واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۷ خرداد ۱۳۹۴ (۹:۳۷ق.ظ)
بهرهگيري از الگوهاي نوين آبياري و نوسازي کشاورزي، بسيار ضروري است موج- رئيسجمهوري توسعه اقتصاد خلاق را گامي بزرگ در راستاي اقتصاد مقاومتي دانست و بر لزوم تسهيل و حمايت از ورود گسترده بخش خصوصي به ويژه انجمنهاي تخصصي به اين مقوله و استفاده از تجربيات جهاني تأکيد کرد.
به گزارش خبرگزاري موج،دکتر حسن روحاني در نشست هيات دولت گفت: اقتصاد خلاق با توجه به درونزا و برونگرا بودن و تأثيرات عمده اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي و سازگاري با محيط زيست، ايجاد اشتغال و توسعه صادرات غيرنفتي مهم است و توسعه آن گامي بزرگ در راستاي اقتصاد مقاومتي است.
دکتر روحاني که پس از ارائه گزارش وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي به اعضاي هيات دولت درباره «اقتصاد خلاق» صحبت ميکرد، اتکاي اقتصاد خلاق بر خلاقيتهاي ذهني و فکري و برخورداري از آثار گسترده اجتماعي در فرهنگسازي و توسعه اقتصادي را از جمله مزيتهاي آن برشمرد و کليه دستگاههاي اجرايي را به ايفاي نقشهاي خود در توسعه اقتصاد خلاق سفارش کرد.
در گزارش وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي از اقتصاد خلاق به عنوان عامل ايجاد کننده رشد اقتصادي و اجتماعي جوامع پيشرفته ياد شده که در آن، صنايع با برداشت کمتر از طبيعت و محيط زيست و آلودگي کمتري که براي محيط زيست ايجاد ميکنند، آسيب به مراتب کمتري را نسبت به اقتصاد کلاسيک در طبيعت به وجود ميآورند.
همچنين در اين گزارش با اشاره به قابليت عرضه محصولات خلاق فرهنگي و هنري ايراني و اسلامي مانند فيلم، موسيقي، تابلوهاي هنري و کالاهاي فرهنگي در بازارهاي منطقهاي و جهاني، اقتصاد خلاق را نوعي اقتصاد مقاومتي برونگرا دانسته و به نقش صنايع خلاق در رونق توليد ملي و تحقق اقتصاد مقاومتي از طريق ثروتآفريني ملي و اشتغالزايي اشاره کرده است. بررسي وضعيت اقتصاد خلاق در کشورهاي مختلف دنيا و آثار آن در رونق و رشد اقتصادي آنها از ديگر موارد مورد اشاره در گزارش مذکور است.
در اين نشست هيات وزيران همچنين استاندار چهارمحال و بختياري گزارشي را درخصوص « وضعيت استان و آخرين اقدامات انجام شده در زمينه طرحهاي مصوب سفر رئيسجمهور» ارائه داد.
اين گزارش به بررسي مهمترين اقدامات و دستاوردهاي انجام شده در بخشهاي مختلف در استان از ابتداي دولت يازدهم تاکنون پرداخته است که از آن جمله در بخش کشاورزي ميتوان به اقداماتي از قبيل افزايش سطح آبياري مدرن، افزايش سطح زير کشت زراعي و باغي و ميزان توليدات آنها و افزايش ميزان توليد گوشت قرمز و مرغ اشاره کرد.
همچنين در بخش اقتصادي و اجتماعي نيز با افزايش تعداد خانوارهاي تحت پوشش شبکههاي گاز و افزايش تعداد روستاهاي داراي برق روبرو هستيم. بهبود نسبت پزشک به ازاي جمعيت استان، افزايش تعداد روستاهاي داراي آب شرب سالم، رشد نرخ باسوادي در استان و افزايش سرانه فضاي ورزشي از ديگر اقداماتي است که در گزارش ياد شده به آنها اشاره شده است.
همچنين در بخش زيربنايي ميتوان به تکميل زيرساختهاي مسکن مهر از 65 درصد به 95 درصد، افتتاح بيش از چهار هزار واحد مسکن مهر در سال 93، فعالسازي پروژه راهها و احداث 110 کيلومتر بزرگراه (60 کيلومتر آن انجام شده و 50 کيلومتر از آن با 70 درصد پيشرفت درحال اجراست) اشاره کرد.
