واضح آرشیو وب فارسی:فارس: استاد آذر در گفتوگو با فارس خبر داد
برگزاری کرسیهای تدریس استادان «ادبیات تطبیقی» در کشور
قائممقام انجمن علمی ادبیات تطبیقی کشور از برگزاری کرسیهای تدریس استادان مقطع کارشناسی ارشد و دکترای «ادبیات تطبیقی» در کشور خبر داد.
اسماعیل آذر در حاشیه سفر خود به گیلان در گفتوگو با خبرنگار فارس در رشت با قدردانی از نحوه اطلاعرسانی این رسانه خبرنگاران را شریفترین انسانهای جامعه خواند و اظهار کرد: حقوق اجتماعی و احترام به این افراد باید حفظ شود زیرا در صورت بیتوجهی به آنها جامعه متضرر میشود.
استاد ادبیات فارسی و مدیر گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران با اشاره به حفظ و صیانت از زبان فارسی بهویژه در فضای مجازی گفت: وظیفه فرهنگستان است قبل از اینکه واژه بیگانهای در ذهن مردم ماندگار شود معادلسازی کند.
وی ادامه داد: به عنوان مثال زمانی که هنوز «پوشک» وارد بازار نشده بود فرهنگستان با ساخت این کلمه در ذهن مردم رخنه کرده بود.
آذر به آسیبهای حوزه موسیقی و آسیبشناسی ادبیات ترانههای پاپ در ایران اشاره کرد و افزود: امروز سهلترین اشعار با صدای افرادی که تخصصی در کار موسیقی ندارند خوانده میشود که این امر بیشتر مولود بیکاری این افراد است.
وی با بیان اینکه شغل و سابقه تدریس، بنده را درگیر زبان فارسی و حمایت از آن کرده است، تصریح کرد: بنده در بیشتر شوراهای زبان فارسی حضور دارم.
عضو شورای علمی فضای مجازی کشور، حضور افراد در فضای مجازی را برای جلوگیری از آسیبهای این فضا مستلزم داشتن انصاف و مروت خواند و گفت: نداشتن ادب فضای مجازی نخستین آسیب در این حوزه است. برگزاری کرسیهای تدریس استادان «ادبیات تطبیقی» در کشور
آذر با اشاره به راهاندازی رشته نوین ادبیات تطبیقی در دانشگاههای آزاد اسلامی کشور به ویژه در دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت، گفت: شورای حفظ و گسترش زبان فارسی در دانشگاه آزاد اسلامی سرپا شده و بهزودی برای ارتقای سطح علمی استادان مقطع کارشناسی ارشد و دکترای ادبیات تطبیقی کرسیهای تدریس برگزار میکند.
وی با بیان اینکه این امر به منظور بهرهوری بیشتر دانشجویان رشته ادبیات تطبیقی انجام میشود افزود: برگزاری این کرسیها به منظور رشد رشته ادبیات تطبیقی و ارتقای سطح علمی استادان رشته مذکور به صورت شهر به شهر و گروه به گروه انجام میشود.
قائم مقام انجمن علمی ادبیات تطبیقی کشور درباره گرایشهای ادبیات تطبیقی متذکر شد: این رشته و گرایشهای مرتبط با آن حوزه بسیار وسیعی است و دانشجویان این رشته باید خود را ملزم به یادگیری زبانهای دیگر کنند.
وی با تاکید براینکه دانشجویان این رشته حداقل باید به سه زبان دیگر غیر از فارسی مسلط باشند اضافه کرد: قرار است با حضور استادان برجستهای مانند دکتر نامور مطلق، دکتر انوشیروانی، دکتر ساجدی، دکتر عباسی و دهها شخصیت برتر دیگر در این حوزه کارگاهها و کنفرانسهای ادبیات تطبیقی در سطح کشور برگزار شود.
آذر با تصریح بر اینکه دکتر میرزاده رئیس عالی دانشگاه آزاد اسلامی برای پیشرفتهای علمی این دانشگاه از هیچ تلاشی دریغ نمیکند، خاطرنشان کرد: در زمان دکتر دانشجو برنامهریزیهای لازم به مدت 6 ماه برای راهاندازی دکترای رشته ادبیات تطبیقی در کشور انجام شد اما به دلیل سهلانگاریهای برخی از مسئولان این پرونده در آموزش عالی گم شد و به نتیجه نرسید.
وی راهاندازی دکترای رشته ادبیات تطبیقی را یکی از برنامههای قابل پیگیری در انجمن مذکور عنوان کرد. افزایش انتخاب نامهای ماهوارهای و اصرار والدین برای ثبت آن
مسئول کمیته نامگذاری ثبت احوال تهران، با بیان اینکه نامهایی که با فرهنگ ما همخوانی ندارند در این کمیته مطرح و مورد بررسی قرار میگیرند، اظهار کرد: گاهی والدین بدون اطلاعات و آگاهی نامی را برای فرزندان خود انتخاب میکنند که اصلا معنایش را نمیدانند و پس از آگاهی یافتن از طریق این کمیته از نامگذاری صرفنظر کرده و نام مناسبتری را برمیگزینند.
به گفته وی، کمیته مذکور در ثبت احوال هرکدام از شهرهای استانهای کشور وجود دارد و در زمینه نامگذاری به مردم مشاوره میدهد.
آذر با ابراز تأسف از وضعیت رو به افول نامگذاری برخی از نامهای مذهبی مانند زهرا و فاطمه برای نوزادان دختر و علی، محمد و ابوالفضل برای نوزادان پسر، خاطرنشان کرد: مردم در این برهه از زمان بیشتر به طرف نامهای ماهوارهای گرایش دارند و یا اسامی ایرانی که بیشتر به نامهای ماهوارهای شباهت دارند را انتخاب میکنند. اهدای مجموعه چهار جلدی «قرآن در شعر پارسی» به کتابخانه آیتالله بهجت
این استاد زبان و ادبیات فارسی کشور با اشاره به ارائه آثار خود در نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران در اردیبهشت ماه امسال، یادآور شد: امسال با چهار عنوان کتاب در نمایشگاه حضور یافتم.
آذر با قدردانی از حمایتهای «حاج محمد فلاحتیان» در پرداخت هزینههای تحقیق مجموعه چهار جلدی «قرآن در شعر پارسی»، افزود: این کتاب اکنون منتشر شده و یک مجموعه چهار جلدی آن به کتابخانه آیتالله بهجت فومنی در شهرستان فومن اهدا شده است.
به گزارش فارس، «الهینامه عطار در چارچوب نظریه نشانه معناشناسی گراماس»، مجموعه چهار جلدی قرآن در شعر پارسی از انتشارات سخن و کتاب نظریههای پسااستعماری و غربزدگی جلال آلاحمد از انتشارات سپاهان از جمله کتابهای ارائه شده استاد آذر در نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران امسال بود.
آذر، کتاب «تصحیحی از دیوان شمس مغربی و مقابله آن با 17 نسخه خطی» و کتاب «سیر نام و نامگذاری در ایران» را به سفارش اداره کل ثبت احوال تهران نگاشته و در دست انتشار دارد.
انتهای پیام/84002/ت
94/03/08 - 10:03
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 98]