واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۷ خرداد ۱۳۹۴ (۹:۵۲ق.ظ)
بحرانهاي زيست محيطي معضل بزرگ شهرهاي ايران موج - معاون توسعه مديريت، حقوقي و امور مجلس سازمان حفاظت محيط زيست بابيان اينکه در اواخر قرن بيستم با بحرانهاي جدي زيست محيطي رو به رو شديم، درزمينه بحران آب گفت: کاهش سرانه آب تجديد پذير کشور به مرور زمان باعث فشار به آبهاي غير تجديدپذير و در نتيجه، کاهش آب زيرزميني ميشود.
به گزارش خبرگزاري موج، نخستين سمپوزيوم بين المللي چشم انداز شهرهاي پايدار آينده ايران با حضور جمعي از صاحب نظران داخل و خارج کشور در سالن سرو مرکز همايشهاي بين المللي سازمان حفاظت محيط زيست ايران، در 5 خرداد 94 برگزار شد.
در اين سمپوزيوم، سيد محمد مجابي، معاون توسعه مديريت، حقوقي و امور مجلس، درمورد وضعيت محيط زيست در شهرها سخنراني کرد.
به گفته مجابي، در گذشته نگاه يک طرفه اي به مباحث اقتصادي وجود داشت، بطوريکه هر فعاليت توليدي که با برداشت منابع طبيعي همراه بود، منجر به تخريب طبيعت ميشد. زمانيکه بهره برداري از طبيعت افزايش يافت، آلودگي زيست محيطي نيز بخاطر توليد بيشتر پسماندهاي حاصل از بهره وري افزايش پيدا کرد. در نتيجه، در اواخر قرن بيستم با بحرانهاي جدي زيست محيطي رو به رو شديم.
وي ادامه داد، براي کنترل اين مسئله، حرکتهاي جدي همچون اجلاس جهاني زمين شکل گرفت که در آن دستيابي به توسعه پايدار مطرح بود. بعد از برگزاري اين اجلاس، نگاه جامعه جهاني به محيط زيست از يک وجه بهتري برخوردار شد و بهره برداري سبز مورد اهميت قرار گرفت.
مجابي با اشاره به اين موضوع که بحرانهاي متعددي در حوزه محيط زيست وجود دارد، گفت: امروز جهان با بحران آب مواجه است. در حاليکه هنوز اقدام جدي براي جمع آوري آب باران در دورههاي بارندگي در شهرهاي خشک و نيمه خشک همچون تهران انجام نشده است.
وي با تاکيد بر اين مسئله که توليد محصولات صادراتي همچون پسته و هندوانه که به آب زيادي نياز دارد، بايد در کشور مديريت شود، ادامه داد، کاهش سرانه آب تجديد پذير کشور به مرور زمان باعث فشار به آبهاي غير تجديدپذير و در نتيجه، کاهش آب زيرزميني ميشود.
مجابي با اشاره به اين مسئله که توسعه پايدار شهري نيازمند مطالعه و پژوهش بر مبناي مسئله يابي است، تاکيد کرد: بايد بدانيم که در هر يک از قسمتهاي يک شهر چه مسئله اي وجود دارد تا پس از دسته بندي اين مسائل بتوانيم به آنها در قالب طرحهاي پژوهشي رسيدگي کنيم.
معاون توسعه مديريت، حقوقي و امور مجلس در ادامه گفت: آينده پژوهي مسئله بسيار حائز اهميتي براي شهرها است و اگر اتفاقاتي که در آينده رخ ميدهد از پيش برنامه ريزي نشود، قابل مديريت نخواهد بود. بنابراين، لازم است که طرح جامع شهري در زمينه مديريت شهري و محيط زيست ارائه کنيم که همه مسائل شهر را پوشش دهد.
وي با اشاره به مسئله ترافيک و آلودگي هوا، آلودگي صوت، آلودگي آب، افزود: در شهرهاي توسعه يافته براي افزايش کيفيت زندگي شهروندان به مسائل زيست محيطي توجه ميشود.
در ادامه اين سمپوزيوم، مسعود نصرتي، رئيس گروه پايلوت مطالعاتي شهر قزوين نيز با اشاره به توسعه پايدار، گفت: بايستي آينده پژوهي را در هر يک از شهرهاي ايران در نظر داشته باشيم.
رئيس گروه پايلوت مطالعاتي شهر قزوين در بخش ديگر سخنانش درباره وضعيت باغستان 6 هزار هکتاري پيرامون شهر قزوين اظهار نگراني کرد و گفت: نبايد از درختان اين باغستان تاريخي غافل شويم؛ به ياد داشته باشيم اين درختان در طول اين سالها با کم آبي منطقه قزوين انطباق پيدا کردند تا ما شهري در ميان باغستان داشته باشيم.
نصرتي افزود: اکنون بايد به کمک متخصصين داخل و خارج کشور به اين دغدغه پاسخ دهيم که با توجه به هزينههاي بالاي حفظ و نگهداري باغستان تاريخي قزوين و با در نظر گرفتن اين مسئله که صاحبان اين 6 هزار هکتار باغ در شرايط کنوني توان نگهداري اين باغها را ندارند، چطور ميتوانيم اين باغهاي تاريخي را براي نسل آينده حفظ کنيم.
در ادامه اين نشست، حسين محمد پورزرندي، مدير عامل بانک شهر رسيدن به شهر پايدار را نياز امروز شهرها دانست و گفت: کيفيت هوا و کيفيت آب، يکي از شاخصهاي مهم براي داشتن شهر پايدار است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]