واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
ذوالنور:هاشمی و رحیم صفوی در ناکامی عملیات کربلای 4 مقصر نبودند/مجموعه اتفاقات "عدم الفتح" در کربلای4 را رقم زد
مشاور فرمانده سپاه درباره مقصربودن "هاشمی رفسنجانی" یا "رحیم صفوی" در یکی از عملیات دفاع مقدس گفت: در عملیات "کربلای 4 " و "والفجر مقدماتی" کسی مقصر نبود بلکه مجموعه عوامل اتفاقاتی را رقم زد و "عدم الفتح" حاصل شد.
روز نو : مشاور فرمانده سپاه درباره مقصربودن "هاشمی رفسنجانی" یا "رحیم صفوی" در یکی از عملیات دفاع مقدس گفت: در عملیات "کربلای 4 " و "والفجر مقدماتی" کسی مقصر نبود بلکه مجموعه عوامل اتفاقاتی را رقم زد و "عدم الفتح" حاصل شد.
به گزارش روزنو،"مجتبی ذوالنور " مشاور فرمانده سپاه ؛ درباره شبهات عملیات "کربلای 4 " اظهار داشت: در جنگ یک اتفاق دو طرفه یعنی مقاتله و مقابله ایجاد میشود و به هیچ عنوان یک طرفه نیست.
**همواره در جنگ یک طرف حمله میکند و طرف دیگر دفاع را انجام میدهد
وی ادامه داد: همواره در جنگ یک طرف حمله میکند و طرف دیگر دفاع را انجام میدهد و یقیناً همه دفاعها و همه هجومها پیروز نخواهد بود و عملیات کربلای 4 هم نمونه ای از این عملیاتها بود.
**در دوران دفاع مقدس در اکثر عملیاتها توفیقاتی حاصل میشد
مشاور فرمانده سپاه تصریح کرد: در دوران دفاع مقدس در اکثر عملیاتها توفیقاتی حاصل میشد و گاهی اوقات بخشهایی را از دست میدادیم و بخشهایی هم پس گرفته میشد و عملیاتهای موفقیت آمیزی مثل "فتح المبین" و "بیتالمقدس" در دوران دفاع مقدس انجام گرفت.
**به پیروزی نرسیدن در عملیات کربلای 4 دلیل بر شکست رزمندگان اسلام نبود
ذوالنور تاکید کرد: برخی عملیاتهای دفاع مقدس همچون عملیات "کربلای 4 " و عملیات "والفجر مقدماتی" به پیروزی نرسید اما این اتفاق دلیل بر شکست ما نبود بلکه عدم الفتح حاصل شد.
**در عملیات کربلای 4 مجبور شدیم به محل اصلی شروع عملیات بازگردیم
وی گفت: در عملیات کربلای 4 مجبور شدیم به دلیل لو رفتن عملیات به محل اصلی شروع عملیات بازگردیم و رسانه های دنیا سعی کردند با یک عملیات روانی آن را پیروزی تلقی کنند.
**طراحی عملیات کربلای 5 و نابودی ماشین جنگی دشمن
مشاور فرمانده سپاه اظهار داشت: در آن زمان امام با زیرکی تمام فرمودند اکنون دشمن سرمست پیروزی است و در حال حاضر بهترین زمان برای غافلگیری دشمن است و لذا با این تدبیر عملیات کربلای 5 طراحی شد و ماشین جنگی دشمن را ناکارآمد و انهدام بزرگی در دشمن به وجود آورد.
**در عملیات "کربلای 4 " ؛ "عدم الفتح " حاصل شد
ذوالنور افزود: در عملیات "کربلای 4 " ؛ "عدم الفتح " حاصل شد و شکست نبود زیرا دشمن بر ما پیروز نشد بلکه نتوانستیم منطقه ای را که در نظر داشتیم فتح کنیم و لذا به تمام وظایف خود عمل کردیم و تمام توان خود را به کار گرفتیم.
