محبوبترینها
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1852781769
اقبال بیشتر دختران دهه ۷۰ و پسران نیمه دوم دهه ۶۰ به ازدواج/ آمارهایی درباره ازدواج موقت
واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران:
اقبال بیشتر دختران دهه ۷۰ و پسران نیمه دوم دهه ۶۰ به ازدواج/ آمارهایی درباره ازدواج موقت
بیشترین میزان ازدواج متعلق به دختران ۲۴-۲۰ ساله و پسران ۲۹-۲۵ ساله است.
به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران و به نقل از خبرگزاری فارس؛ چندی پیش رییس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور از کاهش درصد ازدواج و افزایش طلاق در سال 93 نسبت به سال 92 خبر داد. احمد تویسرکانی گفت: "در سال 93، 712 هزار و 875 ازدواج ثبت شده که این رقم نسبت به سال 92 شش درصد کاهش داشته است. در سال 93، 163 هزار و 228 طلاق ثبت شده که این رقم نسبت به سال 92، 2/9 درصد افزایش داشته است."
در واقع حالا میتوانیم بگوییم سالهای سال است که خبرها و آمارها حاکی از روند افزایشی طلاق و کاهشی ازدواج است و دیگر صحبت از این روندهای نسبتاً ثابت، تعجب جامعهشناسان و کارشناسان اجتماعی را برنمیانگیزد. برخی آن را طبیعی و محصول فرآیند مدرنشدن زندگی امروزی دانسته و معتقد به حلوفصل خودبهخودی آن هستند و برخی آن را غیرطبیعی، خطرناک، پرآسیب و نیازمند مداخله دولتی و غیردولتی میدانند.
آنچه اما در این میان با سرعت به راه خود ادامه میدهد، فرآیند کاهش ازدواج و افزایش طلاق است که با هر دلیل و هر پیامدی هر روزه اتفاق میافتد. تقریباً در بیشتر خانوادهها دختر یا پسری مجرد و ازدواجنکرده بهچشم میخورد؛ همانطورکه برای مثال زدن از طلاق، دیگر نیازی به فکرکردن نیست. اگر در هر خانواده موردی از زن و مرد مطلقه نباشد، قطعاً در اقوام درجه یک موردی پیدا میشود.
اشاره به آمارهای توصیفی و زمینهای ازدواج و طلاق از زبان مسئولین، بخشی از تلاش برای پیداکردن دلایل و علل این روندهای کاهشی و افزایشی است. روندهایی که لزوماً متأثر از دلایل زمینهای نیستند.
سن و ازدواج
رییس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور اظهار کرد: "بیشترین ازدواج در مردان در رده سنی 25 تا 29 سال و در زنان در رده سنی 20 تا 24 سالگی بوده است. بیشترین طلاقها نیز در مردان مربوط به رده سنی 30 تا 34 سال و برای زنان مربوط به رده سنی 25 تا 29 سال بوده است."
آمارها بیشترین میزان طلاق را در 5 ساله اول زندگی مشترک نشان میدهند. بنابراین پرواضح است که نسبت بیشترین میزان طلاق دقیقاً در گروه سنی باشد که قبل از آن بیشترین میزان ازدواج روی داده است، اما نکته قابل توجه در این میان آن است که با وجود افزایش سن ازدواج، همچنان بیشترین میزان ازدواج در گروه سنی پایینی برای دختران (24-20) و پسران (29-25) روی میدهد.
این مسئله نشاندهنده دو نکته مهم است: اولاً، آنکه ازدواج در سنین پایین راحتتر و آسانتر انجام میگیرد- در شرایط تقریباً مساوی به لحاظ وضعیت اجتماعی و اقتصادی- و ثانیا،ً آنکه اقبال دختران دهه 70 و پسران نیمه دوم دهه 60 به ازدواج بیش از گروههای سنی قبل است.
