واضح آرشیو وب فارسی:فارس:
مسافرت با کپسولی که 1280 کیلومتر سرعت دارد
تصور کنید طی تنها چند دقیقه از تهران به مشهد بروید، آنهم ارزان و بیخطر؛ این کاری است که هایپرلوپ قرار است انجام دهد.
مدآنلاین نوشت: ایده هایپرلوپ که اولین بار توسط ایلان ماسک، مدیر تسلا و SpaceX مطرح شد، درباره ساخت کپسولی است که میتواند در لولههای آلومینیومی کم اصطکاک با سرعت حدود 800 مایل بر ساعت (1280 کیلومتر بر ساعت) حرکت کند. به نظر بسیار هیجانانگیز و دیوانهوار میآید. وقتی ماسک آن را معرفی کرد، گفت که توانستهاند پروتوتایپ طرح هایپرلوپ را بسازند. اما چنین پروژهای برای کسی که دو شرکت بزرگ را با ایدههایی بسیار رویایی اداره میکند، زیر دستوپا گم میشود. به گزارش نیکو ، ماسک میگوید: «اگر این پروژه برای من اولویت داشت، احتمالاً میتوانستم طی یک یا دو سال انجامش دهم.» حالا که ایلان ماسک با تسلا و SpaceX در افق محوشده، شاید بهتر باشد شخص دیگری به دنبال این پروژه برود. اینجاست که Hyperloop Technologies وارد میشود. شروین پیشهور، سرمایهگذار ایرانیالاصل یکی از مهمترین افراد دخیل در رهبری این پروژه است.
این ایده به جابجایی با سرعتبالا (نزدیک بهسرعت صوت) با استفاده لولههای خالی از هوا میپردازد و اکنون شرکت Hyperloop Technologies پیگیری و اجرای آن را برعهدهگرفته است. باوجود شروین پیشهور، جیم مسینا (Jim Messina) قائممقام سابق ستاد کاخ سفید و بروگان بم بروگان (Brogan BamBrogan) از مهندسان سابق SpaceX، ظاهراً هیچ خلاء نبوغی در این شرکت احساس نمیشود.
پروژه هایپرلوپ در سال اول که به صورت مخفیانه فعالیت خود را آغاز کرد، با سرمایه اولیه 8/5 میلیون دلار به صورت یک استارت آپ شروع به کار کرد. هدف امسال آنها، جذب سرمایه و رساندن این مبلغ به 80 میلیون دلار است. هایپرلوپ مانند هواپیما سریع و از قطار ارزانتر است، در هر آب و هوایی کار میکند و فاقد آلودگی است. فاز اول پروژه به ساختن مسیر بین لاس وگاس و لس آنجلس اختصاص دارد و Hyperloop Technologies تمام تمرکز خود را به آن معطوف کرده است. البته فعلاً مسافران نمیتوانند با آن جابجا شوند و برای جابجایی کالا در نظر گرفته شده است. کالاها درون کپسول مخصوصی که Cargoloop نام دارد قرار داده میشوند و میتوانند بهسرعت درون لولههای خلاء حرکت کنند. این شرکت برای دوری از مشکلات راه و مسائل حقوقی، راه دریا را انتخاب کرده که لولهها در زیر آب قرار میگیرند.
تخمین زده شده که در صورت عملی شدن پروژه، مسافت بین لس آنجلس تا لاس وگاس طی تنها 20 دقیق پیموده شود. هایپرلوپ پروژه بسیار پرهزینهای است. تخمین زده شده که ساختن لوله مخصوص دو طرفه، برای هر مایل 45/5 میلیون دلار هزینه میبرد. البته Jamen Koos که رهبری تیم مدیریت محصول HTT را برعهده دارد، گفته که میتوانیم با یافتن مواد دیگر و راهکارهای خلاقانه، این مبلغ را به 20 میلیون دلار کاهش دهیم. با این وجود، هنوز هم هزینهها بالاست اما به عقیده پیشهور، مشکل محسوب نمیشود.
مطلب فوق مربوط به سایر رسانهها میباشد و خبرگزاری فارس صرفا آن را بازنشر کرده است. بازگشت به صفحه نخست گروه فضای مجازی انتهای پیام/
94/03/06 - 00:02
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]