغانستان نیز از اهمیت زیادی برخودار است و عزم این کشور برای برقراری روابط دوستانه بین اسلامآباد و کابل را نشان میدهد. کارشناس مسائل سیاسی پاکستان گفت: لابی مخالف پاکستان در افغانستان به توافق سازمانهای اطلاعاتی 2 کشور معترض است اما طبق این قرارداد نه تنها مبارزه مشترک با تروریسم امکانپذیر میشود بلکه پاکستان نیروهای افغان را در این زمینه آموزش خواهد داد. کاکاخیل در پاسخ به سوأل خبرنگار فارس درباره هدف پاکستان از امضای قرارداد همکاری اطلاعاتی با افغانستان اظهار داشت: چنین قراردادهای یکجانبه نیست و هر دو طرف منافع خود را در نظر میگیرند. وی افزود: افغانستان میتواند نیروهای خود را به بهترین نحو آموزش دهد و ضمن تبادل اطلاعات با پاکستان در راستای مبارزه مشترک با تروریسم که به نفع هر 2 کشور است گام بردارد بنابراین در این قرارداد هر 2 کشور سود خواهند برد. دیپلمات سابق پاکستانی بیان کرد: من تصور نمیکنم که این قرارداد یکجانبه و خاص است بلکه نظر من این است که از زمان روی کار آمدن غنی و سفر مقامات 2 کشور به اسلامآباد و کابل در جهت بهبود روابط گام برداشتهاند که تلاش برای امضای قرارداد امنیتی نیز یکی از نتایج این روابط میباشد. وی افزود: تلاش برای امضای قرارداد امنیتی بین پاکستان و افغانستان نشان میدهد اوضاع مانند گذشته نیست و یخ بیاعتمادی بین 2 کشور در حال آب شدن است. شفقتکاکا خیل تصریح کرد: اتفاقات تلخ گذشته سبب شده دولت افغانستان و پاکستان بسیار محتاط عمل کنند اما من تصور میکنم امضای پیمانهای مشترک و عمل به تعهدات میتواند آینده روشنی را برای دولت و ملت پاکستان و افغانستان به دنبال داشته باشد. انتهای پیام
94/03/08 - 13:41
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 518]