تحصیلات و ازدواج
تویسرکانی همچنین درباره بیشترین ازدواج ثبتشده از لحاظ سطح تحصیلات گفت: "69 درصد از مردانی که ازدواج کردهاند دیپلم و پایینتر از آن و 30 درصد آنها تحصیلات دانشگاهی داشتهاند که این رقم درباره زنان به ترتیب 67 و 31 درصد بوده است."
در واقع میزان تحصیلات گروههایی که بیشترین ازدواج را داشتهاند، تا حدودی سؤالبرانگیز و قابل تأمل است. چرا ازدواج در قشر تحصیلکرده کمتر اتفاق میافتد؟ آیا تحصیلات میتواند علتی برای ازدواجنکردن باشد؟ یا اساساً تحصیلات یک متغیر گمراهکننده است و در واقع عدم توانایی برای ازدواج و کار، جوانان را به فکر ادامه تحصیل میاندازد؟
البته باید اشاره کرد که بخشی از این آمار میتواند ناشی از ازدواجهایی در سنین قبل از اتمام تحصیلات کارشناسی باشد که موجب میشود به ناچار تحصیلات شخص در هنگام عقد، دیپلم ذکر شود؛ ولو اینکه یک ترم تا تمامشدن تحصیلات کارشناسیاش باقی مانده باشد.
اما به هر روی سؤال اصلی در جای خود باقی میماند. چرا تحصیلکردهها آمار کمتری را در میان متأهلها به خود اختصاص میدهند؟ سؤالی که البته اثبات فرضیه آن و بررسی تأثیر واقعی آن در بحث ازدواج نیازمند پژوهش و تحقیق علمی است.
تحصیلات و طلاق
احمد تویسرکانی همچنین گفت که 69 درصد از افرادی که متارکه کردهاند دیپلم و پایینتر از آن و 14 درصد از این افراد تحصیلات دانشگاهی داشتهاند.
در بحث طلاق نیز نمیتوان لزوماً تحصیلات را عاملی برای طلاق در نظر گرفت؛ زیرا بیشترین ازدواجها در میان دیپلمهها اتفاق افتاده و به تبع آن، این گروه سهم بیشتری در طلاق دارند، اما به هر حال تأثیر تحصیلات در میزان طلاق نیز به عنوان یک عامل و فرضیه قابل پژوهش است.
ازدواج موقت و آمارها
تویسرکانی اظهار کرد: "در سال 93، 215 مورد ازدواج موقت ثبت شده که این رقم نسبت به سال 92، 29 درصد کاهش داشته است."
متأسفانه عدم وجود سازوکارهای قانونی جدی و سخت برای ثبت ازدواج موقت و به نوعی رهاشدگی آن از طرف قانون و مسئولین، بررسی کاهش یا افزایش، میزان و نوع افراد درگیر با آن و در نهایت علت رجوع به آن را به یک علامت سؤال بزرگ تبدیل کرده است. آمارهای رسمی و دقیقی از واقعیت آن وجود ندارد و گمانهزنیها بسیار کلی و غیرقابل استناد است. به همین دلیل، این کاهش میتواند ناشی از عدم ثبتشدگی بیشتر ازدواجهای موقت باشد. با توجه به تبعات ازدواج موقتهای ثبتنشده برای زنان و کودکان، بهواقع لازم است تدابیری برای ثبت و ضبط دقیق آمارهای آن اندیشیده شود.
بیشترین علل طلاق
وی همچنین گفت که بارزترین علل طلاق مربوط به دخالت خانوادهها، اعتیاد به مواد مخدر و مشروبات الکلی، ترک زندگی و عدم تحقق شروط ضمن عقد بوده است.
متأسفانه همچنان اعتیاد و تبعات آن به عنوان اصلیترین عامل مستقیم و غیرمستقیم طلاق مطرح میشود. البته دلایل کلی دیگری هم در هنگام طلاق برای ثبت آن ذکر میگردد که در نهایت در آمار لحاظ نمی شود، اما باید اشاره کرد سیر افزایش طلاق در جامعه ما در سالهای اخیر ناشی از دلایل چندگانه و چندبعدی است که تحولات اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و سیاسی را در سطح خرد و کلان شامل میشود.