**تکلیف داشتیم که چه بکشیم و چه کشته شویم پیروزیم
مشاور فرمانده سپاه یادآور شد: ما از حادثه "عاشورا" پیروی کردیم و تکلیف داشتیم که چه بکشیم و چه کشته شویم پیروزیم چون وظیفه ما دفاع بود و در این مسیر گام برداشتیم و در مقابل دشمن بعثی ایستادگی کردیم.
**مجموعه اتفاقات "عدم الفتح" را رقم زد
وی در پاسخ به این سؤال که در رسانهها مطرح شده که سرلشکر رحیم صفوی یا هاشمی رفسنجانی مقصر یکی از عملیاتهای دفاع مقدس هستند ، عنوان داشت : در عملیات "والفجر مقدماتی" و "کربلای 4 " کسی مقصر نبود بلکه مجموعه اتفاقات "عدم الفتح" را رقم زد.
**سیستم اداره جنگ طوری نبود که در بین فرماندهان اتحاد نباشد
مشاور فرمانده سپاه در پایان خاطر نشان کرد: سیستم اداره جنگ طوری نبود که در بین فرماندهان اتحاد نباشد و در سیستم فرماندهی همه متفق القول عمل میکردند و انسجام آن گونه که لازم بود ایجاد شده بود.
بازخوانی عملیات
گفتنی است؛ عملیات می بایست در ساعت 22:30 مورخ 3/10/1365 آغاز شود. به همین خاطر غواص های خودی ساعاتی قبل به درون آب رفته و به سمت خط دشمن حرکت کردند. در این میان، نیروهای دشمن که کاملا آماده و هوشیار بودند ضمن پرتاب منور، با تیربار و خمپاره به طرف نیروهای خودی شلیک می کردند. در مجموع، عملیات خارج از کنترل و هدایت فرماندهی قرار گرفته بود و قبل از هر دستوری یگان ها با توجه به نوع وضعیت و هوشیاری و عکس العمل دشمن به محض رسیدن به ساحل، درگیری را آغاز می کردند. در این حال، رمز عملیات (یا محمد) حدود ساعت 22:45 اعلام شد و نیروهای عمل کننده فقط توانستند در جزایر سهیل، قطعه، ام الرصاص، ام البابی و بلجانیه نفوذ کنند و در بعضی مناطق نیز به صورت موضعی رخنه نمایند.
در مقابل، نیروهای دشمن با پرتاب پی در پی منور و اجرای چند مورد بمباران کنار نهر عرایض (عقبه برخی از یگان ها) و هم چنین اجرای آتش موثر روی رودخانه اروند، عملا سازمان غواص ها و نیز نیروهای موج دوم و سوم را به هم زد. به طوری که نیروهای یگان های مجاور بعضا پراکنده شده و اغلب نمی توانستند روی هدف عمل نمایند.
یکی از مناطق حساس عملیات، جزیره ام الرصاص و نوک بوارین بود که به رغم تلاش بسیاری که برای تصرف آن انجام شد، به خاطر هوشیاری دشمن امکان ادامه درگیری از میان رفت. دشمن با شلیک پرحجم تیربار روی آب، از عبور نیروها از تنگه ام الرصاص – بوارین جلوگیری کرد. مضافا به این که به خاطر حساسیتی که دشمن نسبت به ام الرصاص داشت، در پدافند آن از 9 رده مانع طبیعی و مصنوعی بهره می برد، به طوری که هرگاه از هر خط عقب رانده می شد، در خط بعدی که نسبت به خط قبلی اشراف و تسلط داشت، مقاومت می کرد.
در این حال، با توجه به هوشیاری دشمن، امکان ادامه عملیات میسر نبود، لذا به منظور حفظ قوا و طراحی مجدد عملیات آتی، از ادامه نبرد اجتناب شد.
تاریخ انتشار: ۰۶ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۲:۵۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 248]