رئيسجمهوري نيز ضمن قدرداني از استاندار چهارمحال و بختياري و با ابراز خرسندي از اقدامات انجام شده، اين استان را از نظر زيبايي طبيعي از استانهاي ممتاز کشور دانست که منبع آب براي چند استان کشور است.
دکتر روحاني همچنين با اشاره به سفر استاني هيات دولت به استان چهارمحال و بختياري خاطرنشان کرد که دولت مصمم است به وعدههاي خود در اين استان تا پايان سال عمل کند و انشاءا... مردم شاهد شروع و بهرهبرداري از اقدامات انجام شده خواهند بود.
رئيسجمهوري، سازمان مديريت و برنامهريزي و معاونت امور اجرايي را موظف به پي گيري طرحهاي باقيمانده در استان نمود.
دکتر روحاني با بيان اين که استان چهارمحال و بختياري با داشتن ظرفيتهاي بالا ميتواند به مرکز گردشگري تبديل شود، تصريح کرد که سرمايهگذاري در استان و استفاده از استعدادها و ظرفيتهاي موجود در آن موجب تحول فرهنگي و اقتصادي و ايجاد غرور ملي خواهد شد.
رئيس جمهوري با تأکيد بر اين که مشکل آب در کشور يک مشکل فراگير و جدي است، صرفهجويي در مصرف آب را با بهرهگيري از الگوهاي نوين آبياري و کشت و نوسازي کشاورزي بسيار ضروري دانسته و اهتمام جدي در استان و ساير استانها و بهرهگيري از روشهاي نوين در مصرف آن را خواستار شد.
در ادامه، تعدادي از پيشنهادهاي دستگاههاي اجرايي پس از بررسي، به تصويب هيات وزيران رسيد.
با تصويب دولت، مبلغ 300 ميليارد ريال اعتبار براي تکميل طرح احداث باند دوم رودهن- فيروز کوه- قائم شهر اختصاص يافت.
دولت با برقراري امتياز فوقالعاده سختي شرايط محيط کار متصديان پستهاي سازماني محيط بان در سازمان حفاظت محيط زيست در حوزههاي عملياتي اين سازمان براساس عوامل و شاخصهاي مربوط به سختي شرايط محيط کار متصديان پستهاي سازماني مذکور، مشروط به تأمين بار مالي آن از منابع داخلي سازمان حفاظت محيط زيست تا سقف (3000) امتياز موافقت نمود.
موافقتنامه حفاظت و بهرهبرداري بهينه از منابع زنده آبي درياي خزر مشتمل بر يک مقدمه و 18 ماده نيز در اين جلسه هيات وزيران تصويب شد.
دولت همچنين آييننامهاجرايي يک ماده از قانون رفع موانع توليد رقابتپذير و ارتقاي نظام مالي کشور موضوع امکان حضور نمايندگان بخش کشاورزي در هيات نمايندگان استاني و ملي و نمايندگان دولت را به تصويب رساند.
به موجب آييننامه مذکور، هيات نمايندگان اتاق تهران مشتمل بر 60 به مدت چهارسال از سوي هيات وزيران انتخاب ميشوند که بر اين اساس، 14 نفر به انتخاب و انتصاب وزير صنعت، معدن و تجارت به ترتيب شش نفر از بخش صنعت، پنج نفر از بخش بازرگاني و سه نفر از بخش معدن خواهند بود.
همچنين شش نفر از اعضاي هيات نمايندگان اتاق تهران از سوي وزير جهاد کشاورزي انتخاب مي شوند و 40 نفر از اين اعضا شامل 16 نفر از بخش بازرگاني، 14 نفر از بخش صنعت، چهار نفر از بخش معدن و شش نفر از بخش کشاورزي هستند.
تعداد هيات نمايندگان اتاق در شهرستانها نيز 15 نفر است که به ترتيب پنج نفر از بخش بازرگاني، پنج نفر از بخش صنعت، دو نفر از بخش معدن و سه نفر از بخش کشاورزي اتاق مربوطه براي مدت چهار سال انتخاب ميشوند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 93]