نرخ ازدواج و طلاق در شهرها
در نهایت مدیرکل آمار و اطلاعات جمعیتی سازمان ثبت احوال کشور با اشاره به اینکه نرخ ازدواج در کشور 9.3 در هزار نفر است، تصریح کرد: "بر این اساس استان کردستان با نرخ 12.5 درصد، اردبیل با 12.3 درصد و زنجان با 11.8 درصد بیشترین ازدواج؛ و البرز با نرخ 6.9 درصد، تهران با نرخ 7 درصد و کرمان با 7.7 کمترین واقعه ازدواج در آنها به ثبت رسیده است."
علیاکبر محزون خاطرنشان کرد: "در سال 93 ،163 هزار و 572 مورد واقعه طلاق به ثبت رسیده که این میزان در شهرها 149 هزار و 647 و در روستاها 13 هزار و 935 مورد بوده است."
میزان طلاق به تفکیک استانها، روستا و شهر، راه خوبی برای گمانهزنی در رابطه با بیشترین و کمترین میزان ازدواج نیست؛ چراکه اولاً باید به صورت نسبتی در رابطه با میزان ازدواج در شهر مربوطه مورد بررسی قرار بگیرد، ثانیاً افراد مدام در حال مهاجرت هستند و ممکن است در شهری ازدواج کرده و در شهر دیگری طلاق بگیرند. چنانکه مثلاً سیر خالیشدن روستاها از سکنه جوان در سالهای اخیر به ارائه آمارهای پرخطا در این راستا دامن میزند.
گرچه در مورد ازدواج میتوان وجود شهرهایی با ساختارهای سنتیتر را از دلایل افزایش میزان ازدواج در آن شهرها دانست، اما در هر حال باید توجه داشت مسئله ازدواج و طلاق در کشور ما دارای یک موج عمومی و کلی شده است که بسیار بیش از آنکه متأثر از ساختاری سنتی شهرها و روستاها باشد، تحتتأثیر ابعاد بزرگتری مانند رسانه و اموزش و شرایط اقتصادی و فرهنگی است.
انتهای پیام/
اخبار مرتبط
متولدان دهه ۷۰ به سن کار رسیدند/ ورود ۵ میلیون تازه نفس به صف کار
مدارک لازم برای ثبت نوزاد حاصل ازدواج موقت +عکس
۰۷ خرداد ۱۳۹۴ - ۲۰:۴۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 112]
صفحات پیشنهادی
اقبال بیشتر دختران دهه ۷۰ و پسران نیمهدوم دهه ۶۰ به ازدواج/ آمارهایی درباره ازدواج موقت
اقبال بیشتر دختران دهه ۷۰ و پسران نیمهدوم دهه ۶۰ به ازدواج آمارهایی درباره ازدواج موقتبا وجود افزایش سن ازدواج همچنان بیشترین میزان ازدواج متعلق به دختران ۲۴-۲۰ ساله و پسران ۲۹-۲۵ ساله است سایت مهرخانه نوشت چندی پیش رییس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور از کاهش درصد ازدواج وکدام مناطق تهران بیشترین و کمترین دختران و پسران جوان را دارند؟
کدام مناطق تهران بیشترین و کمترین دختران و پسران جوان را دارند جامعه > خانواده - تسنیم نوشت رئیس خانه شهریاران جوان در تشریح برنامههای شهرداری در هفته جوان مناطقی که بیشترین و کمترین دختران و پسران جوان را دارند اعلام کرد محمد ابویی در نشست خبری امروز خود باآمارهایی درباره ازدواج موقت
آمارهایی درباره ازدواج موقتتاریخ انتشار پنجشنبه ۷ خرداد ۱۳۹۴ ساعت ۰۷ ۰۸ با وجود افزایش سن ازدواج همچنان بیشترین میزان ازدواج متعلق به دختران ۲۴-۲۰ ساله و پسران ۲۹-۲۵ ساله است مهرخانه نوشت چندی پیش رییس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور از کاهش درصد ازدواج و افزایش طلااجرای برنامه ازدواج سالم در کشور/ جمعیت پسران از دختران پیشی گرفته است
اجرای برنامه ازدواج سالم در کشور جمعیت پسران از دختران پیشی گرفته است تهران - ایرنا - رئیس اداره سلامت جوانان وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی با اشاره به وجود حدود 20 میلیون جوان 18 تا 29 سال در کشور از اجرای برنامه ازدواج سالم برای جوانان خبر داد و گفت 2 5 درصد جوانان سوء مکانون قدرت جهانی در دهه های آینده به سمت جمعیت بیشتر حرکت می کند
عرفانی کانون قدرت جهانی در دهه های آینده به سمت جمعیت بیشتر حرکت می کند شناسهٔ خبر 2586945 - پنجشنبه ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۵ ۰۴ استانها > همدان همدان - معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت کانون قدرت جهانی در دهه های آینده به سمت و سویی می رود که جمعیتی بیشتر و با کیفیکسب رتبه دوم استان درارزیابی فعالیت های دهه مبارک فجر
در ناحیه یک بهارستان کسب رتبه دوم استان درارزیابی فعالیت های دهه مبارک فجر خبرگزاری پانا ارزیابی کلی فعالیت های دهه فجر در سی و ششمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی در بین شهرستان های استان تهران به اتمام رسید ۱۳۹۴ سه شنبه ۲۹ ارديبهشت ساعت 18 18 علی محمد مزیدلو کارشناس فرهبیشترین و کمترین دختران و پسران تهران در کدام مناطق هستند؟
بیشترین و کمترین دختران و پسران تهران در کدام مناطق هستند رئیس خانه شهریاران جوان در تشریح برنامههای شهرداری در هفته جوان مناطقی که بیشترین و کمترین دختران و پسران جوان را دارند اعلام کرد به گزارش نامه نیوز محمد ابویی در نشست خبری امروز خود با اصحاب رسانه به برنامههای شهرداریمدیرکل سلامت و خانواده وزارت بهداشت: طلاق در کشور بر ازدواج پیشی گرفته است / تعداد دختران و پسران مجرد رو به ا
مدیرکل سلامت و خانواده وزارت بهداشت طلاق در کشور بر ازدواج پیشی گرفته است تعداد دختران و پسران مجرد رو به افزایش استمدیرکل سلامت و خانواده وزارت بهداشت گفت در کشورمان میزان طلاق بر ازدواج پیشی گرفته به طوری که به همان میزان که روند ازدواج کاهش یافته روند طلاق در حال افزایش استعبدا... ناصری:دوم خرداد جنبشی فرا طبقاتی بود/دولت اصلاحات موفقترین دولت در طول چهار دهه جمهوری اسلامی ايران ب
عبدا ناصری دوم خرداد جنبشی فرا طبقاتی بود دولت اصلاحات موفقترین دولت در طول چهار دهه جمهوری اسلامی ايران بود شاید آن روز که مسئولان وزارت کشور دولت ششم جلسهای گذاشته بودند تا مانند هر انتخابات دیگر روزی را برای هفتمین دوره انتخابات ریاست جمهوری تعیین کنند هیچگاه فکر نمیکرچرا دختران امام کاظم(ع) ازدواج نکردند؟
چرا دختران امام کاظم ع ازدواج نکردند تاریخ انتشار پنجشنبه ۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۴ ساعت ۱۷ ۱۵ در میان دختران امام موسی کاظم ع که شمارشان کم هم نیست نهتنها حضرت معصومه س که سایر دخترانشان نیز ازدواج نکردهاند به گزارش تسنیم تعداد فرزندانی که برای امام موسی&zwمتولدان دهه ۷۰ به سن کار رسیدند
