تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 15 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):خود را ملزم به سکوت طولانی کن، چرا که این کار موجب طرد شیطان بوده و در کار دین،...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826259731




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

چرا خبر مرگ مغز متفکر داعش دائما تأييد و تکذيب مي شود؟


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۶ خرداد ۱۳۹۴ (۲۱:۲۷ب.ظ)
چرا خبر مرگ مغز متفکر داعش دائما تأييد و تکذيب مي شود؟ اختصاصي موج
يک ماه پيش خبر انتشار مرگ عزت ابراهيم خليل الدوري، معاون سابق صدام حسين، ديکتاتور معدوم در رسانه هاي خبري بازتاب هاي زيادي را در پي داشت. گردان هاي حزب الله عراق با انتشار بيانيه اي در پايگاه رسمي خود اعلام کرد که اداره اطلاعات اين گردان ها، با هدف دستگيري يا به هلاکت رساندن عزت ابراهيم خليل الدوري معاون صدام؛ اطلاعاتي را اختيار برخي از عشاير قرار داده است و يکي از عشاير مستقر در محور حمرين، روز 17 آوريل الدوري تروريست را از پا درآورد.
اين بيانيه اعلام کرد که براساس تحقيقات اوليه و معاينه و شهادت افراد نزديک به الدوري، صحت انتساب جسدي که در اختيار ما قرار دارد، مورد تأييد قرار گرفته است.
اما اين اولين بار نيست که خبر مرگ الدوري در رسانه ها مي پيچد. پيش از اين نيز چندين بار اين خبر اعلام شده و سخنگوي حزب بعث اين خبر را تکذيب کرده بود.
چندي پس از انتشار خبر هلاکت الدوري، شبکه عراقي التغيير فايل صوتي منسوب به عزت الدوري را منتشر مي کند که وي در آن خبر مرگ خود را تکذيب کرده و از تجاوزات ائتلاف عربي به رهبري عربستان عليه يمن استقبال مي‌کند.
الدوري در اين فايل صوتي ضمن اعلام عدم حمايت خود از داعش ادعا مي‌کند که اگر ايران بر عراق سلطه يابد به جهان عرب لشکرکشي خواهد کرد.
معاون ديکتاتور معدوم عراق در اين فايل صوتي ادامه مي دهد: آنچه ما را از مذاکره و ديدار با رهبران داعش باز مي‌دارد اين است که آن ها حزب بعث را قبول ندارند و يک سوم اعضاي فرماندهي آن را طي 10 ماه گذشته بازداشت کرده‌اند. ما با نظام فدرالي و ايجاد اقليم ها در عراق بجز اقليم کردستان که ويژگي‌هاي مخصوص به خود را دارد مخالفيم و بايد کشور را آزاد کنيم.
عزت ابراهيم الدوري از قديمي ترين و نزديک ترين دستياران صدام ، از جمله بلندپايه ترين مقامات دولت سابق عراق است که تحت تعقيب قرار دارد.
وي که در تکريت، زادگاه رهبر سابق عراق متولد شده بود، دست راست صدام حسين در امور روزمره تلقي مي شد. او معاونت فرماندهي کل نيروهاي مسلح عراق را به عهده داشت و در زمان حملات شيميايي سال 1988 به مناطق کردنشين عراق که باعث قتل هزاران کرد شد، عضو ارشد کميته اي بود که مسوول امور آن مناطق بود.

در همين رابطه به سراغ اردشير پشنگ، پژوهشگر مهمان در مرکز تحقيقات استراتژيک خاورميانه رفته ايم تا درباره اهميت اين موضوع گفت و گو کنيم.