متولدان دهه ۷۰ به سن کار رسیدند هنوز متولدان دهه ۶۰ نتوانستهاند از بند بیکاری رهایی یابند که دهه هفتادی ها نیز از راه رسیدهاند از این پس رقابت جدیدی در بازار کار ایران بر سر تصاحب فرصت های شغلی شکل می گیرد سال هاست که کشور با پدیده شلوغی بازار کار و صف های طولانی تقاضانان ، پنیر و سبزی دهه هشتادی ها
غذایی خوشمزه نان پنیر و سبزی دهه هشتادی ها برای تهیه خمیر ابتدا كره را ذوب كرده شیر ماست نمك و كره ذوب شده را با هم مخلوط میكنیم امام على عليه السلام خوش اخلاقى روزى ها را زياد مى كند و ميان دوستان انس و الفت پديد مى آورد به گستارههای سینما و تئاتر در یک سریال تاریخی «شهرزاد» مردادماه از دهه 30 شمسی باز میگردد
ستارههای سینما و تئاتر در یک سریال تاریخیشهرزاد مردادماه از دهه 30 شمسی باز میگرددپس از گذشت چهارماه از آغاز فیلمبرداری سریال شهرزاد به کارگردانی حسن فتحی این سریال با بازی جمعی از ستارگان سینما و تئاتر مردادماه امسال به شبکهی خانگی میآید به گزارش خبرگزاری فارس حسن فتحی کامتولدان دهه ۷۰ به سن کار رسیدند/ ورود ۵ میلیون تازه نفس به صف کار
متولدان دهه ۷۰ به سن کار رسیدند ورود ۵ میلیون تازه نفس به صف کار هنوز متولدان دهه ۶۰ نتوانستهاند از بند بیکاری رهایی یابند که دهه هفتادی ها نیز از راه رسیدهاند از این پس رقابت جدیدی در بازار کار ایران بر سر تصاحب فرصت های شغلی شکل می گیرد به گزارش نامه نیوز سال هاست که کشورتخلفات گسترده و رانتی که از دهه 70 تا به امروز مخفی مانده بود! |اخبار ایران و جهان
تخلفات گسترده و رانتی که از دهه 70 تا به امروز مخفی مانده بود از چه سالی افزودن روغن پالم به لبنیات آغاز شد و نخستین بار که در تهیه سوسیس و کالباس از گوشت بوفالوهای هندی بهره بردند چه زمانی بود احتمالا خیلی هایمان پاسخ این سوالات و سوالات مشابه را نمیدانیم ولی ناآگاهی ما از ایپینگ پنگ بازان ایران قهرمان شدند/ دو سهمیه آسیایی برای دختران پسران کشورمان
مسابقات انتخابی قهرمانی آسیا جوانان پینگ پنگ بازان ایران قهرمان شدند دو سهمیه آسیایی برای دختران پسران کشورمان تیم های ملی جوانان تنیس روی میز کشورمان به عنوان قهرمانی رقابتهای انتخابی قهرمانی آسیا دست یافتند به گزارش خبرنگار ورزشی باشگاه خبرنگاران مسابقات تنیس روی میز  جمعیت دختران در خوابگاههای دانشگاه خوارزمی ۲ برابر پسران است
معاون امور دانشجویی دانشگاه خوارزمی اعلام کرد جمعیت دختران در خوابگاههای دانشگاه خوارزمی ۲ برابر پسران است شناسهٔ خبر 2586300 - چهارشنبه ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۳ ۵۸ استانها > البرز کرج - معاون امور دانشجویی دانشگاه خوارزمی گفت جمعیت دختران خوابگاههای این دانشگاه دو برابر پسران-
گوناگون
پربازدیدترینها