- پرسش: چرا مرگ عزت ابراهيم الدوري 72 ساله که پزشکان مي گويند از سرطان خون رنج مي برد، براي مخالفان وي اهميت فوق العاده اي پيدا کرده است؟
- پاسخ: علت اهميت مرگ عزت ابراهيم خليل الدوري به اين برمي گردد که وي سال ها معاون اول صدام، نائب رييس شوراي رهبري انقلاب عراق تا سال 2003 و رييس حزب بعث از زمان اعدام صدام حسين بود. از اين رو؛ مرگ وي اهميت سمبليک دارد.
از سوي ديگر؛ توانمندي هاي مديريتي و امنيتي الدوري وي را تبديل به شخصي بانفوذ کرده است. گفته مي شود که وي در قالب فرقه نقشبنديه موصل طي سال هاي اخير هفت هزار افسر بعثي را گرد هم آورده است که اتفاقا برآورد تحيلگران اين است که يکي از عوامل قدرت داعش و بخصوص پيروزي هاي وعده آساي سال گذشته آن طي سال گذشته تحت تأثير افسران تحت امر الدوري بوده است. سقوط موصل يکي از بارزترين نمونه هايي است که نقش کادر نظامي اين ديکتاتور بعث را نمايان مي کند. بعد ديگر اهميت مرگ احتمالي الدوري اين است که کادر بعث تحت امر وي شناخت بسيار دقيقي از کل عراق و کشورهاي همسايه (سوريه به عنوان رقيب جدي عراق، ايران) دارد. در نتيجه در استراتژي هاي تدوين شده داعش براي تسلط بر عراق نقش اساسي داشته اند.

- پرسش: گروه تروريستي داعش تا چه اندازه به مشاوره نظامي الدوري نيازمندند؟ آيا مي توان گفت وي طراح اصلي استراتژي جنگي داعش است؟
- پاسخ: داعش يک گروه بسيار پيچيده و رمز آلود است و از نحوه فرماندهي داخلي آن اطلاعات زيادي در دست نيست يا منتشر نشده است. بنابراين، نحوه تعامل الدوري با داعش معلوم نيست. کمااينکه در جديدترين فايل صوتي شاهد نوعي انتقاد شديد الحن الدوري از داعش نسبت به خشونت بي حدو حصر اين گروه تروريستي هستيم. اما طبيعي است در منطقه اي که اهل سنت در آن نگران قدرت گرفتن شيعيان هستند، جناح متمايل به حزب بعث قدرت بيشتري داشته باشد.

- پرسش: فرض بگيريم که خبر مرگ الدوري صحيح باشد، آيا با مرگ وي گروه تروريستي داعش در موضع انفعال قرار گرفته است؟ اگر چنين است پيروزي هاي اخير داعش را چگونه مي توان توجيه کرد؟
- پاسخ: از سال 2003 تا کنون دست کم 5 بار خبر مرگ الدوري در نقاط مختلف منتشر شده است. اين خبر بارها تأييد و تکذيب شده است. انتشار اين خبر در سال 2015 بسيار جدي تر بود. در همان روز انتشار اين خبر، حزب بعث بيانيه اي مبني بر زنده بودن ديکتاتور بعث صادر کرد. همچنين شبکه هاي العربيه و الجزيره يک فايل صوتي منتسب به الدوري منتشر کرد (البته صحت اين فايل صوتي تأييد نشده است) که در آن وي به حوادثي اشاره مي کند که تاريخ آن به بعد از انتشار اين خبر بازمي گردد.
در اينجا لازم است که نحوه فرماندهي گروه هايي نظير داعش و القاعده اشاره کنيم. در چنين وضعيتي يک شبکه ارتباطي بين رهبران در مناطق محلي مختلف وجود دارد که از يکسو داراي همکاري هاي وسيع با رهبران کلي هستند و از سوي ديگر استقلال عمل محلي دارند. بنابراين کشته شدن فرماندهاني نظير رييس سابق القاعده يا فرماندهان ارشد اين گروه هاي تروريستي توسط آمريکا گرچه ضربات سنگيني را متحمل مي کند؛ اما تأثير چنداني در روند استراتژي هاي نظامي اين گروه ها ندارد.

- پرسش: مرگ الدوري چه پيروزي براي مخالفانش محسوب مي شود؟
- پاسخ: دولت عراق تأکيد مي کند که مرگ محتمل الدوري يک موفقيت محسوب مي شود. چرا که وي دومين رهبر حزب بعث است که بخش عمده اي از عمليات تروريستي سال 2003 تا امروز عليه آمريکا و دولت مرکزي عراق را رهبري کرده است. با اين حال وجه ديگر داستان اين است به دليل ساختاري بودن بحران در کشورهايي نظير عراق، مرگ افرادي نظير الدوري به معناي راه حل قطعي براي پايان بحران نيست.

سارا دهاز













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 81]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن